واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: سوالات شایع درمورد زگیل تناسلی؟ + تصاویر
سوالات شایع درمورد زگیل تناسلی؟
زگیل تناسلی، یک بیماری ویروسی منتقله از طریق جنسی است که مردان و زنان را مبتلا میکند. این بیماری ضایعات پوستی به شکل برآمدگیهای توپر یا شبیه خال های گوشتی کوچک در پوست یا مخاط ناحیه تناسلی ایجاد میکند که فاقد درد یا خارش هستند. این ضایعات ممکن است اشکال متعدد، رنگ های متفاوت داشته باشد.
در بسیاری از موارد این بیماری فاقد علامت ظاهری است. این درحالی است که حتی در موارد بدون علامت نیز شانس انتقال و آلوده کردن شرکای جنسی وجود دارد.
آیا من مبتلا به بیماری پاپیلومای تناسلی ” زگیل تناسلی ” هستم؟
این بیماری یکی از بیماریهای شایع قابل انتقال از طریق رابطه جنسی است. عموما این ضایعات شبیه خال گوشتی، در ناحیه کشاله ران، ناحیه تناسلی و یا در اطراف مقعد به وجود می آیند. این زائده های پوستی می توانند از لحاظ اندازه و شکل با هم متفاوت باشند. برخی از آنها شبیه به لکه های صاف سفید رنگ هستند و برخی دیگر به شکل برآمدگی هایی شبیه به خوشه های کوچک گل کلم ظاهر می شوند. در برخی موارد خال گوشتی روی آلت اصلا با چشم دیده نمی شود.
بسیاری از مبتلایان از ظهور ضایعاتی شبیه خال روی آلت که ناگهانی ایجاد شده و روز به روز نیز بر تعداد و اندازه آنها افزوده می شود شکایت دارند.
من در صورت داشتن چه علامت هایی بیمار هستم؟
معمولاً علائم وجود ندارد و بیماری خود به خود و بدون اینکه مشکل جدی ازنظر سلامتی ایجاد کند، خوب میشود به همین دلیل شما میتوانید به این ویروس را به بقیه منتقل کنید. بدون اینکه از وجود آن خبر داشته باشید. البته به وجود آمدن زگیل در ناحیه جنسی (تناسلی) میتواند از علائم ابتلا باشد.
آیا ممکن است زگیل تناسلی در نواحی دیگری مشاهده شود؟
بله. این امکان وجود دارد که زگیل تناسلی باعث آلوده کردن سایر نواحی نظیر دهان و زیر زبان نیز بگردد و ضایعاتی شبیه زگیل در دهان ایجاد کند. معمولا اینگونه موارد نیازمند بررسی بیشتر می باشد.
اگر بیمار باشم چه خطری برای من و یا شریک جنسی ام دارد؟
در نوع پرخطر این بیماری، احتمال تبدیل شدن آن به سرطان گردن رحم یا سرطانهای دیگر آلت تناسلی وجود دارد.
خال گوشتی روی آلت یا همان زگیل تناسلی زندگی را به مخاطره نمی اندازد حتی اگر درمان نشود ممکن است خود به خود از بین برود. در بسیاری از موارد ممکن است آنقدر کوچک باشد که اصلا فرد متوجه آن نشود اما اگر ضایعه باقی بماند یا از نظر تعداد وسایز رشدکند و زیاد شود باید حتما نمونه برداری و بررسی شود و فقط در موارد کمی ممکن است به سمت تغییرات بدخیمی پیشرفت کند. بنابراین بهتر است بررسی های دقیقتر برای ارزیابی ضایعات مشکوک به عمل آید.
آیا مبتلا بودن به این بیماری مساوی با داشتن سرطان است؟
خیر، بسیاری از انواع این بیماریها موجب سرطان نمی شود. خانمها نیز میتوانند با داشتن پاپ اسمیر منظم و درمان زودهنگام از خودشان در مقابل سرطان محافظت نمایند.
من چگونه از خود در مقابل زگیل تناسلی محافظت کنم؟
اگر شما ازنظر جنسی فعال هستید، تعداد شرکای جنسیتان را محدود کنید . بهترین روش محدود کردن تماس جنسی فقط به فرد غیرمبتلا است.کاندوم ممکن است تاحدودی جلوگیری کند اما باید بدانیم که کاندوم ۱۰۰%پیشگیری نمی کند چون که نمی تواند تمام آلت تناسلی مرد را پوشش دهد دونوع واکسن برای HPV وجود دارد . البته هر کدام برای یک نوع خاصی از ویروس HPV موثر است.از کاندوم در زمان تماس جنسی استفاده کنید. اگرچه نواحی پوشیده نشده توسط کانون میتواند آلوده شود و یا سبب انتقال بیماری شود. مراجعه به پزشک یا درمانگاه جهت انجام معاینات دورهای یکی از بهترین راههای حفاظتی است.
اگر مبتلا بودند چه کنم؟ آیا درمانی وجود دارد؟
برای ویروس به تنهایی درمانی وجود ندارد، بدن اکثر مواد علیه ویروس دفاع میکند. برای زگیل تناسلی، تغییرات گردن رحم و سرطان گردن رحم درمان وجود دارد.
برای کاهش انتقال بیماری زگیل تناسلی چکار کنم؟
-تا زمان بهبودی کامل ضایعات باید از ارتباط جنسی خودداری شود زیرا احتمال انتقال زیاد است.
-استفاده از کاندوم در سایر مواقع احتمال ابتلا را کاهش می دهد. ممکن است کاندوم بتواند خطر انتقال و انتشار ویروس خال گوشتی روی آلت را کم کند اما به یاد داشته باشید که در حین رابطه جنسی پوست سایر نقاط آلوده به ویروس نیز ممکن است با هم تماس داشته باشند و منجر به بروز بیماری خال گوشتی روی آلت شوند.
-همچنین از خراشیدن و دستکاری ضایعات باید پرهیز نمود چرا که موجب انتقال آلودگی شده ویا ممکن است عفونت ثانویه باکتریایی روی دهد.
-رعایت بهداشت و تمیز وخشک نگه داشتن محل ضایعات به بهبودی کمک می کند.
-همچون سایر بیماریهای جنسی بهترین راه پشگیری، ارتباط جنسی معقول ومطمئن است. داشتن بیش از یک شریک جنسی می تواند خطر ابتلا به خال گوشتی روی آلت را افزایش دهد.
-از رابطه ی جنسی با افرادی که علائم بیماری های مقاربتی را دارند و یا ممکن است در معرض بیماری های مقاربتی باشند اکیدا باید خودداری گردد.
-از داشتن روابط جنسی آزاد و پر خطر باید پرهیز نمود اما در صورت داشتن اینگونه روابط حتما در مورد بیماری های مقاربتی باید اطمینان حاصل نمود. اما باید به یاد داشته باشیم در بسیاری از موارد فرد آلوده به ویروس هیچگونه اطلاعی از آلودگی و یا بیماری خود ندارد.
آیا زگیل تناسلی درمان دارد؟
درمانی برای HPV وجود ندارد. اما اکثر عفونتهای HPV در واقع به مرور زمان برطرف میشوند یا به اندازهای ضعیف میشوند که بر بدن تأثیری نمیگذارند.
اما زگیل های تناسلی قابل درمان هستند. روش درمان توسط پزشک و با توجه به محل درگیری و اندازه ضایعات تعیین می شود. بسته به نظر پزشک ممکن است از داروهای موضعی مثل پودوفیلین یا سایر روشها مانند لیزر، نیتروژن مایع و فتودینامیک تراپی با آمینولولونیک اسید باشد. میزان عود ضایعات بالاست.
کمترین میزان عود با لیزر دیده می شود. لیزر برای زگیلهای تناسلی گسترده یا عودکننده با استفاده از یک بی حسی موضعی استفاده می شود.
داروهای موضعی (مانند کرمهایی که مستقیماً روی پوست مالیده میشوند) را هم میتوان برای درمان زگیلهای تناسلی تجویز نمود. اما برطرف کردن زگیلهای تناسلی به این معنی نمیباشد که شخص دیگر بهHPV آلوده نیست.
آیا پس از درمان زگیل تناسلی احتمال عود مجدد وجود دارد؟
امکان دارد زگیلها بعداً برگشت کنند، زیرا ممکن است ویروس هنوز در سلولها زنده مانده باشد. شخص آلوده به HPV که هیچ زگیل آشکاری نداشته باشد هم میتواند شریک جنسی خود را به این ویروس آلوده سازد.
پیگیری توسط آزمون پاپ اسمیر خانمها باید به صورت جدی مد نظر قرار گیرد. ممکن است در این زمینه حتی به بررسیهای بیشترمانند نمونه گیری از بافت نیز نیاز باشد.درمان کامل ضایعات توصیه می شود.سایت دکتر عباس انتظاریاخبار مرتبط:واکسن زگیل تناسلی برای چه کسانی مناسب است؟زگیل تناسلی، ویروسی که نیازی به ارتباط جنسی ندارد!هشدار مهم به همسران! زگیل جنسیشیوع زگیل تناسلی از ایذر بیشتر است
پنجشنبه 28 خرداد 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 561]