واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ تير ۱۳۹۴ (۹:۴۰ق.ظ)
چرا سنگاپور نفت را به زير زمين بازمي گرداند؟ گروه بين الملل خبرگزاري موج
به گزارش خبرگزاري موج، سنگاپور شروع به ساخت مخازني در عمق 150 متري زمين و بلندتر از يک ساختمان 9 طبقه کرده است. در پايان اين پروژه عظيم اين کشور مي تواند تا 9 ميليون بشکه نفت در زير زمين ذخيره داشته باشد.
البته دولت اين کشور با وجود چالش کمبود فضا دست به ايجاد تجهيزات زيرزميني براي ذخيره نفت زده است. اين نخستين پروژه به اين سبک در آسياي شرقي و جنوبي است، البته اين طرح در ديگر نقاط جهان بسيار مثبت بوده است.
ديويد تان، مدير موسسه فني و حرفه اي شرکت JTC، که مسوول توسعه صنعتي در سنگاپور است، در اين باره گفت: «در نروژ از اين روش براي ذخيره آب استفاده مي شود، اما؛ در کره جنوبي و ژاپن از اين طرح براي ذخيره نفت استفاده مي کنند.»
اين طرح توسعه در سنگاپور در سال 2014 آغاز شده و داراي شبکه کانال زيرزميني به ظرفيت حدود 1.5 ميليون سانتي متر از هيدروکربن مايع مانند نفت خام است. هزينه 700 ميليون دلار فقط براي فاز اول اين پروژه به صنعت سنگاپور کمک کرده تا 60 هکتار زمين را براي مصارف صنعتي در آينده آزاد کند.
تان همچنين گفت: «اين 60 هکتار زمين مي تواند براي ساخت 6 جايگاه پتروشيمي مورد استفاده قرار گيرد.»
اين درحالي است که در سنگاپور بخش پتروشيمي نقش مهمي در اقتصاد دارد و ارزش آن 300 ميليارد دلار اعلام شده است. اما به دليل اين که اين کشور منابع طبيعي خاصي ندارد، اين درآمد از نفت نيست و تنها از طريق پالايش نفت حاصل مي شود. به گفته کميته توسعه اقتصادي سنگاپور اين کشور يکي از سه مرکز صادر کننده نفت پالايش شده در جهان است.
اين در حالي است که اتمام اين پروژه مي تواند اين کشور را به بزرگ ترين هاب شيميايي آسيا تبديل کرده و مي تواند تا سال 2030 به دو برابر شدن توليدات پتروشيمي اين کشور منجر شود. از سوي ديگر اجراي چنين طرحي نيازمند مهندسي قوي و پيچيده اي است، بزرگ ترين مشکل موجود ورود آب به اين مخازن است.
بدون شک آب در پشت ديوارهاي اين مخازن وجود خواهد داشت و برقراري تعادل براي جلوگيري از ورود آب و يا خروج نفت از ديوارها بسيار مشکل به نظر مي رسد.
جيان ژيئو استاد دانشگاه «موناش» در استراليا مي گويد: «سنگاپور کشور کوچکي است، بنابراين زمين ارزش زيادي دارد و ايجاد زمين هاي خاليِ بيشتر بسيار مهم به نظر مي رسد.»
البته اين اولين باري نيست که سنگاپور به زير زمين پناه مي برد. در سال هاي گذشته احداث مترو و فروشگاه هاي زير زميني و همچنين انتقال سازمان هاي دفاع و فناوري کشور به زير زمين از ديگر اقدامات دولت اين کشور بوده است.
با احداث فاز اول اين جايگاه زيرزميني ساختارهاي اين کشور دچار تحولاتي شده که البته 4 فاز ديگر از اين پروژه عظيم باقي مانده است.
به عقيده کارشناسان انتقال شهر به زير زمين ثبات بيشتري ايجاد مي کند و از امنيت بيشتري برخوردار است اما تنها مشکل آگاهي دادن به مردم در مورد امنيت بيشتر اين موضوع است. البته نبايد فراموش کد که حرکت به سمت زير زمين نيز بايد با برنامه انجام شود؛ زيرا در صورت بي توجهي به اين مهم، زير زمين را نيز از دست خواهيم داد و ديگر جايي باقي نخواهد ماند که به سمت آن حرکت کنيم.
حامد عبدالهي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]