محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852573384
دستاورد ایران و آمریکا در «بیانیهی الجزایر» چه بود؟ آیا آمریکا به «بیانیهی الجزایر» متعهد ماند؟
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دستاورد ایران و آمریکا در «بیانیهی الجزایر» چه بود؟
آیا آمریکا به «بیانیهی الجزایر» متعهد ماند؟
بعد از توافقات صورتگرفته، ایران به تعهد خود عمل کرد و تمامی گروگانها را آزاد کرد، اما آمریکا نه تنها مطالبات ایران را بهطور کامل پس نداد، بلکه با مداخله در امور ایران و نیز اعمال تحریمهای بیشتر در سالهای جنگ و پس از آن، عدم پایبندی خود به مفاد بیانیه و نیز قوانین بینالمللی را نشان داد.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در 13 آبان 1359 دانشجویانی که خود را پیرو خط امام مینامیدند، سفارت ایالات متحده در تهران را اشغال کردند و بیش از 50 دیپلمات و کارمند سفارت را به گروگان گرفتند. دلایل دانشجویان برای این اقدام، دعوت آمریکا از شاه به بهانهی معالجات پزشکی و نیز کینه و نفرت تاریخی ایرانیان نسبت به آمریکا بود که البته ریشه در کودتای 28 مرداد داشت. این اتفاق باعث گردید تا روابط ایران و آمریکا به بحرانیترین وضعیت خود برسد.
حضرت امام (ره) چهار ماه بعد از این ماجرا، حلوفصل موضوع دیپلماتها را به مجلس واگذار کردند. بنابراین در سال 1360 نمایندگان دولت ایران به رهبری بهزاد نبوی، قراردادی با نمایندگان دولت آمریکا در الجزایر امضا کردند. در این قرارداد، دو کشور ملزم به تعهداتی شدند. از جمله اینکه ایران با اعلام شرایطی، متعهد به آزادی گروگانها گردید و در مقابل، آمریکا نیز تعهداتی را پذیرفت. بعد از امضای بیانیه، ایران به تمام مفاد بیانیه عمل کرد و همانطور که تعهد داده بود، به فاصلهی کوتاهی از امضای بیانیه، تمامی گروگانها را آزاد کرد؛ اما آمریکا بعد از رسیدن به اهداف خود، به بهانههای مختلف، از بسیاری از تعهدات خود سر باز زد و با این اقدام، ماهیت استعماری خود را بیش از پیش نشان داد. در این نوشتار به تبیین بیشتر این مسئله میپردازیم.
قرارداد الجزایر و زمینههای پیدایش دیوان دعاوی ایران-ایالات متحده
قرارداد الجزایر به دنبال گروگانگیری برخی از اتباع آمریکایی در تهران به امضای دو کشور ایران و آمریکا رسید. اختلافات موجود بین دو کشور، باعث گردید تا دیوان داوری ایران و آمریکا در کشور الجزایر بهمنظور تصمیمگیری و حلوفصل دعاوی اتباع دو کشور تشکیل شود. زمینهی پیدایش این قرارداد و دعاوی مربوط به آن، به اختلافات دو کشور برمیگردد که برخی از این اختلافات عبارتاند از:
کودتای 28 مرداد 1332
کودتای 28 مرداد که با طرح و حمایت مالی و اجرایی سازمان مخفی اطلاعات بریتانیا و آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، بر ضد دولت محمد مصدق در مرداد 1332 به انجام رسید، منجر به این شد که مجدداً محمدرضاشاه قدرت یابد. این کودتا آمریکا را نزد ایرانیان بدنام کرد و نفرت ضدآمریکایی ایجاد نمود و سبب شد که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، سفارت آمریکا اشغال شود، زیرا ایرانیان این سفارتخانه را لانهی جاسوسی آمریکاییان میدانستند. علاوه بر این، بعد از فرار شاه از کشور، بسیاری از کشورها به دلیل تحولات انقلابی، از پذیرش شاه امتناع میکردند، اما آمریکا جزء معدود کشورهایی بود که به بهانهی معالجات پزشکی، از شاه دعوت به عمل آورد که این موضوع نیز در بدبینی ایران نسبت به آمریکا بیتأثیر نبود.
