تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه انسان چهل ساله شود و خوبيش بيشتر از بديش نشود، شيطان بر پيشانى او بوسه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853036683




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کتابخوانی« زن و شوهر و چهل کلید طلایی»


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: با مهر بخوانیم
کتابخوانی« زن و شوهر و چهل کلید طلایی»

زن و شوهر


شناسهٔ خبر: 2782536 - جمعه ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۷
مجله مهر > گزارش ویژه

بعضی کتاب‌ها خیلی زود بر سر زبان ها می‌افتد. کتاب هایی که بسیار خواندنی‌اند ولی شاید فرصت خواندن این کتاب ها را نداریم. ایام تعطیل می‌توانید بخش هایی از یک کتاب خواندنی را در «مجله مهر» بخوانید: مجله مهر - احسان سالمی: شاید هیچکس قبل از آغاز بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باور نمی‌کرد که یکی از پرفروش‌ترین آثار این نمایشگاه، کتابی در مورد روابط زناشویی باشد که توسط یکی از انتشارات نه چندان مشهور منتشر شده باشد.  
کتابی که ظاهراً شبیه به بسیاری از آثار زرد و کم محتوایی است که در این چند سال گذشته در بازار کتاب به وفور یافت می‌شوند ولی در باطن محتوای بسیاری غنی و مفیدی دارد.      
کتاب «زن و شوهر و چهل کلید طلایی» همین اثر است که احمد طهماسبی آن را به رشته تحریر درآورده است و انتشارات یاقوت آن را منتشر کرده است.
زن و شوهر
این کتاب دارای سه فصل است که در فصل اول آن به موضوعاتی همچون ابراز محبت میان همسران، راه‌های رسیدن به آرامش، سفارشاتی در مورد پرهیز از دهن‌بینی در زندگی، دوری از توقعات بی‌جا، مدیریت عصبانیت و پرهیز از زمینه‌های کاهش علاقه پرداخته است. همچنین در دو فصل دیگر نویسنده با ذکر چهل سفارش کاربردی و کوتاه به طور ویژه برای مردان و زنان به طور جداگانه، به معرفی همسر و شوهر نمونه پرداخته است.          
احمد طهماسبی نویسنده این اثر که از اساتید دانشگاه و مشاوران سرشناس مسائل خانواده است سعی کرده تا کتاب «زن و شوهر و چهل کلید طلایی» را به شکلی کم حجم و با ادبیاتی ساده بنویسد و همچنین در کنار پرداختن به موضوعات مختلف در زمینه روابط میان همسران با ذکر روایاتی از اهل بیت و برخی از سخنان مقام معظم رهبری مباحث مطرح شده در کتاب را مستدل نماید.     
این کتاب با قیمت چهار هزار تومان منتشر شده و تا به حال بیش از نه بار تجدید چاپ شده است.با هم بخش‌هایی از این کتاب را می‌خوانیم:پرده اول: آسان گیری       زن و شوهر باید زندگی و کنار هم زیستن را برخود آسان گیرند و با سخت‌گیری زندگی را برخود تلخ نکنند. پیامبر(ص) می‌فرماید: مرد مومن در امور عادی و روزمره‌ی زندگی، ذوق و سلیقه‌ی همسرش را برخواست خودش مقدم می‌دارد: 
شما با این آسان‌گیری از طرفی برای همسرتان شاَن و منزلت قایل شده و از طرف دیگر مانع به وجود آمدن دل‌سردی و ناراحتی او شده‌اید؛ وای اگر شما به این دستور خوب زندگی اهمیت ندهید و سخت‌گیری بی‌جا به خرج دهید و طرف مقابل در بیان آن سکوت کند؛ این سکوت و گذشت‌ها بسیار خطرناک است. چرا که به مرور زمان روی هم انباشته شده و زمانی بروز می‌کند و فرد، بهانه‌گیری می‌کند و محیط خانواده ناآرام می‌شود.
امام علی (ع) می‌فرماید: کسی که سخت گیری کند، پشیمان، حسته و بیمار می‌گردد.
همسر حضرت امام خمینی (ره) می‌گوید:       
«آقا در آغاز زندگی‌مان دو چیز به من سفارش کرده و دیگر تا آخر عمر درخواستی نداشت. فرمود: «مراقب واجب و حرام باش، مستحبات و مکروهات شما به من ربطی ندارد. اداره‎ی داخل منزل به ذوق و سلیقه‌ی شما به من ربطی ندارد.»      
امام در زندگی داخلی بچه‌ها و حتی خانم‌شان هیچ‌گونه دخالتی نمی‌کردند و همه را آزاد می‌گذاشتند تا زمانی که خلاف شرع پیش نمی‌آمد، در معاشرت، لباس پوشیدن و رفت و آمد هیچ‌گونه سخت‌گیری نمی‌کرد.»  
احترام به سلیقه‌های همسر موجب افزایش عاطفی و صمیمیت بین شما و همسرتان خواهد شد.          
در منزل لباس‌هایی بپوشید که همسر شما به آن علاقه دارد، نوع عطر و آرایش به سلیقه‌ی طرف مقابل باشد.
از دیگر مصادیق آسان‌گیری عدم خواسته‌ای فوق توان همسر است. وقتی مرد انتظارات بالایی دارد، زن واقعا نمی‌تواند به همه‌ی آن‌ها عمل کند. هرچه به وقت ورود مرد به منزل نزدیک‌تر می‌شود، احساس نگرانی او بیشتر می‌شود و با خود می‌گوید: نکند بیاید و ایراد بگیرد و نکند بگوید: صبح تا حالا چه کار می‌کردی؟! همه‌ی کارهایت را گذاشته‌ای برای ظهر؛ و بمباران سوال و بازخواست؟! این ناآرامی و دلواپسی او را پریشان و عصبانی و افسرده می‌کند.       
امام علی(ع) می‌فرماید: کاری که در توان زن نیست بر او تحمیل مکن. زنان هم چون گل بی‌خار هستند؛ نه پهلوان سخت کوش.     
مساله‌ی آسان‌گیری مخصوص مرد نیست. زن نیز در مراحل زندگی نباید زیاده‌خواهی کند و همسر خود را در فشار و تنگنا قرار دهد.           
پیامبر (ص) می‌فرماید: هر زنی با شوهرش ناسازگاری کند و بیش از توانایی او بر او تحمیل کند، هیچ‌ کار نیکی از او پذیرفته نشود و خداوند را در حالی ملاقات کند که بر او خشمگین باشد.
امام علی(ع) می‌فرماید:      
بهترین زنان شما پنج دسته‌اند: ۱. فرمان بردار باشد ۲. سهل گیر و نرم‌خو باشد ۳. موافق و پیرو همسر باشد ۴. اگر همسرش را خشمناک دید، چشمش را بری خواب بَر هم نگذارد، مگر این که شوهرش را راضی و خشنود گرداند ۵. در هنگام غایب بودن شوهر، خودش را از نامحرمان محفوظ دارد.
زن و شوهر
پرده دوم: سازگاری و تفاهم          از موارد که زن و شوهر باید به دارایی هم‌دیگر، به نداری هم‌دیگر، با بد اخلاقی و خوش‌اخلاقی یک‌دیگر بسازند.
زن و شوهر باید بدانند زندگی چندی ساله، اتوبان صاف و یک‌طرفه نیست، بلکه زندگی جاده‌ای است پر پیچ و خم، دارای سراشیبی و سربالایی و دشت و دره...   
زندگی همیشه به طرف بالا نیست، سرازیری هم دارد و گهی زین به پشت و گهی پشت به زین است. زندگی همیشه بر وفق مراد نیست، بلکه هم تلخی و هم شیرینی دارد.    
این طور نباشد که زن فقط در خوشی‌ها زندگی، به اخلاق خوش، به دارایی و به خوبی‌های او با شوهر بسازد؛ و در غیر این‌صورت سرناسازگاری داشته باشد. مرد هم باید این‌طور نباشد که هر موقع همسرش خوش اخلاق، خوش برخورد، خوش‌رو و زیبا و... باشد با او بسازد.   
همین که سِنّی گذشت یا خدای نکرده مریض شد و بستری شد دیگر با او نسازد و به فکر زن دیگر، جوان‌تر از او و زیباتر از او باشد و او را کنج خانه رها کند.         
زن و مرد باید یارِ غم‌خوار و یار باوفای هم‌دیگر باشند و در همه حال به فکر هم باشند و هیچ‌گاه هم‌دیگر را رها نکنند و از دوستی و عشق به هم کم نکنند.   
رهبر انقلاب در هنگام خواندن خطبه‌ی عقد برای زوج‌های جوان چنین می‌گویند:   
معنای سازگاری چیست؟ معنایش این است که زن ببیند این مرد، درست ایده‌آل اوست تا با او سازگار باشد؟ یا مرد ببیند که این زن، کاملا ایده‌آل اوست و همان فرد مطلوب عالی است، تا با او سازگاری داشته باشد؟ اگر یک ذره این‌گوشه یا آن گوشه‌اش کج بود، قبول نیست.           
معنای سازگاری این است؟ نه! اگر سازگاری این باشد که این خودش به طور طبیعی انجام می‌گیرد و اراده‌ی شما را نمی‌خواهد. این که می‌گویند شما سازگار باشید، یعنی شما با هر وضعیتی که هست و پیش آمده بسازید. معنای سازگاری این است.  
یعنی چیزهایی در زندگی پیش می‌آید، خب دونفرند با هم تا حالا آشنایی نداشتند، زندگی نکردند، ممکن است فرهنگ‌شان دو تا باشد. ممکن است عادات‌شان دو تا باشد.   
اول ممکن است یک ناسازگاری‌هایی ببینند، حالا اول ازدواج که نه آدم هیچ متوجه نیست. بعد از یک خرده که گذشت، ممکن است یک ناسازگاری‌هایی حس کند، آیا باید این‌جا از هم سرد شوند و بگویند: این مرد یا این زن دیگر به درد من نمی‌خورد؟!        
نه! شما باید خودتان را با این مسئله تطبیق دهید. اگر چنان چه قابل اصلاح است، اصلاحش کنید و اگر دیدید نه، کاری‌اش نمی‌شود کرد، خب با او بسازید.سازگاری در محیط خانه جز واجبات است. نبایستی زن و شوهر تصمیم بگیرند که خودشان هرچه گفتند همان شود. آن‌چه خودشان می‌پسندند و آن چه راحتی آن‌ها را تامین می‌کند، همان بشود. نه! این طور نباشد، باید بنا داشته باشند که با هم سازگاری کنند. این سازگاری لازم است.آثار سازگاری در زندگی مشترک:      
ایجاد الفت         
نزدیکی دل‌ها به یک‌دیگر   
تحکیم پیوندها    
نزول برکات الهی
زن و شوهر
پرده سوم: تحمل رفتار‌های اشتباه یکدیگر    از وظایف مشترک اخلاقی همسران، تحمل یک‌دیگر و صبر در مقابل آزار، رفتار و گفتارهای ناپسند احتمالی یک‌دیگر است. برای مصون ماندن از درگیری‌های مستمر خانوداگی باید شخصیت همسر را آن‌گونه که هست پذیرفت و با صبوری به زندگی با او ادامه داد.    
پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: هرکس بر بداخلاقی زنش صبرکند، خداوند اجر صبر ایوب را به او عطا می‌کند؛ و هرکس بر بداخلاقی شوهرش صبر کند، خداوند پاداش همسر فرعون را به او می‌دهد.
به پیامبر اکرم(ص) خبر دادند:         
فلان شخص زن خوبی است، روزها روزه می‌گیرد و شب‌ها عبادت می‌کند؛ ولی بداخلاق است و با زبانش دیگران را آزار می‌دهد.   
پیامبر اکرم(ص) فرمود: در او خیری نیست و او اهل جهنم است. 
یکی از شاگردان شیخ رجبعلی خیاط نقل می‌کند که زنی بود که شوهرش سید و از دوستان شیخ بود. او خیلی شوهرش را اذیت می‌کرد؛ پس از چندی آن زن فوت کرد. هنگام دفنش جناب شیخ حضور داشت.
بعد فرمود: موقعی که می‌خواستند او را دفن کنند، اعمالش به شکل سگ درند‌ه‌ی سیاهی درآمد. همین که خانم فهمید که این سگ باید با او دفن شود، متوجه شد چه بلایی در مسیر زندگی بر سر خود آورده است.
شروع کرد به التماس و نعره زدن؛ دیدم خیلی ناراحت است. لذا از این سید خواهش کردم که حلالش کند. او هم به خاطر من حلالش کرد. سگ رفت و او را دفن کردند.          
می‌گویند در منطقه‌ی خرقان، عارف زنده‌دلی به نام شیخ خرقانی می‌زیسته که آوزاه‌ی شهرتش تا دور دست‌ها پیچیده بود. یک روز، شخصی طالب حقیقت از شهری دور به قصد ملاقات شیخ خرقان می‌شود تا پندی بگیرد و از کرامات او بهره‌ای ببرد.       
وی با زحمت فراوان خودرا ب محل سکونت شیخ می‌رساند و منزل او را پیدا می‌کند. هنگامی که در خانه را می‌زند، همسر شیخ ابوالحسن بیرون می‌آید و خواسته‌ی مرد ناشناس را می‌پرسد.        
مرد با احترام پاسخ می‌دهد: می‌خواهم شیخ را زیارت کنم. زن با شنیدن این سخن شروع به فحاشی می‌کند و نسبت به آن شخص و شوهر خود کلمات زشتی را بر زبان جاری می‌سازد. پس از پافشاری فراوان مرد مبنی بر لزوم ملاقات با شیخ، زن می‌گوید همسرش برای جمع‌آوری هیزم به بیابان رفته است.  
مرد از همان مسیری که همسر شیخ گفته بود راهی بیابان می‌شود. از دور فردی را می‌بیند که سوار بر حیوانی است و بار هیزمی را نیز با خود دارد. مطمئن می‌شود که آن شخص، شیخ ابوالحسن خرقانی است. از این که مطلوبش را یافته بود، شادمان می‌گردد.  
کمی که جلو می‌رود متوجه می‌شود شیخ سوار بر شیر درنده‌ای است. وحشت‌زده خود را به شیخ می‌رساند و از او می‌پرسد: آیا تو شیخ ابوالحسن خرقانی هستی؟  
او در پاسخ می‌گوید: آری. آن شخص پیش از مطرح کردن خواسته‌ی خود، از رفتار ناشایستی که همسر او با وی داشته سخن به میان آورده و به شیخ می‌گوید:           
تو چگونه با این زن زندگی می‌کنی و چرا تاکنون او را طلاق نداده‌ای؟      
شیخ در پاسخ می‌گوید: این مقام و کرامتی که خداوند به من عطا فرموده به دلیل صبری است که نسبت به اخلاق بد همسر خود داشته‌ام.           
نکته‌ی آموزنده‌ای که در این داستان نهفته است، این است که اگر انسان برای رضای خدواند بر امور ناخوشایند زندگی صبر کند، به مقامات عالی معنوی نایل خواهد گردید.      
مقام معظم رهبری می‌گوید:
اگر دیدید که همسرتان یک نقطه‌ی عیبی دارد هیچ انسانی بی‌عیب نیست نیست و مجبورید او را تحمل کنید، تحمل کنید که او هم همزمان دارد یک عیبی را از شما تحمل می‌کند.
