واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران با اشاره به نسیه فروشی دارو به بیمهها( بر خلاف سایر مشاغل) و اینکه سود فروش داروها به نصف کاهش پیدا میکند؛ گفت: در بسیاری از موارد سود فروش دارو برای نسخ بیمهای به حدود 10 درصد میرسد. لذا تصور اینکه یک روز داروخانهها بدون دریافت حق فنی ادامه کار دهند، محال است
به گزارش تراز ،سید علی فاطمی عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران با بیان اینکه اخذ حق مسئولیت فنی داروخانه ها یا خدمات دارویی، از دو بعد اقتصادی و همچنین حیثیت یک دکتر شاغل در حرف پزشکی برای داروخانهها حیاتی است؛ اظهار داشت: در مقایسه با یک فروشگاه معمولی، یک داروخانه دو هزینه اضافی نسخه پیچی و پذیرش حق مسئولیت نسخه را دارد که باید منبع تامین آن مشخص شود.
وی با اشاره به اینکه از نظر توجیه عقلی با یک مثال ساده می توان یافت که دارو با همه کالاهای دیگر فرق دارد؛ افزود: امروزه هر مراجعه کنندهای، در هر کجای دنیا میتواند تقریبا هر کالایی( اعم از خوراکی، بهداشتی، پوشاک، لوازم خودرو، الکترونیک و......) را به اختیار خود با یک سبد از سوپر یا هایپر مارکت خریداری نماید، اما در کجای دنیا سراغ دارید که یک بیمار نسخه به دست، بین قفسهها نسخه خودش را بپیچد؟
وی با تاکید بر اینکه نسخه پیچی و ارائه دستور مصرف به بیمار نیازمند دانش و مهارت است که جدای از قیمت دارو، هزینه آن توسط بیمار پرداخت میشود؛ ادامه داد: به این قسمت در همه دنیا، جزء فنی خدمات(Dispensing fee) گفته میشود و بخش مهم دیگر حق مسئولیت دکتر داروساز است، که با مهر و امضا کردن نسخه، مسئولیت مدنی هر گونه اشتباه احتمالی در هنگام نسخه پیچی یا ایراد دارو ناشی از سهل انگاری در موقع خرید یا نگهداری را بر عهده میگیرد که به آن جزء حرفهای خدمات(Professional fee) گفته میشود.
وی تصریح کردد: مجموع جزء حرفهای و فنی خدمات یک عدد تعرفه داروخانه(Cost of dispensing) میشود که به اختصار در اغلب کشورهای دنیا به آن COD یا تعرفه داروخانه گفته میشود.
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران با اشاره به اینکه در سال 94، ضریبK برای خدمات داروسازان به اندازهای که باید وارد کتاب ارزش نسبی نشد، اذعان داشت: تعرفه خدمات دارویی برای داروخانههای خصوصی در سال جاری حداکثر 2000 تومان ( با ضریب 0.1) تعیین گردید که در مقایسه با خارج از کشور، تعرفه یک نسخه در آمریکا حدود 34000 تومان است یعنی تقریبا 17 برابر ایران؛ در حالیکه حداقل حقوق پایه در آمریکا، فقط 7 برابر ایران است. یعنی در مقام مقایسه با سایر مشاغل نیز داروسازان ایرانی درآمد بسیار پائینتری دارند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
زمانبندی انتشار: 7 تير 1394 - 10:24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]