دعوت آمریکا از شاه ایران به بهانهی معالجات پزشکی
پس از خروج شاه از کشور و سرگردانی در کشورهایی چون مراکش، وی بهناچار وارد کشور مکزیک گردید. پس از ورود به مکزیک، بیماری وی که ناشی از یک تومور سرطانی بود، تشدید شد. بنابراین دولت کارتر با سفر شاه به آمریکا با هدف معالجهی بیماریاش موافقت کرد. از این رو، شاه مکزیکوسیتی را به مقصد بیمارستان نیویورک ترک کرد و حدوداً دو ماه در آنجا بستری شد. همین موضوع باعث اعتراض بسیاری از ایرانیان گردید، زیرا آنها نگران از به قدرت رسیدن مجدد شاه توسط آمریکا بودند. بنابراین کمتر از دو هفته پس از ورود شاه به این بیمارستان، سفارت آمریکا در تهران به تصرف دانشجویان مسلمان پیرو خط امام درآمد. در نهایت نیز اقدام به گروگانگیری برخی از اتباع آمریکایی در سفارت تهران، منجر به امضای بیانیهی الجزایر گردید.
آمریکا نه تنها در طول جنگ عراق علیه ایران بسیاری از تحریمهای اقتصادی، نظامی و... را مجدداً پس از بحران گروگانگیری اعمال نمود، بلکه با حمایت از حکومت صدام، منجر به تحکیم دیکتاتوری صدام در منطقه نیز گردید.
گروگانگیری و حوادث بعد از آن
بعد از گروگانگیری روابط دو کشور به بدترین و بحرانیترین حد خود رسید. بنابراین ایالات متحده نیز در تقابل با این وضعیت «دست به یکسری از اقدامات حقوقی، اقتصادی، سیاسی و نظامی زد که از آن جمله میتوان به قطع واردات نفت از ایران، حملهی نظامی به طبس، قطع کامل روابط تجاری بین ایران و آمریکا، محاصرهی اقتصادی ایران و انسداد داراییهای ایران»[1] و نیز اخراج برخی از دانشجویان ایرانی مقیم در آمریکا اشاره کرد. برژینسکی، مشاور امنیت ملی کارتر، در این رابطه در بخشی از خاطرات خود چنین توضیح میدهد:
«در 11 نوامبر 1979 (20 آبان 1358) یادداشت شدیداللحنی از رئیسجمهور دریافت کردم که میگفت وقتی آمریکاییها را از ایران بیرون آوردیم، میل دارم تمام دانشجویان ایرانی که در دانشکدهها بهصورت تماموقت ثبتنام نکردهاند، اخراج شوند.»[2] حدود چهار ماه پس از این ماجرا، حضرت امام (ره) طی فرمانی حلوفصل موضوع دیپلماتها را به مجلس واگذار کردند و «دولت الجزایر بهعنوان میانجی دولتین ایران و آمریکا از سوی دو کشور پذیرفته شد و متعاقباً مذاکرات پرفرازونشیب و فشردهای در الجزایر به جریان افتاد و بیانیهای به توافق دو کشور ایران و آمریکا رسید و انتشار یافت. قرار شد همزمان با اجرای قرارداد، گروگانها آزاد شوند.»[3]
این بیانیه شامل اصولی بود که دربرگیرندهی تعهدات دولتین ایران و آمریکا در مقابل یکدیگر است. تعهدات آمریکا در مقابل ایران عبار ت بود از:
«1. تعهد حتیالمقدور ایالات متحده به بازگرداندن وضعیت داراییهای ایران به دورهی قبل از 14 نوامبر 79 (23 آبان 58) که تاریخ صدور دستور انسداد سرمایههای ایران از طرف رئیسجمهور وقت آمریکا بود.
2. لغو کلیهی تحریمهای تجاری علیه ایران
3. استرداد داراییهای ایران در آمریکا
4. استرداد داراییهای شاه ایران
5. تعهد به عدم مداخله در امور داخلی ایران
6. پس گرفتن کلیهی دعاوی مطروحهی آمریکا در دادگاههای بینالمللی علیه ایران.»[4]
در مقابل، ایران نیز متعهد گردید که بعد از امضای بیانیه، تمامی گروگانها را آزاد کند. اما گذشت زمان نشان داد که آمریکاییها چندان به مفاد بیانیه پایبند نبوده و به بهانههای مختلف، از اجرای بسیاری از اصول آن سر باز زدند.
میزان تعهد طرفین به اصول قرارداد
حادثهی گروگانگیری نقطهی عطف سنگینی در تاریخ سیاسی آمریکا بود و آمریکا، به تلافی اشغال سفارت خود در تهران، بسیاری از تعهدات توافق الجزایر را نقض کرد. مهمترین تعهدات آمریکا در این بیانیه، عدم دخالت در امور داخلی ایران و استرداد مطالبات ایران بود. اما «آمریکا در موارد متعدد، سایر اصول اساسی بیانیه، مانند تعهد به عدم مداخله در امور ایران را زیر پا نهاد و ایران ناگزیر از تقدیم دادخواست به دیوان داوری برای پایان دادن به این مداخلات شد. افزون بر آن، آمریکا تحریمهای تجاری را که به موجب بیانیهها ملغی اعلام کرده بود، در سالهای جنگ تحمیلی (1359 تا 1367هـ.ش) و پس از پایان آن، به انواع و روشهای دیگر برقرار نمود. این در حالی است که تعهدات مذکور در بیانیههای الجزایر، محدود به زمانی خاصی نبود.»[5] آمریکا نه تنها در طول جنگ عراق علیه ایران بسیاری از تحریمهای اقتصادی، نظامی و... را مجدداً اعمال نمود، بلکه با حمایت از حکومت صدام، منجر به تحکیم دیکتاتوری صدام در منطقه نیز گردید.
در رابطه با پرداخت مطالبات ایران نیز مطابق مواد 2، 3 و 4، آمریکا متعهد شده بود که کلیهی تحریمهای تجاری ایران را لغو کرده، اموال محمدرضا پهلوی را به ایران بازگرداند و داراییهای ایران را که پس از بحران گروگانگیری توقیف شده بود، آزاد کند. این مطالبات شامل مطالبات کالای نظامی، مطالبات نقدی، اموال محمدرضاشاه و... میشد که در مجموع حدود 5/13میلیارد دلار بود و قرار شد در سه نوبت به ایران پرداخت شود. با پایان گرفتن ماجرای گروگانگیری، بسیاری از تحریمهای تجاری و نفتی بینالمللی علیه ایران رفع شدند و آمریکا در دو نوبت حدود 10 میلیارد دلار از داراییهای ایران را پرداخت کرد، اما از پرداخت نوبت سوم سر باز زد.
علاوه بر این، اموال شاه نیز تاکنون بهطور کامل پرداخته نشده است و همچنان حدود 2.5 تا 3 میلیارد دلار از وجوه نقد و طلای ایران، سرنوشتی نامشخص دارد و در اسناد بیانیهی الجزایر نیز اشارهای به آن نشده است. در مقابل، ایران به تمامی تعهدات خود پایبند بود و یک روز بعد از بیانیهی الجزایر، به تعهد اصلی خود که همان آزادی گروگانها بود، عمل کرد. اما متأسفانه مبالغ زیادی از داشتههای ایران در آمریکا برای پرداخت قروض به نهادهای آمریکایی در آمریکا بلوکه شد و به مردم، سازمانها و مؤسسات آن کشور پرداخت شد.
همین موضوع باعث شد تا برخی عنوان کنند «که تشکیل دیوان داوری به نفع آمریکا تمام شده است، زیرا این دولت ضمن توفیق در آزادی گروگانها و مصالحه با ایران، توانست مرجعی ایجاد کند که احکام قضایی مورد نیاز خواهانهای آمریکایی را صادر مینماید.»[6] گروهی از کارشناسان علت این نتایج را ضعف کادر مذاکرهکنندهی ایرانی و خوشخیالی آنان به مذاکره میدانند و معتقدند که «بهزاد نبوی تجربه و توانایی برای این مذاکرات را نداشت. او حتی کوشش نکرد از تعدادی که از نظر حقوقی کموبیش میتوانستند او را یاری کنند کمک بگیرند و در گروه او یک حقوقدان قابل قبول نیز وجود نداشت.»[7]
بعد از بیانیهی الجزایر و آزادی گروگانها، دولت آمریکا توقع داشت که پس از حلوفصل ماجرای گروگانگیری بتواند سفارتخانهی خود در تهران را پس بگیرد. جالب آنکه علاوه بر آمریکا، بیشتر مقامات اروپایی نیز مطمئن بودند که چنین اقدامی رخ خواهد داد.
واقعیت این است که اقدام گروگانگیری برای آمریکاییان بسیار سنگین و تحقیرآمیز بود. بنابراین آنها به هر طریقی درصدد تلافی کردن بودند: «واژهی تحقیر واژهای است که مقامات کاخ سفید در کتابهایی که پیرامون گروگانگیری نوشتهاند، بارها به کار بستهاند. هامیلتون جردن در خاطرات خود مینویسد که مردم آمریکایی که در مقابل سفارت ایران در آمریکا بهشدت علیه ایران شعار میدادند میگفتند: ما نمیتوانیم این تحقیر را تحمل کنیم. آنها همچنین بهکرات از آشفتگیها و مناقشات و درگیریهای اعضای کابینه آمریکا و عجز و ناتوانی آمریکا و فقدان امکانات برخورد با مسئلهی گروگانگیری و عصبانیتها و دنبالهروی از ایران و... سخن گفتهاند.»[8] از طرفی، کشور در این برهه، دچار جنگ تحمیلی عراق و مشکلات ناشی از آن گردید و بنابراین درصدد بود تا هرچه سریعتر به این مسئله فیصله دهد. بعد از توافق الجزایر، آمریکا خوشبینانه در پی برقراری روابط با ایران بهشکل سابق بود، اما این انتظار توهمی بیش نبود.
قرارداد الجزایر، توهمی خوشبینانه
بعد از بیانیهی الجزایر و آزادی گروگانها، دولت آمریکا توقع داشت که پس از حلوفصل ماجرای گروگانگیری بتواند سفارتخانهی خود در تهران را پس بگیرد. جالب آنکه علاوه بر آمریکا، بیشتر مقامات اروپایی نیز مطمئن بودند که چنین اقدامی رخ خواهد داد. این در حالی بود که آمریکا با سیاستهایی چون تحریمهای سیاسی-اقتصادی، بلوکه کردن داراییهای ایران در خارج از کشور، طراحی حمله به طبس، حمایت از گروهکهای ضدانقلاب و... در توهم واهی روابط مجدد با ایران به سر میبرد. در نهایت نیز مشخص شد که آمریکاییها راهی برای بازپس گرفتن محل سابق سفارت خود و برقراری روابط سابق با ایران نداشته و سفارت آمریکا در ایران برای همیشه تعطیل شده است.
فرجام بحث
پایان سخن آنکه بررسی دلایل امضای بیانیهی الجزایر و برخی از مفاد و تعهدات طرفین، یعنی آمریکا و ایران، نشان داد که این بیانیه توافقی میان دو کشور ایران و ایالات متحده در رابطه با گروگانگیری برخی از اتباع کشور آمریکا در ایران بود. ریشهی این گروگانگیری به بیاعتمادی ایرانیان نسبت به آمریکاییان در پی کودتای 28 مرداد و نیز اعتراض به اقامت شاه در این کشور بعد از پیروزی انقلاب بازمیگردد. اختلافات بین دو کشور در نهایت منجر به صدور بیانیهی الجزایر گردید. در این بیانیه، ایران متعهد به آزادی گروگانها شد و آمریکا نیز متعهد به عدم مداخله در امور داخلی ایران و نیز بازگرداندن مطالبات ایران گردید. بعد از توافقات صورتگرفته، ایران به تعهد خود عمل کرد و تمامی گروگانها را آزاد کرد، اما آمریکا نه تنها مطالبات ایران را بهطور کامل پس نداد، بلکه با مداخله در امور ایران و نیز اعمال تحریمهای بیشتر در سالهای جنگ و پس از آن، عدم پایبندی خود به مفاد بیانیه و نیز قوانین بینالمللی را نشان داد.(*)
پینوشتها:
[1]. فیروزی، مهدی (1384)، «دیوان داوری دعاوی ایران و آمریکا و زمینههای پیدایش آن»، رواق اندیشه، شمارهی 46، ص 24.
[2]. بهشتیپور، حسن (1389)، «نقش امام خمینی در مدیریت بحران گروگانگیری در لانهی جاسوسی آمریکا»، فصلنامهی مطالعات تاریخی، ص 58.
[3]. روزنامهی رسمی جمهوری اسلامی ایران، ش 11589، ص 21.
[4]. قربانی، مصطفی (1375)، «پیامدهای تسخیر لانهی جاسوسی آمریکا»، مجلهی حوزه (حضور)، شمارهی 17.
[5]. هاشمی مطلق، بهروز (1390)، «دیوان داوری ایران و ایالات متحده»، تعالی حقوق، سال چهارم، شمارهی 13 و 14، ص 165.
[6]. نظربلند، غلامرضا (1369)، «دیوان داوری دعاوی ایران و آمریکا»، مجلهی سیاست خارجی، سال چهارم، شمارهی 4، ص 608.
