تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):حد توکل چیست؟ حضرت فرمودند: اینکه با وجود خدا از هیچ کس نترسی
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852902525




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مذاکرات هسته‌ای از دیروز تا به امروز؛ گفت‌وگوهای هسته‌ای از کجا شروع شد و به کدامین سو می‌رود؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: مذاکرات هسته‌ای از دیروز تا به امروز؛ گفت‌وگوهای هسته‌ای از کجا شروع شد و به کدامین سو می‌رود؟
روزنامه "دیلی تلگراف" در این باره با انتشار گزارشی به پیشینه مذاکرات هسته‌ای و جنجال‌های ایجاد شده بر سر برنامه هسته‌ای ایران پرداخته است.
آفتاب : شش قدرت جهانی امریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین آخرین دور از مذاکرات هسته‌ای با ایران را از سرگرفته‌اند. ضرب الاجل تعیین شده برای مذاکرات تا تاریخ 30 ژوئن است با این حال، گمانه زنی هایی درباره تمدید مدت زمان مذاکرات وجود دارد. 


به گزارش خرداد، روزنامه "دیلی تلگراف" در این باره با انتشار گزارشی به پیشینه مذاکرات هسته‌ای و جنجال‌های ایجاد شده بر سر برنامه هسته‌ای ایران پرداخته است. 


سال 2002 میلادی: 
گروهک منافقین ادعاهایی را درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرج کرد. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تایید کرد که نیروگاه غنی‌سازی اورانیوم در نظنز و نیروگاه آب سنگین در اراک مشغول به کار هستند. ایران اعلام کرد که برنامه هسته‌ای صلح‌آمیزی دارد اما دستگاه‌های اطلاعاتی غربی ادعاهای دیگری را درباره برنامه هسته ای‌ایران مطرح کردند.


سال 2003 میلادی: 
بریتانیا، فرانسه و آلمان تلاش‌های بی‌نتیجه‌ای را برای متقاعد‌کردن ایران به منظور توقف غنی‌سازی اورانیوم آغاز کردند روندی که به ادعای آنان می‌توانست به تولید مواد لازم برای ساخت سلاح‌های هسته‌ای بیانجامد. 


سال 2006 میلادی: 
ایالت متحده مخالفت خود با گفت‌وگوی قدرت‌های اروپایی به علاوه چین و روسیه با ایران را کاهش داد. در آن سال شورای امنیت سازمان ملل متحد تحریم‌هایی را علیه ایران وضع کرد تا مانع از غنی‌سازی اورانیوم ایران و سایر فعالیت‌های حساس هسته‌ای شود. 


سال 2013 میلادی: 
گفت‌وگوها تا سال 2013 میلادی متوقف شد تا آن‌که "حسن روحانی" رییس‌جمهوری ایران در انتخابات پیروز شد. در نوامبر آن سال ایران و قدرت‌های غربی به توافق موقتی با ایران رسیدند که به ایران وعده می‌داد در قبال محدود کردن سطح برنامه هسته‌ای خود بخشی از تحریم‌ها لغو شوند. توافق موقت دو بار در جولای و نوامبر آن سال تمدید شد 


در تاریخ 2 آوریل، ایران و شش قدرت جهانی بر سر مفاد توفاق طولانی مدت در لوزان سوئیس به توافق رسیدند. ضرب الاجل برای تاریخ 30 ژوئن تعیین شده بود گرچه انتظار می‌رود که مذاکرات تا جولای ادامه داشته باشد. 


مخالفان توافق هسته‌ای ایران و غرب چه بازیگرانی هستند؟ 


اسرائیل و عربستان سعودی به عنوان قدرت‌هایی منطقه‌ای از نتیجه گفت‌و‌گوهای هسته‌ای ایران و غرب نگران هستند. کشورهای عرب سنی منطقه از لغو تحریم‌های وضع شده علیه ایران و بهبود وضعیت اقتصادی ایران نگران هستند چرا که گمان می‌کنند این وضعیت می‌تواند به افزایش قدرت منطقه‌ای ایران و نفوذ آن کشور بیانجامد؛ بخصوص شرایطی در مورد منازعاتی چون بحران در سوریه و یمن اختلافاتی میان ایران و اعراب وجود دارد. 


برک آوت 


یکی از نکات مطرح شده در توافق، تلاش کشورهای غربی برای کاهش زمان "برک آوت" برنامه هسته‌ای ایران است؛ زمانی که برای تولید اورانیوم غنی‌شده به منظور ساخت یک بمب هسته‌ای کافی است که طبق برآوردهای انجام شده از زمان آغاز فعالیت ایران در دو تا سه ماه دست‌کم به مدت یک سال به طول می‌انجامد. 


کنگره امریکا و  ایجاد مانع در مسیر توافق هسته‌ای 


کنگره امریکا مدت 60 روز فرصت خواهد داشت تا زمان مفاد توافق حاصل را بررسی کند چرا که درباره اقدامات ایران سوء ظن دارد و نسبت به لغو تحریم‌های وضع شده علیه ایران و پیامدهای آن نگران است. 


مسئله سانتریفیوژها 


یکی از مسائل اساسی مطرح شده درباره تعداد سانتریفیوژهای ایران است. ایران با کاهش سانتریفیوژها از تعداد 19 هزار به شش هزار سانتریفیوژ در فردو و نظنز موافقت کرده است. ایران همچنین توافق کرده که غنی‌سازی اورانیوم را بیش از میزان 3.67 درصد در حداقل بازه زمانی 15 ساله انجام ندهد. در نتیجه این توافق تعداد سانتریفیوژها در نظنز در حدود پنج هزار و در فردو در حدود هزار عدد خواهد بود و برای 15 سال فعالیت سانتریفیوژهای ایران محدود خواهند شد. 


غنی‌سازی اورانیوم 


مطابق فکت شیت فرانسه، تهران اجازه خواهد داشت تا ظرف مدت 10 تا 13 سال میزان غنی‌سازی اورانیوم خود را با استفاده از سانتریفیوژهای آی آر-2 و آی آر-4 افزایش دهد. طرفین همچنین توافق کرده‌اند که ایران به طور محدود توانایی انجام فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی را نیز داشته باشد. بزرگترین مانع در این میان بازرسی از تاسیسات نظامی ایران است که ایران هنوز با آن موافقت نکرده است. 


مدت زمان 


در صورتی که توافق حاصل شود، برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران به مدت 15 سال محدود خواهد شد و پس از 10 سال با آسان‌گیری‌های صورت گرفته امکان غنی‌سازی فراهم خواهد شد. 


رآکتور آب سنگین اراک 


ایران توافق کرده که راکتور اب سنگین اراک را مطابق با طرح مورد توافق شش قدرت جهانی دوباره طراحی کند؛ ایده‌ای که تمرکز آن بر تحقیقات صلح‌آمیز و تولید ایزوتوپ‌ها برای مصارف درمانی است. 


چشم‌انداز دولت روحانی پس از توافق 


در همین حال خبرگزاری "بلومبرگ" با انتشار کزارشی درباره توافق هسته‌ای به مخاطرات و فرصت‌های پیش‌روی دولت روحانی اشاره کرده و در این باره می‌نویسد:"رییس‌جمهوری 66 ساله ایران بارها اشاره کرده که توافق هسته‌ای و لغو تحریم‌ها به دنبال آن می‌‌تواند به بهبود اقتصاد ایران کمک کند. در صورتی که در طول روزهای آینده توافقی حاصل شود ایران، آینده‌ای بهتر خواهد داشت و مخالفان ضدغرب روحانی به حاشیه رانده خواهند شد و این موضوع می‌تواند به آرامش بیشتر جامعه و اقتصاد ایران بیانجامد. با این حال، شکست مذاکرات به تضعیف جایگاه روحانی در طول دو سال آینده خواهد انجامید." 




تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن