واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: 11 سپتامبر دوم کي اتفاق ميافتد؟
متن پيش رو در دنياي اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
هيچ ترديدي در ذهن هيچ کسي نسبت به ميزان وحشتي که داعش قصد دارد در دنيا منتشر کند،وجود ندارد.اين گروه با حملات خود به فرانسه، تونس و کويت ميخواهد خلافت را مستقر کرده، مخالفان خود را سرکوب کند و اين کار را با حملات روز جمعه عملي کرد. هيچ ترديدي نبايد در توانايي داعش براي دامن زدن به جنگ در عراق، سوريه و ... وجود داشته باشد، اما من ترديد دارم که کاملا براي حملات احتمالي بعدي به دموکراسي در سطح جهاني آمادگي داشته باشيم. اول اينکه نبايد اجازه دهيم که داعش ما را متعجب کند؛ چرا که اين بزرگترين مزيت او عليه جامعه بينالمللي است. درست مانند حملات روز جمعه، حملات 11 سپتامبر يا حملات 7/ 7 در لندن. دستکم گرفتن داعش خطايي فاحش است. هميشه تصور کنيد دشمنتان زرنگتر، انعطافپذيرتر و مجهزتر است و در قياس با شما اطلاعات بيشتري دارد و هيچ محدوديتي در تخريب و ويرانگري ندارد. اين نقطه آغاز براي مواجهه با داعش است.
سه منتفع در اين ترور وجود دارد: «تيرانداز فعال» از نوع حمله به شارلي ابدو (که همچنين شامل يک بمبگذار انتحاري، اعدام، مواد منفجره متعارف، و ... است)، يک «حمله سايبري» در برابر تمام اشيا و تجهيزات الکترونيکي و «حمله نامنظم يا نامتقارن» که عمدتا شيميايي، بيولوژيکي و هستهاي (CBRN) است. همچنين تمام چيزهاي ديگري که عمليات رواني وحشت آفريني را تقويت کرده و ما انديشهاي در مورد آن نکرده ايم. داعش از دو مورد اول بارها در سطح جهان براي اثرگذاري استفاده کرده است. در مورد مساله آخر هنوز آمادگي مقابله با آن را نداريم و احتمالا شکست ميخوريم. شايد دولتها با محدوديتهاي اخلاقي مواجه باشند، اما داعش هيچ مرز و محدوديتي براي حملاتي از اين دست براي خود نميبيند. تا امروز فقط شاهد يک مورد از حمله CBRN بودهايم آنهم در جاکارتاي اندونزي. نيروهاي داعش يک بمب کلرين را در فروشگاهي کار گذاشته بودند، اما خوشبختانه عمل نکرد. جولي بيشاپ، وزير خارجه استراليا، در جمع گروهي از کارشناساني که در زمينه مواد شيميايي تخصص دارند اعلام کرد که داعش از ظرفيت ساخت سلاحهاي شيميايي برخوردار است. او ميگويد: «غير از تلاشهاي کوچک و ابتدايي، اما عقل سليم ميگويد قصد تروريستها دستيابي به سلاحهاي شيميايي است و اين مسالهاي اميدبخش براي آنها است.
استفاده از کلرين از سوي داعش و عوامل اين گروه که بسيار دوره ديده و حرفهاي و عمدتا هم غربي هستند نشان از تهديدي جدي در توسعه سلاحهاي شيميايي است.» حوادث در ديرالزور در سال 2013 نشان ميدهد که داعش در همين راستا ميکوشد. يکي از دلايلي که باعث فرار نظاميان عراقي در برابر داعش ميشود همانا شائبه بهکارگيري سلاح شيميايي از سوي اين گروه است. اين شائبه باعث فرار نظاميان و شهروندان از پيش روي داعش ميشود. اگرچه داعش به اين زوديها نميتواند به ساخت سارين يا موادي از اين دست برسد، اما حمله به کارخانه توليد مواد شيميايي در فرانسه به نوعي قصد داعش را برملا ميسازد. اگرچه اين فرضي دوردست است اما نبايد اين فرض را از ذهن دور داشت. وزير خارجه استراليا ميگويد داعش برنامه ساخت سلاح شيميايي يا CBRN دارد- هرچند در ابتداي راه است- اما در حال آموزش بسياري از تندروها براي استفاده از اين نوع بمبها است.
*هاميش دو برتون گوردون
افسر شاغل در يگان CBRN در بريتانيا و ناتو
یکشنبه, 07 تیر 1394 ساعت 13:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]