واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ تير ۱۳۹۴ (۱۲:۴۴ب.ظ)
تلفات جاده اي، جان گاندوها را هم تهديد مي کند موج - مدير دفتر موزه تاريخ طبيعي و ذخاير ژنتيکي سازمان محيط زيست گفت: هر سال حدود 8 الي 10 گاندو در کشور در اثر مهاجرت و گذر از جاده ها تلف مي شوند، اما به دليل قرارگيري شان در منطقه محروم اطلاع رساني زيادي در اين زمينه صورت نمي گيرد.
گاندو همان تمساح پوزه کوتاه ايراني است، گونهاي که پراکنش جهاني آن منحصر به کشورهاي ايران، پاکستان، هندوستان، نپال و بنگلادش است.
تنها زيستگاه اين گونه در ايران، منطقه حفاظت شده گاندو است. زيستگاه هاي اين تمساح از شهرستان سرباز در مسير رودخانه سرباز شروع شده و پس از ادامه در مسير اين رودخانه و رودخانه باهوکلات به برکه کلاني در نزديکي هور باهو ختم مي شود.
طي آخرين سرشماري، تعداد شمارش شده اين گونه براساس مشاهده مستقيم توسط اکيپ هاي سرشماري، ۲۰۱ تمساح اعلام شده است.
گاندو گونهاي بسيار باهوش و خجالتي است و به همين دليل مشاهده مستقيم آن کاري دشوار است بنابراين با توجه به احتمال زياد عدم مشاهده تعداد زيادي گاندو توسط اکيپ هاي سرشماري، تعداد تخميني حضور اين گونه در منطقه دو برابر تعداد مشاهده شده يعني حدود ۴۰۰ تمساح تخمين زده مي شود.
اصغر مبارکي، مدير دفتر موزه تاريخ طبيعي و ذخاير ژنتيکي سازمان محيط زيست در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري موج با بيان اينکه گاندوها هم مانند يوزها و پلنگ ها در معرض تلفات جاده اي هستند گفت: استان سيستان و بلوچستان به طور متوسط هر ۳۰ سال يکبار دورههاي خشکسالي را پشت سر گذاشته است. بروز يک دوره طولاني خشکسالي ۶ ساله از سال ۱۳۷۹ در زيستگاههاي اين منطقه و خشک شدن بخش هاي زيادي از رودخانه سرباز و باهوکلات بيم آن را مي دهد که نسل اين گونه در ايران رو به انقراض رود.
وي تصريح کرد: گاندوها در رودخانه سرباز و برکه هايي که از بارندگي ها در اين منطقه ايجاد مي شوند زندگي مي کنند.
مبارکي در ادامه افزود: گاندوها، گونه اي هستند که مهاجرت مي کنند يعني با بروز خشکي از منطقه اي به منطقه ديگر مي روند. وقتي برکه هاي حاصل از بارندگي در منطقه سرباز خشک مي شوند آنها به سمت رودخانه مي روند و بالعکس.
مدير دفتر موزه تاريخ طبيعي و ذخاير ژنتيکي سازمان محيط زيست که برروي زندگي اين گونه، پژوهش کرده تصريح کرد: هر سال حدود 8 الي 10 گاندو در کشور در اثر مهاجرت و گذر از جاده ها تلف مي شوند اما به دليل قرارگيري شان در منطقه محروم، اطلاع رساني زيادي در اين زمينه انجام نمي شود.
وي با يادآوري اينکه گاندوها در معرض تهديد انقراض قرار دارند گفت: خشکي و کم آبي جان اين گونه باهوش و خجالتي را نيز تهديد مي کند.
مبارکي تصريح کرد: خشکسالي به پتانسيل تهديد براي گاندو تبديل شده و با وجود برنامه هاي حفاظتي و حتي تکثير براي آن اما کنترل جاده ها مشکل است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]