واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
روزشمار بورس برای توافق؛
حال بورس چطور است؟
در حالی که سهامداران تالار حافظ به پیشواز هیجان حاصل از توافق هستهای رفته اند، سه گروه سهام خودرویی، مالی و فرآوردههای نفتی صدرنشین این بازار شده و بیشترین رشد روزانه را دارد.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، صعود شاخص بورس اوراق بهادار، پس از هفته های متوالی کاهش و رخوت، از چهارشنبه هفته گذشته با یک جهش هزار واحدی آغاز شد و ظرف چهار روز کاری، توانست شاخص را از نیمه های کانال 62 هزار واحدی، به نیمه های کانال 4 هزار واحدی برساند. به عبارتی بورس اوراق بهادار، این روزها دستخوش روند مثبتی شده است که نشان می دهد بازار سرمایه دوباره درگیر اخبار مذاکرات هسته ای شده است.
آمیخته شدن سیر صعودی و نزولی بازار سرمایه با اخبار مذاکرات هسته ای چندوقتی است که به شدت سهامداران را درگیر خود کرده است. شاید بتوان گفت نقطه عطف این موضوع در دولت یازدهم از روزی آغاز شد که توافق ژنو در آذرماه سال 1392، باعث صعود چندهزار واحدی شاخص شد.
پس از توافق ژنو، تمدید همان توافق در آذرماه سال 1393 و بعد از آن بیانیه لوزان که در روز چهاردهم فروردین سال جاری امضا شد، بیشترین تاثیر هیجانی را در بازار سرمایه داشته است.
این روزها دوباره سهامداران تالار شیشه ای، برای پیش خورکردن سود حاصل از بالارفتن قیمت سهام پس از توافق، برای خرید به این بازار هجوم برده اند و صف های طویل خرید شکل گرفته است. علت این رفتار، این است که طیف خوشبین این بازار معتقدند که این بار توافق نهایی در لوکزامبورگ به دست می آید و افزایش خرید، سود زودهنگام را بیشتر می کند. البته جایگاه سهامداران بلندمدت در این بازار هم محفوظ است.
صدرنشین های تالار شیشه ای پیش از این کارشناسان بازار سرمایه اعلام کرده بودند که اگر توافق صورت بگیرد و تحریم ها برداشته شود، صنایعی که بیشترین آسیب را از تحریم ها دیدهاند، پس از توافق بیشترین رشد را خواهند داشت. این گروه ها در وهله اول سهام بانکی هستند که با برداشته شدن تحریم های بانکی و مبادلاتی و روان شدن جریان نقدینگی، بیشترین میزان رشد را از آن خود خواهند کرد.
بعد از آن صنایع خودرویی در اولویت هستند که با توجه به کاهش هزینه واردات مواد اولیه و بازشدن بازارهای صادراتی، موقعیت سودآوری پیدا می کنند. البته از این گروه به عنوان لیدر بازار در دوران پس از توافق هم یاد می شود.
گروه دیگری که این روزها هم حالت دوگانه ای دارد و سهامدارن را با تردید برای خرید مواجه کرده است، گروه فرآورده های نفتی است. واضح است که برداشته شدن تحریم ها و گشوده شدن بازارهای صادراتی برای محصولات پتروشیمی ایران، موقعیت سودآوری این شرکت ها را دگرگون می کند. اما از سوی دیگر، نوسانات بهای نفت در بازارهای بین المللی که در یک سال گذشته کاهش صد در صدی را به این کالا تحمیل کرده است و هر روز در نوسان است، باعث شده است که این سهامداران به این گروه با دیده تردید بنگرند و افرادی که توانایی ریسک پذیری کمتری دارند، به سمت این گروه نیایند./اقتصاد نیوز/110
۰۳/۰۴/۱۳۹۴ - ۲۰:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]