تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگـر بنـده‏اى... در ابتداى وضويش، بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد همه اعضايش از ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828039329




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

كچلي سكه‌ اي از كجا مي‌ آيد؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
كچلي سكه‌ اي از كجا مي‌ آيد؟




كچلي سكه‌اي اتفاق شايعي است كه گاهي بدون دليل و بي‌توجه به اينكه زن هستيد يا مرد سراغ‌تان مي‌آيد اما اگر شما هم دچار اين مشكل شده‌ايد و مي‌خواهيد بدانيد كه اين بيماري از كجا سر و كله‌اش پيدا شده و اين ريزش موها تا كجا مي‌خواهد ادامه پيدا كند با ما همراه شويد.






برترین مجله اینترنتی ایران

مجله سیب سبز: مدام آينه دست‌تان است و موهاي‌تان را بررسي مي‌كنيد؟ نگرانيد دايره بي‌مويي كه روي سرتان ظاهر شده، هر روز بزرگتر شود و نقاط بيشتري را درگير كند؟ تغيير شامپو و ويتامينه كردن موها هم‌دردي را از سر بي‌موي شما دوا نكرده است و از اينكه مبادا راهي براي درمان اين دايره طاس روي سرتان وجود نداشته باشد، نگرانيد؟ نگران نباشيد!

كچلي سكه‌اي اتفاق شايعي است كه گاهي بدون دليل و بي‌توجه به اينكه زن هستيد يا مرد سراغ‌تان مي‌آيد اما اگر شما هم دچار اين مشكل شده‌ايد و مي‌خواهيد بدانيد كه اين بيماري از كجا سر و كله‌اش پيدا شده و اين ريزش موها تا كجا مي‌خواهد ادامه پيدا كند با ما همراه شويد. دكتر اميرهوشنگ احسانی، متخصص پوست و مو و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکی تهران اين بيماري را به شما معرفي مي‌كند و راه‌هاي درمانش را با شما در ميان مي‌گذارد.



چرا سرتان سكه‌دار شده؟



این سكه‌ها از كجا مي‌آيند؟

اسم علمي اين بيماري «آلوپسي آره آتار» است. كچلي سكه‌اي نوعي بيماري خودايمني است كه در آن فولكول‌هاي موي شما از بين نمي‌روند اما بدن‌تان موها را اضافي تلقي كرده و تيشه به ريشه خودش مي‌زند. با وجود بحث‌وجدل‌هاي زياد هنوز علت اصلي اين بيماري مشخص نيست. در قديم باور بر اين بود كه عفونت‌ها عامل بروز كچلي هستند كه امروزه اين نظريه رد شده است. گذشته از اين، براي اينكه درمان درستي براي مشكل خود پيدا كنيد، ابتدا بايد نوع كچلي‌تان را تشخيص دهيد. اگر ريزش موهاي‌تان با خارش، سوزش و تورم همراه است در گروه مبتلايان كچلي سكه‌اي قرار نمي‌گيريد.

درست است كه اسم اين بيماري كچلي سكه‌اي است اما مقدار ريزش موها ربطي به اندازه سكه ندارد و هميشه محدود به ميزان اوليه ريزش نمي‌ماند. به عبارت ديگر، شايد ناحيه كچلي در ابتدا كم باشد اما ممكن است بعدا گسترده‌تر شود و حتي تا كچلي كامل هم پيش برود كه در اين موارد درمان دشوارتر مي‌شود. از سوي ديگر، كچلي سكه‌اي فقط روي سر ظاهر نمي‌شود ممكن است ابروها و مژه‌ها را هم كچل كند. ريش و سبيل يا ديگر نقاط بدن هم از اين بيماري در امان نيستند.

هميشه كچل مي‌مانيد؟

كچلي سكه‌اي گرچه گاهي مي‌تواند تهديدي جدي براي موهاي شما محسوب شود، اما هميشه هم سمج نيست. اگر خوش‌شانس باشيد اين مشكل خودبه‌خود بعد از گذشت مدتي خوب مي‌شود، يعني ابتدا ريشه موهاي‌تان ريخته و بعد از مدتي دوباره جوانه مي‌زند و همه موها بعد از سه تا شش ماه جايگزين مي‌شوند. در بعضي موارد هم داستان به همين جا ختم نمي‌شود و به صبوري بيشتري نياز است. در چنين مواقعي ممكن است يك قسمت شروع به ريزش كرده و قسمت‌هاي بيشتري را درگير كند.

