تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):وقتى كه برادر دينى‏ات از تو جدا شد، سخنى پشت سر او نگو، مگر اين كه دوست دارى او د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820660325




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ماموریت سفینه روزتا 9 ماه تمدید شد


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: ماموریت سفینه روزتا که سال گذشته پس از 10 سال موفق شد کاوشگری را با موفقیت بر روی یک دنباله دار بنشاند، برای 9ماه دیگر تمدید شده است.

به گزارش تراز ،مدیران طرح روزتا گفته اند این فضاپیما در آخرین بخش ماموریت که تا سپتامبر 2016 به طول خواهد کشید ممکن است بر روی دنباله دار 67پی/چوریوموف-گراسیمنکو بنشیند.

دنباله دارها را به نام کاشفان آنها نامگذاری می کنند و نام رسمی این دنباله دار، 67پی/چوریوموف-گراسیمنکو است.

ایوانوویچ چوریوموف و سوتلانا ایوانووا گراسیمنکو در سال 1969 این دنباله دار را شناسایی کردند.

روزتا که هزینه های طرح ماموریت آن را از حدود 20 سال پیش کشورهای اروپایی تامین کرده اند، نخستین سفینه ساخت بشر است که توانسته از نزدیکترین فاصله به مطالعه یک دنباله دار بپردازد.

اهمیت مطالعه دنباله دارها در این است که آنها از قطعات و ذرات باقیمانده هنگامه شکل گیری منظومه شمسی در حدود چهار و نیم میلیارد سال پیش تشکیل شده اند.

پژوهشگران امیدوارند با مطالعه اطلاعاتی که سفینه روزتا و کاوشگرش فیله از دنباله دار 67پی ارسال می کند، درک بهتری از نحوه شکل گیری منظومه شمسی، سابقه کره زمین و شاید پیدایش موجوداتی چون انسان را به دست آورند.

سفینه روزتا در ماه مارس سال 2004 به فضا پرتاب شد و در حرکت 10 ساله خود به سوی دنباله دار چوری، شش میلیارد کیلومتر مسافت را در حاشیه منظومه شمسی پیموده است. این سفینه از مرکز سازمان فضایی اروپا در آلمان هدایت می شود.

پروژه پرتاب سفینه روزتا، که بیش از یک و نیم میلیارد دلار هزینه برداشته، از حدود20 پیش آغاز شد و 10 سال پیش، سفینه روزتا و کاوشگر همراه آن (فیله) به فضا پرتاب شد.

تابستان گذشته روزتا به دنباله دار پی67 رسید و نوامبر پارسال کاوشگر فضایی فیله از بدنه آن جدا شد و پس از هفت ساعت روی دنباله دار فرود آمد.

اگر چه فرود این کاوشگر با مشکلاتی روبرو شد و موجب شد که در جذب انرژی خورشیدی کافی برای به کار افتادن با دردسر روبرو شود اما ارسال اطلاعاتی که در همان ابتدا و با استفاده از انرژی اولیه موجود در باتری خود به زمین فرستاد، تحولی در نظریات مربوط به نحوه پیدایش کره زمین ایجاد کرد.

یک نمونه از این یافته ها اطلاعاتی است که نشان می دهد برخلاف تصورات پیشین، این دنباله دارها نبوده اند که آب را برای نخستین بار به زمین آورده اند.

فیله بعد ازاتمام باتری برای مدتی طولانی در حالت نیمه خاموش قرار داشت اما اخیرا با نزدیکتر شدن دنباله دار 67پی به خورشید مجددا شروع به کار کرده و با زمین ارتباط برقرار کرده است.





چهارشنبه 3 تير 1394 ساعت 10:21





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


علم و فناوری

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن