تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوانات. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845410820




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نوشته‌ای برای برخی دلواپسان: «یك گِلِ دوست، بدتر از هزار سنگ دشمن»


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


رفتار نادرستی که باید اصلاح شود؛
نوشته‌ای برای برخی دلواپسان: «یك گِلِ دوست، بدتر از هزار سنگ دشمن»
این نوشته، بازخوانی و بررسی بخش مهمی از سخنان رهبر انقلاب درباره مذاکره‌کنندگان هسته‌ای و منتقدان است و تلاش می‌کند راه اشتباهی را نشان دهد که برخی منتقدان در دو سال گذشته رفته‌اند.



* یادداشت وارده *     روز ششم ماه مبارک رمضان، مقام معظم رهبری در جمع مسؤولان نظام سخنان مهمی ایراد کردند که بخش‌هایی از آن به مذاکرات هسته‌ای، مذاکره‌کنندگان کشورمان و منتقدان مربوط می‌شد. آنچه که این نوشته به دنبال آن است، مروری بر گفته‌های رهبری و رفتار منتقدان در دو سال گذشته است. این نوشته را بر مبنای ضرب‌المثلی پارسی شروع می‌کنیم: «یك گِل دوست بدتر از هزار سنگ دشمن»                                                                                                                                                                                                                            

    1. صفات ویژه برای مذاکره کنندگان   عناوین و صفاتی که رهبر انقلاب در دو سال گذشته برای مذاکره‌کنندگان کشورمان استفاده کردند: بچه‌های انقلاب، بچه‌های خودمان، برادران ما، تلاش می‌کنند، عرق می‌ریزند، مورد اعتماد، هیچ تردیدی به آن‌ها ندارم، سازشکار نیستند، امانت‌دارند، غیورند، متدین هستند، شجاعند، غیرت ملی دارند، دقت کامل دارند.   مذاکرات هسته‌ای با تیمی تازه نفس در دولت یازدهم از ابتدای مهرماه در نیویورک آغاز شد. حمایت و تمجید رهبری معظم از مذاکره‌کنندگان، یک ماه پس از مذاکرات نیویورک در دیدار دانش‌آموزان و دانشجویان (۱۳۹۲/۰۸/۱۲) با این عبارات ویژه انجام شد: «هیچ‌کس نباید این مجموعه‌ی مذاکره‌کنندگان ما را با مجموعه‌ی شامل آمریکا - همان شش دولت، به‌اصطلاح پنج بعلاوه‌ی یک - سازش‌کار بداند؛ این غلط است؛ اینها مأموران دولت جمهوری اسلامی ایران هستند، اینها بچّه‌های خودمان هستند، بچّه‌های انقلابند؛ یک مأموریّتی را دارند انجام میدهند. کار سختی هم هست [که] بر عهده‌ی اینها است؛ دارند با تلاش فراوان آن کاری را که بر عهده‌ی آنها است انجام میدهند. بنابراین نباید مأموری را که مشغول یک کاری است و مسئول یک فرایندی است مورد تضعیف یا توهین یا بعضی از تعبیراتی که گاهی شنیده میشود - که اینها سازش‌کارند، و مانند اینها - قرار داد؛ نه، این حرفها نیست.»   در طول دو سال گذشته نیز ایشان بارها از مذاکره‌کنندگان به شدت حمایت کردند و خواستار منع اهانت و توهین شدند.   در آخرین نمونه مقام معظم رهبری روز سه‌شنبه (1394/4/2) با به کار بردن تعبیر "امین، غیور، شجاع و متدین" برای مذاکره‌کنندگان کشورمان به صراحت فرمودند: «این تیم، با غیرت ملی و دقت کامل و با قصد بازکردن گره و پیش‌بردن کار کشور، در مقابل تعداد کثیر مذاکره‌کنندگان طرف‌های مقابل، مشغول تلاش است و انصافاً باشجاعت، مواضع را بیان و دنبال می‌کند.‌»    

