واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ تير ۱۳۹۴ (۱۵:۱ب.ظ)
تأکيد بر حفظ باغات بهجاي فروش تراکم/ ادعاي قاليباف پذيرفتني نيست موج - رييس کميسيون سلامت و محيطزيست شوراي شهر تهران، بابيان اينکه ادعاي شهردار تهران براي تبديل شهرداري به نهاد فرهنگي و اجتماعي پذيرفتي نيست، گفت: انتظار داريم شهرداري تهران بهجاي فروش تراکم و اجازه براي خشککردن درختان براي تفکيک باغات به قطعات قابلفروش، براي صيانت از باغات و حفظ فضاي سبز برنامه جدي داشته باشد.
به گزارش خبرگزاري موج، رحمتالله حافظي در حاشيه بازديد از باغ خشکشده واقع در ستارخان روبه روي برق آلستوم، خيابان شهيد صحرايي در جمع خبرنگاران، به طنز گفت: آخرين باري که از قطع درختان در شهر تصاوير و گزارشي در صحن شوراي شهر تهران ارائه شد مسئولان شهرداري ادعا کردند که اين تصاوير براي چند سال پيش بوده و توطئهاي بيش نيست، اميدواريم اين بار نيز نگويند ما تعدادي درخت خشک کرديم و به اين منطقه آورديم و از خبرنگاران خواستهايم تصاوير آن را منتشر کنند.
وي با اشاره به اينکه بر اساس گفته بوميهاي اين محله اين باغ تا 3 سال گذشته سبز بوده است، افزود: افرادي محصولات اين باغ را که شامل (انجير، انار و توت) بود را به مردم ميفروختند، حال اين باغ 3 هکتاري در مدتزمان دو سال خشکشده است اما باوجود تلاش براي نابودي آن همچنان تعدادي از درختان انجير و انار دارند.
رئيس کميسيون سلامت و محيطزيست شوراي شهر تهران بابيان اينکه شهرداري يک مجموعه و نهاد خدماتي است، تأکيد کرد: در چند سال اخير شهردار تهران ادعا کرده است که شهرداري به يک مجموعه و نهاد اجتماعي و فرهنگي ارتقا يافته است اين ادعا زماني پذيرفته است که شهرداري وظايف خدماتي خود را بهخوبي ارائه کند و رضايتمندي مردم حاصل شود تا بعد ادعاي ورود به حوزه اجتماعي و فرهنگي شود.
حافظي با اشاره به اينکه هماکنون شهرداري تهران نمره قابل قبولي در حفظ فضاي سبز و درختان ندارد، افزود: اين باغ يک نمونه است در سطح شهر دهها و صدها نمونه مشابه وجود دارد. طبق قانون شهرداري موظف است که اگر باغي مالک خصوصي دارد که در تأمين آب و آبياري آن تعلل دارد يا توان ندارد، آن را آبياري کند و بعد هزينهها را به همراه درصدي که در قانون مشخصشده است از طريق مجراي قانوني پيگيري و مطالبه کند. البته ما شاهد هستيم اين وظيفه قانوني شهرداري محقق نيافته است و حاصل آن قتلگاهي است که در آن درختان ايستاده جانباختهاند.
وي با تأکيد بر اينکه اين تعلل قابلقبول نيست، گفت:انتظار داريم شهرداري تهران بهجاي فروش تراکم و اجازه براي خشککردن درختان براي تفکيک باغات به قطعات قابلفروش، براي صيانت از باغات و حفظ فضاي سبز برنامه جدي داشته باشد.
حافظي همچنين با اشاره به ساختمانهاي مجاور اين باغ خشکشده، افزود: اين ساختمانها نيز روزگاري جز باغ بودند اما حال ساختمان بلندمرتبه شدهاند بدون شک اگر با همين رويه ساختوساز ادامه يابد، اين زمين نيز ساخته ميشود.
رئيس کميسيون سلامت و محيطزيست شوراي شهر تهران بابيان اينکه شهردار تهران در خصوص صيانت از باغات کارنامه خوبي ندارد، گفت: دهها و صدها ميليارد تومان هزينه نصب بنرهايي تحت عنوان "آسمان آبي و زمين پاک" ميشود با حلوا حلوا کردن دهان شيرين نميشود. زيرساخت ايجاد هواي پاک، صيانت از فضاي سبز و درختان و جلوگيري از قلعوقمع آنها است.
حافظي بابيان اينکه شايد شهردار تهران نتواند وضعيت 600 کيلومترمربع فضاي پايتخت را رصد کند، گفت: اين موضوع قابلقبول است اما آيا شهردار منطقه نيز نميتواند؟ آيا شهردار ناحيه که کاري جز رصد ندارد نيز نميتواند؟ اين قابلقبول نيست مگر اينکه تعمدي در کار باشد.
وي ابراز اميدواري کرد در دو سال باقيمانده از عمر مديريت کنوني شهرداري تهران، آقايان تعلل و کوتاهي 10 ساله خود را جبران کنيد چراکه تاکنون کارنامه موفقي نداشته است. اين مطالبات مردمي است تا در کوتاهترين زمان به جبران آن بپردازد.
حافظي در پاسخ به اينکه اگر خشککردن درختان اين باغ بهصورت تعمدي باشد، شوراي شهر تهران چه خواهد کرد، گفت: نميشود ثابت کرد اما ميتوان گفت شهرداري وظيفه قانوني خود را انجام نداده است. از سويي متأسفانه در شورا هم فضا مناسبي براي رصد کردن اين موضوعات وجود ندارد زيرا دستهبندي و رفتار سياسي به دفاع از شهردار ميپردازد، شهرداري که از جناح سياسي انتخابشده است و عملاً طرح اين موارد نتيجهاي خواهد داشت.
رئيس کميسيون سلامت شوراي شهر تهران تأکيد کرد: انتظار داريم در انتخاب شهردار در دوره بعد و حتي در شهرهاي ديگر شهردار يک نيروي باتجربه اجرايي انتخاب شود که گروهها و دستهبندي سياسي بدون دليل به دفاع از شهردار نپردازند و آنها نيز از شهردار مطالبه داشته باشند. متأسفانه به دليل انتخاب سياسي شهردار گروههاي سياسي مجبور به دفاع از شهردار انتخابي خود هستند.
در ادامه محمد حقاني رييس کميسيون محيطزيست شوراي شهر تهران نيز در جمع خبرنگاران گفت: بر اساس اعلام اهالي اين محل تا چند سال قبل درختان اين باغ باربر بودند اما پس از مدتي مورد تضعيف و بيتوجهي و همچنين مورد هجوم آفات گياهي قرار گرفتند اين باغ حالا به پاتوقي براي معتادان تبديلشده است.
وي با اشاره به اينکه 95 درصد از درختان اين باغ در سن 80 سالگي قرار داشتند که بهطور کامل از بين رفتهاند، گفت: اين زمين حالا بهصورت باير و بلااستفاده رهاشده است به نظر ميرسد با توجه به اتفاقات رخداده در اين باغ، اين زمين مالکي نداشته باشد و وظيفه شهرداري است که از طريق محاکم قضايي اين زمين باير را تملک و به محلي براي ارائه خدمات مردمي تبديل ميکرد.
حقاني با انتقاد از وضعيت کنوني اين باغ گفت: حالا اين فضا به محلي براي تردد معتادان و تخليه نخالهها تبديلشده است و بااينکه در خيابان معروفي در محله ستارخان واقعشده است، اما ازلحاظ بصري وضعيت نامناسبي را ايجاد کرده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]