واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ تير ۱۳۹۴ (۱۶:۳۷ب.ظ)
ابهامات وضعيت مالي شرکت سرمايه گذاري سايپا موج- بر اساس جديدترين اطلاعات منتشره از وضعيت مالي شرکت «سرمايهگذاري سايپا» که توسط حسابرس رسمي اين شرکت منتشر شده، ابهامات مهم و قابل تاملي به چشم مي خورد.
به گزارش خبرگزاري موج، شرکت هاي بزرگ خودروساز ايراني از جمله مهم ترين کمپاني هاي صنعتي در کشورمان به شمار مي روند که اطلاع از فعاليت ها و اقدامات آن ها، جذابيت خاصي براي رسانه ها و افکار عمومي دارد. به همين خاطر، در برنامه هاي جديد انتشار اسناد و گزارشات اختصاصي از فضاي اقتصادي کشور، تلاش خواهد شد توجه بيشتري به اين بخش شود.
بر اين اساس، اولين سند از اين موضوع، اختصاص به «گروه سرمايه گذاري سايپا» به عنوان يکي از مهم ترين زيرمجموعه هاي خودروساز بزرگ کشور دارد. طبق اطلاعات منتشره در وب سايت اين گروه، شرکت مذکور بر اساس تصميمات گروه خودروسازي سايپا (واحد تجاري اصلي ) به منظور ايجاد يک شرکت تخصصي در زمينه «مديريت بازار سرمايه» طبق مصوبه مجمع عمومي فوق العاده مورخ 17 بهمن 83 تشکيل و شرکت صنايع رنگ و رزين طيف سايپا ، به شرکت سرمايه گذاري سايپا تغيير نام يافته وطبق مصوبه مجمع عمومي فوق العاده مورخ 23 مهر 90، نام شرکت به «گروه سرمايه گذاري سايپا» تبديل شده است.
بر اساس جديدترين اطلاعات منتشره از وضعيت مالي اين شرکت که توسط حسابرس رسمي اين شرکت مهم در تاريخ 2 تير 94 منتشر شده، ابهامات مهم و قابل تاملي به چشم مي خورد که انتشار آنها براي رسانه ها و افکار عمومي جذاب خواهد بود.
طبق گزارش رسمي مذکور که نسخه اي از آن به دست صبحانه رسيده، صورت هاي مالي «گروه سرمايه گذاري سايپا» سهامي عام داراي موارد مهمي است که از سوي حسابرس و بازرس قانوني شرکت مذکور، جهت اطلاع صاحبان سهام گزارش شده است. طبق گزارش مذکور که شامل اطلاعات مالي سال 1393 اين شرکت است:
1- اولين نکته مهم و مبهم، خريد ميليون ها سهام شرکت سايپا توسط اين گروه از گروه بهمن است که به موجب قرارداد منعقده با فروشنده سهام مذکور، کليه امتيازات سهام از تاريخ واگذاري، به گروه سرمايه گذاري سايپا منتقل شده اما به دليل اين که سهام ياد شده، از تاريخ تنظيم قرارداد، به صورت وثيقه نزد بانک ملي ايران شعبه لندن قرار دارد، سهام مذکور از طريق تابلوي بورس به نام شرکت انتقال نيافته است.
به همين خاطر، حسابرس قانوني شرکت مذکور، رسما اعلام کرده است که با توجه به عدم دريافت پاسخ تاييديه از شرکت بهمن و نامشخص بودن ادعاهاي احتمالي، تعيين آثار احتمالي ناشي از انتقال قطعي سهام فوق و تعلق درآمدهاي مزبور به شرکت امکانپذير نيست اما در همين وضعيت، سود سهام عملکرد سال هاي 89 و 90 و نيز سود معوق سال 88 سهام خريداري شده توسط اين شرکت، جمعا به مبلغ 42 ميليارد تومان، به عنوان درآمد شناسايي نشده اما به حساب فيمابين گروه سرمايه گذاري سايپا و شرکت سايپا و گروه بهمن منظور شده است.
2- بر اساس اعلام بازرس قانوني شرکت، مفاد ماده 240 اصلاحيه قانون تجارت درخصوص پرداخت سود سهام مصوب، ظرف 8 ماه پس از تصويب آن رعايت نشده است.
3- بر اساس اقدام ديگر شرکت مذکور، 15 درصد از سهام شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختياري همراه با 51 درصد از شهام شرکت سايپا و ساير شرکتهاي گروه سايپا در شرکت مذکور، بر اساس صلح نامه به مبلغ به شرکت فولاد مبارکه فروخته شده و با توجه به قيمت تمام شده خريد سهام شرکت مذکور، زياني بالغ بر 176 ميليارد ريال ايجاد شده است.
4- بر اساس اعلام رسمي حسابرس مذکور، رعايت ضوابط و مقررات درباره ارسال اطلاعات به سازمان بورس به شرح زير رعايت نشده:
الف- ماده 9 دستورالعمل اجرايي درباره افشاي متني از صورتجلسه مورد تاييد هيأت رئيسه مجمع عمومي ظرف 1 هفته پس از برگزاري مجمع عمومي
ب- ماده 10 دستورالعمل اجرايي درباره ارائه صورتجلسه مجمع عمومي حداکثر ظرف 10 روز پس از تاريخ تشکيل آن به ثبت شرکت ها
ج- ماده 13 درباره افشاي اطلاعات درباره افشاي نمايندگان تعيين شده توسط اشخاص حقوقي
البته در عين حال، موسسه «حسابرسي و خدمات مديريت آزموده کاران» حسابرس قانوني شرکت، از رعايت دستورالعمل هاي مبارزه با پولشويي تقدير و وضعيت مالي گروه را با توجه به استانداردهاي حسابداري، مظولب توصيف کرده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]