    2. صفات خاص برای دولتمردان آمریکایی   از سویی دیگر رهبری انقلاب به دولت آمریکا و مذاکره‌کنندگان آن‌ها با دلایلی که حاصل تجربه چند دهه گذشته است، با چنین تعابیری یاد می‌کنند: خدعه‌‌گر، زورگویی، غیرقابل اعتماد، اظهار دوستی ظاهری، صادق نبودن، دشمنی،‌ زیادی‌خواه، بدعهد، پیمان‌شکن، مستکبر، فریبکار، ناامن‌کننده منطقه و...   آمریکایی‌ها همواره نشان داده‌اند که قابل اعتماد و اطمینان نیستند. این حقیقت برای این دولت یا آن دولت آمریکا، یا فلان و بهمان حزب آمریکایی نیست. ماهیت دولت‌های آمریکا بر پایه زورگویی و خدعه و بدعهدی بسته شده است.   چنانکه رهبر معظم انقلاب می‌گوید: «هیچ تردیدی نسبت به آنها ندارم. لکن درعین‌حال جدّاً دغدغه دارم؛ این دغدغه ناشی از آن است که طرف مقابل به شدّت اهل فریب و دروغ و نقض‌عهد و حرکت در خلاف جهت صحیح است؛ طرف مقابل این‌جوری است.» (بیانات در دیدار مداحان اهل‌بیت علیهم‌السلام. ۱۳۹۴/۰۱/۲۰)   یا در سخنرانی آغاز امسال در حرم رضوی بر این نکته تاکید کردند: «ما در این مذاکرات به همه‌ی تعهّدات بین‌المللی پایبند بودیم، ما در این مذاکرات به تعهّدات اخلاق سیاسی-اسلامی پایبند بودیم، ما نقض عهد نکردیم، ما دو جور حرف نزدیم، ما تلوّن به‌خرج ندادیم؛ نقطه‌ی مقابل و طرف مقابل ما آمریکایی‌ها هستند، عهدشکنی کردند، تلوّن در آراء نشان دادند، تقلّب نشان دادند، رفتار آنها یک رفتاری است که برای ملّت ما مایه‌ی عبرت است؛ آن کسانی هم که در درون مجموعه‌ی روشنفکری کشور هنوز ملتفت نبودند که طرف مقابلشان – آمریکا – کیست، خوب است نگاه کنند به این مذاکرات و بفهمند با چه کسی مواجهند و آمریکا امروز در دنیا چه دارد انجام میدهد.»    

    3. تشخیص نادرست برخی دلواپسان   در اینکه انتقاد، خوب است و لازم، تردیدی نیست. انسان برای حرکت رو به جلو و پیشرفت ناگزیر است که نگاهی نقادانه و متفکرانه به محیط پیرامونش و موضوعات حیاتی داشته باشد. به قول معروف انسان است و نقدش.   این را همه می‌دانیم و اگر نمی‌دانیم، باید بدانیم که نقد باید منصفانه، دلسوزانه و حقیقی باشد. اگر جز این باشد دیگر از وادی نقد خارج شده، به کینه و بازی سیاسی تبدیل می‌شود.   اما گویا برخی منتقدان، دلواپسان و نگران‌ها، با استناد به این بیت از سعدی شیرازی «از دشمنان برند شکایت به دوستان      چون دوست دشمنست شکایت کجا بریم» دوستان و برادران مذاکره‌کننده خود را دشمن فرض کرده‌اند.   به این الفاظ توجه کنید: خائن، سازشکار، خوارج از دین و اصول، مرد نیستند، ساده‌لوح، خیانتکار، ایستادن مقابل رهبری، پایمال کردن رشادت‌ها، عدم صداقت، مایه ذلت، بدتر از ترکمنچای و...   حال این عناوین را کنار تعابیر رهبر انقلاب درباره مذاکره‌کنندگان کشورمان و مذاکرات بگذارید.    

    یکی از نمایندگان محترم مجلس که عضو گروه خاصی از دلواپسان است در توهینی آشکار به وزیرخارجه کشورمان می‌گوید: «آقای ظریف! تو دلاور نیستی! از ۱۶ سالگی برای اینکه وارد مبارزات با شاه نشی پدرت تو رو فرستاد آمریکا؛ انقلاب شد نیومدی؛ جنگ شد نیومدی...»   آن دیگری در اقدامی غیراخلاقی و غیرحرفه‌ای، مذاکرات غیرعلنی مجلس را به صورت گزینشی برملا می‌کند و نفر بعدی با صدای بلند وزیرخارجه کشور را خائن می‌خواند و...   شاید به همین دلیل بود که در هفته‌های گذشته عکسی دست‌کاری‌شده و جعلی از دکتر ظریف را در شبکه‌های اجتماعی قرار دادند تا رئیس دستگاه دیپلماسی کشور را در میان مذاکرات به چالش بکشند.    

    اما آیا این شیوه انتقاد کردن است؟   رهبر معظم انقلاب در سخنرانی ابتدای سال 94 در حرم رضوی گفتند که انتقاد باید در "چهارچوب منطقی"، "در وضع مناسب"، "در موقعیت مناسب"، "با شکل مناسب" باشد. ایشان با تأکید بر اینکه "دلواپس بودن جرم نیست" نصیحت کردند که در انتقاد "اهانت وجود نداشته باشد" و "روش‌های خشم‌آلود وجود نداشته باشد".   سه ماه از آن سخنان گذشت اما به توصیه و سفارش رهبری عمل نشد و همچنان همان شیوه ناپسند همراه با اهانت از سوی گروهی که تعدادشان کم ولی صدایشان بلند است ادامه پیدا کرد.   روز سه‌شنبه رهبری بار دیگر وارد این میدان شدند و با تایید اصل انتقادکردن فرمودند: «انتقاد کردن از عمل کردن آسان‌تر است چرا که دیدن عیب‌های طرف مقابل راحت است اما درک دشواری‌ها و نگرانی‌های او، مشکل است.»   ایشان ادامه دادند: «متوجه باشیم که تیم هسته‌ای برخی از مسائلی را که مورد انتقاد است می‌داند اما بعضی ضرورت‌ها او را به برخی اقدامات می‌کشاند.»   یکی از منتقدان با ادبیاتی توهین‌آمیز، چند ماه پیش از این گفته بود: «آنقدر هم مرد نیستند بیایند جزئیات مذاکرات را برای مردم بگویند.»   اما رهبری در سخنان اخیرشان، درست برخلاف این گفته، فرمودند: «هرکسی از جزئیات مذاکرات باخبر شود حتماً به این مطالبی که درباره‌ی تیم هسته‌ای گفته شد [امین، غیور، شجاع و متدین]، اذعان خواهد کرد البته آنها ممکن است در تشخیص و عمل خطا کنند اما متدین و غیور هستند.»    

    اصولا ایراد این بخش کوچک از منتقدان در سه مسأله است:   الف. سوءظن به برادران خود   همانطور که رهبری در دیدار خرداد امسال با نمایندگان مجلس، آن‌ها را به تعامل با دولت فراخواندند و گفتند: «بنا را بر سوءِظن نباید بگذارند. اینکه ما طرف مقابل را از اوّل متّهم کنیم که بنایش بر فلان کار خلاف است - یا بنایش بر سازش است یا بنایش بر خیانت است یا بنایش بر سوءِاستفاده‌ی شخصی است - این نمیشود؛ با این نگاه، تعامل امکان‌پذیر نخواهد بود؛ باید با نگاه موافق [تعامل کرد].»   ب. تکیه بر سخنان مقامات غربی، به خصوص آمریکایی، به جای مذاکره‌کنندگان داخلی   همه می‌دانیم طرف آمریکایی قابل اعتماد نیست. هم مقام معظم رهبری و هم دکتر روحانی و دکتر ظریف در جریان انتشار گزاره‌برگ آمریکا، گفتند که آمریکا دروغ و خلاف واقع منتشر کرده است.   حال ما باید به سخن دولتمردان آمریکایی توجه کنیم یا دولتمردان خودمان؟ آن‌ها پس از توافق ژنو تا دو ماه می‌گفتند که ما حق غنی‌سازی ایران را به رسمیت نشناختیم که همین گفته آن‌ها موجب حمله شدید برخی منتقدان داخلی به دولتمردان کشورمان شد؛ اما پس از گذشت چند ماه هم "جان کری"، هم "وندی شرمن" و هم "آنگلا مرکل" صراحتا گفتند که در توافق ژنو حق غنی‌سازی و فعالیت هسته‌ای ایران به رسمیت شناخته شده است.    

    ج. تشخیص ندادن دوست و دشمن   یکی از نشانه‌های بصیرت آن است که انسان حق و باطل را تشخیص دهد و دوست و دشمن خود را بشناسد.   گروهی از منتقدان عزیز گویا نتوانسته‌اند میان جبهه حق و باطل تفکیک قائل شوند چون الفاظی را که باید برای طرف مقابل به کار ببندند علیه مسؤولان خودمان به کار می‌گیرند، آن هم در سال "دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی".   و این نقطه مقابل راهی است که رهبری عزیز ترسیم کرده‌اند. به همین دلیل ضرب‌المثل ابتدای نوشته را بار دیگر در انتها تکرار می‌کنیم و به این گروه اندک از میان منتقدان منصف و منطقی می‌گوییم: «یك گِل دوست بدتر از هزار سنگ دشمن»   * محمدباقر نائیجی     مطالبی که در قالب یادداشت وارده منتشر می شود، از سوی مخاطبان و یا کارشناسان، به این پایگاه خبری-تحلیلی ارسال شده و لزوما به معنای نظر و دیدگاه جام نیوز نمی‌باشد.    



۰۶/۰۴/۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن