محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830986864
الهه کولایی در مصاحبه با روزنامه شرق: شعارهای روحانی در حد شعار و حرف باقی مانده است
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: الهه کولایی در مصاحبه با روزنامه شرق:
شعارهای روحانی در حد شعار و حرف باقی مانده است
کولایی به روزنامه شرق گفت: روحانی شعارهای زیادی درباره فراهمکردن فرصت برابر برای همه افراد جامعه داد اما متأسفانه اینها در حد شعار و حرف باقی مانده است.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس، روزنامه شرق امروز دوشنبه 94/4/1 مصاحبهای از الهه کولایی، استاد روابط بینالملل دانشگاه تهران و نماینده اصلاح طلب مجلس ششم را منتشر کرده که مشروح آن را از نظر میگذرانید: بهنظر شما درنظرگرفتن میزان حضور زنان در مشاغل دیپلماتیک برای سنجش میزان توسعهیافتگی سیاسی در جوامع مختلف، معیار صحیحی است؟
بله، این موضوع میتواند شاخص خوبی برای سنجش توسعهیافتگی یک جامعه باشد. با درنظرگرفتن تلاشهایی که در قرون اخیر در جوامع بشری انجام شده است تا انسانها بتوانند به شکلی پذیرفتنی، از حقوق انسانی خود برخوردار شوند و این حقوق بهرسمیت شناخته شود، میتوان گفت حضور زنان در مشاغل دیپلماتیک نیز نمادی از میزان دستیابی زنان به حقوق خود است؛ البته این به معنی فروکاستن حقوق زنان به عرصه سیاست خارجی و امکان تلاشهایی که در این بخش وجود دارد، نیست.
در جوامع توسعهیافتهتر، که توانستهاند از ظرفیتها و امکانات خود بهدرستی برای رفع نیازهایشان بهره گیرند، میبینیم به حقوق زنان نیز بیشتر توجه شده است، البته زنان در حوزه فعالیتهای دیپلماتیک در همه جهان-برخی جوامع کمتر و برخی بیشتر- بهدلیل ویژگیهای فعالیت زنان و موضوع قدرت و مزایای آن، سهم کمتری داشتهاند و این برایشان پذیرفتنی نیست.
تفاوت جوامع توسعهیافته و توسعهنیافته در این حوزه چیست؟
بههرحال کشورهای توسعهیافتهتر موانع کمتری برای حضور زنان در این عرصه ایجاد میکنند؛ بنابراین میتوان اینطور نتیجهگیری کرد که هرچه سهم توسعهیافتگی جامعه بیشتر باشد، سهم حضور زنان در حوزههای مختلف، که فعالیتهای دیپلماتیک نیز بخشی از آن است، بیشتر میشود. در این جوامع بهجای جنسیت، توانمندیها، مهارتها و هوشمندیهای انسانی ملاک گزینش در مسئولیتهای مختلف، ازجمله مشاغل دیپلماتیک، قرار میگیرد. در جوامع کمترتوسعهیافته نیز مشاهده میکنیم مشکلات جدیای در این بخش وجود دارد.
به ویژگیهای زنان و ارتباط آن با حضور کمتر در عرصه دیپلماسی اشاره کردید؛ این ویژگیها چیست؟
تعلق زنان به حوزه فعالیتهای خانگی، همان ویژگیای است که در جوامع مختلف و در طول تاریخ وجود داشته است. نظامهای پدرسالارانه، زنان را در حوزه فعالیتهای خانگی نگه داشتهاند، اما تحولات جوامع بعد از صنعتیشدن و البته تحولات دهههای اخیر، بهویژه بعد از جنگهای جهانی، این ضرورت را آشکارتر کرده است که این نگاه باید تغییر کند، ولی همچنان زنان به حوزههای خصوصی تعلق دارند. این شرایط سنتی در دنیای زنان است که آنها را برای تصدی مشاغل دیپلماتیک با مشکل مواجه میکند؛ هرچند در کشورهای مختلف شاهد تلاشهای چشمگیری برای بهبود این شرایط هستیم.
چگونه است که این نگاه سنتی پدرسالارانه در عرصه سیاست خارجی بیش از حوزههای دیگر، مانند سیاست داخلی، برای زنان محدودیت ایجاد میکند؟
ضرورت جداشدن از حوزه خانه و پذیرش ماهیت مشاغل دیپلماتیک، که با خروجازکشور و رفتوآمدهای گسترده همراه است، موجب افزایش محدودیت در این بخش میشود. توجه داشته باشید ما در عرصه سیاست داخلی نیز نابرابریهای چشمگیری در مسیر ایفای مسئولیت زنان داریم، اما در حوزه خارجی، که بحث خروجازکشور و خانه در تعارض با وظایف خانگی قرار میگیرد، شاهد محدودیت بیشتری هستیم.
نکته دیگر این است که در قوانین ما مرد بهعنوان رئیس خانواده بر فعالیتهای زنان و حتی خروج او از کشور مسلط است، بنابراین تازمانیکه این تسلط و نگاه سنتی به جامعه زنان وجود دارد، نمیتوان انتظار داشت در عرصههای مختلف، مانند مشاغل دیپلماتیک، فرصت برابر برای آنها وجود داشته باشد.
آیا نبود فرصت برابر، تنها دلیل حضورنداشتن زنان در اینگونه مشاغل است؟ بهنظر شما ما در کشور زنان توانمندی که قابلیت برعهدهگرفتن سِمَتهایی در سطح سفیر، کاردار و...، را داشته باشند، بهقدر کافی داریم؟
ازآنجاکه زنان در حوزه سیاست داخلی و خارجی اهل باندبازی و تلاش برای کسب قدرت از طریق حلقههای شکلگیری آن نیستند، کمتر به این مشاغل دست پیدا میکنند. توجه داشته باشید اراده سیاسی جامعه در شکلدادن به حلقههای قدرت مؤثر است و در هنگام توزیع منابع، تعارفها ملاک قرار نمیگیرد، بلکه معادلات قدرت اهمیت پیدا میکند. زنان در این بخش کمتر فعال هستند، حتی میتوان گفت زنانی که در حلقههای قدرت درگیر میشوند بهدلیل نسبتهای سببی است که چنین فرصتی مییابند. بههمینخاطر است که از تکاپو و تلاش در حلقههای قدرت فاصله میگیرند و فرصت ارتقای سیاسی در این بازی را پیدا نمیکنند. علاوهبراین دیپلماسی نیز از بخشهایی است که رقابتهای گسترده و شدیدی برای بهرهمندی از حلقههای قدرت در آن وجود دارد و زنان در این بازی وارد نمیشوند، چون امکانات ورود به آن را ندارند؛ بنابراین شایستگیهای آنها چندان اثرگذار نخواهد بود.
چطور میتوان امکانات حضور زنان در عرصه رقابتهای سیاسی را فراهم کرد؟
در کشورهای توسعهیافته ارتباطات سازمانی و تشکیلاتی در این زمینه وجود دارد. احزاب و جریانهای سیاسی با مبنای شایستگی میتوانند زمینه این رشد را فراهم کنند، اما در کشورهای کمترتوسعهیافته رشد زنان نه برپایه صلاحیتها و توانمندیها، بلکه برپایه ارتباطات است. براساس تجربه میتوان گفت در کشوری مانند کشور ما فقط اراده سیاسی و دیدگاه حاکم بر فضای سیاسی کشور است که میتواند راهگشا باشد و در سطوح مختلف، بهرهگیری از توانمندیها و مهارتهای زنان را الزامآور کند؛ البته میدانیم که موانع جدی تاریخی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و...، در این مسیر وجود دارد.
با توجه به نقش اراده سیاسی حاکم در رشد حضور زنان در عرصههای مدیریت، فکر میکنید دولت یازدهم آنطور که انتظار میرفت در این بخش عمل کرده است؟
آقای روحانی شعارهای زیادی درباره فراهمکردن فرصت برابر برای همه افراد جامعه دادند و بهطور طبیعی زنان نیز بخشی از این جامعه هستند، اما متأسفانه اینها در حد شعار و حرف باقی مانده است و دیدیم که ایشان و همکارانشان در عرصههای تصمیمگیری توجه عملی چندانی به این موضوع نداشتهاند و امکان دستیابی به فرصتهای برابر برای زنان فراهم نشده است. میدانیم موانع و چالشهایی اساسی در این مسیر وجود دارد، اما براساس تجربه، در کشورهای کمترتوسعهیافته، مانند کشور ما، اگر صاحبان قدرت اراده کنند، این اتفاق میافتد.
بهنظر شما نقش جامعه زنان در تغییر این رویه چیست؟ باید در انتظار اراده دولتمردان بمانند یا خودشان هم میتوانند در بخشهایی اقدام کنند؟
زنان نیز باید بهطور منسجم از قدرت و اثرگذاری خود در روند شکلگیری جریانهای سیاسی استفاده کنند. همواره شاهد بودهایم در مقاطعی مانند انتخاباتها، زنان فعال سیاسی برای مصالح عمومی کشور ایثارگرانه عمل کردهاند و حتی منافع صنفی خود را نادیده گرفتهاند. اگر در این اولویتگذاریها به این مسئله هم توجه شود، شاهد تغییراتی خواهیم بود.
یعنی اگر زنان منافع صنفی خود را نیز در نظر داشته باشند، بیشتر رشد میکنند و قادر خواهند بود مشاغل حساستری را در عرصه سیاست از آنِ خود کنند؟
البته با توجه به واقعیتهای جامعه این انتظار را ندارم. زنان تاکنون ثابت کردهاند در مقاطع حساس، بیشتر بهدنبال مصالح عمومی و بهعبارتی مصالح فرزندان و همسران و خانوادههای خود میروند. مطلب فوق مربوط به سایر رسانهها میباشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/
94/04/01 - 11:07
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]
صفحات پیشنهادی
محمدرضا خاتمی در گفتوگو با روزنامه اعتماد: سیاست داخلی دولت با شعارهایش متناسب نیست/ روحانی نتوانسته با مردم
محمدرضا خاتمی در گفتوگو با روزنامه اعتماد سیاست داخلی دولت با شعارهایش متناسب نیست روحانی نتوانسته با مردم ارتباط برقرار کندخاتمی به روزنامه اعتماد گفت روحانی به این نتیجه رسیده است که همه هم و غم خود را به لحاظ ارتباط با مردم باید در مساله هستهای بگذارد حالا به سیاست داخلیعمادالدین باقی در گفتوگو با روزنامه شرق: نگاه امنیتی دولتمردان اجازه تقویت نهادهای مدنی را نداده/ این نحوه گر
عمادالدین باقی در گفتوگو با روزنامه شرق نگاه امنیتی دولتمردان اجازه تقویت نهادهای مدنی را نداده این نحوه گران کردن بهای سوخت مخالف با حقوق شهروندی استعمادالدین باقی تصریح کرد نمیتوان اقدامی را که بر زندگی مردم تأثیر دارد بدون اطلاعرسانی و اقدامهای توضیحی لازم انجام داد ایسرمقاله روزنامه شرق در دومین سال پیروزی حسن روحانی:رای مردم،بیعت نیست
سرمقاله روزنامه شرق در دومین سال پیروزی حسن روحانی رای مردم بیعت نیست سیاست > دولت - روزنامه شرق در سرمقاله خود نوشت اشتباه محاسباتی احمدینژاد اشتباه مزمنی است که همواره همه رؤسای جمهوری ایران را با خطر روبهرو میکند و آن هم چیزی نیست جز کژتابی یاانتقاد عباس عبدی از جعل مصاحبهاش در روزنامه آرمان/ مهمترین دلیل این روند بیتوجهی به اخلاق حرفهای است
انتقاد عباس عبدی از جعل مصاحبهاش در روزنامه آرمان مهمترین دلیل این روند بیتوجهی به اخلاق حرفهای استعباس عبدی ضمن تکذیب مصاحبهاش با روزنامه آرمان نوشت نمی توانیم انتظار داشته باشیم که مطبوعات چنان که شایسته آن است از پس وظیفه و رسالت خطیر خود برآید و یکی از مهمترین دلایل آنصادق زیباکلام در گفتوگو با روزنامه شرق: اصلاحطلبان پشت چک روحانی را امضا کردند نباید زیرش بزنند/ به توسعه سی
صادق زیباکلام در گفتوگو با روزنامه شرق اصلاحطلبان پشت چک روحانی را امضا کردند نباید زیرش بزنند به توسعه سیاسی دولت نمره ۱۰میدهمزیباکلام تصریح کرد مردم اسباببازی ما نیستند که از اعتبار اجتماعیمان استفاده کنیم و بگوییم رأی بدهید و بعد که مردم آمدند به آقای روحانی رأی دادنداخبار ویژه روزنامههای کشور فرار کردن رابط نهضتآزادی و باند مهدی هاشمی/ تاخیر ۲۵۰ روزه روحانی در ابلاغ یک مصو
اخبار ویژه روزنامههای کشورفرار کردن رابط نهضتآزادی و باند مهدی هاشمی تاخیر ۲۵۰ روزه روحانی در ابلاغ یک مصوبهاخبار ویژه روزنامههای کشور در روز سهشنبه را از نظر میگذرانید به گزارش خبرگزاری فارس اخبار ویژه روزنامههای کشور در روز سهشنبه 94 3 19 را در ادامه می&zwnjچرا شعارهای فرهنگی- هنری اجرایی نشده است؟
سهشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۲۷ یک پژوهشگر و مدرس هنر در دانشگاه اظهار کرد دولت هنوز نتوانسته است شعارهای فرهنگی- هنری مطرح شده را اجرایی کند و توقعات رأیدهندگان حوزه فرهنگ و هنر خود را برآورده سازد سیدعلیرضا مسبوق فردوس - پژوهشگر و مدرس دانشگاه - در گفتوگو با خبرنگار ایسنا- معباس عبدی: مصاحبه روزنامه آرمان با من جعلی است
عباس عبدی مصاحبه روزنامه آرمان با من جعلی است عباس عبدی با اعتراض نسبت به جعل مصاحبهای با نام وی در شماره ۱۰ خرداد روزنامه آرمان - نزدیک به خانواده آیتالله هاشمی- تصریح کرد وقتی که ما شهامت نقد خود و اجرای قانون را نداریم چگونه انتظار داریم مردم و دولت به مطبوعات اعتنا کنننگرش موسمي به شعارهاي رهبري در تدوين كتب درسي نداريم
نگرش موسمي به شعارهاي رهبري در تدوين كتب درسي نداريم معاون وزير و رئيس سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي درباره ورود مفاهيم شعار امسال مبني بر دولت و ملت همدلي و همزباني به كتب درسي گفت همه ساله شعارهاي رهبري به عنوان سياستهاي كلي در آموزش و پرورش مدنظر است و ما به آنها بهجریمه ویلشر به خاطر شعارهای ضد تاتنهام
جریمه ویلشر به خاطر شعارهای ضد تاتنهام جک ویلشر هافبک آرسنال عنوان کرد که از اینکه اتحادیه فوتبال انگلیس او را به خاطر شعارهای ضد تاتنهامش در جشن قهرمانی آرسنال جریمه کرده تعجب کرده است به گزارش "ورزش سه" در جریان جشن قهرمانی آرسنال در جام حذفی ویلشر شعارهایی علیهاخبار ویژه روزنامههای کشور کاهش رضایت از روحانی در نظرسنجی حامیان دولت/ مجوز دولت درباره فروش هامرهای یک وزار
اخبار ویژه روزنامههای کشورکاهش رضایت از روحانی در نظرسنجی حامیان دولت مجوز دولت درباره فروش هامرهای یک وزارتخانهاخبار ویژه روزنامههای کشور در روز شنبه را از نظر میگذرانید به گزازش خبرگزاری فارس اخبار ویژه روزنامه های کشور در روز شنبه 94 3 23 را در ادامه میخوانید رچرا روحانی تنها نیست شعار حامیان دولت شد؟
واعظی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران تشریح کرد چرا روحانی تنها نیست شعار حامیان دولت شد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره چرایی انتخاب شعار روحانی تنها نیست در همایشهای دومین سالگرد تشکیل دولت یازدهم توضیح داد محمود واعظی در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار دولت گروه سیاخبار ویژه روزنامههای کشور دستور کابینه برای افزایش یک تعرفه پس از ۲۰ سال/ دولت نقدپذیر است به شرط اینکه کسی
اخبار ویژه روزنامههای کشوردستور کابینه برای افزایش یک تعرفه پس از ۲۰ سال دولت نقدپذیر است به شرط اینکه کسی حرف نزند اخبار ویژه روزنامههای کشور در روز سهشنبه را از نظر میگذرانید به گزارش خبرگزاری فارس اخبار ویژه رونامههای کشور در روز سهشنبه 94 3 26 را در ادر مصاحبه با روزنامه الجمهور تاکید شد حمایت «میشل عون» از نبرد حزب الله با تروریستهای تکفیری
در مصاحبه با روزنامه الجمهور تاکید شدحمایت میشل عون از نبرد حزب الله با تروریستهای تکفیرینامزد جریان 8 مارس برای تصدی سمت ریاست جمهوری لبنان با حمایت از عملیات حزب الله در پاکسازی ارتفاعات عرسال و نبرد با تروریستهای تکفیریها تاکید کرد که ائتلافش با مقاومت اسلامی ضد هیچ گروهانعقاد قرارداد تکمیل باقیمانده بزرگراه تبریز - اهر نگهداری راههای آذربایجانشرقی سالانه 3 هزار میلیارد ریال ن
انعقاد قرارداد تکمیل باقیمانده بزرگراه تبریز - اهرنگهداری راههای آذربایجانشرقی سالانه 3 هزار میلیارد ریال نیاز داردمدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانشرقی از انعقاد قرارداد تکمیل باقیمانده بزرگراه تبریز - اهر خبر داد و گفت برای نگهداری راههای استان سالانه 3 هزار میلیارد ریال موردنجفی: دلواپسان نگران رای شان در انتخابات مجلسند / شعار روحانی تنها نیست مایه آرامش است
نجفی دلواپسان نگران رای شان در انتخابات مجلسند شعار روحانی تنها نیست مایه آرامش است مشاور رییس جمهوری با بیان این که دستاورد دولت تدبیر و امید قابل دفاع و غیر قابل انکار است گفت که دولت یازدهم موفق شد تورم را از 40 درصد به 15 درصد کاهش دهد و از نظر سرعت کاستن تورم رتبه اولعناوین روزنامههای صبح امروز کشور تقلب جدید روزنامه آرمان جعل مصاحبه با عباس عبدی!/دفن رؤیای سلطان در شامات/آغ
عناوین روزنامههای صبح امروز کشورتقلب جدید روزنامه آرمان جعل مصاحبه با عباس عبدی دفن رؤیای سلطان در شامات آغاز ثبتنام وام 80 میلیونی برای متأهلهادر تورق روزنامههای امروز عناوینی چون تقلب جدید روزنامه آرمان جعل مصاحبه با عباس عبدی دفن رؤیای سلطان در شامات آغاز ثبتنام وام 8-
گوناگون
پربازدیدترینها