محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852839316
با «ترتيبات اجرايي» مي توانيم پروتکل الحاقي را بپذيريم / بايد ريسک توافق را پذيرفت
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ تير ۱۳۹۴ (۹:۳۷ق.ظ)
بهشتي پور در گفت و گو با موج: با «ترتيبات اجرايي» مي توانيم پروتکل الحاقي را بپذيريم / بايد ريسک توافق را پذيرفت موج- گروه اقتصاد سياسي
نظام بازرسيها براي تيم مذاکرهکننده و شخص وزير خارجه به چالشي بزرگ تبديل شده است؛ به خصوص آنجايي که اين نظارت ها ذيل پروتکل الحاقي شامل بازديد از سايت هاي غيرهسته اي و دانشمندان اين حوزه نيز مي شود.
از سويي ديگر مقامات آمريکايي معتقد به بازرسيهاي دقيق و سنگين از کليه تاسيسات ايران هستند. موضوع بازرسي ها هم پاي تحريم ها حساسيت بالايي را در ايران به وجود آورده و در اين ميان آوردن موضوع ابعاد احتمالي نظامي موسوم به پي.ام.دي (PMD) ذيل بازرسي ها اختلاف نظر وسيعي ميان گروه هاي سياسي در ايران ايجاد کرده است.
خبرنگار خبرگزاري موج در اين خصوص گفت وگويي را با حسن بهشتي پور کارشناس مسائل هسته اي کشور انجام داده است.
اختلافات زيادي در خصوص نظام بازرسي ها در ايران وجود دارد و خلط مبحث دو موضوع PMD و پروتکل به شدت اين اختلافات افزوده است؟
پي.ام.دي (PMD) اصطلاحا مخفف ابعاد احتمالي نظامي، ادعاي بي پايه اي است که دشمنان ايران از سال 2007 مطرح کردند. در گزارش البرادعي تحت عنوان مطالعات ادعايي آمد و گفتند که ايران در فواصل بين 2001 تا 2003 ايران در حال انجام اقداماتي بود که به بمب هسته اي منجر مي شد. اين اتهامات کاملا بي اساس است و هيچ مستنداتي هم ندارد. از سويي ديگر مدعي هستند کشورهايي که اين اطلاعات را به ما داده اند گفته اند که ما (آژانس) حق نداريم اين مستندات را به شما بدهيم چون اگر اين مستندات را بدهيم منبع مان لو مي رود.
نخست اينکه بايد بگويم وقتي کشوري متهم مي شود براي دفاع از خودش لازم است که آژانس مستندات خود را بدهد و دوم اينکه PMD اصلا ربطي به تيم مذاکرهکننده ما ندارد و براي سال 2007 بوده است و در هشت سال گذشته اين موضوع مرتب چه در دوره لاريجاني چه در دوره جليلي و چه در دوره ظريف بين ايران وآژانس مورد بحث بوده است. از سويي ديگر PMD ربطي به پروتکل الحاقي هم ندارد. چرا که پروتکل يک سند بين المللي است که 128 کشور آنرا امضا کرده اند.
يعني به هيچ وجه ماهيت فني و حقوقي ندارد؟
اصلا! PMD ماهيت کاملا سياسي دارد و چون ابعاد سياسي پيدا کرده، بايد از طريق گفت و گو و راهي سياسي با آژانس به نوعي آنرا حل کنيم. با اين حال تيم مذاکرهکننده پيش بيني اش اين است که شايد بتواند از طريق گفت وگو با 1+5 آنرا حل و فصل کند. در اين ميان نکته اي که بايد متذکر شد اين است که دولت جديد اين موضوع را وارد مذارکرات نکرد. متاسفانه اين موضوع از دولت قبل وارد جريان مذاکرات شد.
به هرحال اين موضوع به چالشي بزرگ براي رسيدن به توافق نهايي تبديل شده است...
بله اين چالش وجود دارد و مي شود از طريق سياسي حل و فصل کرد.
فکر نمي کنيد از طريق پروتکل الحاقي مقاصد طرف مقابل در زمينه PMD فراهم شود؟ چون در برخي مواد پروتکل، دسترسي به سايت هاي غير هسته اي آمده است؟
اين سوال خوبي است. ما بايد بين بازرسي و دسترسي، کنترل و نظارت تفاوت قائل شويم. اين کلمات بار حقوقي خاص خود را دارند. يعني زماني که ايران پيمان NPT را امضا کرد؛ براي ترتيبات اجرايي آن نيز چيزي را با آژانس امضا کرد در دوران شاه (1973) به نام پادمان هسته اي است يعني ترتيبات اجرايي NPT. وقتي پروتکل الحاقي را مجلس بپذيرد در پيوست آن بايد چيزي به نام ترتيبات اجرايي آنرا نيز امضا کند. يعني معلوم شود بازرسي ها چگونه انجام مي شود؛ بازديد چگونه انجام شود.
بازديد و بازرسي فرقشان در چيست؟
بازديد با بازرسي خيلي فرق دارد. بازرسي يعني مامور مي آيد محيط مورد نظر نگاه را نگاه مي کند و سوال و جواب مي کند. ولي در بازديد مامور فقط مي آيد نگاه مي کند تا ببيند موارد اجرا شده است يا نه و ديگر سوالي نمي کند. دسترسي و بازرسي هم با يکديگر فرق دارند. بر اساس پروتکل الحاقي آژانس مي تواند در مراکز اعلام نشده هم دسترسي داشته باشد. اين دسترسي کاملا مديريت شده هستند.
دسترسي هاي مديريت شده دقيقا به معني دسترسي به کجا؟
«کجا»ي اين دسترسي ها مهم است. برخي مخالفان در داخل ايران مي گويند anywhere- any time يعني هر جا و هر زمان در حالي که اين تفسير آمريکايي ها است. پروتکل anywhere- any time را قيد نکرده است بلکه any site را مي آورد. يعني هرجا که تعريف يک سايت را دارد بايد برود و دليلش را هم بگويد که چرا مي خواهد بازديد کند. بازديد هم مي کند نه بازرسي! متاسفانه در ايران اين مسائل توسط عده اي تبليغاتي مي شود و تفسير خودشان را از پروتکل، آمريکايي ارائه مي دهند.
آيا کليت نظام با دسترسي هاي مديريت شده موافقت دارد يا ندارد؟
اين بستگي به شرايط زماني و مکاني دارد. زماني مقام معظم رهبري مجوزش را داد و اين مسئله را قبول کردند؛ در سال 2004 از منطقه نظامي «شيان» بازديد کردند در سال 2005 دو بار از «پارچين» بازديد کردند و هيچي هم پيدا نشد، آژانس هم اعلام کرد که ما هيچي پيدا نکرديم! آژانس اگر مي خواست شيطنت کند همان موقع خودشان چيزي را مي گذاشتند و مي گفتند ما فلان چيز را پيدا کرديم! اينها اينطور هم نيستند؛ ظالم هستند اما در درون ظلم خودشان، سيستمي دارند که نمي توانند هرطور خواستند عمل کنند. در خصوص دسترسي ها فعلا که مقام معظم رهبري اين موضوع را منع کرده است و همه هم فرمايشات رهبري را فصل الخطاب مي دانند.
همين مسئله به نظر مي رسد تبديل به چالش شده چرا که ايران با دسترسي هاي مديريت شده هم موافقت ندارد؟
در جهان بيش از 120 کشور دسترسي هاي مديريت شده را قبول کرده اند. ما نمي توانيم خودمان را از اين همه کشور جدا بدانيم. اگر انرژي هسته اي را مي خواهيم بايد به گونه اي اين مسئله را مديريت کنيم. راهش هم اين است که مثل کشورهاي ديگر ترتيباتي را براي آن در نظر بگيريم. چطور آمريکا پروتکل الحاقي را اجرا کرده اما ترتيبات خاص خود را براي آن تعريف کرده و اعلام کرده شما (آژانس) حق نداريد از مراکز نظامي بازديد کنيد. فرانسه، چين، روسيه و غيره پروتکل الحاقي را امضا کرده اند اما ترتيبات اجرايي خاص خود را لحاظ کردند.
يعني مجلس شوراي اسلامي ترتيبات آنرا تعيين کند؟
اگر مجلس شوراي اسلامي درنظر داشت پروتکل الحاقي را بپذيرد، مي تواند ترتيبات اجرايي آنرا به صورت جداگانه با آژانس امضا کند. يعني دقيق مشخص کند که آژانس کجاها مي تواند بازديد داشته باشد. Anywhere- Anytime دروغ مسلمي است که خود آمريکائيها هم آنرا اجرا نکرده اند.
قبول داريد رويکرد حقوقي افکار ايراني را اقناع نمي کند چون از نظر سياسي تجارب تلخي در اين خصوص داشتيم?
تجارب تلخ ما ناشي از ندانم کاري هاي ما بوده است. زماني مي گفتيم آنقدر قطعنامه صادر کنيد تا خسته شويد! ما به آنها بهانه داديم. بايد عملکرد خودمان را ببينيم و از حقوقمان دفاع کنيم. ما يادمان نمي رود که اينها ظالم هستند و در پي عدالت نيستند. اما در يک سيستمي قرار مي گيرند که خودشان مقيد به آن مي شوند. چرا آمريکائيها درجنگ عراق رسوا شدند و آژانس رسما اعلام کرد که در عراق هيچ چيز پيدا نکرد. مگر نمي توانستند افرادي که به آنها جاسوس مي گوييم بروند تعدادي سانتريفيوژ آنجا بگذارند تا اقدام شان توجيه شود. بنابراين آنها در نظام ظالمانه خودشان سيستمي دارند که نمي توانند هرکاري دلشان خواست انجام دهند. ما بايد اولا ساز وکارهاي حقوقي را خوب بشناسيم و دوما از سازو کار اين سيستم حقوقي ظالمانه به نفع خودمان استفاده کنيم. اين کار ريسک دارد. شما هرکاري که بخواهيد انجام دهيد ريسک دارد. آنهايي که در داخل مي گويند همه اين مذاکرات و پيچيدگي هايش کنار گذاشته شود به ما بگويند چه کار بايد انجام دهيم؟! اگر مسير گذشته درست بود که مقام معظم رهبري ريل را عوض نمي کرد و نمي گفت بايد نرمش قهرمانانه انجام دهيم! بنابراين ما راهي جز اين نداريم که در درون سيستم حقوقي موجود حق مان را در مذاکرات بگيريم.
محمد قربانپور شيخاني
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
شریعتمداری: اظهارنظر رئیسجمهور درباره پذیرفتن پروتکل الحاقی توسط ۱۲۵ کشور جهان درست نیست
شریعتمداری اظهارنظر رئیسجمهور درباره پذیرفتن پروتکل الحاقی توسط ۱۲۵ کشور جهان درست نیست شریعتمداری تاکید کرد اظهارنظر رئیسجمهور که ۱۲۵ کشور در جهان پروتکل الحاقی را پذیرفته و اجرا میکنند با واقعیت انطباق ندارد به گزارش نامه نیوز حسین شریعتمداری طی یادداشتی در روزنامه کیهانسخنگوی شورای نگهبان: اجرای پروتکل الحاقی و توافق نهایی قطعاً نیازمند تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان است
سخنگوی شورای نگهبان اجرای پروتکل الحاقی و توافق نهایی قطعاً نیازمند تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان است نجاتالله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد اجرای پروتکل الحاقی و توافق نهایی قطعاً نیازمند تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان است به گزارش نامه نیوز نجاتالله اببلومبرگ: توافق بر پروتکل الحاقی مانع سخت مذاکرات است
یکشنبه ۷ تیر ۱۳۹۴ - ۲۰ ۴۰ بلومبرگ گزارش داد که تعیین نحوه اجرای پروتکل الحاقی یکی از بحثهای اصلی و موانع سخت مذاکرات در وین است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از بلومبرگ مذاکرهکنندگان در دومین روز حضور وزیران خارجه ایران و کشورهای 1 5 در تلاشند تا میزان و گسپروتکل الحاقی و توافق نهایی باید به تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان برسد
سخنگوی شورای نگهبان پروتکل الحاقی و توافق نهایی باید به تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان برسد نجاتالله ابراهیمیان گفت اگر قرار باشد پروتکل الحاقی مورد پذیرش قرار بگیرد مسلماً نیاز به تصویب مجلس و کنترل شورای نگهبان و نظارت شورای نگهبان دارد به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز  پیوستن به پروتکل الحاقی درنشست خبری کمالوندی و منصوری آرانی
در نشست خبری ایرنا مطرح شد پیوستن به پروتکل الحاقی درنشست خبری کمالوندی و منصوری آرانی بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی و عباسعلی منصوری آرانی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در یک نشست خبری محتوای پروتکل الحاقی شرایط پس از پیوستن به آن و مواضع جمهرویترز: همکاری محرمانه اسرائیل با اعراب علیه ایران / اسرائیل پذیرفته که دیگر نمی تواند در مقابل توافق نهایی با
رویترز همکاری محرمانه اسرائیل با اعراب علیه ایران اسرائیل پذیرفته که دیگر نمی تواند در مقابل توافق نهایی بایستد مقامات اسراییل در محافل علنی نشان میدهند برای جلوگیری از توافق نهایی هستهای با ایران تلاش میکنند اما آنها عموما پذیرفتهاند که توافق نهایی انجام خواهد شد و لذا بهبرخی ازپروتکل الحاقی تابو می سارند/صالحی پیشنهاد مذاکره باآمریکارا داد
کمالوندی برخی ازپروتکل الحاقی تابو می سارند صالحی پیشنهاد مذاکره باآمریکارا داد خبرگزاری پانا سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت برخی متاسفانه از پروتکل الحاقی تابوسازی کرده و از آن تفسیر موسع ارائه می کنند و این اقدام در حوزه بین المللی هم برای کشور ما و هم برای سایر کشورها مشکل ساتوضیح کمالوندی از جزییات اجرای پروتکل الحاقی
توضیح کمالوندی از جزییات اجرای پروتکل الحاقیتاریخ انتشار چهارشنبه ۳ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۹ ۱۱ سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان درباره بازدیدهای انجام شده از پارچین در گذشته گفت این بازدیدها براساس همکاریهای داوطلبانه انجام گرفت و ربطی به پروتکل الحاقی نداشت و اسناد آن موجود اسچرا برخی میخواهند پذیرش پروتکل الحاقی را مصیبت عظیم جا بزنند؟
چرا برخی میخواهند پذیرش پروتکل الحاقی را مصیبت عظیم جا بزنند یک کارشناس مسائل بین الملل با تاکید بر اینکه اجرای پروتکل الحاقی هیچ ضرری برای کشور ندارد گفت عده ای به عمد یا از سر ناآگاهی با خلاف گویی های آمریکایی های درباره محتوای مصادره به مطلوب شده پروتکل الحاقی همصدا شده اندولایتی در جمع خبرنگاران: قبول هرگونه پروتکلی باید به تصویب مجلس برسد/ امیدواریم به توافق بدون هرگونه محدودیتی
ولایتی در جمع خبرنگاران قبول هرگونه پروتکلی باید به تصویب مجلس برسد امیدواریم به توافق بدون هرگونه محدودیتی برسیمرئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران طرفدار ادامه مذاکرات است گفت پیوستن یا قبول هرگونه پروتکلی از سوی ایران باید بهصدامحسین الگوی خوبی نیست/ «پروتکل الحاقی» پروژه آمریکایی است
فواد ایزدی مطرح کرد صدامحسین الگوی خوبی نیست پروتکل الحاقی پروژه آمریکایی است کارشناس مسائل بینالملل گفت اگر اصرار وجود دارد که دولت پروتکل الحاقی را امضا و اجرا کند لازم است همان کاری را که آمریکا انجام داده عملیاتی کند و استثنای امنیتی را در پروتکل الحاقی قید کند بهتعریف روحانی از پروتکل الحاقی با واقعیات در تضاد است
شریعتمداری تعریف روحانی از پروتکل الحاقی با واقعیات در تضاد است مدیرمسئول کیهان نوشت تنها نتیجهای که از تجربه اجرای قبلی پروتکل الحاقی میتوان گرفت تن ندادن به اجرای دوباره پروتکل است و نه آنگونه که رئیسجمهور محترم مطرح کردهاند اجرای دوباره آن به گزارش سرویس سیاسی جکمالوندی با تشریح جزییات اجرای پروتکل الحاقی و انواع بازرسیها: دیپلماسی بینظیری درجریان است
کمالوندی با تشریح جزییات اجرای پروتکل الحاقی و انواع بازرسیها دیپلماسی بینظیری درجریان است سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان درباره بازدیدهای انجام شده از پارچین در گذشته گفت این بازدیدها براساس همکاریهای داوطلبانه انجام گرفت و ربطی به پروتکل الحاقی نداشت و اسناد آن موجود اروایتی از تهدید روحانی به استعفا در صورت پذیرش پروتکل الحاقی
روایتی از تهدید روحانی به استعفا در صورت پذیرش پروتکل الحاقیتاریخ انتشار دوشنبه ۱ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۸ ۴۴ حسن روحانی در کتاب خاطرات خود درباره پرونده هستهای و همچنین پذیرش پروتکل الحاقی توسط مجلس شورای اسلامی به نکاتی اشاره میکند که با موضع فعلی رییس جمهور تناقضاتی دارجامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران خطاب به ظریف: توافقی که در آن تحریمها سریعا لغو نشود، پذیرفتنی نیست/لزوم
جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران خطاب به ظریف توافقی که در آن تحریمها سریعا لغو نشود پذیرفتنی نیست لزوم ایستادگی تیم مذاکرهکننده در مقابل زیادهخواهیهای آمریکاجامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران اعلام کرد هدف از مذاکرات لغو تحریمهاست و توافقی که این هدف را محقق نکند وروزی که روحانی مقابل پروتکل الحاقی ایستاد
روزی که روحانی مقابل پروتکل الحاقی ایستاد حسن روحانی در کتاب خاطرات خود درباره پرونده هستهای و همچنین پذیرش پروتکل الحاقی توسط مجلس شورای اسلامی به نکاتی اشاره میکند که با موضع فعلی رییس جمهور تناقضاتی دارد به گزارش فرهنگ نیوز حسن روحانی در کتاب امنیت ملی و دیپلماسی هسته&zwnنتانیاهو: ایران لجاجت می کند، اما 1+5 بازهم امتیاز می دهد/ دیگر دیر شده؛ نمی توانیم جلوی توافق را بگیریم
نتانیاهو ایران لجاجت می کند اما 1 5 بازهم امتیاز می دهد دیگر دیر شده نمی توانیم جلوی توافق را بگیریم بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز یکشنبه مدعی شد ایران از برخی موارد توافق شده با جامعه بین المللی در مذاکرات هسته ای عدول کرده است شین هوا نوشت بنیامین نت-
سیاسی
پربازدیدترینها