تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وجود یک عالم برای ابلیس سخت تر از هزار عابد است زیرا عابد در فکر خود است و عالم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817252759




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سرداری بی نظیر و متفاوت در تاریخ انقلاب


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
سرداری بی نظیر و متفاوت در تاریخ انقلاب
به بهانه سالروز شهادت شهید چمران
سرداری بی نظیر و متفاوت در تاریخ انقلاب زمانی که بناست از خودش مایه بگذارد با همه متفاوت است و وقتی که بنا میشود از دیگران مایه بگذارد با هیچ کس فرقی ندارد. در این زمان است که خودخواهی های انسانی در وجود چمران مضمحل میشود و از بین میرود.


به گزارش گروه فرهنگ مقاومت فرهنگ نیوز، دكتر مصطفی چمران در سال 1311 در تهران متولد شد. پس از گذراندن دوران متوسطه در مدرسه دارالفنون و البرز به دانشكده فنی دانشگاه تهران راه یافت و در سال 1336 در رشته الكترومكانيك فارغ ‏التحصيل شد، با استفاده از بورس تحصيلی شاگردان ممتاز در سال 1337به امريكا اعزام  و پس از تحقيقات‏ علمی در جمع معروف‏ترين دانشمندان جهان در دانشگاه كاليفرنيا و معتبرترين دانشگاه آمريكا –بركلی- با ممتازترين درجه علمی موفق به اخذ دكترای الكترونيك و فيزيك پلاسما گردید.علاوه بر این از 15سالگی در درس تفسير قرآن مرحوم آيت‏ الله طالقانی، و درس فلسفه و منطق استاد شهيد مرتضی مطهری شركت مي‏كرد. پس از قيام خونين 15 خرداد سال 1342 و سركوب ظاهری مبارزات مردم مسلمان به رهبری امام‏ خمينی(ره) دست به اقدامی سرنوشت‏ساز زد و به همراه بعضی از دوستان مؤمن و هم‏فكر، راهی مصر شد و مدت دو سال، سخت‏ترين دوره‏های چريكی و جنگ‏های پارتيزانی را آموخت.پس از آن در لبنان به كمك امام موسی‏ صدر- رهبر شيعيان لبنان- سازمان «امل» را براساس اصول و مبانی اسلامی پي‏ريزی نمود. با پيروزی شكوهمند انقلاب اسلامی ايران، بعد از 23 سال هجرت، به وطن بازگشت و همه تجربيات انقلابی و علمی خود را در خدمت انقلاب گذارد. در ماجرای آزادسازی «پاوه» قدرت ايمان و  شجاعت و فداكاری او بر همگان ثابت گردید. دكتر چمران بعد از اين پيروزی بي‏‌نظير به تهران احضار و از طرف رهبر عاليقدر انقلاب، امام ‏خمينی(ره)، به وزارت دفاع منصوب گردید. دكتر مصطفی چمران در اولين دور انتخابات مجلس شورای اسلامی، از سوی مردم تهران انتخاب شد و سپس به نمايندگی رهبر كبير انقلاب اسلامی در شورای عالی دفاع منصوب شد. دکتر چمران پس از آن ستاد جنگ‏های نامنظم را در اهواز تشكيل داد.سرانجام درسی ‏ويكم خردادماه شصت و در منطقه دهلاویه در اثر اصابت خمپاره به ملكوت اعلی پيوست.

امام خمینی(ره) در پیامی بی‌نظیر به مناسبت شهادت دکتر چمران فرمودند:"شهادت انسان ساز سردار پرافتخار اسلام و مجاهد بیدار و متعهد راه تعالی و پیوستن بر ملاء اعلی، دکتر مصطفی چمران را به پیشگاه ولی عصر ارواحنا فداه تسلیت و تبریک عرض می کنم.تسلیت از آنرو که ملت شهید پرور ما سربازی را از دست داد که در جبهه های نبرد با باطل، چه در لبنان و چه در ایران حماسه می آفرید و سرلوحه مرام او اسلام عزیز و پیروزی حق بر باطل بود. او جنگجوئی پرهیزکار و معلمی متعهد بود که کشور اسلامی ما به او و امثال او احتیاج مبرم داشت. و تبریک از آنرو که اسلام بزرگ چنین فرزندانی تقدیم ملت ها و توده های مستضعف می کند و سردارانی همچون او در دامن تربیت خود پرورش می دهد. مگر چنین نیست که زندگی عقیده و جهاد در راه آن است.چمران عزیز با عقیده پاک خالص غیر وابسته به دستجات و گروه های سیاسی و عقیده به هدف بزرگ الهی، جهاد را در راه آن از آغاز زندگی شروع و با آن ختم کرد. او در جهاد، با نور معرفت و پیوستگی به خدا قدم نهاد و در راه آن به جهاد برخاست و جان خود را نثار کرد. او با سرافرازی زیست و با سرافرازی شهید شد و به حق رسید.هنر آن است که بی هیاهوهای سیاسی و خودنمائی های شیطانی برای خدا به جهاد برخیزد و خود را فدای هدف کند نه هوی، و این هنر مردان خداست. او در پیشگاه خدای بزرگ با آبرو رفت. روانش شاد و یادش بخیر. و اما، ما می توانیم چنین هنری داشته باشیم؟ "  (صحیفه نور جلد 15 صفحه 26)و در جای دیگری در وصف این مجاهد گرانقدر میفرماید: "چمران با عزت و عظمت و با تعهد به اسلام جان خودش را فدا کرد و در این دنیا شرف را بیمه کرد و در آن دنیا هم رحمت خدا را بیمه کرد؛ ما و شما هم خواهیم رفت. مثل چمران بمیرید. ..." ( صحیفه امام، ج‏14، ص: 491)

چمران چگونه زیست که اینگونه زیبا مرد؟حجت الاسلام پناهیان در توصیف نوع زندگی شهید مصطفی چمران بیان می کند؛ در دوره نوجوانی در وجود خیلی ها تمایل به متفاوت بودن وجود دارد، آرزوی ارزشمندی که می تواند به سعادت یا شقاوت انسان منجر شود بعضی ها برای متفاوت بودن لباس و حالت موهایشان را تغییر میدهند میخواهند متفاوت بودن خود را با عجیب بودن نشان دهند. اما بهترین نوع متفاوت بودن آنگونه است که در این تفاوت رفتارهای برجسته اخلاقی نمایان شود.
در زندگی شهید چمران نقاطی وجود دارد که به روشنی نشان میدهد ایشان به نسبت دیگران آدم متفاوتی بوده است.
 
خود ایشان خاطره ای از دوران کودکی و نوجوانی خود نقل می کند:
من هر روز ظهر از مدرسه که برمیگشتم پولی به من داده بودند که با آن نان سنگک میخریدم و میاوردم خانه و معمولا غذایمان را با آن نان میخوردیم. یک روز سرد زمستان در راه برگشت به خانه، فقیری را دیدم در حالیکه پاهایش در برفها میلرزید مشغول گدایی بود هر کار کردم از کنار او رد بشوم نتوانستم و پولی که برای خرید نان  به من داده بودند را به این فقیر دادم. وقتی آمدم خانه با سوال جدی خانواده مواجه شدم که پول را چکار کردی؟  چرا نان نخریدی؟ همین که آمدم بگویم به آن فقیر دادم، دلم برای آن فقیر سوخت که من بخواهم آبرویش را در خانه ببرم. نگفتم. حتی من را در خانه توبیخ کردند و من حاضر نشدم آبروی آن فقیر را ببرم. آن شب به خاطر همدردی با آن فقیری در اتاقی که سرد بود و بخاری نداشت خوابیدم و تا صبح لرزیدم و سرمای سختی خوردم و روزهای متمادی مریض شدم. 



 
آرزو کنیم متفاوت باشیم
 
شرط لازم برای متفاوت بودن این است که خودت را هیچگاه با کسی مقایسه نکنی مثلا اینطور نباشد که اگر میبینی همه دوستانت به مسجد می روند تو هم همراه آنها بروی و یا اگر بقیه نرفتند تو هم نروی. به بقیه نگاه نکنی و همواره خودت باشی. لازمه متفاوت بودن مستقل بودن است. 
 
شهید چمران در آمریکا ازدواج میکند و یک همسر آمریکایی داشته اما آنقدر استقلال رفتاری خود را حفظ می کند که فرهنگ خانمش را به خود نمیگیرد. و حتی وقتی خانمش میبیند چمران خیلی دنبال انقلاب است و زیاد دنبال راحتی نیست و نمی تواند اوج انسانیت و معنویت شهید چمران را درک کند و همراه او به مصر و لبنان سفر کند با حکمی که در آمریکا میگیرد با گرفتن دو پسرشان از چمران جدا میشود. ظاهرا چمران به یکی از این پسرها خیلی علاقه داشته، بعدها خبر میرسد که این پسر در حال شنا غرق شده، در واقع زن و بچه خودش را هم حتی به خاطر انقلاب رها میکند.
 
شهید چمران در دوران جوانی به مصر میرود.گفت و گویی از ایشان خطاب به جمال عبدالناصر در مصر نقل می کنند، جمال عبدالناصر آن زمان رهبر آزادیخواهان جهان بود و در میان همه انقلابیون استکبار ستیز دنیا جایگاهی داشت. چمران محکم جلوی او می ایستد و میگوید شما در مباحث و گفتگوهای انقلابی که مطرح میکنید چرا اینقدر عرب عرب می کنید ناسیونالیسم عربی را چرا اینقدر مطرح می کنید؟ به جای آن از اسلام سخن بگویید. جمال عبدالناصر مقابل این حرف چمران تواضع  میکند و حرف او را میپذیرد و تصدیق می کند که اینقدر بر ناسیونالیسم عربی تاکید نکند، البته بعدها جمال عبدالناصر را می کشند و دست نشانده های آمریکایی به جای او در مصر حکومت می کنند.
 
یک راهکار عملی برای مستقل شدن
 
برای مستقل شدن از نماز اول وقت خواندن شروع کنید. وسط هر کاری که هستید همین که صدای اذان را شنیدید، بایستید و نماز بخوانید. بقیه هرچه میخواهند بگویند تو نشان بده تابع و پیرو بقیه نیستی.
 
وقتی چمران دیگر متفاوت و متمایز نیست
 
نکته جالب این است که این انسان متفاوت و متمایز یک جاهایی به نوعی رفتار می کند که عکس متفاوت بودن است. زیرا کسی که همه جا درخواست متفاوت بودن دارد انسان لجبازی است.



 
چمران وقتی یتیمخانه ای را در لبنان دایر می کند در آن فضا به خانمش میگوید ما از این به بعد غذایی را میخوریم که این یتیم ها میخورند. همسر لبنانی شهید چمران تعریف می کند که یک روز مادرم غذای گرم و لذیذی را برای من و مصطفی پخته بود. مصطفی آن شب دیر وقت به خانه آمد. وقتی به او گفتم بیا این غذا را بخور، همین که خواست بخورد از من پرسید که آیا بچه ها هم از همین غذا خوردند؟ گفتم نه بچه ها غذای یتیم خانه را خوردند و این غذا را مادرم برای شما پخته، چمران با تمام گرسنگی و ولعی که برای خوردن غذا داشت، این غذا را کنار گذاشت و گفت ما قرار گذاشتیم فقط غذایی را بخوریم که بچه ها بخورند. به او گفتم حالا که بچه ها خوابند و شما هم که همیشه رعایت می کنید این دفعه این غذا را بخورید. دیدم چمران شروع کرد اشک ریختن و گفت بچه ها خوابند خدای بچه ها که بیدار است. 
 
همین آدمی که به شدت متفاوت و متمایز و مستقل است و از همه بندها رسته است. همین آدم سعی می کند در برخی موارد مثل این ماجرا به شدت یکسان با دیگران رفتار کند.
 
اینها پیروان واقعی امیر المومنین علی (ع) هستند و طبیعتا عطر بوی ایشان را به خود میگیرند و طبیعی است که امام(ره) در مورد او بفرماید: من دلم برای چمران تنگ شده. امام جز برای یکی دو نفر نقل نشده که این جمله را فرموده باشند. و وقتی چمران بعد از دوران جراحتش خدمت حضرت امام آمد، امام می دانستند پای چمران مجروح است از ایشان خواستند پایش را دراز کند. چمران حیا کرد و گفت من در مقابل شما پایم را دراز نمی کنم، نقل می کنند با اصرار امام چمران مجبور شد پایش را دراز کند. امام برخورد صمیمانه از نوع دیگری با چمران داشت. امام بی دلیل کسی را تحویل نمیگرفت و تعابیری مانند عارف بودن را در مورد او به کار نمیبرد.
 
آنجا که وقتی بعد از دوران مجروحیت برای چمران گوسفندی را ذبح کردند، دو صفحه در کتابچه ای تحت عنوان "رقصی چنین میانه میدانم آرزوست" از خاطره ذبح این گوسفند نوشته، از عاطفه عمیقش به این گوسفند و اینکه خود را شایسته این نمیدید که گوسفندی را برای او قربانی کنند و حتی حاضر نشد به گوشت این گوسفد لب بزند.
 
وقتی به شدت سعی داشت با دیگران تفاوت نداشته باشد درست مانند یک سرباز عادی در جبهه عمل میکرد و خود را موظف به انجام معمولیترین وظایف یک سرباز معمولی میکرد درحالیکه همان موقع وزیر دفاع بود.
 
نکته اینجاست:
 
زمانی که بناست انسان از خودش مایه بگذارد با همه متفاوت است و زمانی که بنا میشود انسان از دیگران مایه بگذارد با هیچ کس فرقی ندارد. در این زمان است که خودخواهی های انسانی در وجود چمران مضمحل میشود و از بین میرود.



 
انسانی که هرچه تلاش کرد تا بگوید من با بقیه فرقی ندارم باز هم فرق های اساسی با دیگران داشت
 
از چمران میپرسند آقای چمران وقتی بازنشسته شوی میخواهی به چه کاری بپردازی؟ چمران در پاسخ می گوید من با همسرم صحبت کردیم و تصمیمان را گرفتیم، وقتی که دیگر هیچکاری از ما برنیامد و بازنشسته شدیم میخواهیم برویم و خادم یک مسجد شویم
 
در یکی از مناجات های شهید چمران آمده است:
خدایا من را میزان حق و باطل قرار بده. چنین دعای بلندی را در حالی بیان میکند که پیامبر(ص) میفرماید علی (ع) میزان حق و باطل است و گاه این عبارت را برای عمار یاسر به کار برده اند. چمران از خدا میخواهد آنچنان با حق در آمیخته شده باشد که حق را با او بسنجند.
 

آنقدر دوست داشت از دیگران متفاوت نباشد که همسرش تعریف می کند بعد از شهادت ایشان تندیسی از وی درست کرده بودند و در یکی از میدانهای تهران نصب کرده بودند. ایشان میگوید وقتی مطلع شدم گفتم وای الان چمران ناراحت میشود . همان شب خواب چمران را دیدم که به شدت ناراحت بود از اینکه برایش تندیس ساخته اند.
 
گاه شنیدن زندگی بزرگان و آرزوی داشتن زندگی شبیه آنها میتواند وجود انسان را متعالی سازد و ظرفیت تکامل را در وجود انسان ایجاد نماید. هر کس هرگونه زندگی کند، همان‌گونه می‌میرد. وقتی امام(ره) میفرماید مثل چمران بمیرید، یک معنایش هم این است که مثل چمران زندگی کنید. مبارزی انقلابی که گویی مرگ را نیز به تسخیر خویش درآورده بود...







94/3/31 - 15:15 - 2015-6-21 15:15:09





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن