تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از مرد يا زن مسلمانى غيبت كند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827783413




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گيتس: زمان خاتمي فرصت گفتگو با ايران را از دست داديم


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: گيتس: زمان خاتمي فرصت گفتگو با ايران را از دست داديم
رابرت گيتس وزير دفاع ايالات متحده سودمندي گفتگوي مستقيم با محمود احمدي نژاد، رئيس جمهور ايران را بدون افزايش فشار سياسي بر اين كشور زير سوال برده است.

به گزارش بي بي سي گيتس كه در يك جلسه پرسش و پاسخ در كنگره ايالات متحده صحبت مي كرد، گفت آمريكا ممكن است در سال هاي 2003 و 2004 كه محمد خاتمي رئيس جمهور ايران بود، فرصتي براي گفتگوي سازنده با اين كشور را از دست داده باشد اما ايران تحت رياست جمهوري احمدي نژاد "ظهور مجدد نگرش هاي تند انقلابيون اسلامي را تجربه مي كند."

گيتس خطاب به نمايندگان كميته قضايي مجلس سنا گفت: " سوال اين است؛ آيا دولتي در ايران سر كار است كه بتوان با آن درباره موضوع هاي اساسي گفتگوهاي سازنده داشت؟ من فكر مي كنم اين يك سوال بي جواب است."

رابرت گيتس در پاسخ به انتقاد شديد آرلن اسپكتر، سناتور جمهوري خواه به مشروط شدن گفتگوي مستقيم آمريكا با دولت ايران به توقف فعاليت هاي غني سازي اين كشور صحبت مي كرد.

گيتس هفته پيش خواستار تماس بيشتر آمريكا با ايران شده بود ولي سخنان جديد او در حالي بيان مي شود كه گفتگو با ايران به يكي از موضوع هاي اصلي مطرح شده در مبارزات انتخاباتي رياست جمهوري ايالات متحده تبديل شده است.

اختلاف بوش و گيتس؟

هفته گذشته جورج بوش رئيس جمهور آمريكا كه در كنست، مجلس اسرائيل، سخنراني مي كرد، افرادي كه خواستار گفتگو با "تروريست ها و تندروها" هستند را به سياستمداراني تشبيه كرد كه پيش از آغاز جنگ جهاني دوم با نازي هاي آلمان سازش كرده بودند.

دموكرات هاي آمريكا اين سخنان بوش را به معني حمله او به باراك اوباما به خاطر اعلام آمادگي براي گفتگوي مستقيم با رئيس جمهور ايران و رهبران ساير كشورهاي متخاصم در صورت انتخاب به رياست جمهوري، تفسير كردند.

اين در حالي است كه اين موضوع به بحث اصلي مبارزه انتخاباتي اوباما با سناتور جان مك كين، كانديداي بالقوه جمهوري خواهان تبديل شده است.

گيتس هفته گذشته همزمان با سخنان بوش، در يك سخنراني گفته بود آمريكا با در اختيار گرفتن اهرم هاي فشار بايد با ايراني ها گفتگو كند.

همزماني سخنان اين دو مقام آمريكايي سوال تحليل گران درباره احتمال اختلاف جورج بوش و رابرت گيتس بر سر نحوه برخورد با ايران را به همراه داشت.

سناتور اسپكتر در سخنان خود خطاب به گيتس با اشاره به سخنان جورج بوش درباره سازش با تروريست ها گفت: "اگر با ايران گفتگو نداشته باشيم، امكان جلوگيري از يك درگيري نظامي جديد را از دست خواهيم داد."

اما گيتس در پاسخ به انتقادهاي سناتور آرلن اسپكتر، با پرهيز از صحبت در اين باره گفت: "من به طور دقيق نمي دانم رئيس جمهور چه گفته است. بر اين باورم او درباره باج دادن به تروريست ها صحبت مي كرد."

او همچنين درباره سخنانش درباره امكان مفيد بودن گفتگوها با ايران در سال هاي 2003 و 2004 اين طور توضيح داد: "ايراني ها (پس از سرنگوني دولت عراق و طالبان در افغانستان) به طور واضح در آن سال ها درباره قدم بعدي ما نگران بودند و در ضمن دولت ديگري در آن كشور وجود داشت."
او ادامه داد: "دولت آمريكا در حقيقت در آن زمان با ايران درباره موضوع هاي مختلفي مشغول گفتگو بود. علت قطع اين گفتگوها را فراموش كرده ام. آن مذاكرات مي توانست يك فرصت باشد."

گيتس همچنين در پاسخ به پاتريك ليهي، سناتور دموكرات از اظهار نظر درباره از دست رفتن فرصت ها به خاطر ممانعت آمريكا از گفتگوي مستقيم با ايران خودداري كرد و گفت: "پاسخ صادقانه من اين است كه واقعا نمي دانم. اين موضوعي براي مورخان است."
 چهارشنبه 1 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 307]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن