واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مشاور مدیرکل آموزشوپرورش فارس در امور بانوان خبرداد: شناسایی ۳۰۰ دختر بازمانده از تحصیل درفارس خبرگزاری پانا: مشاور مدیرکل آموزشوپرورش فارس در امور بانوان گفت:در ابتدای سال تحصیلی ۹۳ – ۹۴ حدود ۳۰۰ دختر بازمانده از تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی در سطح استان شناسایی شدند
۱۳۹۴ سه شنبه ۲ تير ساعت 20:05
به گزارش خبرگزاری پانا،زهرا افتخاری بااعلام این خبرافزود: با پیگیریهای انجامشده ۹۸.۲ درصد از آنها دوباره به مدرسه بازگشتند که علت عمده بیشتر این ترک تحصیلها فقر و ضعف مالی خانوادهها بود. مشاور مدیرکل آموزشوپرورش فارس در امور بانوان بیان کرد: ازدواج در بین دختران روستایی و مناطق محروم معمولا از سن متوسطه اول شروع میشود، همچنین آمارها حاکی از آن است که ازدواج در دانش آموزان دختر هنرستانی در فارس بیش از دختران محصل در رشتههای نظری است.
طرح «سلامت اجتماعی و روانی دختران دانشآموز» در فارس اجرا شد
مشاور مدیرکل آموزشوپرورش فارس در امور بانوان گفت: طرح «سلامت اجتماعی و روانی دختران دانشآموز فارس» در سال تحصیلی ۹۳ – ۹۴ با هدف آسیبشناسی روانی از دختران دانشآموز متوسطه دوم اجرا شد.
وی با بیان اینکه این طرح در دورههای اول و دوم مقطع متوسطه دوم به اجرا درآمده است،گفت:در ابتدا،از بین چهار قطب آموزشی فارس ۳۰ منطقهای که بیشترین آسیبهای اجتماعی را در رابطه با دختران دانشآموز و سطح مالی کمی داشتند مشخص شدند تا درباره انواع آسیبهای آنها، مطالعهای انجام بگیرد.
وی افزود:طی این آسیبشناسیها مشخص شد که فرار از منزل، ارتباط با جنس مخالف، بیماریهای نوپدید و ضعیف بودن در مهارت نه گفتن از مهمترین موضوعاتی هستند که دختران در بحث آسیبها با آنها مواجه هستند.
مشاور مدیرکل آموزشوپرورش فارس در امور بانوان گفت: ۳۰هزار دانشآموز دختر مقطع متوسطه دوم در قالب این طرح موردبررسی قرار گرفتند که در نهایت سه هزار و ۵۰۰ نفر از آنها، در هشت منطقه که دارای بیشترین مواجهه با آسیبهای اجتماعی بودند، در مورد مهارتهای مختلف اجتماعی مورد آموزش قرار گرفتند.
افتخاری بیان کرد: دختران در این سنین به خاطر مسائل مربوط به دوران بلوغ با موضوعات مختلفی دستوپنجه نرم میکنند که اگر مشاورههای مناسب اعمال و امکانات لازم برای راهنمایی آنها فراهم نشود ممکن است گرفتار مشکلات متعددی شوند.
وی اظهار داشت: استان فارس دارای ۶۰ منطقه آموزشی است که هر یک از آنها دارای فرهنگهای بومی متفاوتی هستند که این هم امر آسیبشناسی را با مسائل متعددی روبهرو میکند و هم اینکه باعث میشود هر منطقهای به فراخور خود، درگیر آسیب اجتماعی خاصی مانند اعتیاد، طلاق، ماهواره و از این قبیل باشد.
مشاور مدیرکل آموزشوپرورش فارس در امور بانوان بابیان اینکه آسیبشناسی نیز بر اساس بافت اجتماعی هر منطقه انجام گرفته، گفت: مدرسین قبل از آموزش این دانش آموزان دورههایی را در این زمینه گذراندند تا بتوانند مشاوره مطلوبتری ارائه داده و دختران در معرض خطر را راهنمایی کنند.
افتخاری گفت: در قالب این طرح در سندی علاوه بر شناسایی مشکلات و آسیبها، راهکارها و فعالیتهای اجرایی مقابله با آنان نیز تدوینشده است.
وی اظهار داشت: بررسی پرسشنامههای ارائهشده به دانش آموزان دختر قبل و بعد از اجرای طرح و آموزش نشانگر آن است که طرح توانسته نتیجه مطلوبی داشته باشد.
طرح ارزیابی نقش خانوادهها در هویتیابی دانش آموزان انجام شد
مشاور مدیرکل آموزشوپرورش فارس در امور بانوان با اشاره به اینکه در سال تحصیلی ۹۳ – ۹۴ چندین مطالعه پژوهشی نیز بر دانش آموزان فارسی انجامگرفته که نتایج آنها بر آموزشهایی که در سال تحصیلی آینده برای والدین دنبال میشود، اعمال میشود، گفت: یکی از این طرحها ارزیابی نقش و عملکرد خانوادهها در عزتنفس دانش آموزان و هویتیابی آنان بود که به شکل اتفاقی ۸۰۰ دانشآموز دختر و پسر در این راستا موردمطالعه قرار گرفتند.
افتخاری گفت: نحوه انتخاب دانش آموزان برای این طرح به این شکل بود که ۱۲ منطقه آموزشوپرورش شامل ۶۰ هزار دانشآموز به شکل اتفاقی انتخاب شدند و سپس از بین آنها نیز ۸۰۰ دانشآموز دختر و پسر نیز به شکل تصادفی گزینش شدند تا موردبررسی قرار بگیرند سپس با توجه به تصادفی بودن انتخابها، نتایج بهکل این جامعه ۶۰ هزار نفری تعمیم داده شد.
وی گفت: با توجه به اینکه قرار بود که بعضی از تفاوتهای دانشآموزهای دختر و پسر در قالب این طرح بررسی شوند، نیمی از دانش آموزان مورد مطالعه دختر و نیمی پسر بودند.
مشاور مدیرکل آموزشوپرورش فارس در امور بانوان گفت: یکی از نتایج این طرح حاکی از آن است که تعارض با خانواده در بین دانش آموزان پسر بیش از دانش آموزان دختر است، همچنین هویتیابی اجتماعی و ملی یکی از مسائلی است که هر دو جنس درباره آن نیازمند به راهنمایی و هدایت هستند.
۱۲۰۰ دانشآموز دختر متوسطه اول در طرح سلامت جسمی شرکت کردند
افتخاری گفت: در سال تحصیلی ۹۳ – ۹۴ هزار و ۲۰۰ دانشآموز دختر متوسطه اول در مناطق محروم روستایی و عشایر که از امکانات بهداشتی کمتری برخوردار هستند در رابطه با مسائل دوران بلوغ در قالب طرح سلامت جسمی آموزش دیدند.
وی با بیان اینکه هدف اجرای این طرح محرومیتزدایی و توجه به سلامت دانش آموزان دختر است، افزود: طی اجرای طرح کتابها و سیدیهای آموزشی و بستههای بهداشتی بین این دانش آموزان توزیع شد.
مشاور مدیرکل آموزشوپرورش فارس در امور بانوان درباره اهمیت اجرای این طرح در مناطق محروم اظهار داشت: بهبود فرهنگ سلامت باعث کاهش بیماری شایع در بین دختران شده و احتمال بروز مشکلات ناشی از این مسئله را طی دورههای مختلف زندگی کاهش میدهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]