واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
سازمان مدیریت مصرف برق ایران؛
شرط روشن ماندن کولرها در رمضان
مسئولان وزارت نیرو با اشاره به ورود یک جبهه هوای گرم و سوزان به کشور از هفته آینده، شرط روشن ماندن کولرها و دستگاههای سرمایشی در روزهای گرم و طولانی ماه مبارک رمضان را تشریح کردند.
سازمان مدیریت مصرف برق ایران با انتشار گزارش کوتاهی، اعلام کرد: پیک مصرف برق کشور روز گذشته (سهشنبه ۲۳ خردادماه ۹۴) درمقایسه با روز مشابه سال گذشته حدود دوهزار و ۶۵۳ مگاوات افزایش یافته است.
روز گذشته پیک مصرف برق کشور ۴۵ هزار و ۴۹۳ مگاوات به ثبت رسید درحالی که پیک مصرف برق کشور در روز مشابه سال گذشته حدود ۴۲ هزار و ۸۴۰ مگاوات گزارش شده بود.
از سوی دیگر میزان ذخیره نیروگاههای برق کشور روز گذشته به یکهزار و ۶۵۰ مگاوات رسید و صنايع کشور هم روز گذشته سههزار و ۶۵۰ مگاوات برق مصرف کرده اند.
جبهه هوای گرما وارد کشور میشود
هوشنگ فلاحتیان امروز در جمع مدیران صنعت برق با بیان اینکه تغییرات متوسط دمای وزنی هوا نشان میدهد که هفته دوازدهم امسال نسبت به هفته گذشته نیم درجه کاهش دما و ۰.۲ درجه نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، گفت: در بخش انرژی نیاز مصرفی نسبت به سال گذشته ۱.۷ درصد رشد داشته است.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو با اعلام اینکه هفته دوازدهم میزان انرژی مصرفی به ۶.۷ میلیون مگاوات ساعت رسیده که نسبت به هفته قبلی حدود ۳.۵ درصد افزایش و نسبت به هفته متناظر سال گذشته حدود ۵ درصد رشد داشته است، تصریح کرد: پیک شب در هفته دوازدهم به ۴۴ هزار و ۹۲۰ مگاوات رسیده است، این رقم در مقایسه با هفته گذشته ۲ درصد و نسبت به هفته متناظر سال گذشته حدود ۴ درصد رشد داشته است. همچنین پیک روز به ۴۶ هزار و ۵۱۷ مگاوات رسید که سه درصد نسبت به هفته یازدهم و سال گذشته رشد نشان میدهد.
این مقام مسئول با پیش بینی وضع دما در روزهای آتی اظهار داشت: هفته آینده دمای متوسط وزنی هوا بین ۴ تا ۵ درجه افزایش مییابد و بر اساس همین پیشبینیها، دمای هوای اهواز به ۵۰ درجه و دمای هوای تهران به ۴۱ درجه میرسد.
فلاحتیان با تاکید بر اینکه بر اساس پیشبینیهای انجام گرفته در هفته اول ماه مبارک رمضان میزان مصرف برق در هنگام سحر و همچنین هنگام غروب افطار افزایش یافته و در مجموع پیک مصرف برق به حدود پیک سال گذشته میرسد، تاکید کرد: برنامههای مدیریت مصرف برای حدود ۲۵۰۰ مگاوات هدف گذاری شده که برای تحقق آن حدود ۴۲۰۰ مگاوات به برنامهریزی کردیم.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه تا ۲۰ خرداد یکهزار و ۳۰۵ قرارداد با مشترکان و صنایع برای شرکت در طرح تعطیلات و تعمیرات سالانه و همچنین حدود ۴۲۷ مشترک صنعتی نیز در طرح ذخیره عملیاتی صنایع مشارکت کرده اند که این دسته از مشترکان از مشوق های صنعت برق برخوردار می شوند، تبیین کرد: استفاده از مولدهای مشترکان یکی از برنامه های وزارت نیرو برای تامین برق بوده و هماهنگی لازم برای استفاده از مولدهای مشترکان انجام شده که تا ۲۰ خرداد ۵۷۲ مولد به ظرفیت ۴۷۷ مگاوات به کار گرفته میشود.
وی با یادآوری اینکه تاکنون همکاری بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ مشترک کشاورزی با صنعت برق جلب شده است که بر این اساس، اگر مشترکان بخش کشاورزی در ۴ ساعت پیک از برق استفاده نکنند ۲۰ ساعت دیگر را به صورت رایگان از برق استفاده میکنند بر استفاده حداکثری از ظرفیت نیروگاههای کشور و همچنین رفع محدودیت تولید نیروگاه اصفهان تاکید کرد.
شرط روشن ماندن کولرها در فصل تابستان
به اعتقاد مدیران و مسئولان صنعت برق و وزارت نیرو یکی از مهمترین دلایل اوج گیری پیک مصرف برق تابستانی روشن شدن کولرها و دستگاههای سرمایشی است.
از این رو پس از افزايش ناگهاني پيك مصرف برق و رسيدن به رقم بي سابقه ۴۶ هزار ۵۵۶ مگاوات در روز ۱۶ خرداد ماه، درنهايت در طول چند روز اخیر با کاهش چند درجه ای دمای هوا در اکثر استانهای کشور، پیک مصرف برق هم چند پلهای کاهش یافت.
با اين حال آمارهای منتشر شده از سوی توانیر نشان میدهد میزان مصرف در طول هفته جاری نيز هنوز با ارقام سال گذشته تفاوت فاحشي دارد به طوريكه حدود ۴ هزار مگاوات با روز مشابه سال گذشته فاصله مصرفي مشاهده مي شود.
در همین حال سودابه پاكنژاد كارشناس مديريت مصرف توانير با بیان اینکه باري كه در لحظه پيك به دليل ورود ناگهاني وسايل سرمايشي به مدار مصرف به شبكه وارد مي شود، بسيار شديد است، تصریح کرد: سال از ۸ هزار و ۷۶۰ ساعت تشكيل مي شود و مشتركان تنها ۲۰۰ ساعت را به درستي مصرف كنند تا از هرگونه محدوديت در ارائه خدمات به آنها جلوگيري شود.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه مشتركان بخش خانگي مي توانند به ويژه در حدفاصل ساعت ۱۱ صبح تا ۱۶ بعد از ظهر و ۱۸ عصر تا ۲۳ شب، با استفاده درست از وسايل برقي، مصرف برق را مديريت كنند، بیان کرد: هنگام ظهر و حدود ساعت هاي ۱۳ تا ۱۴ كه هوا به شدت گرم مي شود، ناگهان بار سرمايشي اوج مي گيرد كه مشتركان مي توانند به ويژه در اين ساعت ها، تنها كولر خود را روشن نگه دارند و استفاده از ساير وسايل برقي مانند سشوار، رايانه، جاروبرقي، اتو، خوراك پزها، مايكروويو، ساندويچ ساز و توستر را به ساير ساعتهاي شبانه روز كه هوا خنك تر است منتقل كنند.
وی با بیان اینکه ادامه اين روند مصرف ممكن است باعث شود مردم از خنكاي وسايل سرمايشي محروم شوند، اظهار داشت: ساير بخش هاي مصرفي مانند ادارات نيز بايد در اين ساعت ها بهينه سازي مصرف را در دستور كار خود قرار دهند./مهر/110
۲۷/۰۳/۱۳۹۴ - ۱۷:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]