واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
حملات ضد فارسی در مغرب؛ آیا آنچه در فارس منتشر شد عجیب بود؟
دولت جمهوری اسلامی ایران با درک همین رویه معمول رسانهای به دهها مقالهای که علیه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در رسانههای مغربی منتشر شده و در آن تهران به هزاران اقدام واهی درمنطقه متهم شده است، اعتراضی نکرده است چه رسد به اینکه سفیر این کشور را فراخواند.
گروه بین الملل خبرگزاری فارس: رسانه های جهان معاصر به رغم تفاوت توصیفاتی که از سوی خبرگان این عرصه نقل می شود دارای دو کار ویژه اصلی در همه جوامع امروزی هستند که هر یک از این دو همپوشاننده و به بیانی رساتر لازم و ملزوم یکدیگرند. یکی بازتاب افکار و عقاید و باورهای عمومی و آرمان های جمعی جامعه و دیگری شکل دهی و سازماندهی به عقاید، آرمان ها، دیدگاه ها، تفکرات و خواست های جمعی مردم در مباحث داخلی و خارجی است. عمل به این دو کار ویژه عمومی که اتفاقا بطورمستقیم با توسعه و پویایی فکری جامعه سر و کار دارد تقریبا معیارسنجش کارکردهای رسانه ای در تمامی کشورهای جهان امروزی است، البته آن دست از کشورهایی که دست کم معیارهای حداقلی مردم سالاری در آن رعایت شده باشد نه کشورهایی که بدیهی ترین ارکان مردمسالاری یعنی حق انتخاب مردم در آن رعایت نگردد. با این توصیف، رسانه ها میبایست در چارچوب ارزش های جامعه و قوانین موجود، دیدگاهها، نظرات و خواست عمومی مردم را صرف نظر از دیدگاههای حکومت در مسائل داخلی و خارجی بازتاب داده و به سازماندهی عقاید و آرمانها و دیدگاههای جمعی مبادرت کنند. فارس به عنوان یک رسانه غیر دولتی و غیر انتفاعی نیز نظر به اهداف و رسالت حرفه ای رسانه ای خود مندرج در اساسنامه این خبرگزاری که با نص و روح صریح قوانین جمهوری اسلامی ایران سازگاری تام دارد از زمان شکل گیری و اعلام موجودیت در عرصه رسانه ای کشور تاکنون تلاش داشته در همین چارچوب عمل نماید و البته ممکن است در این مسیر پر فراز و نشیب اشتباهاتی نیز داشته باشد که رسانه ای بی اشتباه در جهان وجود ندارد و مانیز منکر آن نیستیم. لیکن فارغ از خط و خطوط حکومتی همواره تلاش داشته است در چارچوب های کلی نظام درعرصه های داخلی و خارجی به رصد و دیده بانی و سپس اظهارنظر در مسائل مختلف بپردازد که قضاوت درخصوص موفقیت یا عدم موفقیت آن بر عهده ملت آگاه و فهیم ایران اسلامی عزیز خواهد بود و فارس در این قسم ادعایی ندارد. لیکن آنچه باعث گردید این مقدمه نگاشته شود هیاهوی رسانه ای است که دولت مغرب نسبت به یک رویه معمول رسانه ای علیه خبرگزاری فارس براه انداخت که البته بی شباهت به پروژه معاندان نظام جمهوری اسلامی ایران در به اصطلاح اعتبار زدایی از فارس در خارج از مرزها نیست، رویهای که از سوی رسانه های فارسی زبان وابسته به لابی های صهیونیستی و سعودی به مرحله اجرا در آمده است. ماجرا از این قراربود که در بخش دیدگاه فارس که در رسانه های مشابه عربی با نام هایی چون «آراء» ، «الرای» و یا «الرای و الرای الاخر» و... شناخته می شود مطلبی در خصوص سیاست خارجی کشور مغرب منتشر شد که دولتمردان مغربی را از این دیدگاه چنان برآشفت که دست به احضار کاردار ایران در این کشور زدند!
همانگونه که ذکر شد در عرصه رسانه ای خاصه در رسانه های عربی بخش «الرای» به دیدگاهها و نظرات نخبگان سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و حتی نظامی به عنوان مقالات میهمان اختصاص دارد و در واقع از این راه یک رسانه رسمی بنا به رسالتی که بر وظیفه اوست به انعکاس نظرات و باورهای عمومی جامعه خود در خصوص یک پدیده چه داخلی و چه خارجی میپردازد و لزوما هم دیدگاه یاد شده منطبق با نظر رسانه میزبان نیست کما اینکه رسانه های عربی نیز صراحتا در بخش الرای خود به این موضوع اعتراف دارند اما انتشار این گونه دیدگاهها را وظیفه رسانه ای خود می دانند و براساس همین رویه نیز کسی یا کشوری به مطلبی که در رسانه یک کشور دیگر منتشر می شود اعتراضی ندارد زیرا آن را یک رویه معمول رسانه ای می داند. کما اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران با درک همین رویه معمول رسانه ای به دهها مقاله ای که علیه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در رسانه های مغربی منتشر شده و در آن ایران به هزاران اقدام واهی درمنطقه متهم شده است، اعتراضی نکرده است چه رسد به اینکه سفیر مغرب را فراخواند.
در ذیل به دو نمونه از صدها نمونه از این اقدام رسانه ای مغرب اشاره می شود که حتی با کمترین اعتراضی از سوی دولتمردان جمهوری اسلامی ایران مواجه نشده است.
نکته دیگر اینکه خبرگزاری فارس یک خبرگزاری غیر دولتی و غیر انتفاعی است و به صورت هیات امنایی اداره شده و در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران مثل هر رسانه دیگری دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است واین مجوزهم به هیچ وجه تابعیت و یا مالکیتی از سوی دولت و حکومت و یا هر نهاد عمومی دیگر بر این رسانه مترتب نمی کند و از این حیث دولتمردان مغربی را به تورق در مفاد قوانین مربوط به ارائه مجوز رسمی به رسانه های ایرانی فرا می خوانیم. از این رو انتشار مطلبی که حتی براساس رویه معمول رسانه ای در تمام دنیا نمی تواند نظر رسمی یک رسانه تلقی گردد چگونه دولتمردان مغربی را واداشته است که این مطلب را به نظر رسمی دولت و سایر نهادهای دولتی گره زنند و سفیر کشوری را برای اعتراض به آن فراخوانند؟! آیا نباید به افکار عمومی ایران حق داد که چنین رفتاری را در چارچوب یک پروژه کلان تر تحت نام «ایران هراسی» در منطقه که از سوی برخی کشورهای مرتجع عربی دنبال می شود و هدف از ان خدمت به تحقق منافع صهیونیستی – غربی است ارزیابی کنند؟ بی شک دیدگاه رسمی فارس با نام خبرگزاری فارس منتشر شده کما اینکه تاکنون همین رویه بوده است و دیدگاه رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران نیز از لسان دولتمردان و مقامات این کشور اعلام می شود و لذا مطلب مورد نظر دولت مغرب نه دیدگاه رسمی خبرگزاری فارس بوده و نه دیدگاه رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران. فارس بنا بر اهداف و ماموریت هایی که در اساسنامه این خبرگزاری به آن اشاره شده صرفا در چارچوبهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و براساس آرمانهای امام راحل و رهنمودهای مقام معظم رهبری گام برداشته و همواره دغدغه گسترش روابط با کشورهای دوست و برادر خصوصا اسلامی را در دل داشته است. ارتباط کم نظیر این رسانه با سفارتخانه های خارجی مقیم تهران نمونه بارزی از این رسالت فارس است و اساسا این رسانه به معجزه کلمه «وحدت اسلامی» در گسترش روابط میان ملل و دُوَل اسلامی باورمند است و اعتقاد دارد که در طول تاریخ تمدن اسلامی که مراکش (مغرب) یکی از اضلاع این تمدن برای تعامل با دنیای غرب بوده همواره از ناحیه تفرقه و دور شدن از اتحاد هدف ضربات دشمنان خود واقع گشته است. آنچه امروز در تعامل میان کشورهای اسلامی می بینیم متاسفانه نشانه هایی از این رفتار دشمنان اسلام خصوصا رژیم صهیونیستی قابل مشاهده است. با این وجود به نظر می رسد واکنشی که از سوی دولت مغرب به مطلب فارس صورت گرفت واکنشی عجولانه، غیرحرفه ای و بیشتر درچارچوب القائات خارجی بوده و برخلاف آنچه که خانم مبارکه بوعیده وزیر محترم خارجه و همکاری های دولت مغرب گفته است کمکی به گسترش روابط دو ملت و کشور بزرگ اسلامی نخواهد کرد چه اینکه لازمه هرگونه تعامل و همکاری در مناسبات بین المللی احترام به مناسبات داخلی و پذیرش ارکان درونی کشورها است و امیدواریم این گونه سوء برداشت ها لطمه ای به روابط میان ملل اسلامی وارد نکند. انتهای پیام/
94/04/09 - 11:49
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]