آدم عیب خودش را که نمی‌فهمد، عیب دیگری را می‌فهمد. پس بنا بگذارید بر تحمل. اگر چنان‌چه قابل اصلاح است، اصلاحش کنید. اگر دیدید کاری نمی‌شود کرد، با او بسازید.پرده چهارم: آیا می‌خواهید شوهر مناسبی باشید؟       ​با همسرتان با لطفات برخورد کنید  
فکر نکنید زن‌ها ضعیف‌اند؛ بلکه باید باور کنید که آن‌ها لطیف‌ و به مانند یک گل هستند. پس برخورد و رفتار شما با او باید هماهنگ رفتار با یک گل باشد و سعی کنید او را پژمرده نکنید.           محاسن وی را تحسین کنید          
بخش‌هایی از شخصیت همسرتان که باعث تمایز او از سایرین می‌شود را مورد توجه و تحسین قرار دهید. شاید این بخش مربوط به صفات اخلاقی، تحصیلات، چهره و زیبایی او باشد.      از او مدام انتقاد نکنید      
به طور مداوم از همسرتان انتقاد نکنید که باعث کم شدن علاقه خواهد شدو باید بعضی را چشم پوشی کرد و موارد دیگر را در فرصت‌های مناسب و با زبانی محبت آمیز بیان کنید.         به حرف‌هایش دقت کنید  
زمانی که همسرتان با شما صحبت می‌کند، به دقت به حرف‌های او گوش دهید. زنان خیلی علاقه دارند که مردها به حرف‌های آن‌ها با دل و جان گوش دهند. همچنین در حین صحبت، سعی کنید آن‌ها را تصدیق نمایید.     لحظات فشار عصبی او را بشناسید 
زمانی که همسرتان از فشار عصبی ناشی از کلنجار رفتن با بچه‌ها، خستگی ناشی از کار در منزل رنج می‌برد، سعی نکنید از لحاظ احساسی به او نزدیک شوید. اگر برای صمیمیت و نزدیک شدن به وی فشار بیاورید، فقط او را عصبانی‌تر کرده و از خود دور می‌کنید؛ بلکه باید به او کمک کنید که از خستگی و عصبانیتش کم شود.در معاشرت با دیگران سخت‌گیر نباشید       
به او فرصت دهید تا با دوستان خود در مجالس مذهبی و معاشرت‌های مشروع شرکت کند، اگر خواست در نماز جماعت و مجالس دعا شرکت نماید، مخالفت نکنید.          به زن اعتماد به نفس بدهید
اگر همسر شما کار اشتباهی انجام داد، درصدد سرزنش و توبیخ او برنیایید؛ به جای حمله و توهین یا کلمات آزاردهنده، با بیانی حاکی از نصیحت و پند وی را به اشتباهش آگاه سازید. به او قوت بدهید و حمایتش کنید. زنان روح لطیف و حساسی دارند؛ به او نشان دهید که هیچ‌گاه تنهایش نمی‌گذارید.همیشه متکی به نظر خود نباشید     
از کلمات تحکم‌آمیز و آمرانه مانند: تو باید، تو نباید، تو هرگز... استفاده نکرده و پیشنهادتان را به همسرتان تحمیل نکنید. اجازه دهید او هم نظر دهد و در یافتن راه‌حل‌ها هم از او نظر بخواهید.     در خانه ساکت نباشید      
بیشتر خانم‌ها از سکوت شوهر در خانه سراسیمه و نگران شده و نشاط خود را از دست می‌دهند. این سکوت را به خود نسبت می‌دهند و پیش خود فکر می‌کنند که همسرشان از کدام کار آن‌ها دلخور شده است که حرف نمی‌زند. آیا خطایی از من سرزده؟ آیا از من ناراحت است؟ آیا ممکن است دیگر مرا دوست نداشته باشد؟ پس به این حساسیت‌های همسرتان توجه کنید. با احوال‌پرسی و پی‌گیری از درس و مشق بچه‌ها، سکوت را بشکنید.       
از خود غیرت بی‌جا نشان ندهید      
غیرت از نوع به‌جا و مثبت برای مرد از ویژگی‌های بارز و لازم است.        
پیامبر اکرم(ص) می‌فرماید: خداوند بندگان با غیرت خود را دوست دارد.   
مراقب باشید تا در ابراز احساسات‌تان دچار واکنش و غیرت‌های بی‌جا نشوید. مثلا شخصی در اداره‌ای برای این که نام همسرش را کارگزینی اداره نداند، از خدمات رفاهی زیادی خود را محروم کرد. این نوع غیرت در روایت نهی شده است.     
امام علی(ع) در نامه‌ای برای امام حسن(ع) نوشت: تو را از غیرت بی‌جا برحذر می‌دارم؛ زیرا غیرت بی‌جا، زنان سالم را به بیماری سوق می‌دهد. 
بنابراین وسواس‌های غلط برخی مردان در زیر نظر گرفتن همسر خود و تذکرهای مدام که چرا با آن مرد حرف زد یا چرا جواب تلفن صدای مرد را داد، از مصادیق غیرت‌های غلط و ناصحیح می‌باشد.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن