تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنها بدون دیگرى درس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830114744




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نهادهاي منطقه اي و جهاني ابزاري براي قدرت گيري چين


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۴ تير ۱۳۹۴ (۹:۶ق.ظ)
نهادهاي منطقه اي و جهاني ابزاري براي قدرت گيري چين گروه اقتصاد سياسي موج
طي سال هاي اخير سياست هاي اعمالي چين در داخل مرزها و بيرون از مرزهاي اين کشور نشان دهنده عزم جدي پکن براي دستيابي به قدرت برتر در منطقه و چه بسا جهان است و اين موضوع لزوم بررسي عميق تر سياست هاي چين را مطرح مي کند.
بديهي است، بلندپروازي براي دستيابي به قدرت بيشتر در نظام بين الملل مستلزم برنامه ريزي بلند مدت است. به نظر مي رسد، پکن اين برنامه ريزي را در داخل مرزها و فراتر از مرزهاي خود آغاز کرده است.
مهم اينکه؛ مي توان حضور جدي چين در سازمان همکاري شانگهاي و تلاش اين کشور براي تأسيس بانک توسعه آسيا را در اين راستا تجزيه و تحليل کرد.
شايان ذکر است؛ معمولاً اقدامات قدرت طلبانه کشورها در محيط بين الملل با واکنش ساير کشورها مواجه مي شود. مثلاً؛ يکي از دل نگراني هاي جمهوري اسلامي در مورد سازمان همکاري شانگهاي اين است که اين سازمان احتمالاً به ابزاري در دست پکن تبديل مي شود و کشورهاي ديگر نقش سياهي لشگر را براي چين ايفا خواهند کرد. به همين دليل پيش بيني مي شود در صورت پيوستن جمهوري اسلامي به اين سازمان، ايران با حساسيت درباره تصميمات اين سازمان موضع گيري کند.
همچنين موضع گيري ژاپن و ايالات متحده در برابر تأسيس بانک توسعه زيرساخت ها در آسيا نيز قابل توجه است. تلاش اين دو کشور براي جلوگيري از پيوستن کشورهاي مختلف به اين بانک را مي توان در راستاي واکنش توکيو و واشنگتن در برابر اقدامات توسعه طلبانه چين قلمداد کرد.
اقدامات چين تنها به تلاش اين کشور براي ايجاد نهادهاي جديد بين المللي محدود نمي شود، بلکه پکن تلاش مي کند با سامان دادن به اقتصاد اين کشور زمينه را براي قدرت گيري بيش از پيش خود فراهم کند.
مشاهده مي کنيم که دولت چين مبارزه با مفاسد اقتصادي در اين کشور را با جديت دنبال مي کند و عزم خود را براي از ميان برداشتن موانع پيش روي قدرت گيري در نظام بين الملل جزم کرده است.
انتشار اخباري مبني بر برنامه ريزي پکن براي ذخيره سازي صد روزه نفت نيز يکي ديگر از علائم دورانديشي چين براي ورود به آينده اي روشن و صنعتي است.
گفتني است؛ يکي از راهکارهايي که چين براي ورود قدرتمندانه به نظام بين الملل در پيش گرفته است، سرمايه گذاري در ساير کشورها است.
با يک نگاه کارشناسي، متوجه مي شويم که چين بر اساس آموزه هاي نظام سرمايه داري که با اصول کمونيستي اين کشور نيز در تضاد قرار مي گيرد به دنبال صدور سرمايه به ديگر کشورها است. در اين ارتباط مي توان به تلاش پکن براي تأسيس بانک توسعه زيرساخت ها در آسيا با هدف سرمايه گذاري در بخش هاي زير ساختي کشورهاي در حال توسعه اين منطقه اشاره کرد.
گفتني است؛ پکن تنها به صدور سرمايه به کشورهاي در حال توسعه آسيا، آفريقا و مناطق ديگر بسنده نکرده است و تلاش مي کند در کشورهاي اروپايي نيز حضور پررنگي داشته باشد.
مثلاً؛ در سال هاي اخير سرمايه گذاري هاي چين در کشورهاي صنعتي آلمان و انگليس قابل توجه است. در اين کشورها عمدتاً چين به اولين سرمايه گذار بخش خصوصي تبديل شده است که علاوه بر ايجاد بازار کار براي شهروندان کشور مقصد از مزاياي سرمايه گذاري در اين کشورها نيز بهره مند شده است.
چه بسا، نزديکي تجاري و اقتصادي چين به اين کشورها در درازمدت بتواند بهبود روابط پکن با اين کشورها و حمايت بين المللي اين کشورهاي صنعتي را از چين به دنبال داشته باشد. شايد بتوان حضور انگليس و فرانسه را با هر بهانه اي در بانک توسعه زيرساخت ها در آسيا در نتيجه رايزني هاي اقتصادي پکن در اين کشورها دانست.
مهم اينکه؛ کشورهايي مانند انگليس و فرانسه دليل حضور خود در بانک توسعه زيرساخت هاي آسيا را حفاظت از منافع اروپا و غرب اعلام کرده اند، امّا؛ همواره در پشت اهداف اعلامي کشورها اهدافي واقعي و اعلام نشده وجود دارد.
در تجزيه و تحليل شرايط موجود براي ورود جدي چين به نظام بين الملل و قدرت گيري بيش از پيش اين کشور بايد گفت، در حال حاضر به دليل درگير شدن کشورهاي اروپايي با مشکلات مالي و وجود تنش ها در مناطق مختلف از جمله خاورميانه شرايط براي قدرت گيري چين مهيا است.
کشورهاي اروپايي در شرايطي به سر مي برند که نياز به سرمايه گذاري هاي خارجي و ايجاد پويايي در اقتصاد خود دارند، کشورهاي در حال توسعه نيز به سرمايه گذاري هاي چين براي بهبود و چه بسا احداث زيرساخت ها نياز دارند.

شهربانو علي جمعه پور














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن