واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: ضرر صنعت کشور از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها
در حالی که قرار بود بخشی از منابع مالی حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها به بخش صنعت تزریق شود اما این اتفاق نیفتاد و به علت کمبود نقدینگی صنایع کوچک و خرد کشور یکی پس از دیگری تعطیل می شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر ، کاوه زرگران عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران با بیان این مطلب در برنامه پیشخوان خبر درباره مشکلات صنایع کوچک و متوسط، ابتدا این صنایع را تعریف کرد و گفت : به موجب قانون واحدهای تولیدی بر اساس تعداد کارگران دسته بندی می شوند و به واحدهایی که زیر ده نفر در آنها مشغول به کار هستند صنایع خرد گفته می شود .
زرگران واحدهای تولیدی با اشتغالزایی برای ده تا 50 نفر را صنایع کوچک عنوان کرد و افزود : صنایعی که بین 50 تا 99 نفر در آن مشغول به کار هستند صنایع متوسط هستند و صنایعی که برای بالای صد نفر اشتغالزایی کرده باشد را صنایع بزرگ قلمداد می کنند .
عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه امسال و پارسال منابع مالی مورد نیاز دولت محقق نشد گفت : علاوه بر اینکه صنایع کوچک به علت کسری بودجه دولت نتوانسته اند از منابع مالی مورد نیاز خود بهره مند شوند ، دولت هم برای جبران بخشی از کسری بودجه خود ، با وضع مالیات های سنگین و اجرای قوانین کار به صنایع کوچک فشار می آورد .
زرگران ادامه داد : در حالی که قرار بود بخشی از منابع مالی حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها به بخش صنعت تزریق شود اما این اتفاق نیفتاد و با وجود افزایش سه برابری نرخ ارز در سه سال گذشته ، به صنایع اجازه نداده اند که قیمت های خود را افزایش دهند .
وی به رکود حاکم بر اقتصاد کشور اشاره و تصریح کرد : نه بر مبنای آمار دقیق اما بر اساس گمانه زنی ها ، هم اکنون بین 60 تا 65 درصد واحدهای تولیدی با ظرفیت 30 درصد کار می کنند و یک سوم صنایع کوچک کشور نیز تعطیل شده است .
در ادامه این گفتگو ، فرشاد مقیمی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با تاکید بر اینکه 34 هزار و 200 واحد صنعتی در شهرک های صنعتی پروانه بهره برداری دارند گفت : از این تعداد، فعالیت 6200 واحد صنعتی به علل گوناگونی همچون کمبود نقدینگی ، اختلاف شرکاء ، فرسودگی ماشین آلات و ناتوانی در یافتن بازار هدف متوقف شده است .
مقیمی مشکل اصلی صنایع کوچک کشور را کمبود نقدینگی دانست و خاطر نشان کرد : به موجب طرحی که در سازمان صنایع کوچک آماده و تقدیم دولت شده است ، چنانچه دولت ده هزار میلیارد تومان به صنایع کوچک تسهیلات اعطا کند می توان در آینده برای 193 هزار نفر اشتغالزایی کرد .
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان صنایع کوچک با تاکید بر اینکه اولویت و همت دولت و مسئولان اقتصادی کشور حذف مقررات دست و پاگیر است گفت : تعداد قوانین مزاحم در کشور بسیار زیاد است که بخشی از آنها از گذشته بوده و بخشی نیز به علت اجرای نادرست قوانین حاصل شده است .
مقیمی به تصویب لایحه رفع موانع تولید در مجلس اشاره کرد و اظهار داشت : دولت با تهیه این لایحه و مجلس با تصویب آن ، گام مهمی در رونق بخشیدن به فضای کسب و کار برداشتند و اکنون نیز آیین نامه های اجرایی این قانون در دولت در دست تهیه و تدوین است که با ابلاغ آن امیدواریم مشکلات و چالش های اساسی صنایع کشور حل شود .
چهار شنبه ۳ تیر ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]