در برخي مواقع هم بعد از ريزش و رويش مجدد يك ناحيه، قسمت ديگري دچار كچلي مي‌شود. براي درمان پزشك باتوجه به‌شدت بيماري شيوه درماني مناسب را انتخاب مي‌كند و با كمك دارو‌هاي خوراكي يا تزريق دوره‌اي داروها براي برطرف شدن مشكل تلاش مي‌كند. اگر ناحيه كچلي محدود باشد از دوره‌هاي تزريق دارو براي درمان استفاده مي‌شود. اگر هم هيچ كدام از اين شيوه‌ها كارساز نبود نوردرماني يا فتوتراپي را انجام مي‌دهند تا شايد باعث رشد مجدد موهاي از دست رفته شوند. در فنوتراپي لامپ‌هاي مهتابي فرابنفش سه تا شش ماه يك روز در ميان به سطح سر تابيده مي‌شود كه البته درمان تضميني صددرصدي براي رفع كچلي نيست و ممكن است مدتي بعد از درمان فرد دوباره دچار كچلي شود. چراكه متاسفانه كچلي سكه‌اي در برخي افراد برگشت‌پذير است.

كاشت مو چاره مشكل است؟

اگر دچار كچلي سكه‌اي شده‌ايد و تنها قسمت محدودي از موهاي‌تان را از دست داده‌ايد، براي كاشت مو عجله نكنيد. كاشت مو را نمي‌توان به ‌عنوان درماني براي اين نوع طاسي مطرح كرد و افرادي كه سراغ اين روش مي‌روند، بعد از صرف هزينه مالي فراوان و تحمل سختي كاشت، متوجه مي‌شوند كه هنوز در همان شرايط قبل قرار دارند و مشكل‌شان به هيچ وجه برطرف نشده است. دليل چنين اتفاقي هم ساده است؛ كچلي سكه‌اي تنها يك مشكل مربوط به پوست و مو نيست، عامل اين اتفاق در بدن شما نهفته است و از آنجا كه براي برطرف كردن اين عامل تلاشي نشده پس از كاشت مو دوباره به‌خاطر همان واكنش قبلي كه بدن نشان داده، موهاي كاشته شده از دست مي‌روند.

ناخن‌هاي بيمار با موي شما چه مي‌كنند؟

كچلي سكه‌اي در بعضي‌ها با مشكلاتي در ناخن‌ها همراه مي‌شود كه البته هنوز دليل اين اتفاق مشخص نشده، اما چيزي كه واضح است اين است كه تعدادي از بيماراني كه به كچلي سكه‌اي دچار شده‌اند از مشكلات ناخن هم شكايت دارند. در اين افراد ناخن‌ها شكننده مي‌شوند يا حالت فرورفته و بسيار آسيب‌پذير پيدا مي‌كنند. فكر نكنيد اگر دنبال درمان ناخن‌تان رفتيد و مشكلش را حل كرديد كچلي موهاي‌تان هم درمان مي‌شود؛ حساب اين دو مشكل كاملا از هم جداست و هريك درمان مناسب خود را مي‌طلبد. براي درمان ناخن‌ها باتوجه به نظر پزشك از داروهاي موضعي يا تزريق مي‌توان كمك گرفت. بعضي‌ها با بروز مشكلات ناخن هنگام استفاده از مواد شوينده نگران بدتر شدن اوضاع هستند كه بايد بگويم اگر چنين نگراني در ذهن شما هم وجود دارد، مي‌توانيد با خيال راحت دست‌هاي‌تان را بشوييد و از مواد شوينده استفاده كنيد چراكه اين مواد شيميايي ربطي به مشكلات ناخن شما ندارند.

اگر مي‌خواهيد كچل‌تر نشويد. . . .

همانطور كه گفتم علت اصلي آن هنوز معلوم نيست، اما عواملي باعث تشديد آن مي‌شود. اگر مي‌خواهيد موهاي‌تان بيشتر از اين كچل نشود كمتر حرص بخوريد و آرامش‌تان را حفظ كنيد. استرس عامل ايجاد اين بيماري نيست اما كچلي را تشديد مي‌كند. 20 تا 30 درصد موارد كچلي، علل ارثي و ژنتيكي دارد. براي تغذيه‌تان هم وسواس نگيريد و توصيه‌هاي تغذيه‌اي عجيب و غريب اطرافيان كه چه چیزی بخورید براي‌تان بهتر است و چه چیز ريزش مو را بدتر مي‌كند، ناديده بگيريد كه هنوز رابطه‌اي بين تغذيه و كچلي سكه‌اي پيدا نشده است. فكر نكنيد با تغيير لوسيون يا خريد شامپوهاي گران‌تر مي‌توانيد به بهبود كچلي كمك كنيد. اگر هم مي‌خواهيد موهاي‌تان را رنگ كنيد، مي‌توانيد بدون نگراني از بدتر شدن اوضاع رنگ دلخواه‌تان را انتخاب كنيد. سشوار كشيدن هم كاري به كچلي شما ندارد.


چرا سرتان سكه‌دار شده؟



بچه‌ها هم كچلي سكه‌اي مي‌گيرند؟

اين بيماري سن و سال نمي‌شناسد و از بچه دو تا هشت ساله تا بزرگسال را درگير مي‌كند. هرچه بيماري زودتر شروع شود درمان آن دشوارتر و احتمال برگشت‌پذيري آن بيشتر است، اما بيشترين سن شيوع آن بين 20 تا 40 سالگي است. كچلي سكه‌اي خانم و آقا نمي‌شناسد و ميزان شيوع و سن شيوع آن در خانم‌ها و آقايان برابر است.

داروها با موهاي شما دشمن هستند؟

اگر يكي از اطرافيان‌تان هم تجربه اين نوع كچلي را داشته، براي درمان مشكل خود سراغ داروهاي او نرويد؛ چراكه دارو‌هايي كه براي درمان اين مشكل تجويز مي‌شوند، بايد در مقياس مناسب مصرف شوند. مصرف زياد كورتون در برخي باعث ورم دست، پا و صورت مي‌شود. كورتون در درازمدت باعث چاقي، افزايش قد و حتي مشكلات كليوي می‌شود اما در درمان كچلي سكه‌اي معمولا به‌طور موضعي تجويز مي‌شود كه اگر دوز آن را پزشك متخصص باتوجه به شرايط بيمار مشخص كند، عوارض زيادي ايجاد نمي‌كند.

بهتر است بدانید...

فنوتراپي چيست؟

فنوتراپي بخشي مشتق شده از نور خورشيد است. در واقع فنوتراپي يا UVBوUVA طيف‌هاي نوري از اشعه ماورای بنفش است كه با توجه به اثربخشي مناسب و كم عارضه بودن آن براي درمان بسياري از بيماري‌هاي پوستي خصوصا كچلي سكه‌اي استفاده مي‌شود. اگر با نظر پزشك‌تان اين شيوه درماني را انتخاب كرديد، مراقب چشمان‌تان باشيد و حين استفاده از دستگاه چشمان‌تان را بپوشانيد و از عينك مناسب استفاده كنيد، كه اشعه اين دستگاه براي چشمان‌تان مضر است. تا چند ساعت بعد از فنوتراپي هم از نور مستيم آفتاب دوري كنيد. اگر پوست‌تان خشك است قبل از فنوتراپي حمام نكنيد كه باعث تشديد خشكي پوست‌تان مي‌شود. اگر بعد از درمان پوست‌تان دچار خارش، تاول يا قرمزي و خارش شدید حتما با پزشك‌تان درميان بگذاريد. جلسات فنوتراپي را هم منظم انجام دهيد تا نتيجه مطلوبي از درمان بگيريد.

طب سنتي چه توصيه‌اي مي‌كند؟

علت كچلي سكه‌اي در طب سنتي سردي موضعي سر است. پزشكان طب سنتي نيز شيوه‌هاي درماني مخصوص به خود را براي درمان كچلي سكه‌اي دارند. آنها روغن مالي موضع را روزانه سه بار با روغن سياه‌دانه و استفاده از جوشانده اسطوخودوس با سنبل‌الطيب همراه كمي عسل به مدت 40شب تجويز مي‌كنند.







تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن