واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ تير ۱۳۹۴ (۵:۳۷ق.ظ)
همکاري پژوهشي بين شيلات و موسسه علمي-کاربردي موج- در جلسه اي با حضور صالحي و بصام، تفاهم نامهٔ همکاريهاي مشترک آموزشي – پژوهشي بين سازمان شيلات ايران و موسسه آموزش عالي علمي کاربردي جهاد کشاورزي به امضا رسيد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين جلسه ضمن اشاره به وظايف موسسه و نقش آن در ارتقاي بهرهوري نيروي انساني بخش گفت: يکي از وظايف موسسه آموزش عالي علمي-کاربردي جهاد کشاورزي اصلاح ساختار نيروي انساني بخش است و اگر با سازمانها و معاونتهاي مربوطه برنامهٔ هماهنگي داشته باشيم بسيار خوب ميتوان نسبت به اصلاح هرم نيروي انساني سازمانهاي مذکور اقدام کرد.
يک هرم نيروي انساني درصورتيکه درست و متوازن برقرار شود تصميمات حاکميتي بهسرعت و دقت در بدنه اجرايي بهخوبي پخش و اجرا ميشود. قطعاً موسسه ميتواند در اصلاح ساختار نيروي انساني سازمان شيلات ايران نقشي مهم ايفا نمايد.
رئيس موسسه در ادامه با بيان اهميت نيروي انساني کارآزموده در توسعه بخش، توان موسسه آموزش عالي جهاد کشاورزي را مبني بر تبيين رشتههاي خاص، دورههاي کوتاهمدت و تک پودمان، آموزشهاي تکميلي بين سطوح بهمنظور توسعه مهارتهاي کشاورزي مورد تاکيد قرارداد.
بصام در پايان سخنان خود تشکيل کارگروهي متشکل از نمايندگان سازمان شيلات، موسسه و تشکلهاي مرتبط را علاوه بر هستههاي برنامه ريزي درسي به منظور توسعه مسائل آموزشي زير بخش مورد پيشنهاد و تاکيد قرار داد.
در ادامه جلسه صالحي، معاون وزير و رئيس سازمان شيلات ايران، به نقش آموزش به عنوان کليد توسعه بخش کشاورزي اشاره کرد و گزارش مبسوطي در مورد فعاليت سازمان ارائه کرد.
رئيس سازمان شيلات، فعاليتهاي شيلاتي را در سه حوزه خليج فارس و درياي عمان، درياي خزر و آبهاي داخلي تقسيم بندي و تصريح کرد: در صيد گونههاي اصلي تلاش بر ثبات و حفظ ذخاير موجود است و برنامههايي در صيد آنهايي که کمتر برداشت شده داريم.
معاون وزير در بحث آبهاي بين المللي با اعلام اين که امروز ايران در اقيانوس هند بيش از 800 شناور صيادي دارد، تصريح کرد: ايران پس از اندونزي رتبه دوم را در بين 36 کشور در صيد تن ماهيان دارد و در غرب اقيانوس هند مقام اول را و جايگاه ويژه اي هم در اجلاس اقيانوس هند دارد.
رئيس سازمان شيلات ايران در جاي ديگر از سخنان خود به وضعيت موجود اشاره و تصريح کرد: در درياي خزر بين 40 تا 50 هزار تن صيد داريم در پرورش قزل در آب شيرين مقام اول را در جهان داريم. در ماهيان خاوياري از جايگاه خوبي برخوردار هستيم. سال قبل يک تن خاويار توليد و صادر شد و اين رقم در سال جاري دو برابر خواهد شد.
صالحي با بيان اين که ميگو رشد خوبي وجود داشته و با توجه به توليد12 هزار و500 تني ميگو در سال (92)، براي سال 93 اين مقدار نسبت به سال قبل رشد 70 درصدي داشت و به 23 هزار و500 تن افزايش يافت، به تشريح پروژه عظيم پرورش ماهي در قفس پرداخت و تاکيد کرد: ما جهت گيري توسعه خود را در بحث پرورش، بر پرورش ماهي در قفس متمرکز کردهايم.
در سواحل خزر و خليج فارس ما ميتوانيم در قفس، ماهي پرورش بدهيم که خوشبختانه از ظرفيت خوبي برخوردار هستيم. وزارت جهاد کشاورزي هم اين برنامه را به دولت و دولت هم به عنوان برنامههاي کلان خود اعلام کرده است.
امروز اين بحث به شدت در جهان در حال گسترش است که ما اگر تلاش نکنيم عقب خواهيم افتاد. صيد در اعماق از ديگر برنامههاي سازمان بود که توسط معاون وزير اعلام گرديد که وي اظهار اميدواري کرد که تا سال 96 اين پروژه محقق خواهد شد.
معاون وزير با اشاره به ساختار تشکيلاتي سازمان و حضور حدود 3 هزار نفر کارکنان اين مجموعه گفت: اداراتي در استانهاي غير ساحلي وجود دارد؛ در هرم نيروي انساني موجود به نظر ميرسد بين مرحله اول تا آخر يک وقفه وجود دارد که اين وقفهها به شدت احساس ميشوند. بايد اين وقفه پر شود و موسسه بايد اين کار را انجام دهد. ما آمادگي داريم در چهارچوب تفاهم نامه، برنامهٔ اجرايي مدوني داشته باشيم.
بدون شک ما دو مجموعه جدا از هم نيستيم و مشکلات موسسه علمي کاربردي، مشکلات شيلات است و مشکلات شيلات، مشکلات موسسه؛ همچنين کمبودهاي شما کمبودهاي ما است.
صالحي در پايان افزود: ما ميخواهيم پرورش ماهي در قفس را تا پايان برنامه توسعه داشته باشيم، اما کسي در ايران نداريم، استاد هم نداريم، ما نياز داريم موسسه فرمولهايي تعريف کند و برنامهٔ آموزشي منسجمي براي اين موضوع داشته باشيم.
گفتني است؛ در پايان جلسه تفاهم نامه همکاريهاي مشترک به امضاي طرفين رسيد و صالحي معاون وزير، تمبر يادبود سازمان شيلات ايران را به بصام اهدا کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]