واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: عبادی، تهران و سیاست داعش زدایی
مسئولان کشورمان برای حفظ منافع ملی کشورمان باید در حافظه تاریخی خود مواضع چند پهلوی حیدرالعبادی را آویزه گوش خود قرار دهند که خدای ناکرده بار دیگر بازی نخورند.
رضا جلالی: نخست وزیر عراق در روز چهارشنبه هفته گذشته وارد تهران شد تا در مورد سیاستهای منطقه ای عراق با مقامات ارشد کشورمان دیدار نماید. حید رالعبادی در خصوص همکاری های منطقه ای وبین المللی و همچنین در باره مبارزه با تروریسم ونقش تخریبگر گروه تروریستی وتکفیری داعش با مقام رهبری ، ریاست جمهوری، دبیر شورایعالی امنیت ملی ، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزیر خارجه کشورمان و ایت الله هاشمی شاهرودی دیدار و گفتگو کرد.
اواخر مهرماه سال 93 بود که نخست وزیر عراق نخستین سفر دو جانبه خود را به ایران انجام داد تا ضمن نشان دادن خط مشی سیاست خارجی دولت جدید عراق، به مناسبات با کشورهای منطقه ای وبین المللی تعمیق بخشد.
ولی مسئولان جمهوری اسلامی کشورمان برای حفظ منافع ملی کشورمان باید در حافظه تاریخی خود مواضع چند پهلوی حیدرالعبادی را باید آویزه گوش خود قرار دهند که خدای ناکرده بار دیگر رکب نخورند.
نخست وزیر عراق اخیرابا العراقیه مصاحبه ای مواضع خود را به دفاع از عربستان وهشدار نسبت به ایران اعلام کرد و گفت: برای سفر برادران سعودی لحظه شماری می کنیم؛عبادی به تهران هشدار داد که باید به حاکمیت عراق احترام بگذارد و خطاب به مسئولین کشورمان گوشزد کرد که عراق دروازه ایران نیست و اینکه ما خواهان ورود به در گیری در جنگ نیابتی بین ایران به رهبری شیعه وعربستان سعودی به رهبری سنی در منطقه نیستیم وبی طرفی خود را در رویارویی ایران وعربستان اعلام می کنیم. برای رسیدن به اهداف پنهانی دولت عراق با ایران لازم است که گذری به اختلافات فرقه ای و مذهبی و خطر داعش به عنوان بر هم زننده نظم منطقه ای که می تواند منافع کلان راهبرد جمهوری اسلامی ایران را در منطقه تهدید کند اشاره نماییم.
باید اذعان داشت یکی از مهمترين اختلافات بين شيعه و سني كه خود منجر به تفاوتهاي ديگر در اين دو مذهب شده، بحث خلافت و امامت است. شیعیان معتقدند در دوران غیبت، فقها به عنوان نوّاب عام امام زمان (عج) مرجع امور مذهبی و دینی مردم از طریق اجتهاد، و در مسئله حکومت به عنوان ولی فقیه مسائل مربوط به حکومت و اداره جامعه را بر عهده دارد.بنابراین شیعه هرگونه حکومت غیر منصوب را نفی کرده و در طول تاریخ بارها حکومتهای غیر مشروع را ساقط و حکومتهای شیعی همچون آل بویه ، سربداران ، مرعشیان و صفویان را روی کار آورده است. اما آنچه بیش از هر چیز دیگر موجب قوام و قدرت شیعه امامیه در جهان گردید انقلاب اسلامی ایران بود. و ژئوپلتیک شیعه با پیروزی انقلاب اسلامی که مبتنی بر آموزههای مذهب شیعه بود پدید آمد. در اثر پیروزی انقلاب اسلامی ایران و رخدادهای متعدد بعدی متاثر از آن مثل جنگ های داخلی لبنان و سقوط صدام،تشیع به یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار دنیای ژئوپلتیک تبدیل و منجر به هویت یابی و خود اگاهی مردم،گروهها و جوامع شیعی در کشورهای منطقه شد. وبه تدریج شیعیان در کشورهای گوناگون در مسیر قدرت یابی و تجدید حیات قرار گرفتند. در مقابل بعد از فروپاشی امپراتوری عثمانی، جهان اهل سنت به دنبال ایجاد جایگزینی برای آن بود .از راه اندازی جنبش خلافت در هند تا تاسیس اخوان المسلمین و ...همگی در راستای احیاء خلافت اسلامی و بازگشت به نظام خلفای صدر اسلام، یعنی بازگشت به "وضع پیشین" بود.
این اندیشه بازگشت به زودی به شکل گیری اندیشه تشکیل حکومت اسلامی منجر شد. در این مقطع پنج کشور مهم عربی، یعنی مصر، سوریه، اردن، عراق و لیبی به سمت بلوک شرق گرایش یافته و جریان چپ در کشورهای اسلامی گسترش یافت. عربستان و شاه ایران با کمک آمریکا برای جلوگیری از گسترش جریان چپ در کشورهای خاورمیانه، کنفرانس اسلامی را تاسیس و آمریکا دست عربستان را برای گسترش وهابیت و سلفیگری در جهان اسلام بازگذاشت و اینچنین، سیاست آمریکا برای مقابله با کمونیست در خدمت وهابیت قرار گرفت و موجب گسترش سلفیگری در جهان اسلام شد، که عامل دیگرِ گسترش سلفیگری به قدرت رسیدن شیعه در ایران است از مهمترین جریان سلفیگری ، جریان سلفیه جهادی است که از آن، القاعده ،گروه زرقاوی و داعش بیرون آمد.که مهمترین هدفشان به ترتیب، مبارزه با آمریکا ، حمله به سمت شیعیان و تشکیل حکومت در عراق و شام است. داعش مهمترین مخالفان خود را شیعیان عراق و شام میداند و با دولت سوریه و عراق میجنگد.این سه جریان، خود هر کدام به گروه های کوچکتر تقسیم شده و در هر کشوری با نام خاصی ظهور یافتهاند.
کارشناس مسائل خاورمیانه واستاد دانشگاه
۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]