محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844732929
چرا دانشآموزان پرخاشگر میشوند؟
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: چرا دانشآموزان پرخاشگر میشوند؟
به گفته یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی عوامل مختلفی میتوانند در بروز آنچه "خشونت و پرخاشگری در بین دانش آموزان" مینامیم، تاثیرگذار باشند.
به گزارش نامه نیوز، "علی توکلی" در گفتوگو با ایسنا افزود: پرخاشگری و خشونت به رفتاری گفته میشود که سبب آسیب رساندن به شخص، حیوان، یا اشیایی شود.
وی با بیان برخی از رفتارهای پرخاشگرانه افزود: سیلی زدن، قاپیدن، لگدزدن، دشنام دادن و ...، از اقسام خشونت و پرخاشگری است و از اقسام دیگر نیز میتوان به اعمالی نظیر تهدید کردن، تحقیر کردن و یا به هم زدن بازی یا کار دیگران، اشاره کرد.
به گفته وی، سازمان بهداشت جهانی در تعریف خشونت و پرخاشگری میآورد: «پرخاش استفاده عمدی از نیرو یا قدرت فیزیکی، ارعاب و تهدید بر خود یا دیگری است، که علیه یک گروه یا جامعه صورت گرفته و به آسیب جسمی، مرگ، آسیب روانی، سوء رشد و تکامل یا محرومیت منجر شود یا احتمال وقوع این نتایج متصور شود».
توکلی ادامه داد: این رفتارها را میتوان در گستره وسیعی از سه حوزهی علمی، پژوهشی روانشناسی، جامعهشناسی و فرهنگ مورد مطالعه قرار داد. آن چه که سبب میشود خشونتهای کودکان به خوبی مورد مشاهده قرار گیرد، وارد شدن به اجتماع است.
وی اضافه کرد: به طور معمول خشونت کودکان تا قبل از وارد شدن به مهد کودک و مدرسه خیلی قابل مشاهده نیست زیرا والدین برای جلوگیری از ایجاد تنش در فرزندانشان که روحیه خشونت دارند، سعی میکنند خواستههای آنها را برآورده کنند.
این روانشناس بالینی افزود: مهد کودک و مدرسه اولین مکانهایی هستند که با حضور در آنها «انسانِ اجتماعی شدن» را از طریق احترام به دیگران و پذیرفتن آنان میآموزیم و مدرسه باید بتواند چنین کارکاردی داشته و چنین زمینهای را فراهم کند تا در برابر نسل آینده وظیفه خود را انجام داده باشد.
توکلی پرخاشگری را وسیلهای رفتاری برای رسیدن به هدفی عنوان کرد و گفت: پرخاشگریهای کودکان کم سن و سال از نوع «وسیلهای» است. این نوع پرخاشگری برای به دست آوردن متعلقات بوده و کمتر ممکن است کودکی با هدف آسیب رساندن به کسی دست به خشونت بزند.
وی گفت: پرخاشگری را باید از جرأتورزی متمایز دانست. جرأتورزی، دفاع از حقوق یا متعلقات، مانند ممانعت کودک از این که کسی به اسباب بازیاش دست بزند، یا بیان امیال و آرزوها را بر میگیرد. مردم معمولاً شخص با جرأت را پرخاشگر میدانند، در صورتی که کسی که از حق خود دفاع میکند، با جرأت است نه پرخاشگر.
توکلی در ادامه به بیان دلایلی که نظریههای سیستماتیک روانشناسی برای خشونت دارند، پرداخت و افزود: رویکرد رفتارگرایی و نظریه یادگیری اجتماعی اولین قدم است و در این رویکرد این ایده وجود دارد که رفتار شخص محصول یادگیریهای پیشین اوست، یعنی رفتار کنونی شخص حاصل تقویتها و تشویقهایی است که در گذشته برای رفتارهایش دریافت کرده است.
پرخاشگری بین والدین الگوی یادگیری رفتار خشونتبار
به گفته وی، در هر موقعیتی شخص رفتار معینی را میآموزد که بر اثر تکرار ممکن است به صورت عادت درآید، طبق نظر "آلبرت بندورا" روانشناس کاناداییآمریکایی، خشونت کاملاً جنبه تقلیدی دارد و از راه مشاهده کسب میشود و نمیتواند پایه ذاتی داشته باشد. پرخاشگری بین والدین مدل و الگویی برای یادگیری رفتار خشونتبار است. بچههایی که خشونت والدین را تجربه و مشاهده میکنند، پرخاشگری را به عنوان ابزاری مناسب برای بیان خشم و کنترل رفتار دیگران میپذیرند.
توکلی گفت: بنابر دیدگاه این نظریه در خانوادههایی که اعضای آن در کودکی شاهد پرخاشگری والدین بودهاند، احتمال بروز پرخاشگری و یا تن دادن به آن به مراتب بیشتر از خانوادههای دیگر است. براساس این دیدگاه میتوان یکی از علل خشونت یا افزایش خشونت در بین دانشآموزان را تنشها و خشونتهای مشاهده شده بین والدین و یا سایر اعضای خانواده دانست.
وی سبکهای زندگی در عصر حاضر را یکی از دلایل افزایش مساله خشونت در برخی خانوادهها عنوان کرد و گفت: خانوادهها و مخصوصاً والدین برای تأمین هزینههای زندگی مجبور هستند ساعات زیادی را در طول شبانهروز به فعالیت بپردازند. این فعالیت بیش از اندازه میتواند تنشها و فشارهای روانی زیادی را به افراد وارد کند، که نتیجه آن دور شدن اعضای خانواده از هم است.
توکلی بیان کرد: اما موضوع به اینجا ختم نمیشود، بلکه دانشآموزی که در این گونه خانوادهها زندگی میکند، برای پرکردن اوقات زندگی خود نیاز به انجام برخی کارها دارد. او نیز نیازهایی دارد که به وسیله منش و طرحوارههای شناختی او که در سالهای کودکی خود در ذهنش ساخته است، شکل میگیرد.
ردپای بازیهای رایانهای و تلویزیون در خشونت کودکان
وی با بیان اینکه در عصر فناوری نیاز کودک چیزی به جز اسباب و لوازم بازیهای فناورانه نیست، افزود: او میتواند در کنار مشاهده خشونت و پرخاشگری والدین که به شکلگیری طرحوارههای ناسازگاری مانند رهاشدگی و بیثباتی میانجامد، به بازیهایی علاقهمند شود که شیرازه آنها با خشونت طراحی شده باشد.
به گفته توکلی، کودک در هر سطح و مرحله از بازی بنا به خشونتهایی که انجام میدهد امتیازهایی دریافت میکند که همان تقویتکنندههای رفتارهای خشونت بار او هستند و او از کسب این امتیازها که هر لحظه دریافت میکند، لذت میبرد و در نتیجه بوسیله لذتهای زودهنگام مورد تقویت و تشویق قرار میگیرد.
وی افزود: کودک پس از اینکه از بازیهای رایانهای خسته شد به دیدن برنامههای تلویزیونی میپردازد که در آنها نیز خشونت حرف اول را میزند. او از دیدن کارتونها و برنامههایی که در آنها خشونت وجود ندارد، لذت نمیبرد، بلکه کارتونهایی برای او لذتبخش است که در آنها هیجانهای خشونتبار وجود دارد. براین اساس او با طرحوارههای ناسازگار و آموزههای پرخاشگرانه که بوسیله یادگیری اجتماعی کسب کرده پا به عرصه جامعه و مدرسه میگذارد و در مدرسه برای دست یافتن به خواستهها و یا کنترل دیگران دست به رفتارهای خشونتبار میزند.
این روانشناس در ادامه به دلایل خشونت از حوزه روانکاوی پرداخت و گفت: براساس رویکرد رفتارگرایی و یادگیری اجتماعی اگر بخواهیم خشونتهای دانش آموزان را در مدرسه کاهش دهیم، لازم است ابتدا دلیل رفتار را مورد شناسایی قرار دهیم. برای خشونت دانشآموزان در مدرسه میتوانیم سه دلیل را در نظر بگیریم که عبارتند از جلب توجه، قدرتطلبی و انتقامگیری.
با خشونت دانش آموزان چه کنیم
توکلی در تشریح روش تشخیص علت خشونت افزود: اگر از خشونت دانشآموز آزارهای جزیی میبینید، هدف جلب توجه است. اگر احساس میکنید شخصاً به چالش فراخوانده میشوید، هدف قدرت است و اگر احساس میکنید عمیقا مورد آزار قرار میگیرید، هدف انتقام است.
به گفته وی، در صورتی که تشخیص خشونت به دلیل جلب توجه است، لازم است خیلی نسبت به آن رفتار توجه نشان ندهیم، بلکه نسبت به رفتارهای مثبت توجه کنیم تا این رفتارهای خشونتبار حذف شوند.
توکلی افزود: درصورتی که تشخیص خشونت به دلیل قدرت است، سعی کنید با هیچ دانشآموزی وارد جنگ قدرت نشوید، زیرا این عمل شما قاطعیت و اقتدار شما را در مدرسه را از بین خواهد برد و بهتر است دانشآموز پرخاشگر را برای رفتارهای خشن به صورت پنهانی جریمههای مناسب کنید و در حضور دیگر دانشآموزان و مسؤلین احساسات او را جریحهدار نکنید.
وی اضافه کرد: در صورتی که تشخیص، انتقامگیری است این را بدانید که او با پرخاشگری و خشونت خود در حال کسب عزت نفس و احترام برای خود است. برای کاهش خشم این دانشآموز لازم است جلسات مشاورهای تخصصی گذاشته شود تا او بتواند راههای مناسبتری را برای کسب عزت نفس و احترام به خود بیابد و به جای انجام رفتارهای خشونتبار، رفتارهای هنجار از نظر اجتماعی را سرلوحه خود قرار دهد.
پرخاشگری میتواند معلول هر موقعیت ناخوشایند یا ملالتباری باشد
توکلی به رویکرد روانکاوانه نیز اشاره کرد و افزود: براساس دیدگاه این رویکرد، پرخاشگری میتواند معلول هر موقعیت ناخوشایند یا ملالتباری مثل خشم، درد، و ... باشد، اما مهمترین عامل در ایجاد پرخاشگری از میان همه عوامل، ناکامی است. اگر فردی در نیل به هدف خود با شکست مواجه شود، ناکامیِ حاصل، احتمال پاسخ پرخاشگرانه او را افزایش میدهد. معنای این مطالب این نیست که ناکامی همواره به پرخاشگری منجر میشود و یا ناکامی تنها علت پرخاشگری است.
وی بیان کرد: به عقیده فروید بنیانگذار رویکرد روانکاوی شخصیت، هر انسان دارای سه بخش است که عبارتند از نهاد، من و منِ برتر. "نهاد" آن قسمت از شخصیت است که براساس کسب لذتهای آنی شکل میگیرد. "من" قسمت منطقی و "منِ برتر" قسمت اخلاقی و وجدانی شخصیت هستند. به عقیده فروید نهاد، من و منِ برتر اغلب در کشمکش هستند و سلامت روانی تنها زمانی حفظ میشود که آنها در آرامش و تعادل باشند، اما اگر این سه عامل در کشمکش باشند، ممکن است به تدریج در رفتار فرد علایم مشکلات رفتاری آشکار شود. انسانها با ایجاد مکانیسمهای دفاعی سعی میکنند کشمکشهای این عوامل را تحت کنترل درآورند و استرس و کشمکشهای حاصل از رویدادهای خارجی را کاهش دهند.
توکلی گفت: در تبیین این نظریه لازم است مثالهایی را مطرح کنیم. همان دانش آموزی را که به وسیله بازیهای رایانهای امتیاز و تقویتهای قریبالوقوع را دریافت میکند، در نظر بگیریم که در مدرسه در یک موقعیتی نیاز به دریافت تشویق و تقویت از طرف مسؤلین مدرسه را داشته، اما مورد توجه قرار نگرفته و یا در موقعیتی دیگر درخواستی از هم کلاسیاش داشته باشد و با ممانعت از طرف مقابل خود مواجه شده باشد. از آنجاکه او در رسیدن به خواستهاش ناکام مانده(اگر قبلاً روش برخورد با ناکامی را نیاموخته باشد)، احتمال انجام رفتارهای خشونتبار در او بسیار زیاد خواهد بود. او ممکن است در حیاط مدرسه با هم کلاسیاش برخورد نامناسب و قلدرمآبانهای را داشته باشد، یا در مقابل عدم دریافت توجه از سوی مسئولین مدرسه دست به رفتارهای خشونت بار و پرخاشگریهای غیرمستقیم بزند.
وی افزود: مثلاً به دلیل اینکه نمیتواند خشم خود را به معلم یا ناظم خود نشان دهد، چیزی از وسایل مدرسه مانند میز را بشکند و یا ممکن است خشم خود را به دانشآموزی بروز دهد که قبلاً بسیار مورد توجه معلم و یا ناظم بوده است. در این صورت او از مکانیسم دفاعی جابجایی استفاده میکند. او با استفاده از این مکانیسم دفاعی خشمی را که به دلیل ناکامی در قسمت نهاد شخصیتش احساس میکرد را به وسیله خشونت نشان میدهد. در حقیقت او با خشونت خود به کشمکش میان قسمتهای شخصیتش پایان میدهد.
این کارشناس ارشد روانشناسی اظهار کرد: به عقیدهی نظریهپردازان روانکاوی، آموختههای پنج سال اول زندگی در شکلگیری اجزای شخصیت انسان نقش بسیار مهمی دارند و خشونت دانشآموزان در مدرسه از دیدگاه این روانشناسان بسیار حائز اهمیت است و برای اینکه بتوانیم خشونتهای آنها را کاهش دهیم یا از بین ببریم لازم است اثرات رویدادها و آموختههای گذشته آنها را در پنج سال اول زندگی کاهش دهیم و با استفاده از تحلیل روانی ویژگیهای شخصیتی، آنها را به بینش رسانده و بصیرت و آگاهی آنها را نسبت به تأثیرات روانشناختی خشونت بالا ببریم و به این وسیله کشمکشهای درونی میان اجزای شخصیت را کاهش دهیم.
منبع: ایسنا
۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]
صفحات پیشنهادی
چرایی خلوتی مساجد باید آسیبشناسی شود
دوشنبه ۱ تیر ۱۳۹۴ - ۰۸ ۵۱ عضوکمیسیون نظارت وحقوقی شورای اسلامی شهر تهران گفت متأسفانه مدیران و کارگزاران حکومتی و دولتی خیلی روی خوشی به مساجد نشان نداده و مهربانانه با آن برخورد نکردهاند به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا ولیالله شجاع پوریان در خصوص جایگاه مساجد در جامعه گفت بچرا پدیده ای به نام «دور-دور»در تهران شکل گرفته است؟
چرا پدیده ای به نام دور-دور در تهران شکل گرفته است ساعت نیمهشب را نشان میدهد چند ساعتی از دقایق اوج آمدوشد در سطح شهر گذشته است اما بلوار اندرزگو در شمال شهر تهران همچنان در قرق ماشینهاست اتومبیلهای زیادی در ترافیک ایستادهاند به گزارش فرهنگ نیوز ساعت نیمهشب رادانشآموزان شينآباد حق ازكارافتادگي ميگيرند |اخبار ایران و جهان
دانشآموزان شينآباد حق ازكارافتادگي ميگيرند قرار است از هفته آينده براي بچهها كلاس تقويتي زبان رياضي و علوم بگذارند كه بتوانند عقب افتادگي از درس را جبران كنند کد خبر ۵۱۰۵۸۴ تاریخ انتشار ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷ ۵۵ - 21 June 2015 گرچه اين كودكان ميتوانند با تلاش و همراهي خانواچرا خال به وجود می آید؟ انواع خالها و درمان آن!
چرا خال به وجود می آید انواع خالها و درمان آن خال مجموعه سلولهایی است که به تعداد زیاد در محلی غیر از محل اصلی خود جمع می شوند به همین دلیل بر اساس جنس سلول سازنده با هم متفاوت هستند خال يك اصطلاح عمومي است كه طيف وسيعي از ضايعات پوستي را دربرميگيرد اين ضايعات در اثر بر هم خدانشآموزان شينآباد حق ازكارافتادگي ميگيرند
دانشآموزان شينآباد حق ازكارافتادگي ميگيرندتاریخ انتشار يکشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۸ ۵۹ قرار است از هفته آينده براي بچهها كلاس تقويتي زبان رياضي و علوم بگذارند كه بتوانند عقب افتادگي از درس را جبران كنند «گرچه اين كودكان ميتوانند با تلاش و همراهي خانواده&zwچرا مسنترینهای جهان زن هستند؟
چرا مسنترینهای جهان زن هستند تاریخ انتشار جمعه ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۸ ۵۹ بررسیها نشان میدهد بسیاری از افرادی که حداقل ۱۱۰ سال عمر کردهاند یک ویژگی مشترک دارند که زن بودن آنهاست به گزارش ایسنا به گفته کارشناسان دانشگاه استنفورد ۹۵ درصد افراد مسن در جهان زن هچرا کودکان در هر سنی دروغ می گویند؟
کودکان به خاطر ترس از مجازات و تنبیه بهدروغگویی روی میآورند اگر شما هم کودکی دارید ممکن از باکمال تعجب دروغ گفتن کودکتان را دیده باشید اغلب کودکان به خاطر ترس از مجازات و تنبیه بهدروغگویی روی میآورند اما گاهی دروغ گفتن کودکان نشانه خوبی است وقتی کودکان پیشدبستانیچرا باید پیش از غذا حتما دستها باید شسته شوند+ عکس
چرا باید پیش از غذا حتما دستها باید شسته شوند عکستاریخ انتشار جمعه ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۸ ۲۰ یک میکروبشناس آمریکایی با ثبت تصویر میکروبهای مهمان دست کودک هشت سالهاش ثابت کرده است که چرا باید پیش از غذا حتما دستها باید شسته شوند به گزارش ایسنا منطقه خراسان تلکیروش: چرا به تیمملی احترام نمیگذارند
