تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):علم میراث گرانبهائی است و ادب لباس فاخر و زینتی است و فکر آئینه ای است صاف.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834822331




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتی موبایل بلای جان حریم خصوصی می‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: گزارش ویژه؛
وقتی موبایل بلای جان حریم خصوصی می‌شود
دیدن عکس های شخصی در موبایل یکدیگر و شبکه های اجتماعی دیگر مثل گذشته از حجب و حیا برخوردار نیست و چیزهایی که زمانی ارزش داشت و در چارچوب زندگی شخصی معنا پیدا می کرد تاحدودی کمرنگ شده است.


به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران ؛ از عمر حضور موبایل های هوشمند چند سالی بیش تر نمی گذرد و برخی از ما آنچنان دردنیای این وسایل غرق شده ایم که دیگر آنها به بخشی از زندگی روزمره ما تبدیل شده اند. پیر، جوان، مرد، زن، بچه همگی به نوعی در گوشه ای از زندگی خود با این پدیده نوظهور روبرو هستند و حتی کار تا جایی پیش می رود که بعضی ها به صورت افراطی و اعتیاد وار و بعضی ها هم فقط اندکی از زمان خود را پای آن می گذارند.  حال در این میان دوربین های عکاسی که این سال ها یکی از ملزومات ضروری موبایل ها شده است به گونه ای در زندگی ما جولان می دهد که تا خصوصی ترین لحظه های زندگی نیز با ما همراه است. خوب یا بد بودن این موضوع مورد نظر این گزارش نیست و قضاوت آن بر می گردد به خود افراد. اما آنچه که بیش از همه خودرا نشان می دهد ورود این پدیده نوظهور در زندگی آدمی و استفاده های بدون منطق از آن است. شاید اگر قبل از استفاده  موبایل فرهنگش را در خود نهادینه می کردیم، بهتر می توانستیم از آن بهره ببریم.
 دیدن عکس های شخصی در موبایل همدیگر و شبکه های اجتماعی دیگر مثل گذشته از حجب و حیا برخوردار نیست و چیزهایی که زمانی ارزش داشت و در چارچوب زندگی شخصی معنا پیدا می کرد کمرنگ شده است و گاهی اوقات جای خود را به بی حیایی داده است.این معضل وقتی پر رنگ تر می شود که مشاهده می کنیم کسانی که معدود افرادی که زمانی داعیه دارغیرتمندی بودند چنان جذب این فناوری می شوند که دیگر از نشان دادن خصوصی ترین اتفاقات زندگی خود حذر نمی کنند!
*بستری برای جولان دادن  در لحظه های شخصی تا  دهه 80 شمسی عکاسی تحت شرایط خاصی اتفاق می افتاد و استفاده از آن ملزم به داشتن شرایطی خاص بود و خود را یا در سفر یا مناسبت های خاصی ظهور و بروز می داد اما از زمانی که این موضوع فراگیر شده است دیگر خود را محدود به زمان خاصی نمی کند و هرمکانی بستری برای حضور موبایل ها و عکاسی از لحظه های زندگی مان شده است. فرقی نمی کند که در کجا و درچه موقعیتی قرار داریم.  تنها چیزی که در لحظه به آن فکر می کنیم، ثبت لحظه است. لحظه هایی که در جایی ذخیره می شود که هر آن ممکن است در دستان افرادی سود جو که در لباس دوست کنار ما وجود دارند قرار گیرد وزندگی را برما سیاه کنند. این تنها بخش کوچکی از چیزهایی است که در زندگی موبایلی این روزهای ما اتفاق می افتد و شاید اگر بخواهیم عمق فاجعه را درک کنیم باید سری به دادگاه ها بزنیم و یا در صفحه حوادث روزنامه ها سراغی از تجربه های تلخی که بر زندگی برخی وارد آورده است، بگیریم.

*دریافت شخصی از موبایل جای فرهنگ صحیح را گرفته است
 
 دکتر جعفر بای جامعه شناس و آسیب شناس اجتماعی استفاده از این فناوری جدید را بر اساس دریافت های خود مردم از آن دانسته و می گوید: مسئولان فرهنگی و وارد کنندگان این ابزار نوظهور باید قبل از ورود آن به جامعه فرهنگ صحیح استفاده از آن را در میان مردم گسترش و آموزش دهند تا اسباب نارضایتی مردم را بوجود نیاورد.زمانی که موبایل وارد جامعه آلمان شد باعث افزایش 40 درصدی طلاق در آنجا شد چون این دستگاه ذاتاً می تواند امکاناتی را برای مردم بوجود آورد که ارتباط های خود رادر هر دوره متناسب با ابزارهای پنهان در آن گسترش دهند.

 حال در این میان و در هر دوره نقشی از این ابزار ارتباطی پر رنگ تر می شود. مکالمه، استفاده از شبکه های اجتماعی، پیامک و حضور عکس های موبایلی در شبکه های اجتماعی و ... تنها ذره کوچکی از وی‍ژگی های این ابزارارتباطی است که خودش را نشان داده است و باید در آینده نیز منتظر ظهور فناوری های جدید تری در این دستگاه کوچک باشیم. اما استفاده از دوربین موبایل چند وقتی است که در جامعه بیش از اندازه باب شده است و حتی در بسیاری از مکان ها که مطلوبیت ندارد نیز ورود کرده است.

دکتر جعفربای بر خورد قضایی با این مسئله را به تنهایی، در کم کردن آمار  تخلفات استفاده ازعکس های دیگران در فضاهای مجازی ، ناکافی به شمار می آورد و معتقد است: این مهم یک موضوع فرمایشی و دستوری نیست که مسئول خاصی بخواهد با بخشنامه یا دستور یا برخورد قضایی جلوی آن را بگیرد بلکه باید با یک اگاهی و وفاق جمعی آن را در جامعه نهادینه کرد.در روزگاری که دنیا تبدیل به دهکده جهانی شده است و کوچکترین خبری را در دورترین نقطه ای  از جهان  با استفاده از ابزارهای جدید فناوری مطلع می شویم دیگر خلوت درونی معنا ندارد و نباید کاری کنیم که بعداً پشیمانی برای ما بوجود آورد.
*موبایل و چاقوی دو لبه شاید استفادۀ نادرست از دوربین هایی که در موبایل های ما وجود دارد بعضی وقتها باعث حوادثی ناخوشایند از قبیل جدایی و یا قتل شود و خانواده هایی را عزاداری کند اما این تنها همه ماجرای استفاده از موبایل ها نیست.
اگر نخواهیم دور از انصاف برویم باید گفت حضور این پدیده به ما کمک کرده است تا در بسیاری از اتفاقات سریعاً به ثبت سوژه های اطراف اقدام کنیم و دیگران را در کوتاه ترین زمان ممکن از آن مطلع کنیم. شاید این جا واژۀ شهروند خبرنگاری بیش تر متجلی شود و منفعت حضور موبایل را در زندگی ما نمایان کند ولی باید با توجه به علم و آگاهی صورت پذیرد تا دچار انحراف از اصل واقعه نشویم و در صحت و سقم آن خدشه ای وارد نشود.

*دوربین ها خاموش!

 با این وجود هستند افرادی که می خواهند کمبودهای زندگی خود را با این پدیده جبران کنند و با منتشر کردن عکس های شخصی خود درفضای مجازی سعی در خود نمایی و پر کردن خلأهای زندگی خود دارند. این نیت که به صورت خودآگاهانه صورت می گیرد، باعث می شود تا فضا را برای بسیاری از فرصت طلبان فراهم کند تا از این عکس ها در جهت منافع شخصی خود بهره بهره برداری کنند. در این چنین مسائلی فقط سوء استفاده کنندگان مقصر نیستند بلکه  شخص منتشر کننده نیز در دامن زدن به این تخلف تأثیر مهمی دارد. اما در جایی که افراد قربانی با نیت عکس یادگاری گرفتار شیادانی در لباس عکاسان می شوند دیگر فضای اعتماد را نسبت به عکاسی در جامعه از میان می برد وعرصه را برکسانی که از قبل عکاسی روزگار می گذرانند، تنگ می کند.
گزارش : افشین حیدریانتهای پیام/



اخبار مرتبط

حمایت دولت از ایجاد شبکه‌های اجتماعی داخلی در کشور
از برکناری مدیرعامل مخابرات ایران تا تدوین پیوست فرهنگی پروانه اپراتورهای موبایل باند پهن
راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در کشور /اینترنت ملی ایران در راه است ...
از سیاست گذاری آئین نامه تعرفه پیامک های تبلیغاتی تا ورود فیلترینگ هوشمند سایت‌ها و شبکه های اجتماعی




۰۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن