واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ تير ۱۳۹۴ (۹:۰ق.ظ)
آمار تکان دهنده آوارگان و پناهندگان در جهان موج - آن گونه که سازمان عفو بين الملل اعلام کرده است، بيش از 50 ميليون نفر به اجبار از خانه هايشان آواره شده اند و 86 درصد از پناهندگان جهان در کشورهاي در حال توسعه زندگي مي کنند.
به گزارش خبرنگار حقوقي - قضايي خبرگزاري موج، آن گونه که سازمان عفو بين الملل اعلام کرده است، بيش از 50 ميليون نفر به اجبار از خانه هاي خود آواره شده اند و 86 درصد از پناهندگان جهان در کشورهاي در حال توسعه زندگي مي کنند. بيش از 3 ميليون نفر از پناهندگان سوريه تنها در دو کشور لبنان و ترکيه زندگي مي کنند. پيمان نامه (كنوانسيون) 1951 ژنو در تعريف پناهنده مى گويد: «پناهنده كسى است كه به علت ترس موجه از اين كه به علت هاي نژادي يا مذهبي يا مليتي يا عضويت در برخي گروه هاى اجتماعى يا داشتن عقايد سياسى زير شكنجه قرار گيرد، در خارج از كشور محل سكونت عادى (كشور اصلى خود) به سر مى برد و نمى تواند، و يا به علت ترس يادشده نمى خواهد، خود را زير تابعيت آن كشور قرار دهد، يا در صورتى كه فاقد تابعيت است و پس از چنين حوادثى در خارج از كشور محل سكونت دايمى خود به سر مى برد، نمى تواند يا به علت ترس يادشده نمى خواهد به آن كشور بازگردد.» همچنين در ماده 33 اين پيمان نامه (کنوانسيون) هم آمده است: در ماده 33 نيز در خصوص منع اخراج يا اعاده پناهندگان آمده است: «هيچ يك از دول متعاهد به هيچ وجه پناهنده اى را به سرزمين هايى كه امكان دارد به علت هاي نژادي، مذهبي، مليتي، عضويت در دسته اجتماعى ويژه، يا دارا بودن عقايد سياسى، زندگى و يا آزادى او در معرض تهديد واقع شود تبعيد نخواهند كرد يا باز نخواهند گرداند.»
سوريه
بيش از 50 درصد از مردم سوريه تاکنون آواره شده اند. 4 ميليون نفر به ناچار از کشور فرار کرده اند و پناهنده شده اند. 95 درصد از پناهندگان سوري در ترکيه، لبنان، اردن، عراق و مصر زندگي مي کنند. يک نفر از هر پنج نفر ساکنان لبنان، پناهنده هاي سوريه اي هستند. ارزش کمک خوراکي ماهانه که هر پناهنده در لبنان دريافت مي کند 19 دلار است که به دليل کمبود بودجه از سال 2014، سي درصد کاهش يافته است. بيش از 80 درصد از پناهندگان سوري در اردن زير خط فقر آن کشور زندگي مي کنند. کشورهاي جهان کمتر از 90 هزار مکان براي اسکان دوباره پناهندگان سوريه اي در نظر گرفته اند که کمتر از 2.2 درصد از آنها را پوشش مي دهد. سازمان ملل متحد تنها توانسته است 23 درصد از بودجه درخواستي و مورد نياز براي پناهندگان سوري را به دست بياورد.
درياي مديترانه
33 درصد کساني که با قايق به اروپا مي روند سوري ها هستند. 1865 نفر از 31 ماه مي 2015، در حال تلاش براي گذر از مديترانه کشته شدند. مقامات ايتاليايي در سال 2014 در عمليات بشردوستانه دريايي 166 هزار نفر از پناهندگان را از دريا نجات دادند.
کشورهاي زير صحراي آفريقا
تعداد برآورد شده از پناهندگان در کشورهاي جنوب صحراي آفريقا 3 ميليون نفر است که از درگيري هاي کشورهايي مانند سودان جنوبي، سومالي و جمهوري آفريقاي مرکزي فرار کرده اند. بيش از 550 هزار نفر از مردم سودان جنوبي که پس از شکست در جنگ در دسامبر 2013 پناهنده شدند اکنون بيشتر در اتيوپي، سودان، کنيا و اوگاندا زندگي مي کنند. تنها کمتر از 15 هزار نفر از پناهندگان کشورهاي آفريقايي، اسکان دوباره داده شده اند. از 3 ژوين 2015، تنها 11 درصد از بودجه اي که سازمان ملل متحد براي برنامه هاي کمک به پناهندگان سودان جنوبي، پيش بيني کرده بود تامين شده است.
جنوب خاوري آسيا
بنا بر اعلام سازمان بين المللي مهاجرت، در ماه مي 2015، تعداد 8000 پناهنده در قايق هايي نزديک تايلند پيدا شدند. در فصل نخست سال ميلادي 2015، تعداد 25000 پناهنده و مهاجر مي خواستند از خليج بنگال گذر کنند که دو برابر مدت مشابه سال 2014 است. بنا بر آمار کميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل متحد، در سه ماه نخست سال 2015، تعداد 300 نفر پناهنده به دليل گرسنگي، تشنگي و سواستفاده خدمه قايق ها کشته شدند.
"علي فرهي"
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]