کیروش چرا به تیمملی احترام نمیگذارندتاریخ انتشار سه شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۶ ۳۴ کارلوس کیروش بابت معطلی چند ساعته در فرودگاه برای سفر به تاشکند به شدت ناراضی و عصبانی است به گزارش "ورزش سه" سرمربی تیم ملی فوتبال ایران که تیمش را برای دیداری دوستانه برابرچرا کمیته امداد به جنوب شهرمنتقل شد؟
چرا کمیته امداد به جنوب شهرمنتقل شد تاریخ انتشار سه شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲۲ ۰۲ نشست امروز کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با حضور رئیس کمیته امداد برگزار شد حجتالاسلام سیدعلی طاهری نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی و سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتوگو بابا کاسه های فلزی چراغ سقفی درست کنید
با کاسه های فلزی قدیمی تان چراغ های سقفی زیبایی درست کنید لوازم مورد نیاز برای درست کردن چراغ سقفی کاسه فلزیانبردستسیم برق با سرپیچلامپ دستورالعمل درست کردن چراغ سقفی ابتدا کاسه فلزی تان را برعکس کرده و با انبردست انتهای آن را به شکل دایره ببرید سیمی که سر آن سرپیچ دارد راچرا شاعران زن کم شمارند؟
طبق آمار خبری چرا شاعران زن کم شمارند طبق آماری که برخی طرفداران حقوق زن منتشر کرده اند در سراسر ادبیات فارسی از رودکی تا امروز در برابر ۸۰۰۰ شاعر شناخته شده مرد تنها ۴۰۰ شاعر زن وجود داشته اند به گزارش سرویس خانواده جام نیوز این رقم در فرهنگنامه زنان پارسیگو که شاعراچراغ قرمزهای زناشویی
ازدواج و همسرداری چراغ قرمزهای زناشویی اگر نامزد شما مایل نیست که با شما در خیابان راه برود مایل نیست که شما را به دوستان اقوام و آشنایان خود معرفی کند اگر دائما تلفن های مخفیانه دارد باید در مورد آن کمی دقیق شوید حضرت امام صادق علیه السلام فرمودند تکمیل روزه به پرداخچرا مسنترینهای جهان زن هستند؟ |اخبار ایران و جهان
چرا مسنترینهای جهان زن هستند بررسیها نشان میدهد بسیاری از افرادی که حداقل 110 سال عمر کردهاند یک ویژگی مشترک دارند که زن بودن آنهاست کد خبر ۵۰۸۲۹۴ تاریخ انتشار ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۲ - 12 June 2015 بررسیها نشان میدهد بسیاری از افرادی که حداقل 110 سال عمر کردهاند یک ویژامتحان داعش از دانشآموزان + عکس
امتحان داعش از دانشآموزان عکس داعش پس از سیطره بر شهر فلوجه عراق تلاش می کند افکار خود را به ساکنین این شهر تحمیل کند العالم سیطره داعش بر شهر فلوجه استان الانبار عراق نَه تنها ارتش این کشور را به دردسر انداخته است بلکه مشکلاتی را برای بخش های دیگر خصوصاً بخش آموزشی ایجرئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس خبر داد اعلام نتایج امتحانات پایانی دانشآموزان از اواخر
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس خبر داداعلام نتایج امتحانات پایانی دانشآموزان از اواخر هفته جاریرئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش از اعلام نتایج امتحانات پایانی دانشآموزان سراسر کشور از اواخر هفته جاری خبر داد عبدالرسول عمادی رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش وچرایی استعمال دخانیات توسط دختران جوان از منظر یک جامعه شناس
یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۶ این روزها در کوچهها و خیابانها کافهها و یا در ترافیکهای کلانشهری چون تهران پدیدهای را هرروز بیشتر از قبل میبینیم که تا چندین سال پیش حتی تصور آن بسیار دور از ذهن بود این روزها برخی از زنان و دختران با ژستهای مردانه سیگار به دست گرفتهاند-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها