تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر که بر خدا توکل کند دشواریها برایش آسان شده و اسباب برایش فراهم گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826261854




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انحصار واردات دارو شکست |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: انحصار واردات دارو شکست
از یک سو گفته می‌شود که این اقدام منجر به کاهش قیمت داروهای خارجی می‌شود، از سوی دیگر این انتقاد بر آن وارد می‌شود که واردات دارو با این روش، مسئولیت شرکت تولید‌کننده دارو را همراه نخواهد داشت.
کد خبر: ۵۱۰۶۱۱
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۴ - 21 June 2015


رئیس سازمان غذا و دارو از شکسته شدن انحصار واردات دارو خبر می‌دهد. این اقدام سازمان غذا و دارو برای کاهش قیمت داروهای خارجی اعلام شد.

به گزارش شهروند، رسول دیناروند با اعلام این خبر می‌گوید: «درحال حاضر با این اقدام کنترل قیمت دارو به دو صورت انجام می‌شود، هزینه برخی از این داروها مانند داروی بیماران خاص و صعب‌العلاج را خود دولت برعهده گرفته است، به این ترتیب بیمار قیمت واقعی دارو را پرداخت نمی‌کند و با قیمت ارزان‌تری دارو به دستش می‌رسد.» به گفته او، در مورد سایر داروها، کنترل قیمت با سیاست «کاهش ارزی» آن داروی وارداتی صورت می‌گیرد: «ما برای اولین‌بار انحصار واردات دارویی را حذف کردیم و به هیچ شرکتی اجازه نمی‌دهیم انحصار واردات دارویی را عهده‌دار باشد. پیش از این قیمت داروهای ثبت شده در کشور که مجوز واردات هم داشتند از طریق فراخوانی که همه شرکت‌ها می‌توانستند در آن شرکت کنند، تعیین می‌شد. حالا با شکسته شدن انحصار واردات دارو، این حق انتخاب را داریم تا با پایین‌ترین قیمت ممکن نیازهای کشور را تأمین کنیم.» دیناروند به کاهش ٣٥٠‌میلیون دلاری واردات دارو اشاره کرد و این توضیح را می‌دهد که بخشی از کاهش واردات دارو به خاطر پایین رفتن قیمت‌هاست: «این میزان صرفه‌جویی ارزی، ناشی از کاهش تعداد واردات نیست، بلکه بخش عمده‌ای از آن مربوط به کاهش قیمت داروی وارداتی بوده است؛ مثلا واردات داروی فاکتور ٨ که به صورت رایگان به دست بیماران هموفیلی می‌رسد در‌ سال ٩٢ با قیمت ١٠٠ یورو برای هر ویال انجام می‌شد، این درحالی بود که ما توانستیم در ‌سال گذشته با سیاست کاهش ارزی، ٢٨‌درصد زیر قیمت قبلی و با پرداخت ٧٨ یورو برای هر ویال به کشور وارد کنیم.»

او همچنین با تأکید بر این‌که سازمان غذا و دارو در ‌سال‌جاری از این هم فراتر رفته است و فاکتور هشت که نیاز به واردات حدود ٥٠٠‌هزار ویالی دارد را با قیمت ٥,٥٨ یورو وارد خواهد کرد، ادامه می‌دهد: «باوجود تمام مشکلاتی که خرد و کلان بر آن واقف‌اند، در دو ‌سال پیاپی قیمت یک داروی وارداتی ١٠٠ یورویی را از یک منبع واحد به زیر ٦٠ یورو رسانده و یک کاهش قیمت نسبتا مناسب ٤٠‌درصدی دادیم و این یعنی یک صرفه‌جویی ارزی بهینه.» به گفته او، تنها در همین فاکتور ٨ با توجه به بالابودن وارداتش چیزی حدود ٢٠‌میلیون یورو برای وزارت بهداشت و مردم، صرفه‌جویی ارزی داشته‌ایم.

