واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ تير ۱۳۹۴ (۱۱:۱۰ق.ظ)
تاكنون بيش از 20 هزار هكتار مبارزه بيولوژيك عليه آفات در استان كرمانشاه انجام شده است موج - کرمانشاه - رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان كرمانشاه گفت: از ابتداي سال زراعي تاكنون در سطحي حدود 20 هزار و 595 هزار هكتار از اراضي زراعي استان كرمانشاه مبارزه بيولوژيك با رهاسازي بيش از 25 ميليون زنبور هابروبراكون انجام شده است.
به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه؛ علي اشرف منصوري با بيان مطلب فوق افزود: سطوح مبارزه شده شامل 19 هزار و 930 هزار هكتار از اراضي نخود با رهاسازي 25 ميليون و 798 عدد زنبور هابروبراكون، 395 هكتار ذرت با رهاسازي 470 هزار زنبور و 270 هكتار گوجه فرنگي با رهاسازي 270 هزار زنبور هابروبراكون ميباشد.
وي آفات تحت مبارزه بيولوژيك را كرم پيله خوارنخود، كرم ساقه خوار و كرم برگ خوار ذرت و كرم ميوه گوجه فرنگي بيان كرده كه از مهم ترين آفات محصولات ذكر شده هستند.
وي خاطرنشان كرد: عمليات رهاسازي زنبورها در مزارع نخود و ذرت در دو مرحله با فاصله زماني 5 الي 10روز و در گوجه فرنگي در يك مرحله انجام گرفته است.
وي گفت: مبارزه با اين آفات با توجه به تداوم عمليات كنترل بيولوژيك آفات تا اواسط شهريور ادامه خواهد يافت.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان كرمانشاه درادامه با اشاره به اينكه در سطح استان 10واحد عامل مفيد (انسكتاريوم) در زمينه توليد زنبور هابروبراكون فعاليت ميكنند، تصريح كرد: واحدهاي انسكتاريوم در شهرستانهاي مختلف استان توسط بخش خصوصي و زير نظر بخش دولتي در حال توليد اين زنبور هستند.
منصوري افزود: ميزان توليد اين 10واحد انكستاريوم حدود 35 ميليون زنبور در طول فصل زراعي بوده كه هر واحد انسكتاريوم حدود 3ميليون و 500هزار زنبور را توليد ميكند كه سطحي حدود 25 تا 28هزار هكتاراز اراضي زراعي استان را پوشش ميدهند.
وي تصريح كرد: اين تعداد زنبور تاكنون كمك كرده تا از يك تا دومرحله سمپاشي در مزارع گوجهفرنگي، ذرت و نخود كاسته شود كه در نتيجه به ميزان 20-15تن سموم آفت كش در مزارع مزبور كمتر مصرف شده است.
وي در ادامه به مزاياي مبارزه بيولوژيك به روش رهاسازي زنبور هابروبراكون در مزارع استان پرداخته و خاطرنشان كرد: مبارزه بيولوژيك باعث كاهش احتمال مقاومت آفات به سموم؛ كاهش مصرف سموم شيميايي در مزارع، كاهش هزينه توليد در مقايسه با هزينه خريد سموم شيميايي، توليد محصول سالم و ارگانيك، كاهش آلودگي محيط زيست و درآمد بيشتر كشاورزان را به دنبال خواهد شد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان كرمانشاه گفت: 60درصد هزينه خريد زنبورهابروبراكون از محل يارانه سموم توسط بخش دولتي پرداخت ميشود و حدود 40 درصد باقيمانده نيز توسط كشاورزان به واحد توليد كننده زنبور پرداخت ميشود.
منصوري در پايان افزود: مبارزه بيولوژيكي روشي است كه در آن از عوامل مفيد عليه عوامل مضر استفاده ميشود و موفقيت در آن با همكاري همه جانبه بخش دولتي و خصوصي و كشاورزان ممكن ميشود و لازم است در تمام مراحل كار با كارشناسان حفظ نباتات مشورت نمايند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]