واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
راهی برای شناسایی چای تقلبی کارشناس تخصصی چای سازمان غذا و دارو گفت: هر ایرانی سالانه ۱.۵ کیلوگرم چای مصرف میکند، بنابراین با توجه به میزان بالای مصرف، توجه به تقلبی نبودن، نداشتن سموم و فلزات سنگین و رنگ غیر مجاز در چای ضروری است.
به گزارش فرهنگ نیوز، به نقل از سازمان غذاو دارو، سولماز چوبکی، کارشناس تخصصی چای سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بیشترین تولید چای در استان های گیلان و مازندران است اظهار داشت: نوشیدنی چای به دلیل اینکه جزء اقلام سبد خانوار محسوب می شود به لحاظ سلامتی از اهمیت بسیار زیادی برای سازمان غذا و دارو برخوردار است.
چوبکی اظهار داشت: با توجه به اینکه سرانه مصرف چای برای هر نفر در سال حدود1.5 کیلوگرم است لذا چای یکی از پرمصرف ترین نوشیدنی ها است؛ در این راستا الزاماتی را در ضوابط از جمله اندازه گیری باقیمانده سموم و فلزات سنگین اعمال نموده ایم که اولویت با چای های وارداتی به کشور است .لازم به ذکر است تمام چای های وارداتی به کشور از لحاظ تمامی ویژگی ها مورد آزمون قرار می گیرند.
کارشناس تخصصی چای سازمان غذا و دارو در ادامه به نقل از مرکز تحقیقات چای گفت: از آفت کش ها برای چای های تولید داخل کمتر استفاده می شود مگر اینکه باغات چای مجاور با سایر باغات از جمله باغات مرکبات باشد، با این حال علاوه بر چای های وارداتی، الزاماتی را برای بررسی باقیمانده سموم چای های تولید داخل نیز قرار داده ایم.
چوبکی افزود: از دیگر اقدامات سازمان غذا و دارو بازنگری یکسان سازی عناوین چای، با توجه به تنوع فرآورده های چای، از جمله انواع چای های سیاه و سفید، اولونگ، معطر، کیسه ای، بدون کافئین و دمنوش های گیاهی و میوه ای و غیره، می باشد.
وی خاطر نشان کرد: واحدهای تولیدکننده چای باید موارد برچسب محصول را به گونهای درج کنند تا مصرف کننده بتواند به راحتی با مشاهده برچسب روی محصول چای مصرفی خود را از لحاظ نوع چای و ترکیبات تشکیل دهنده از جمله نوع و میزان طعم دهنده انتخاب نماید.
کارشناس تخصصی چای سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: حمایت از تولید داخل جزء اولویت های وزارت بهداشت است. پیشنهاد می شود چای تولید داخل که دارای شماره پروانه ساخت معتبر و لوگو سازمان غذا و دارو است خریداری و با اطمینان مصرف شود ، هر چند که چای های وارداتی نیز که دارای پروانه بهداشتی ورود و کد رهگیری بر روی برچسب محصول هستند مورد تایید این سازمان هستند .
کارشناس تخصصی چای سازمان غذا و دارو خاطر نشان کرد: از لحاظ ظاهر تشخیص چای های تقلبی مشکل است زیرا اکثراً چای های حاصل از باغات مختلف در واحدهای تولیدی ترکیب شده تا محصولی با ذائقه مصرف کننده از لحاظ رنگ و طعم تولید شود ؛ لذا پیشنهاد ما این است که از لحاظ ظاهری صرفاً استناد به برچسب محصول داشته باشند و مشخصاتی همچون مواد متشکله، نام کارخانه تولیدی، شماره پروانه بهداشتی ساخت، تاریخ تولید و انقضاء و لوگو سازمان غذا و دارو و شماره پروانه بهداشتی ورود را مد نظر قرار دهند .
چوبکی با بیان اینکه مصرف کنندگان می توانند با یک آزمایش ساده متوجه شوند که در چای مصرفی رنگ به کار رفته است یا نه، گفت: بدین صورت که چای را داخل آب سرد بریزند اگر رنگ پس دهد یعنی رنگ به آن اضافه شده حتی آن رنگ می تواند مجاز و خوراکی باشد ولی افزودن رنگ به چای از نظر ما غیرمجاز است.
وی خاطر نشان ساخت: مصرف کنندگان به موارد درج شده بر روی برچسب محصول از جمله شماره پروانه ساخت محصولات داخلی یا کد رهگیری جهت محصولات وارداتی دقت کنند؛ همچنین می توانند آمار چای های وارداتی و تولید داخل که دارای مجوز از سازمان غذا و دارو می باشند را از سایت سازمان غذا و دارو دریافت و یا با سامانه 1490 جهت پیگیری اصالت کالا تماس حاصل نمایند.
94/3/31 - 17:55 - 2015-6-21 17:55:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 284]