شکسته شدن انحصار واردات دارو موضوع قابل تاملی است. از یک سو گفته می‌شود که این اقدام منجر به کاهش قیمت داروهای خارجی می‌شود، از سوی دیگر این انتقاد بر آن وارد می‌شود که واردات دارو با این روش، مسئولیت شرکت تولید‌کننده دارو را همراه نخواهد داشت. این موضوعی است که محمود‌ هادی‌پور، داروساز، عضو سابق هیأت‌مدیره انجمن تالاسمی ایران در گفت‌وگو با «شهروند» به آن اشاره می‌کند. او درباره این اقدام سازمان غذا و دارو توضیحاتی می‌دهد: «این سیاست سازمان غذا و دارو تا حدی درست است. پیش از این بخشی وجود داشت که شرکت‌های وارد‌کننده دارو به ایران، عاملیت یا نمایندگی در کشور داشتند و از آن طریق داروها را وارد می‌کردند. تمام شرکت‌های وارد‌کننده دارو هم در ایران این عاملیت را دارند که معمولا این نمایندگی‌ها در دست بخش خصوصی قرار داشت.» او ادامه می‌دهد: «مسأله‌ای که وجود داشت این بود که خیلی از این شرکت‌ها، نمایندگی دو یا چند داروی رقیب را در ایران می‌گرفتند که این اتفاق در هیچ جای دنیا رخ نمی‌داد چرا که اقدام اشتباهی است و نباید یک شرکت، نمایندگی دو داروی رقیب را در دست بگیرد. تعداد این شرکت‌ها هم درحال افزایش بود.»

این داروساز، به قیمت‌گذاری دارو از سوی همین شرکت‌ها هم اشاره کرد: «این شرکت‌ها قیمت‌گذاری داروها را هم به انحصار خود درآورده بودند. حالا سازمان غذا و دارو برای خارج کردن این انحصار، به‌طور مستقیم داروها را وارد می‌کند، یعنی داروهای خارجی را به صورت تک‌نسخه‌ای یا فوریتی وارد می‌کنند.» ‌هادی‌پور درعین‌حال که معتقد است این اقدام می‌تواند قیمت‌ها را بشکند، انتقادی نسبت به این روش واردات دارو دارد: «شکستن انحصار دارو، می‌تواند منجر به این شود که قیمت‌ها پایین بیاید، اما دارو یک ساختاری دارد که باید حفظ شود، یعنی شرکت تولید‌کننده زمانی که عاملیت یا نمایندگی در کشور داشته باشد، نسبت به دارویی که وارد می‌کند، تعهد و مسئولیتی هم دارد، یعنی دارو ثبت می‌شود و آزمایش‌های لازم روی آن صورت می‌گیرد، اما اگر دارو از طریق فوریتی یا تک نسخه‌ای وارد شود، دیگر این زنجیره رعایت نمی‌شود.»

به گفته این داروساز، شرکت خارجی تولید‌کننده دارو هم دیگر مسئولیتی نسبت به دارویش ندارد، بنابراین سازمان غذا و دارو باید برای این مشکل فکری کند: «سازمان غذا و دارو باید به سمتی برود که شرکت‌های دارویی بزرگ خودشان در ایران محصولاتشان را عرضه کنند و دیگر نیازی به واسطه نباشد، آن زمان دیگر خود آن شرکت‌ها نسبت به محصولات‌شان مسئولیت پیدا می‌کنند.» او ادامه می‌دهد: «شرکت‌های تولید‌کننده باید فرصت سرمایه‌گذاری در ایران داشته باشند و تنها به بسته‌بندی محصولات محدود نشوند. این به نفع صنعت داروسازی کشور است.» با این همه ‌ هادی‌پور تأکید می‌کند که از یک سو به خاطر تحریم‌ها و قوانین کشور، امکان این نوع سرمایه‌گذاری‌ها وجود ندارد: «در گذشته شرکت‌هایی که نمایندگی دارو می‌گرفتند، با سیاست‌های خودشان، بازار را به سمت مصرف داروی مورد نظرشان سوق می‌دادند، یعنی می‌توانستند به اجبار داروی خارجی خاصی را در بازار ترویج دهند. با این اقدام سازمان غذا و دارو دیگر این شرکت‌ها نمی‌توانند انحصاری برخورد کنند.»

او به این نکته هم اشاره کرد که این تصمیم برای داروهای خارجی است: «هنوز مشخص نیست که مواد اولیه دارویی هم شامل آن می‌شود یا خیر. اما به‌طورکلی سیاست‌های سازمان غذا و دارو در ارتباط با مواد اولیه دارویی خیلی شفاف نیست. حالا برخی از شرکت‌های تولید‌کننده دارو هستند که تا چند‌ سال پیش وارد‌کننده مواد اولیه دارویی بودند، به همین دلیل واقعا ما نمی‌دانیم که تکلیف مواد اولیه دارویی چیست.»













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن