واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مصرف جهاني دخانيات موجب مرگ ۱۰۰ميليون نفر در قرن بيستم شده است
علمي آموزشي
گزارشهاي جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات ايران نشان ميدهد در قرن بيستم ، مصرف جهاني دخانيات موجب مرگ ۱۰۰ميليون نفر در سراسر دنيا شده است.
همچنين بر اساس گزارشهاي جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات ايران، در اثر استعمال دخانيات سالانه حدود پنج ميليون و ۴۰۰هزار مرگ اتفاق ميافتد كه در صورت عدم واكنش و اقدامي فوري تا سال ۲۰۳۰اين ميزان به هشت ميليون مرگ در سال خواهد رسيد و در پايان قرن بيست و يكم مصرف دخانيات موجب مرگ يك ميليارد نفر خواهد شد.
همچنين در آن زمان ۸۰درصد مرگ و مير ناشي از استعمال دخانيات در كشورهاي در حال توسعه اتفاق خواهد افتاد.
گفته ميشود مصرف دخانيات در هر شش ثانيه يك قرباني ميگيرد و دخانيات به طور ميانگين ۱۵سال از عمر افراد را كم ميكند.
سازمان بهداشت جهاني براي كنترل مصرف دخانيات و كاهش مرگ و مير فعاليت هايي را انجام داده است كه از آن جمله ميتوان به تحت نظر قرار دادن ميزان استعمال دخانيات و اعمال سياستهاي پيشگيرانه ، حفاظت افراد از دود ناشي از استعمال دخانيات ، اجراي ممنوعيت تبليغ و ترويج و حمايت مالي از دخانيات و افزايش ماليات بر محصولات دخاني اشاره كرد.
استعمال دخانيات موجب بيماريهايي همچون سكته مغزي، التهاب لثه، بيماري هاي عروق كرونر قلب، بيماريهاي انسدادي مزمن ريه و آسم، شكستگي استخوان لگن و تاثيرات آن بر دستگاه توليد مثل و كاهش باروري است.
همچنين استعمال دخانيات موجب بروز سرطانهاي حنجره، حلق، مري، پانكراس، كليه، معده، مثانه، كليه و رحم ميشود.
به گزارش جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات ايران ، بيست ماه از تصويب قانون جامع كنترل و مبارزه ملي با دخانيات از سوي مجلس شواري اسلامي مي گذرد ولي عزمي جدي براي اجراي اين قانون مشاهده نميشود؟ استعمال دخانيات در اماكن عمومي ادامه دارد و برچسبهاي بهداشتي كه ميبايست ۵۰درصد هر دو طرف بستههاي محصولات دخاني را بپوشاند ديده نميشود.همچنين مواد دخاني به راحتي به افراد زير ۱۸سال فرخته ميشود.
تا به حال هيچ فردي به واسطه استعمال دخانيات در اماكن عمومي جريمه نشده است و تنها مبلغ ناچيزي از درآمد دولت ، از افزايش ماليات بر محصولات دخاني صرف اقدامات در جهت كنترل مصرف دخانيات شده است.
بر اساس گزارش جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات ايران ، ميزان استعمال دخانيات در ميان دانش آموزان ۱۳تا ۱۵سال كه در سال ۸۲حدود ۱۲درصد بوده است در سال ۸۶به حدود ۲۷درصد افزايش يافته است.
ضرر كمپانيهاي چند مليتي از كاهش مصرف دخانيات در كشورهاي غربي كه عمدتا ناشي از افزايش سطح آگاهي جوامع پيشرفته از آثار مخرب جسمي و رواني مصرف دخانيات ، تصويب قوانين بازدارنده و افزايش صعودي مالياتها و عوارض بر توليد و مصرف سيگار و اجراي درست تمام قوانين مصوب با افزايش مصرف در كشورهاي در حال توسعه از جمله ايران جبران ميشود.
جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات در پايان سووال كرده است كه بهاي يك پاكت سيگار در انگليس ۱۵تا ۲۰برابر بهاي مشابه آن در ايران است ، لذا پايين بودن عوارض و ماليات دريافتي از محصولات انگليسي و آمريكايي كه باعث افزايش سود اين شركتها به چند برابر ميگردد چه معنايي ميتواند داشته باشد ؟
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 423]