واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: ایجاد موتور جستجوگر و حضور در فضای مجازی
رئیس سازمان فناوری اطلاعات در این باره از فعالیت هفت تا هشت موتور جستجوگر ایرانی خبر داد. هدف عمده ما اکنون این است که شاخص پیشرفت ما تعداد موتوررها نیست بلکه اینکه چقدر اینها تاثیر داشته باشد مهم است از نظر پهنای باند ما در کشور نیازمان بر طرف شده ا به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، نصرالله جهانگرد، معاون وزیراطلاعات و فناوری ارتباطات گفت: لازم است این جستجوگرها نسبت به نمونههای خارجی مزیتهایی داشته باشند، تا کاربران به استفاده از آنها ترغیب شوند. بر اساس این گزارش، مهندس علی اصغر انصاری، معاون توسعه مدیریت شبکه سازمان فناوری اطلاعات ایران و رضا تقی پور عضو شورای عالی فضای مجازی
انصاری در پاسخ به این سوال که رقم 7 تا 8 موتور جستجوگر ایرانی در مقایسه با چه میزان موتور جستجوگری است که در فضای اینترنت وجود دارد، و آیا این رقم قابل قبول است، گفت: به روز کردن اطلاعات هزینه زیادی در پی دارد، ترافیک زیادی باید دسته بندی و پردازش شود و تاکنون توجیه اقتصادی ندارد.
وی افزود: با حمایت دولت ما امروز می توانیم از بسترهای ایرانی استفاده کنیم . دانشمندان ما بر حوزه آی تی اشراف دارند در مجموع آن چیزی که ثابت شده این است که تا 3 موتور جستجو برای کشور کافی است .
تقی پور دیگر مهمان برنامه نیز در پاسخ به این سوال که اساسا چه نیازی به موتور جستجوگر ایرانی احساس می شود؟ استفاده از جستجوگر خارجی چه مشکلاتی دارد، هم گفت: از زمان برنامه ریزی برای موتور جستجو در کشور زیر ساختها هم برای آن برنامه ریزی شده است . هدف عمده ما اکنون این است که شاخص پیشرفت ما تعداد موتوررها نیست بلکه اینکه چقدر اینها تاثیر داشته باشد مهم است از نظر پهنای باند ما در کشور نیازمان بر طرف شده است
3در ادامه برنامه انصاری در پاسخ به این سوال که ایجاد یک موتور جستجوگر، نیازمند چه تمهیداتی در حوزه مالی، دانش و فناوری ارتباطی است، گفت: باید سیاستها و منافع ملی در طی آن حفظ شود. ما اکنون حدود 150میلیارد تومان در بازار داریم از دست می دهیم . شرکتهایی که برای همکاری می آیند باید حمایت شوند و شرکتهای داخلی هم تا زمانی که بتوانند خود را حفظ کنند باید از حمایت دولتی برخوردار شوند.
تقی پور نیز به این سوال که آیا در زمینه ایجاد موتور جستجوگر و حضور در فضای مجازی، تکلیف قانونی مشخصی در بازه زمانی معینی در نظر گرفته شده؟ و آیا این میزان موتور جستجوگر پاسخگوی حجم متقاضی و کاربری ایرانی هست، پاسخ داد:
35 موتور جستجو سرویس دارند و باید رغبت به سرمایه گذاری بوجود بیاید . بنا بر این باید سرویس دهندگان جدید امکانات حمایتی برایشان فراهم شود، باید اشاره کنم ما تاکنون درصد بالایی از ترافیکمان را از بین برده ایم و توانسته ایم قسمت زیادی از بازار ایرانی را بدست آوردیم .
انصاری درباره تاثیر ایجاد موتور جستجوگر ایرانی در کیفیت دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت گفت: اکنون در رابطه با فضای فارسی ما چیزی کم نداریم فقط باید قدرت دستیابی فراوان و رقابتی را افزایش دهیم .
وی افزود: در فناوری اطلاعات ما راهبرد های مشخصی داریم . در گذشته خیلی شانسی برای تولید انبوه وجود نداشته است . اما در حوزه نرم افزار و امنیت و خدمات گامهای بلندی برداشته شد .
تقی پورهم درباره اینکه سهم ایرانیان در تولید محتوا حدود یک هزارم اعلام شده است افزود: از این منظر ما دید اصلی امان این است بیشتر در این فضای مجازی اگر مراجعه صورت گیرد قطعا کمکی خواهد بود تا هر چه زودتر این موتورهای جستجو گر شکل بگیرد و پیشرفت کند.
انصاری درباره اینکه دولت مشخصا در حوزه نرمافزاری، مباحث فنی و خدمات رایگان اینترنتی مشخصا چه حمایت هایی را به تولید محتوای بومی اختصاص داده است، گفت: وقتی موتورهای جستجو تجمیع شود می توان از آن فهمید این جامعه چه تفکرات و علائقی دارد.
با بررسی این علایق در داخل کشور می توان دریافت این اطلاعات چگونه جابجا و منتقل می شوند. بحث امنیت که برای همه مردم مشخص است چون وقتی میزبان غیر ایرانی است علائق و اطلاعات ما به غیر ایرانی ها داده می شود.
تقی پوردرباره اینکه چه مشکلاتی در روند اجرایی اهداف و تکالیف شورای عالی مجازی وجود دارد، گفت: گوگل بی اجازه یک آیکون در موتور جستجوی خود روشن کرده که می توان میکروفون آن کامپیو تر و گوشی را روشن کند پس نا خواسته بسیاری از اطلاعات ما به آنها منتقل می شود.
در پایان برنامه انصاری درباره بهره برداری از طرح افزایش سه برابری ظرفیت شبکه زیرساخت ارتباطی کشور و تاثیرات آن در راه اندازی اینترنت ملی گفت: شبکه ملی اطلاعات در راستای افزایش کاربران و کاربردیها و شدت استفاده از اینترنت فعالیتهای فراوانی دارد.
ما باید شبکه های خود را افزایش دهیم و ترافیکها را داخلی کنیم و امکان دسترسی مردم را بیشتر کنیم و اقدامات متعددی در زمینه توزیع خدمات وب انجام دهیم .
سه شنبه ۹ تیر ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]