محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845332753
یکسوم شاغلان در پی تغییر شغل
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
موج مدرکگرایی و غلبه شرکتهای خصوصی؛
یکسوم شاغلان در پی تغییر شغل
نتایج یک ارزیابی نشان میدهد در بین شاغلان کنونی نیز، بالغ بر یکسوم آنها به دنبال «تغییر شغل» بودهاند و نزدیک به «یکچهارم آنها» هم، در تلاش برای «ارتقای شغلی» خود بودهاند و در بین افراد دارای حقوق کمتر، بهطور متوسط نزدیک به نیمی از درآمد دریافتی صرف اجاره بهای مسکن میشود. این ارزیابی حاکی از آن است که در سال گذشته نیز مشابه سالهای پیشین و با تداوم پدیده «مدرکگرایی»، افراد شاغل در بازار کار کشور به سمت ارتقای سطح مدارک تحصیلی خود حرکت کردهاند؛ هر چند بهطور متوسط تا حدودی از «فاصله» بین میزان حقوق افراد دارای مدرک بالاتر نسبت به دیگران، کاسته شده است.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، این تحقیق نشان میدهد بیشترین سطح دریافتی را بین مشاغل کشور، شاغلان حوزههایی مثل «شرکتهای واردکننده کالاهای مصرفی»، «مخابراتی»، «بانکها»، «نفتوگاز» و «دارو و تجهیزات پزشکی» داشتهاند و شاغلان حوزههای «حسابداری»، «تولیدی» و «ساختمانی» دریافتی کمتری نسبت به عرف بازار داشتهاند.
موج مدرکگرایی و غلبه شرکتهای خصوصی
دادههای مربوط به تازهترین نسخه از گزارشی تحت عنوان «ارزیابی حقوق و دستمزد» که از سوی یک نهاد خصوصی تهیه و منتشر میشود، اطلاعاتی را از وضعیت شاغلان بازار کار کشور ارائه میدهد. در تازهترین نسخه از این گزارش (گزارش IranTalent برای سال ۱۳۹۳) اطلاعات مربوط به حقوق و دستمزد ۳۶ هزار شرکتکننده در ارزیابی که اطلاعات خود را از طریق نظرسنجی آنلاین ارائه کردهاند، منتشر شده است. مطابق این گزارش، از بین شرکتکنندگان ۲۲ درصد «مسلط» و ۷۸ درصد «آشنا» به زبان انگلیسی بودهاند؛ از نظر نوع دانشگاه محل تحصیل ۴۰ درصد در رده دانشگاه «دولتی»، ۳۹ درصد در رده دانشگاه «آزاد» و ۲۱ درصد در رده «سایر» قرار داشتهاند؛ از نظر «رده سازمانی» در بین شرکتکنندگان ۲۶درصد «مدیر»، ۲۷ درصد «سرپرست» و ۴۷ درصد «کارشناس» بودهاند و در نهایت از بین گروه نمونه این ارزیابی ۵۴ درصد دارای مدرک «لیسانس»، ۳۵ درصد «فوق لیسانس»، ۳ درصد «دکترا» و مابقی «سایر» بودهاند. محل کار ۶۳ درصد از شرکتکنندگان تهران و ۳۷ درصد باقیمانده شهرستان بوده و از نظر نوع شرکت محل کار نیز، ۳۲ درصد آنها شاغل شرکتهای دولتی، ۶۴ درصد شاغل شرکتهای خصوصی و ۴ درصد شاغل شرکتهای خارجی بودهاند.
مقایسه این آمارها با مشخصات شرکتکنندگان این ارزیابی در سال ۱۳۹۲ نشان میدهد در فاصله این یک سال، سهم شرکتکنندگان دارای مدرک «لیسانس» از ۵۶ درصد به ۵۴ درصد رسیده و در مقابل، سهم شرکتکنندگان دارای مدرک تحصیلی فوقلیسانس هم از ۳۳ درصد کل شرکتکنندگان در سال ۱۳۹۲ به ۳۵ درصد در سال گذشته رسیده است. این موضوع، در تطابق با شرایط کنونی بازار کار ایران در سالهای گذشته قرار دارد که پدیدههایی مثل «عدم ارتباط بین آموزش و شغل» و «مدرکگرایی» مشخصات اصلی آن بوده است. همچنین، سهم شرکتکنندگان شاغل در بنگاههای دولتی نیز از ۳۴ درصد سال ۱۳۹۲ به ۳۲ درصد سال ۱۳۹۳ کاسته شده و در مقابل، سهم شرکتکنندگان شاغل در بخش خصوصی از ۶۰درصد به ۶۴ درصد افزایش یافته است. این موضوع نیز، با توجه به شرایط اقتصادی دولت از سال ۱۳۹۰ و شروع تحریمها که به تنگنای مالی مخارج دولتی منجر شد، قابل توجیه است.
نزدیکی فاصله حقوق لیسانس تا فوقلیسانس
یکی از نکات جالب در آمارهای ارائه شده در این ارزیابی، فاصله دستمزد بین شاغلان «لیسانس» و «فوقلیسانس» در سال گذشته در مقایسه با سال ۱۳۹۲ است. مطابق این آمارها در سال گذشته متوسط حقوق کارکنان دارای مدرک «فوقلیسانس» در بنگاهها حدود ۱۵ درصد بالاتر از کارکنان دارای مدرک «لیسانس» بوده است. این در حالی است که این فاصله در سال ۱۳۹۲ در این ارزیابی حدود ۱۷ درصد گزارش شده بود.
کاهش فاصله متوسط حقوق دارندگان مدرک «لیسانس» و «فوق لیسانس» پدیدهای است که در صورت تداوم، میتواند به معکوس کردن روال چند سال گذشته در زمینه تمایل به تحصیلات بیشتر دامن بزند. این میل شدید به تحصیل طولانیتر و اخذ مدارک دانشگاهی ظاهرا بالاتر در سالهای گذشته هم از جانب «سطح پایین تقاضای نیروی کار در اقتصاد» تغذیه میشد و هم، بهرهوری پایین فعالیتهای اقتصادی در ایران و بیارتباطی این فعالیتها به «مهارت»های افراد، با شیوع عارضه «مدرکگرایی» به آن دامن میزد.
تفاوت دیگر بین حقوق کارکنان دارای مدرک، نه به «سطح» مدرک بلکه به «نوع» مدرک و دانشگاه محل فارغالتحصیلی آنان باز میگردد. براساس اطلاعات ارائه شده در گزارش ارزیابی حقوق و دستمزد، کارکنان دارای مدرک فارغالتحصیلی از دانشگاههای «دولتی» در بنگاههای ایرانی، بهطور متوسط حدود ۱۷ درصد بالاتر از کارکنان دارای مدرک فارغالتحصیلی از دانشگاههای «آزاد» حقوق دریافت کردهاند.
شکاف حقوق؛ از سمتهای مالی تا کارشناسان فروش
البته فاصله حقوق بین دارندگان مدرک «فوقلیسانس» و «لیسانس» و هم فاصله بین دارندگان مدرک دانشگاهی «دولتی» و «آزاد»، در مشاغل گوناگون متفاوت از هم است. بهعنوان مثال، افراد دارای سمتهایی از قبیل «مدیر منابع انسانی» و «مدیر مالی» در بنگاهها، در صورتی که دارای مدرک «فوقلیسانس» باشند بیشتر از ۴۰درصد حقوق بالاتری را در مقایسه با همتایان خود در بنگاههای دیگر که همین سمت شغلی را با مدرک «لیسانس» دارند، دریافت میکنند. این فاصله در سمتهایی نظیر «مهندس صنایع» نزدیک به صفر است و در نهایت، به طرز عجیبی در سمتهایی مثل «کارشناس فروش» و «مسوول خرید» در بنگاهها این فاصله منفی است. یعنی شاغلان این سمتها اگر سمت «فوق لیسانس» داشته باشند از درآمد متوسط «کمتر»ی در مقایسه با همتایان دارای مدرک «لیسانس» خود، برخوردار هستند.
نکته جالب این است که شکاف بین حقوق دریافتی براساس نوع مدرک دولتی یا آزاد نیز، در سمتهای «مدیر منابع انسانی» و «مدیر مالی» بیش از سایرین است. بهطوری که در بین افراد شاغل در این سمتها، آنهایی که مدرک خود را از دانشگاه «دولتی» دریافت کردهاند بهطور متوسط بالغ بر ۴۰ درصد بیشتر از همتایان فارغالتحصیل دانشگاه آزاد خود، دریافتی پولی داشتهاند.
کمترین این شکاف نیز در سمتهایی مثل «مهندس صنایع» و «مسوول خرید» بوده که در آنها، فاصله متوسط حقوق پرداختی به کارکنان دارای مدرک «دانشگاه دولتی» در مقایسه با افراد دارای مدرک «دانشگاه آزاد» نزدیک به صفر بوده است. اما این شکاف برخلاف مورد قبل (فوقلیسانس تا لیسانس) هیچ گاه بهطور متوسط برای یک رده شغلی، منفی نشده است. یعنی متوسط دریافتی افراد دارای مدرک دانشگاه «دولتی» در کلیه سمتها، از همتایان فارغالتحصیل دانشگاه آزاد آنها، هیچ گاه پایینتر نبوده است.
سودآوری در واردات به جای تولید
از دیگر آمارهای قابل توجه در این گزارش، دستهبندی افراد شاغل در فعالیتهای مختلف اقتصادی بر حسب «فاصله بین متوسط حقوق دریافتی آنان با عرف بازار» است. این آمارها نشان میدهد بیشترین سطح متوسط حقوق را در بین مشاغل مختلف، افراد شاغل در بنگاههای «واردات کالاهای مصرفی» داشتهاند که میزان حقوق متوسط آنها نزدیک به ۱۸ درصد بالاتر از «عرف بازار» قرار داشته است. به جز این افراد، متوسط حقوق چهار گروه دیگر از شرکتکنندگان در این ارزیابی نیز، بالاتر از عرف بازار بوده است: کارکنان بنگاههای «مخابراتی» نزدیک به ۱۵درصد، کارکنان شرکتهای «دارویی، تجهیزات پزشکی» نزدیک به ۱۰ درصد، کارکنان «بانکها» نزدیک به ۹ درصد و کارکنان بنگاههای «نفت و گاز» نیز نزدیک به ۷ درصد بیشتر از عرف بازار حقوق دریافت کردهاند.
در مقابل، کارکنان دارای مشاغل «حسابداری» حدود ۱۲ درصد پایینتر از متوسط عرف بازار حقوق دریافت کردهاند و بعد از آنها، کارکنان مشاغل «تولیدی» پایینترین سطح دستمزد را داشتهاند که ۷ درصد پایینتر از عرف بازار دریافتی داشتهاند. شاغلان در حوزههایی مثل «خدمات کامپیوتری»، «خودروسازی»، «ساختمانی» و «حملونقل» در ردههای بعدی قرار داشتهاند.
در نهایت، این ارزیابی حاکی از این است که در افراد دارای حقوق کمتر، بهطور متوسط نزدیک به نیمی از درآمد دریافتی صرف اجاره بهای مسکن میشود و در بین شاغلان کنونی نیز، بالغ بر یکسوم آنها به دنبال «تغییر شکل» بودهاند و نزدیک به «یکچهارم آنها» هم در تلاش برای «ارتقای شغلی» خود بودهاند. این ارزیابی برخلاف نسخه مربوط به سال ۱۳۹۲ خود، به شکاف بین حقوق «خانمها» و «آقایان» نپرداخته است. نسخه مربوط به سال ۱۳۹۲ این گزارش نشان میداد که متوسط دریافتی خانمها در سمتهای مشابه نسبت به آقایان ۲۳ درصد کمتر است و در همه حوزههای شغلی نیز، این شکاف منفی، وجود داشته است./دنیای اقتصاد/110
۰۲/۰۴/۱۳۹۴ - ۱۴:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]
صفحات پیشنهادی
یکسوم شاغلان کشور در پی تغییر شغل
یکسوم شاغلان کشور در پی تغییر شغل نتایج بهدست آمده از یک نظرسنجی که در کنار یک تحقیق اقتصادی درباره وضعیت حقوقی شاغلان انجام شده است نشان میدهد بیش از 37 درصد از شاغلان بهدنبال تغییر شغل و 24 درصد آنها در حال تلاش برای ارتقای شغلی هستند به گزارش نامه نیوز نتایج یک ارزیابیصنایع دستی گلستان در خان اول جا ماند/ تغییر شغل تولیدکنندگان
گزارش مهر صنایع دستی گلستان در خان اول جا ماند تغییر شغل تولیدکنندگان شناسهٔ خبر 2775082 - پنجشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۴ استانها > گلستان گرگان-با توجه به ظرفیت بالای هنرمندان صنایع دستی گلستان این صنعت در استان رونقی ندارد دلیل این ضعف به اعتقاد تولید کنندگان نبود سیاستینامه جدید ارزی نعمتزاده به سیف/ تغییر بازپرداخت وامهای ارزی
نامه جدید ارزی نعمتزاده به سیف تغییر بازپرداخت وامهای ارزی اقتصاد > صنعت - مهر نوشت وزیر صنعت در نامهای به رئیسکل بانک مرکزی خواستار تغییر شرایط بازپرداخت وامهای ارزی شد و گفت بازپرداخت تسهیلات با شرایط مشابه حسابذخیره ارزی نرخ روز گشایشآژیر قرمز ۴.۵ میلیون تقاضای شغل/ بیکارترین رشتههای تحصیلی کدامند؟
آژیر قرمز ۴ ۵ میلیون تقاضای شغل بیکارترین رشتههای تحصیلی کدامند اقتصاد > بازارکار - مهر نوشت نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد نرخ بیکاری مردان تحصیل کرده ۱۸ ۹ درصد و بیکاری زنان به ۳۳ درصد رسیده و دولت به شدت نگران اتمام تحصیل ۴ ۵ میلیون دانشجویی است که بهزوتغییرات قیمت ۲۴ نوع محصول کشاورزی/ افزایش مزد ۵ گروه کارگر
مرکز آمار اعلام کرد تغییرات قیمت ۲۴ نوع محصول کشاورزی افزایش مزد ۵ گروه کارگر شناسهٔ خبر 2774669 - چهارشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۳۲ اقتصاد > اقتصاد ایران مرکز آمار ایران با اعلام وضعیت تغییرات قیمت برخی محصولات کشاورزی از افزایش ۳۰ تا ۸۵ درصدی دستمزد کارگران شاغل در این بخش خنیاز به تغییر ساختاری در راهآهن کشور/ افزایش دو برابری آزادراهها در دولت فعلی
دوشنبه ۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۴ وزیر راه و شهرسازی با اشاره به لزوم ایجاد تغییر ساختاری در راهآهن کشور اظهار کرد با آغاز به کار کنارگذر جنوبی تهران یکی از اصلیترین گرههای ترافیکی منطقه حل میشود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا عباس آخوندی در مراسم کلنگزنی آزادروابط تجاری ایران و روسیه چه تغییری خواهد کرد؟
روابط تجاری ایران و روسیه چه تغییری خواهد کرد اقتصاد > اقتصاد کلان - اقتصادنیوز نوشت آن طور که اخیرا اعلام شده قرار است در مبادلات تجاری ایران و روسیه به جای دلار از واحد پولی یوآن و ریال استفاده شود اما این سیاست چقدر در روابط تجاری بین دو کشور موثر خواهد بود فاطآژیر قرمز ۴.۵ میلیون تقاضای شغل |اخبار ایران و جهان
آژیر قرمز ۴ ۵ میلیون تقاضای شغل نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد نرخ بیکاری مردان تحصیل کرده ۱۸ ۹ درصد و بیکاری زنان به ۳۳ درصد رسیده و دولت به شدت نگران اتمام تحصیل ۴ ۵ میلیون دانشجویی است که بهزودی متقاضی کار خواهند شد کد خبر ۵۱۰۳۱۳ تاریخ انتشار ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۴۵ - 20 Juجزئیات تغییر جدید فیش های حقوقی
جزئیات تغییر جدید فیش های حقوقی با وجود اینکه مصوبه شورای عالی کار پرداخت ماهیانه 110 هزارتومان حق بن نقدی است اما با ابلاغیه دریافت حق بیمه از بن هزینه کارفرمایان به 135 300 تومان افزایش و دریافتی کارگران به 102 300 کاهش مییابد به گزارش فرهنگ نیوز به تازگی بیمه تامین اجتماعسه تغییر ناگهانی در بازار اجاره تهران
سه تغییر ناگهانی در بازار اجاره تهران دنیای اقتصاد ماراتن سه ماهه اجارهنشینها برای بهروز کردن قراردادهای یکسالهشان از امروز آغاز میشود اما سه تغییر ناگهانی و یک طرفه در شکل محاسبه اجارهبها معاملات اجاره را با مانع روبهرو کرده است بهرغم تثبیت نرخ رشد اجارهبهاراه حل مشکلات اقتصادی مردم توزیع پول نیست/ ایجاد 500 هزار شغل با پول یارانه نقدی
دبیر کل خانه صنعت و معدن در گفتگو با باشگاه خبرنگاران راه حل مشکلات اقتصادی مردم توزیع پول نیست ایجاد 500 هزار شغل با پول یارانه نقدی دبیر کل خانه صنعت و معدن ایران گفت با پولی که برای توزیع یارانه نقدی هزینه میشود میتوان 500 هزار شغل ایجاد کرد که ظرف 6 سال بیکاری به کمترینتغییر نرخ سود بانکی متناسب با تورم
تغییر نرخ سود بانکی متناسب با تورم معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه پیشنهاد ما برای وام مسکن حداقل ۵۰ درصد قیمت خرید مسکن بود گفت مکانیزم وام مسکن طوری طراحی شده که نرخ سود و سقف مبلغ متناسب با تورم تغییر کند خبرگزاری مهر معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه پیشنهادپیشنهاد تغییر در بسته حقوق 94 کارگران
پیشنهاد تغییر در بسته حقوق 94 کارگران نمایندگان کارگری با ارسال نامه ای به وزارت کار خواستار تشکیل جلسه ویژه شورای عالی کار به منظور تصمیم گیری درباره افزایش ۲۰ هزارتومانی حق بن نقدی و یا تصویب فوری افزایش حق مسکن در دولت شدند خبرگزاری مهر نمایندگان کارگری با ارسال نامه ای به ونحوه ارائه سبد کالا تغییر کرده است + جزئیات
افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیست نحوه ارائه سبد کالا تغییر کرده است جزئیات اجرای طرح حمایت غذایی از امروز در فروشگاههای طرف قرارداد آغاز شده است به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز طرح حمایت غذایی برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی است این افراد میتوانند برای اطمدیر عامل شهر جدید پردیس بلاخره تغییر کرد/صلاحی جایگزین ولی پور شد
مدیر عامل شهر جدید پردیس بلاخره تغییر کرد صلاحی جایگزین ولی پور شدطی حکمی از سوی معاون وزیر راه و شهرسازی مدیر عامل شهر جدید پردیس انتخاب شد و ولی پور مدیر عامل سابق شهر جدید پردیس که مدتها بحث رفتن او مطرح بود به عنوان معاون فنی مهندسی شرکت عمران شهرهای جدید معرفی شد به گزارش خسبد سوخت کشور همسو با توسعه فناوری تغییر یابد
قائم مقام پژوهشگاه صنعت نفت سبد سوخت کشور همسو با توسعه فناوری تغییر یابد حسینی با اشاره به اینکه سبد سوخت در دستور کار نهادهای سیاستگذار قرار گرفته است گفت با توجه به شرایط اقلیمی زنجیره چاه تا محصول صنعت نفت برنامه تولید و پروژههای توسعه خودروی کشور به سرمایهگذاری و چالدستورالعمل واردات خودرو تغییر کرد
دستورالعمل واردات خودرو تغییر کرد اقتصاد > صنعت - نسیم آنلاین نوشت رئیس انجمن واردکنندگان خودرو از اصلاح دستورالعمل واردات خودرو که از سوی وزیر صنعت که در دی ماه سال گذشته ابلاغ شده بود خبر داد و گفت دستورالعمل جدید به زودی ابلاغ خواهد شد فرهاد احتشامزاده ا-
اقتصادی
پربازدیدترینها