واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
ترس بیشازحد در کودکان می تواند نشانه ای از مشکل در کودک باشد به دلیل باورهای غلطی که در مورد سلامت روان وجود دارد، بسیاری از کودکان توجه و مراقبت لازم را دریافت نمیکنند. در واقع خانوادهها باید بدانند که اگر در مواقع ضروری از روانشناس کمک بگیرند نشانه ضعف و ناتوانی آنها نخواهد بود. کودکان در مسیر رشد و زندگی خود موانع بسیاری نظیر اضطراب، استرس، غم و غیره را تجربه میکنند و بسیار دشوار است که بدانیم چه هنگام کودک میتواند روی پای خود بایستد و چه زمانی نیاز به کمک یک متخصص دارد. در بسیاری از موارد والدین تا آنجا که ممکن باشد از مراجعه به پزشک و روانشناس خودداری میکنند.
اگر دست کودکتان شکسته باشد، مراجعه به پزشک اولین کاری است که انجام خواهید داد؛ پس چرا زمانی که روح کودکتان آسیب دیده است، از مراجعه به متخصص دوری میکنید؟!
خبر بسیار خوب آن است که متخصصین میتوانند کمکهای بسیاری خوبی به کودک شما برسانند. کودکان از سن 4 سالگی میتوانند به راحتی از اینگونه درمانها بهره ببرند. اگر در کودک خود به موارد زیر برخورد کردید، حتماً به متخصص مراجعه کنید: * کودکتان ناگهان شروع به فاصله گرفتن از دوستان خود کرده است
روابط دوستی به مرور زمان تغییر میکنند و برخی از کودکان گروهای دوستی بزرگتری را میپسندند. اما اگر کودکتان از دوستان خود دوری میکند، میتواند برای شما زنگ خطری باشد. حواستان به این جملات باشد: همه از من متنفر هستند، من یک بازنده هستم، من هیچ دوستی ندارم. * کودکتان در خانه، مدرسه و اجتماع با مشکل روبهرو است
اگر کودکی از لحاظ احساسی با مشکل روبهرو باشد، بسیار بد رفتار خواهد شد. به طور مثال جواب معلم خود را میدهد، خواهر و برادرش را میزند و به حرف مربی خود گوش نمیدهد.
* کودکتان پسرفت کرده است
یک اصل وجود دارد: هنگامیکه کودکان با یک تغییر عمده در زندگی خود مواجه میشوند نظیر تولد نوزاد جدید، تغییر محل زندگی یا طلاق والدین، ممکن است دچار پسرفت شوند. اما رفتارهایی نظیر شبادراری، وابستگی شدید، ترس بیشازحد، و کجخلقیهایی که به تغییر مربوط نمیشوند و یا ماهها پس از تغییر همچنان باقی میمانند، نشانههایی از مشکل هستند.
اگر کودکتان همیشه مضطرب است حتما به متخصص مراجعه کنید * کودکتان رفتارهای خود-مخربی از خود نشان میدهد
این مسئله میتواند بسیار سخت باشد، زیرا گاهی کودکان ممکن است بدون آنکه بخواهند به خود آسیب برسانند، سر خود را به چیزی بکوبند. اما رفتارهای خود-مخرب تکرارشونده، میتواند نگرانکننده شوند؛ نظیر کندن ناخنها از ته به نحوی که درد بگیرد، زدن یا بریدن خود.
* عادتهای خواب و اشتهای کودکتان تغییر کرده است
علامتهای نگرانکننده میتواند شامل اختلالات خواب، کابوس، پرخوری یا کم خوری بیشازاندازه و سردرد و دلدرد شدید را شامل شود. * کودکتان به شدت ناراحت و نگران است
همه کودکان نگرانیهایی داشته و همگی ممکن است گریه کنند و این بخشی از کودکی است؛ اما نگرانیهایی که مانع از به مدرسه رفتن او و یا مراقبت از خودش شود، میتواند غیرعادی باشد.
* کودکتان درباره مرگ زیاد سخن میگوید
هنگامی که کودک با مفهوم مرگ آشنا میشود، بسیار طبیعی خواهد بود که در مورد آن صحبت کند. اما صحبت مکرر از مرگ میتواند زنگ خطر باشد. مراقب جملاتی که در مورد خودکشی و یا دیگر کشی هستند باشید. هرگونه صحبت در مورد خودکشی و یا کشتن دیگران نیاز فوری به کمک متخصص دارد.
به طور کلی شناخت شما از کودکتان بیشتر است. برخی از کودکان میتوانند به راحتی احساسات خود را بروز دهند. رفتار آنها را بهدقت تحت نظر بگیرید. اگر رفتاری در او میبینید که شما را نگران میکند حتماً از یک متخصص کمک بگیرید. منبع:nikoo.com
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]