واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ تير ۱۳۹۴ (۱۷:۵۸ب.ظ)
اما و اگر هاي اجراي ايده هاي انتخاباتي وزيرکشور موج- گروه سياسي
پس از آن که عده اي از احزاب مستقل از عدم دعوت رئيس جمهوري به ضيافت افطار ناراحت شدند اما وزير کشور در سخناني سعي کرد بدون جانبداري از طيف خاصي دل عده اي را به دست آورد. وي در ضيافت افطاري که با حضور احزاب برگزار شده بود، گفته است: «دولت محل تاخت و تاز اصلاح طلبان نيست.»
گفته هاي وزير کشور کاملا بي طرفانه و در جواب آنهايي بود که کفه اصلاح طلبان را در اين دولت سنگين تر مي دانند. با اين حال وزير کشور حرف هاي ديگري هم زد که در محوريت دغدغه هاي انتخاباتي جاي سوال و پرسش هم دارد.
هر چند رحماني فضلي در ماجراي پول هاي کثيف از موضع و سخنان خود کنار کشيد ولي در صحبت هاي اخيرش نشان داد که هنوز دغدغه اين مسأله وجود دارد.
وي گفته است: «لازم است تمام احزاب، منشور اخلاقي و آداب انتخابات را امضا کنند تا در انتخابات شاهد نشاط و پويايي باشيم.» و «منابع مالي که احزاب در انتخابات استفاده ميکنند، بايد قابل حسابرسي و رسيدگي باشد.»
درباره نکات و دغدغه هاي وزير کشور بابت انتخابات سالم چند نکته قابل ذکر است: اول اين که احزابي که در اين اواخر بيش از گذشته فرصت گفتگو و عمل پيدا کرده اند بيشتر نياز به ساماندهي دارند. بهتر است دولت در هماهنگ کردن احزاب نقش ويژه تري داشته باشد.
به عبارتي هنوز خانه احزاب شکل نگرفته است و هنوز بين تشکل ها مناقشه وجود دارد. از آن گذشته دولت بايد در بحث درآمدهاي انتخاباتي احزاب فعال تر عمل کند يا اينکه اين موضوع را کلا به خانه احزاب بسپارد؛ چرا که صحيح نيست که دخل و خرج آنان اين شبهه را به وجود بياورد که احزاب دولتي هستند. به عبارتي اگر قرار است طبق گفته هاي قبلي حساب بانکي براي احزاب ايجاد شود و از حسابرسي و شفافيت مالي برخوردار باشند بهتر است است عمليات از طريق خانه احزاب به عنوان زير مجموعه وزارت کشور انجام شود.
از آن گذشته منابع انتخاباتي که استفاده مي شود بايد معلوم شود که در صورت تخطي احزاب چه مجازاتي در پي دارد و محدوده آن مشخص شود.
يکي ديگر از برنامههاي وزير کشور براي انتخابات آتي که در مراسم افطاري و در حضور نمايندگان احزاب از آن صحبت کرد احراز هويت رأيدهندگان است. او در اين خصوص گفته است: «ما قصد داريم لايحه نحوه اخذ آرا در انتخابات را به دولت ارائه کنيم، بهگونهاي که مردم از قبل ثبتنام کرده و احراز هويت شوند و سپس در روز انتخابات رأي دهند».
در مورد اين صحبت هاي وزير کشور هم مي توان گفت که ايده قابل حصولي است که در قالب انتخابات الکترونيک قابل پيگيري است و البته که از ميزان تخلف خواهد کاست. از طرفي هر فرد احساس مي کند که رأي او چقدر در نتيجه انتخابات مهم است و اين امر باعث افزايش اعتماد عمومي در جامعه خواهد شد. اگر اين وعده آقاي وزير که اتفاقاً شدني هم هست، محقق بشود افراد زمان کوتاهتري براي حضور در شعبه صرف ميکنند و پيش از رفتن به شعبه اسامي کانديدهاي موردنظر خود را با دقت بيشتري روي برگ رأي مينويسند.
اين اقدام بهسلامت انتخابات کمک ميکند و موجب اطمينان مردم نسبت به شمارش آرا نيز خواهد شد لذا اگر اين تغيير در اين بخش از انتخابات انجام شود بايد آن را گام مثبتي در راستاي ايجاد يک نظام انتخاباتي نوين دانست. به خصوص که امسال را دولت سال سياست داخلي دانسته که در آن هم احزاب و هم مردم بايد شادي و پويايي و نشاط سياسي داشته باشند.
با اين حساب بايد ديد ايده هاي وزير کشور در مورد سلامت انتخابات چقدر قابل پي گيري است؛ چراکه اگر وزير کشور از مواضع خود راجع به پول هاي کثيف عقب نشيني نمي کرد شايد حصول به برخي ايده ها جدي تر پي گيري مي شد. با اين حال بايد اميدوار بود که در انتخابات الکترونيک هم اطمينان و هم سرعت رسيدگي بيشتر خواهد بود و هم مسووليت وزارت کشور درباره برخي احزاب تازه مجوز گرفته سنگين تر خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]