[7]. ویژهنامه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، در گفتوگوی ایران با محمود کاشانی، «بهزاد نبوی با فریب مجلس توافقنامهی الجزایر را مصوب کرد»، ص 80.
[8]. قربانی، همان.
زهره رحمانی؛ پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی منبع: برهان انتهای متن/
94/04/08 - 00:15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]
صفحات پیشنهادی
چهار فیلم کوتاه از ایران در جشنواره «گوینت سنتر» آمریکا
چهار فیلم کوتاه از ایران در جشنواره گوینت سنتر آمریکاچهار فیلم کوتاه آغی چشم آبی دختر آتآشغالی و صدای جاده از ایران به جشنواره فیلم گوینت سنتر آمریکا راه یافتند به گزارش خبرگزاری فارس فیلمهای کوتاه «آغی» به نویسندگی و کارگردانی یوسف کارگر از تولیدات انجمن سامام جمعه باشت: شعار «مرگ بر آمریکا» ملت ایران هرگز قطع نمیشود
امام جمعه باشت شعار مرگ بر آمریکا ملت ایران هرگز قطع نمیشودامام جمعه باشت گفت شعار مرگ بر آمریکا ملت ایران هرگز قطع نمیشود به گزارش خبرگزاری فارس از باشت حجتالاسلام والمسلمین عبدالرحیم عبودی عصر امروز در جمع خانواده معظم شهدا اظهار کرد شهدای ایران اسلامی با شهافاجعه هفتم تیر در گفتگوی تفصیلی فارس با حجتالاسلام والمسلمین باغانی «مرگ بر آمریکا» از سخنرانی بهشت
فاجعه هفتم تیر در گفتگوی تفصیلی فارس با حجتالاسلام والمسلمین باغانیمرگ بر آمریکا از سخنرانی بهشتی آغاز شد دشمنی امروز آمریکا با ایران در حد اعلاست به بهشتی گفتم جواب تهمتها را بدهدر حال حاضر دشمنی آمریکا با نظام جمهوری اسلامی در حد اعلاست و اگر تا امروز رسما کاری علیه این کشو«هیهات منالذلة» ملت ایران سیلی به صورت استکبار بود آیتالله نمازی: آمریکا بخواهد قلدرمآبانه با ایرا
هیهات منالذلة ملت ایران سیلی به صورت استکبار بودآیتالله نمازی آمریکا بخواهد قلدرمآبانه با ایران برخورد کند پشیمان میشودامام جمعه کاشان گفت آمریکاییها بدانند اگر بخواهند قلدرمآبانه با ملت ایران برخورد کنند پشیمان میشوند به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان آیتالله عبدالن«مظلومیت قاطعانه»؛ راهبرد ایران برای مقابله با دبه آمریکایی
مظلومیت قاطعانه راهبرد ایران برای مقابله با دبه آمریکاییراهبرد مقاومت – مظلومیت از یکسو هسته سخت مذاکرات یعنی دیپلماتها را با این واقعیت که ایران حاضر به اعطای امتیاز بیشتری نیست آشنا کرده و از دیگر سو هسته نرم گفتگوها یعنی افکارعمومی را متوجه این گزاره میکند که تهران با صداقامام جمعه موقت تبریز: شعار «مرگ بر آمریکا» جزو اصول انقلاب اسلامی است/نفرین بر شیطان بزرگ همیشه ورود
امام جمعه موقت تبریز شعار مرگ بر آمریکا جزو اصول انقلاب اسلامی است نفرین بر شیطان بزرگ همیشه ورود زبان ایرانیان بوده و خواهد بودامام جمعه موقت تبریز با بیان اینکه شعار مرگ بر آمریکا جزو اصول انقلاب اسلامی است گفت ملت سرافراز ایران نفرین بر شیطان بزرگ به واسطه جنایاتی که از آمریگزارش «نشنال اینترست» از شطرنج تهران و واشنگتن ایران خود را برای حرکت نهایی و مات کردن آمریکا آماده
گزارش نشنال اینترست از شطرنج تهران و واشنگتنایران خود را برای حرکت نهایی و مات کردن آمریکا آماده میکندیک نشریه آمریکایی نوشت اعلام مواضع ایران به طور آشکار و عمومی از سوی رهبری این کشور منعکس کننده راهبردهای هوشمندانه به هدف ضربه زدن به اساس سیاستهای آمریکا است و در واقع ایرانسراج در همایش «استکبار جهانی، مذاکرات هستهای، تسلیم یا مقاومت»: آمریکا به بهانه مذاکرات هستهای به
سراج در همایش استکبار جهانی مذاکرات هستهای تسلیم یا مقاومت آمریکا به بهانه مذاکرات هستهای به دنبال مهار ایران استیک کارشناس مسائل راهبردی با بیان اینکه آمریکا در مذاکرات هستهای به دنبال مهار ایران است گفت آمریکا از ابزار تحریم برای مهار ایران استفاده میکند و قطعاً این ابزبانوی «ایرانی-آمریکایی» از تجربه تماشای بازی والیبال در ورزشگاه آزادی می گوید
بانوی ایرانی-آمریکایی از تجربه تماشای بازی والیبال در ورزشگاه آزادی می گوید ورزش > والیبال - یکی از حادثه های مهم بازی والیبال ایران و آمریکا در ورزشگاه ازادی حضور چند خانم دو ملیتی بود مرجان گل پیرا یکی از آن چند بانو است که بازی ایران برابر آمریکا را دیدند &nbsآمریکا ما را از همان ابتدای انقلاب تحریم کرده بود |اخبار ایران و جهان
آمریکا ما را از همان ابتدای انقلاب تحریم کرده بود معاون اول قوه قضاییه گفت شیطان بزرگ آمریکا امروز ما را تحریم نکرده بلکه ما از همان ابتدای انقلاب تحریم شده ایم و آنها اجناسی را که ما خریده بودیم را برخلاف قوانین بینالمللی ظالمانه به ما ندادند کد خبر ۵۱۲۴۶۶ تاریخ انتشار ۰۶پوشش بازی ایران و آمریکا توسط خبرنگاران خانم ممنوع شد!
پس از ممنوعیت حضور تماشاگران خانم پوشش بازی ایران و آمریکا توسط خبرنگاران خانم ممنوع شد آی دی کارت خبرنگاران خانمی که قصد پوشش دیدار تیم ملی والیبال ایران مقابل آمریکا را داشتند صادر نشد به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز در حالیکه فدراسیون والیبال خبر داده که هیچ تماشاگر خانمی نتصاویر دیدار وزیران خارجه ایران و آمریکا در وین
تصاویر دیدار وزیران خارجه ایران و آمریکا در وین در حالی که مذاکرات هستهای ایران و گروه ۱ ۵ به روزهای پایانی خود نزدیک میشود محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران امروز شنبه با جان کری همتای آمریکایی خود در وین دیدار کرد شنبه 06 تیر 1394 ساعت 20 40غولهای نفتی آمریکا در راه ایران |اخبار ایران و جهان
غولهای نفتی آمریکا در راه ایران رئیس کارگروه اصلاح قراردادهای وزارت نفت با تشریح آخرین وضعیت بازگشت غولهای نفتی آمریکا به ایران اعلام کرد رفت و آمد هیاتهای نفتی اروپایی به تهران شتاب گرفته است کد خبر ۵۱۰۶۶۱ تاریخ انتشار ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۴۵ - 21 June 2015 رئیس کارگروه اصدیدار والیبال ایران-آمریکا در تهران/تصاویر
دیدار والیبال ایران-آمریکا در تهران تصاویر آفتاب تاریخ انتشار ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۰ ۳۸کلینتون : کره شمالی، ایران و روسیه، تهدیدات سنتی آمریکا هستند
یکشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۸ در راستای سیاستهای خصمانه غرب و آمریکا علیه ایران از زمان وقوع انقلاب اسلامی تاکنون وزیر امور خارجه پیشین آمریکا کره شمالی ایران و روسیه را تهدیدات سختی علیه کشورش خواند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک هیلاکاریکاتور/ ایران - آمریکا، بازی دوم!
کاریکاتور ایران - آمریکا بازی دوم در حاشیه بازی دوم تیم ملی والیبال با آمریکا در ایران تاریخ انتشار يکشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۰ ۰۵ محمدرضا میر شاه ولد خبر ورزشکری: آمریکا با ایران در توئیتر مذاکره نمی کند
کری آمریکا با ایران در توئیتر مذاکره نمی کند جان کری با اشاره به اینکه آمریکا با ایران در توئیتر یا در برابر عموم مذاکره نمیکند افزود توافق تنها در صورتی به دست خواهد آمد که مسائل اساسی حل شود به گزارش فرهنگ نیوز جان کری وزیر امور خارجه آمریکا گفت اگر همه مسائل مهم در مذاکر-
گوناگون
پربازدیدترینها