تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853225007




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قانون مبهم و واردات پرسود محصولات تراريخته


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۸ خرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۲۷ب.ظ)
قانون مبهم و واردات پرسود محصولات تراريخته موج - مدير کل دفتر موزه هاي تاريخ طبيعي و ذخاير ژنتيکي سازمان محيط زيست گفت: دستکاري‌هاي ژنتيکي بر گونه‌هاي بومي مي تواند تاثير گذار باشد، ارزيابي اين مساله قابل پيگيري است که در آينده با انجام بررسي هاي لازم ارائه خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري موج، محصولات تراريخته (GMO) دو روي سکه فرصت تهديد براي کشور به شمار مي آيند؛ به اذعان تمامي کارشناسان استفاده و توليد اين محصولات در ايران مانند اکثر کشورهاي دنيا گريزناپذير است.
در بعد داخلي و توليد اين نوع محصولات، در سال هاي گذشته پژوهش‌هاي گسترده‌اي در راستاي اصلاح و بهبود نژادي محصولات در کشور انجام داده که دستاوردهاي خوبي نيز به همراه داشته است، از آنجايي که در روش هاي سنتي امکان مقابله با برخي آفات وجود ندارد بايد از روش بيوتکنولوژي براي کنترل آفات استفاده کرد.
ورود سالانه 5 ميليارد دلار محصولات تراريخته به کشور
برخي از اقلام محصولات تراريخته که با نام محصولات دستکاري شده ژنتيکي هم شناخته مي شوند، سال هاست با گردش مالي بالايي به کشور وارد مي شود. تا آنجا که قائم مقام رئيس پژوهشکده بيوتکنولوژي ايران در اين باره اظهار کرد: سالانه پنج ميليارد دلار صرف واردات محصولات تراريخته به کشور مي‌شود که مي‌توانيم با توسعه اين علم از خارج شدن اين ميزان ارز از کشور جلوگيري کنيم.
کارشناسان معتقدند قوانين موجود در اين حوزه آنچنان که بايد به وضع مطلوب نرسيده و خلاها و مخاطراتي چه در حوزه واردات و چه در حوزه توليد به وجود آورده است.
مصطفي قانعي، دبير ستاد توسعه زيست‌فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، در گفت و گو با خبرنگار موج با تاييد اين ادعا تصريح کرد: ما سالانه چندين ميليون دلار صرف خريد اين محصولات مي کنيم که مخالفان و موافقان زيادي هم براي ورود آن وجود دارد اما سنگيني نظر موافقان و آنچه که تا به حال اثبات شده اين است که واردات ما افزايش پيدا کرده است.

علاوه بر بار مالي که ورود اين نوع محصولات براي کشور دارد، ايمني زيستي و مقابله با خطرات احتمالي ورود محصولات تراريخته به کشور داراي اهميت است، قانون ايمني زيستي که تاکيد حفظ تنوع زيستي و بررسي مخاطرات احتمالي محصولات تراريخته گياهي و جانوري دارد به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده و سازوکار لازم براي صادرات، واردات و رهاسازي موجودات و محصولات تراريخته يا دستکاري ژنتيکي شده را فراهم ساخته است ولي ابهاماتي دارد.

اصغرمبارکي، مدير کل دفتر موزه هاي تاريخ طبيعي و ذخاير ژنتيکي، در گفت و گو با موج با اشاره به با تاييد ابهام موجود در قانون صادرات و واردات اين محصولات در کشور گفت: ارزيابي خطرات گونه‌هاي دستکاري شده از نظر قانون ابهام دارد که ابهامات موجود بايد با وزارتخانه هاي جهاد کشاورزي و بهداشت و مجلس شوراي اسلامي حل شود.

واردات محصولات تراريخته رو به افزايش است
گفته مي شود تمام ذرت هاي وارداتي و روغن هاي ذرت موجود و يا روغن کانولا محصولات دانه هاي دستکاري ژنتيکي هستند که بايد پس از بررسي مخاطرات احتمالي از نظر تاثير آن بر تنوع زيستي و ذخاير ژنتيکي و همچنين تاثير آن بر سلامت انسان و دام در کشور مورد استفاده قرار گيرند ولي تاکنون سازو کار لازم براي اين مهم ايجاد نشده و ظرفيت هاي لازم ايجاد نشده است.
پري خوش خلق سيما، عضو هيات مديره انجمن ايمني زيستي، نيز درباره شرايط بهره بردن از تراريخته ها گفت: بايد قبل از استفاده از هرگونه محصولي ابتدا آن را بررسي کنيم و مورد آزمايش قرار دهيم که در حال حاضر آزمايش ها آن طور که بايد جدي و دقيق نيست و مي تواند مخاطراتي را براي سلامت کشورداشته باشد.

محصولات ترايخته مي تواند اقتصاد را متحول کند
دبير ستاد توسعه زيست‌فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري معتقد است: يکي از محصولاتي که به طور يقين مي توانيم از آن استفاده کنيم، پنبه است. اين محصول وارد غذاي مردم نمي شود اما کشاورز را از مشکلاتي که با آنها دست و پنجه نرم مي کند، نجات مي دهد و همچنين اقتصاد را متحول مي کند.
به عقيده وي تراريخته ها در برخي از خوارک هايي که براي دام مي تواند کمک کننده باشد پس ما هم مي توانيم در اين عرصه وارد شويم و از مزاياي آن استفاده کنيم.
اما همان طور که گفته شد: قوانين در اين زمينه مبهم است، مدير کل دفتر موزه هاي تاريخ طبيعي و ذخاير ژنتيکي با اشاره به رويکرد اين سازمان درباره گونه هاي دستکاري شده گفت: ارزيابي خطرات گونه‌هاي دستکاري شده از نظر قانون ابهام دارد که ابهامات موجود بايد با وزارتخانه هاي جهاد کشاورزي و بهداشت و مجلس شوراي اسلامي حل شود.

تحقيقات دانشمندان ثابت کرده است که ژن باکتري جايگزين شده در ژنوم دانه ترايخته مفروف به بي تي که سازند سمي است که آفات نباتي را ازبين مي برد مي تواند براي برخي موجودات سرطا زا باشد و با کاشت دانه اي که حاوي چنين ژني است در حقيقت سبب تغيير اکوسيستم يا تعادل اقليمي مي شود و در نهايت تغيير ذخائر زنتيکي و بدون شک ريسک سلامت و بهداشت جامعه را به دنبال خواهد داشت.

مدير کل دفتر موزه هاي تاريخ طبيعي و ذخاير ژنتيکي نيز با تاييد خطرات احتمالي اين محصولات اظهار کرد: هم‌اکنون ارزيابي خطرات روي گونه هاي بومي در حال انجام است و گزارش نهايي بايد تا پايان سال جاري ارائه شود. اختلاف نظرهايي در اين زمينه ميان سازمان حفاظت محيط زيست و وزارت بهداشت و جهاد کشاورزي به عنوان توليد کننده، وارد کننده و استفاده کننده اين گونه ها وجود دارد که باعث پيچيدگي ماجرا شده است.
وي در ادامه به تاثير اين دستکاري‌هاي ژنتيکي بر گونه‌هاي بومي اشاره کرد و افزود: اين کار بر گونه‌هاي بومي تاثير مي ‌گذارد، اما؛ ارزيابي اين مساله قابل پيگيري است که در آينده ارائه خواهد شد.
بي ترديد مسوولان امر نگراني ها در استفاده از اين نوع محصولات را بايد تا بررسي دقيق و انجام آزمايشات لازم جدي بگيرند تا سلامت جامعه به خطر نيفتد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن