واضح آرشیو وب فارسی:سافتستان:
امیرحسین مقصودلو معروف به تتلو، می گوید در حال ساختن آهنگی است با مضمون حمایت از فعالیت های هسته ای ایران. او که یکی از فعال ترین سلبریتی های ایرانی در اینستاگرام است، در بسیاری از پست هایش در این شبکه اجتماعی برای معرفی آهنگش از مصرعی استفاده کرده که می تواند جنجال به پا کند: «خلیج مسلح فارس – حق مسلم ماست» آیا واقعا تتلو می خواهد در آهنگ جدیدش «داشتن سلاح اتمی» را حق ایران معرفی کند؟
برای پیدا کردن پاسخ این سوال، باید متن ترانه ای را که او می خواهد بخواند، بررسی کرد. چند بیت ترانه به این ترتیب است: بارون و پاکی از آسمونه
اما توفان و رعد و برق و تگرگم واسه اونه
آتیش، هم می سوزونه هم، گرما واسه خیلی هاست
آب، هم غرقت می کنه هم، رفع همه تشنگی هاست
منفی و مثبت لازمه و با هم تو خون ماست
یه سلاح، هم میکشه هم، امنیت واسه خونه هاست
خلیج مسلحه فارس حق مسلم ماست
خلیج مسلح فارس حق مسلم ماست
در متن این ترانه به «ضرورت داشتن سلاح اتمی» اشاره ای نشده. به نظر می رسد بحث فقط بر سر لزوم استفاده از اسلحه است برای کاربردهای دفاعی اما مشکل جایی است که اسم اثر اعلام می شود؛ «انرژی هسته ای»! مقامات رسمی ایران بارها اعلام کرده اند که سلاح کشتار جمعی در برنامه های هسته ای ایران جایی ندارد و ماهیت این برنامه ها کاملا صلح آمیز است. حالا یک خواننده زیرزمینی که تنها در اینستاگرام بیش از یک میلیون نفر فالوئر دارد، قرار است بی توجه به حساسیت های چنین موضوعی، از ضرورت داشتن سلاح هسته ای بخواند. آیا او می تواند به صرف زیرزمینی بودن، بدون مشکل این آهنگ را به بازار بفرستد؟ تتلو در یکی از پست های اینستاگرامش نوشته است: «آهنگ ساختن در مورد چنین مضمونی خیلی سخت و خسته کننده است اما خدا را شکر به هدف نهایی ام نزدیک شده ام و آهنگ انرژی هسته ای به زودی آماده انتشار رسمی می شود.» او در یکی از پست هایش نوشته که بعد از مشورت با بعضی از دوستانش می خواهد متن ترانه را تعدیل کند و از صلح بخواند اما در پست های بعدی باز هم تاکید بر مسلح شدن است و اینکه دست جوان ها را باید باز گذاشت تا بجنگند و اینکه او طی نوشتن ترانه اش همه جا را به شکل اورانیوم غنی شده و کیک زرد می بیند.
پیروز ارجمند مدیر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است که ارزیابی کارهای خواننده های زیرزمینی، وظیفه او و همکارانش نیست. او می گوید: «بررسی کارهای خوانندگانی که بدون مجوز مشغول فعالیت هستند در حیطه کاری دفتر موسیقی ارشاد قرار نمی گیرد. هر خواننده و آهنگسازی که زیر نظر ارشاد به فعالیت هنری نمی پردازد و بدون مجوز آهنگ می سازد و منتشر می کند، عواقب مثبت و منفی آهنگ هایش به عهده خودش است و در صورتی که مشکلات یا حساسیت هایی در مورد آهنگ هایی از این دست ایجاد شود، شخص خواننده کار باید پاسخگو باشد.» تلاش خبرنگار ما برای گفتگو با محمدعلی بهمنی، رییس شورای شعر و ترانه دفتر موسیقی بی نتیجه می ماند. تتلو در ماه های گذشته علاقه اش به مجاز شدن را با کارهای عجیب و غریب نشان داده، با این وجود همچنان مدعی است که هیچ یک از این کارها ربطی به مجوز نداشته است: «ما واسه محرم خوندیم گفتن واسه مجوزه، اما کو؟ بیا بگرد! واسه جام جهانی و تیم ملی مون خوندیم گفتن واسه مجوزه! بابا کو؟ بیا بگرد؟ واسه انتخابات خوندیم گفتن واسه مجوزه، بابا کو؟ واسه ایران خوندیم (خونه خوبه) گفتن واسه مجوزه، واسه خدا خوندیم (با یاد تو) گفتن واسه مجوزه، حالا هم واسه انرژیه هسته ای مون می خونیم باز همونو میگن! عجب بابا عجب! جالب اینجاس که اونورم ما یه خواننده زیرزمینی مجرم (…) هستیم و همش دَم دریم و بازپرس نیست و حتی پاسپورتم نداریم، عجب بابا عجب! خدایا اینا امتحانه؟ تقاصه؟ یا مردم، جدی آنقدر بی معرفتن؟» سرنوشت آهنگ انرژی هسته ای چه خواهد شد؟ تتلو را به مرزهای مجاز بودن نزدیک می کند یا او مجبور خواهد شد پیش از انتشار، به دلیل عبور از خط قرمزها، قید انتشار آهنگش را بزند؟
۲ تیر, ۱۳۹۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سافتستان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]