تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):راستى عزّت است و نادانى ذلّت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852753910




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ترس بازار از چاي 20 ساله تا آبميوه‌هاي تقلبي با علامت استاندارد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ترس بازار از چاي 20 ساله تا آبميوه‌هاي تقلبي با علامت استاندارد
به تعداد خوراكي‌هايي كه مي‌شناسيم يا نمي‌شناسيم، انگار انواع و اقسام بدلي و تقلبي آن هم موجود است. اين موضوع زماني اهميت بيشتري مي‌يابد كه بدانيم متقلبان هميشه يك قدم از نظارت‌كنندگان جلو‌ترند و آزمايشگاه‌هاي وزارت بهداشت قادر به تشخيص برخي از تقلبات نيستند به طوري كه پيش از اين رئيس سازمان غذا و دارو به صراحت گفته بود«برخي از آبليموها و آبميوه‌هاي موجود در بازار حتي يك قطره آبميوه طبيعي ندارد». از سوي ديگر 50 هزار تن چاي مربوط به 10 تا 15 سال پيش در انبارهاي سازمان چاي و تعاون روستايي مانده اما دست‌هايي پنهان در تلاشند اين چاي‌ها را وارد بازار كنند.
نویسنده : زهرا چيذري 


به تعداد خوراكي‌هايي كه مي‌شناسيم يا نمي‌شناسيم، انگار انواع و اقسام بدلي و تقلبي آن هم موجود است. اين موضوع زماني اهميت بيشتري مي‌يابد كه بدانيم متقلبان هميشه يك قدم از نظارت‌كنندگان جلو‌ترند و آزمايشگاه‌هاي وزارت بهداشت قادر به تشخيص برخي از تقلبات نيستند به طوري كه پيش از اين رئيس سازمان غذا و دارو به صراحت گفته بود«برخي از آبليموها و آبميوه‌هاي موجود در بازار حتي يك قطره آبميوه طبيعي ندارد». از سوي ديگر 50 هزار تن چاي مربوط به 10 تا 15 سال پيش در انبارهاي سازمان چاي و تعاون روستايي مانده اما دست‌هايي پنهان در تلاشند اين چاي‌ها را وارد بازار كنند.
با صنعتي شدن زندگي‌هاي امروزي در كنار افزايش مصرف غذاهاي آماده خيلي از ما براي به دست آوردن ويتامين به جاي خوردن ميوه و آبميوه‌هاي تازه به سراغ آبميوه‌هاي بسته‌بندي شده و صنعتي مي‌رويم؛ آبميوه‌هايي كه اگرچه روي آنها نوشته شده صد‌در‌صد طبيعي اما خيلي هم طبيعي نيستند اما خب در دسترسند و با قيمتي به مراتب كمتر از ميوه‌هاي طبيعي مي‌توان آنها را تهيه كرد. طيف خوراكي‌هاي تقلبي و مضر به همين محدود نمي‌شود.

   آبميوه تقلبي با نشان استاندارد
شايد شما هم در گوشه و كنار شهر با دستفروشاني مواجه شده باشيد كه چهار بسته آبميوه يك ليتري بسته بندي را به قيمت 10 هزار تومان مي‌فروشند، در حالي كه قيمت روي بسته‌بندي آنها به طور متوسط 5 هزار تومان است. علاوه بر اين برخي از وانتي‌ها هم آبميوه‌هاي قوطي را با قيمت ارزان به مردم عرضه مي‌كنند. بسياري از اين آبميوه‌ها نام و نشان استاندارد هم دارند، اين در حالي است كه مديركل تعزيرات حكومتي استان تهران با ارسال نامه‌اي به دانشگاه‌هاي علوم پزشكي و سازمان استاندارد خواستار برخورد با عرضه‌كنندگان آبميوه‌هاي تقلبي با شماره پروانه ساخت و علامت استاندارد شد.
 بنا‌بر اعلام سازمان تعزيرات حكومتي، برابر گزارش‌هاي واصله و بررسي‌هاي ميداني از سطح بازار، تعدادي از شركت‌هاي توليد آبميوه و مركبات با درج نام و تصوير ميوه و مركبات - نظير ليمو و آلبالو - محتواي ظرف كالاهاي خود را عرضه مي‌كنند، در حالي كه مواد متشكله آنها ميوه يا مركبات طبيعي نبوده و صرفاً يك نوع فرآورده شيميايي است ولي به عنوان آبليمو و آبميوه طبيعي به فروش مي‌رسد. همچنين از شماره پروانه بهره‌برداري و برچسب استاندارد در بسته‌بندي آنها استفاده شده است. اين در حالي است كه چنين كالاهايي بايد با عنوان « آبميوه و آب ترش شيميايي صنعتي» بدون منقوش نمودن ظرف با تصوير ميوه طبيعي به فروش برسد. بنابراين عبارت و تصوير مندرج در ظروف با محتواي آنها مطابقت ندارد و از مصاديق آشكار تقلب محسوب مي‌شود.

   ادعاي آبميوه صد‌در‌صد طبيعي
 حسين رستگار، مدير‌كل آزمايشگاه‌هاي كنترل غذا و داروي وزارت بهداشت درباره آبميوه‌هاي بسته‌بندي مي‌گويد: قطعاً آبميوه‌هاي بسته‌بندي خواص ميوه تازه را ندارد و حتي به علت داشتن مواد نگهدارنده مي‌تواند مضر هم باشد، ضمن اينكه احتمال تقلب در توليد اين آبميوه‌ها هم به هر حال منتفي نيست.
وي در پاسخ به اين پرسش كه چقدر مي‌توان به ادعاي صددرصد طبيعي بودن كه روي پاكت‌هاي آب‌ميوه نوشته مي‌شود، اطمينان كرد، مي‌گويد: وجود تقلب را رد نمي‌كنم اما نمي‌توانم در مورد اين موارد بگويم كه مردم چنين آبميوه‌هايي را نخورند.
رستگار به طور كلي به مردم توصيه مي‌كند فرهنگ تازه خوري را جدي بگيرند و به جاي آبميوه‌هاي بسته‌بندي، خشكبار و ويتامين‌هاي فرآوري شده خود ميوه و سبزي را به صورت تازه بخورند چون هم سم و مواد افزودني ندارد و هم خواص بيشتري دارد.
به گفته مدير‌كل آزمايشگاه‌هاي كنترل غذا و داروي وزارت بهداشت، تقلب و نگهداري نامناسب، خشكبار را نيز ناسالم مي‌كند، به طور مثال پسته خام و تازه سرشار از ويتامين و خواص طبيعي است اما همين پسته وقتي كه از فصلش مي‌گذرد و بعد از يك‌سال يا دو سال به صورت خشكبار وارد بازار مي‌شود هم خواص اوليه خود را از دست داده است و هم احتمال وجود سم افلاتوكسين و مواد مضر ديگر در آن افزايش مي‌يابد.
وي تصريح مي‌كند: به طور كلي معلوم نيست پسته بعد از فصل آن در چه شرايطي فرآوري و نگهداري مي‌شود و حتي اگر در يخچال نگهداري شود، به خاطر وجود رطوبت در يخچال احتمال ايجاد سم افلاتوكسين كه يك سم خطرناك و بيماري‌زاست در آن وجود دارد، چه برسد به اينكه خارج يخچال باشد. اين مسئله براي انواع ديگر خشكبار نيز وجود دارد.

   چاي 20 ساله در قوري مردم
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي گيلان نيز از وجود حدود ۵۰ هزار تن چاي سنواتي تاريخ گذشته كه در انبارهاي سازمان چاي و تعاون روستايي مانده خبر مي‌دهد؛‌چاي‌هايي كه برخي از آنها به 10 تا 15 و حتي 20 سال پيش تعلق دارند اما سودجوياني در تلاشند اين چاي‌ها را براي مصرف انساني وارد بازار كنند. به گفته سيروس سرودي طبق قانون، چايي كه بيش از سه سال از توليد آن گذشته باشد، تاريخ مصرف گذشته و براي انسان غير‌قابل مصرف است. بنا به تأكيد معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي گيلان ظاهراً عده‌اي در تلاش هستند با استفاده از اسانس و رنگ اين چاي‌ها را وارد بازار كنند اما اين چاي‌ها فقط مي‌توانند به عنوان كمپوست و كود و مصارف صنعتي مورد استفاده قرار گيرند. خلاصه كلام اينكه هنوز تا رسيدن به سبد غذايي ايمن فاصله زيادي داريم.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن