واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ تير ۱۳۹۴ (۱۴:۵۱ب.ظ)
هاشمي رفسنجاني: مقابله با تروريسم در جهان، عزم جدّي بينالمللي ميخواهد موج - بررسي و تدوين سياستهاي کلي محيط زيست، در جلسه امروز مجمع تشخيص مصلحت نظام که به رياست آيتالله هاشمي رفسنجاني تشکيل شد در دستور کار قرار گرفت و چهار بند از اين سياستها به تصويب رسيد.
به گزارش خبرگزاري موج، در ابتداي اين جلسه، آيتالله هاشمي رفسنجاني در سخناني، ايام ماه مبارک رمضان، ماه رحمت و خودسازي معنوي را تبريک گفت و افزود: روزهداري از لحاظ روحي و مسائل اجتماعي ميتواند تأثيرات بسيار مثبتي به روزهداران و جامعه داشته باشد.
به گزارش روابط عمومي مجمع تشخيص مصلحت نظام، آيتالله هاشمي رفسنجاني، با ابراز تأسف از جنايات تروريستي اخير گروهک داعش در کشورهاي کويت، تونس و محکوميت شديد اين اقدامات گفت: جاي نگراني و تأسف بسيار است که گروهکي که به دروغ ادعاي مسلماني و حکومت اسلامي دارد، دستورالعملي جديد مخصوصاً در ماه رمضان براي تشديد خشونت عليه تشيّع، گروه خاصي از تسنن و مسيحيان صادر ميکند که نمونه تأسف بارش را در انفجار مسجد امام صادق(ع) کويت شاهد بوديم.
ايشان افزود: نمازگزاران اين مسجد مظلومانه در حال سجده مورد حمله تروريستي قرار گرفتند که حدود 30 نفر شهيد و 200 نفر زخمي شدند.
آيتالله هاشمي رفسنجاني گفت: متأسفانه دامنه اين جنايتها به تونس و حتي فرانسه هم رسيد که البته در فرانسه ابعاد کوچکتري داشت ولي سروصداي سياسي آن نسبت به کشورهاي اسلامي بلندتر بود که خواستار همکاري غرب، اعراب و مسلمانها شدند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، خطر گسترش و تعميق اقدامات تروريستي را تهديدي جدي براي کل جهان ذکر کرد و هشدار داد بايد براي کنترل، مقابله و نابودي پديده شوم تروريسم، عزم بينالمللي و همکاري همه جانبه ايجاد شود تا دنيا از شر و مضرّات مخرّب تروريستها در امان باشند.
آيتالله هاشمي رفسنجاني، جمهوري اسلامي ايران را قرباني اول تروريسم در جهان ذکر کرد و با اشاره به هفتم تيرماه سالگرد انفجار دفتر حزب جمهوري اسلامي و شهادت 72 نفر از بهترين شخصيتهاي کشور اعم از وزير، نماينده مجلس و قاضي، شخصيتهاي روحاني و مسؤولان، ياد و خاطره سيد اين شهدا شهيد مظلوم دکتر بهشتي و يارانش را گرامي داشت و گفت: هر چند شهادت مظلومانه اين عزيزان و ساير شهداي قرباني ترورهاي کور در کشور سخت و سنگين بود ولي ضربات مؤثر و کاري که بعد از اين شهادتها به گروههاي تروريستي به ويژه گروهک منافقين وارد شد، آنها را رسوا و براي هميشه در اذهان مردم منفور و منزوي کرد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، با اشاره به آغاز بررسي و تدوين سياستهاي کلي محيط زيست در مجمع گفت: امروزه، خطر بينالمللي نابودي محيط زيست و منابع طبيعي کمتر از تروريسم نيست و متأسفانه تهديد منابع زيست محيطي، به صورت خاموش و آرام، دنيا را به تدريج به سمت نابودي و تخريب پيش ميبرد و در واقع خطرناکتر از تروريسم است.
ايشان تهديدات زيست محيطي از جمله گرم شدن زمين و تلفات انساني که اخيراً در برخي کشورها از جمله هندوستان شاهد نمونههايي از آن بوديم را خطرناک توصيف کرد و افزود: گرم شدن آب اقيانوسها و شرايط اقليمي و آلودگي منابع آب، خاک و هوا ميتواند از جمله دلايل اين تلفات باشد.
آيتالله هاشمي رفسنجاني، نابودي منابع آب، خاک، جنگل، هوا و آلودگي محيط زيست در جهان به ويژه ايران را به دليل تعرّض نابجا و کنترل نشده بسيار خطرناک خواند و گفت: اين منابع متعلق به نسل امروز و فرداهاي کشور است.
ايشان ابراز اميدواري کرد با دقت و همکاري جدي اعضاي مجمع و تصويب سياست هاي کلي محيط زيست، بتوانيم اقدام مؤثري براي کاهش و کنترل آثار مخرّب زيست محيطي انجام دهيم.
در اين جلسه که علاوه بر اکثريت اعضا، وزير نيرو، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، معاون وزير راه و شهرسازي، رئيس پژوهشکده ملي اقيانوس شناسي و علوم جوّي، رئيس کميته محيط زيست شوراي عالي امنيت ملي، عضو هيأت علمي و رئيس دانشکده محيط زيست دانشگاه تهران و جمعي ديگر از کارشناسان مربوطه نيز حضور داشتند پس از بحث و بررسيهاي مبسوط، موارد ذيل به عنوان سياستهاي کلي محيط زيست به تصويب رسيد:
1ـ مديريت جامع، هماهنگ و نظاممند منابع حياتي (از قبيل هوا، آب، خاک و تنوع زيستي) مبتني بر توان و پايداري زيست بوم به ويژه با افزايش ظرفيتها و توانمنديهاي حقوقي و ساختاري مناسب همراه با رويکرد مشارکت مردمي
2ـ ايجاد نظام ملي، هماهنگ و يکپارچه مديريت محيط زيست از جمله با تقويت شورايعالي حفاظت محيط زيست
3ـ اصلاح شرايط زيستي به منظور برخوردار ساختن جامعه از محيط زيست سالم و رعايت عدالت و حقوق بين نسلي
4ـ پيشگيري و ممانعت از انتشار انواع آلودگيها و جرم انگاري تخريب غير قابل جبران محيط زيست
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]