واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری فردوس خبر داد
نهالکاری 107 هکتار عرصه بیابانی در فردوس
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری فردوس از نهالکاری 107 هکتار از عرصههای بیابانی این شهرستان خبر داد.
عباسعلی غلامی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در فردوس به مناسبت 27 خردادماه روز ملی مقابله با بیابانزایی اظهار کرد: به بخشی از سطح زمین که با شکل رویش گیاهان، خشکی هوا، وزش بادهای شدید و بارندگی کم ولی تبخیر فراوان روبهرو است، بیابان میگویند که درجه حرارت در این نقاط در روز، ماه، فصل و سال نوسان شدیدی دارد. وی، بیابانزایی را تخریب زمینها تحت تاثیر عوامل اقلیمی و انسانی دانست و گفت: این تخریب میتواند سبب از بین رفتن پوشش گیاهی و پیدایش شرایط بیابانی شود و بر گسترش قلمرو بیابانها بیفزاید و چنین مناطقی در سطح کره زمین وسعتی برابر 21 میلیون کیلومتر مربع دارد که حدود 20 درصد خشکیها را در بر میگیرد. رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری فردوس افزود: بیش از 150 کشور جهان با مشکل گسترش نواحی بیابانی روبهرو هستند و حدود 90 درصد قلمرو ایران نیز در معرض بیابانزایی قرار دارد. غلامی با اشاره به اینکه سالانه یک درصد مراتع کشور به بیابان تبدیل میشود، تصریح کرد: کاهش پوشش گیاهی، عدم دسترسی به منابع آب مورد نیاز حتی برای نوشیدن، قحطی و خشکسالی، تهیدستی و فروپاشی نظامهای معیشتی و ساختارهای فرهنگی و اجتماعی از نتایج زیانبار بیابانزایی است. صرف 97 میلیون تومان اعتبار برای بیابانزدایی در فردوس وی با اشاره به اینکه شهرستان فردوس دارای 130هزار هکتار بیابان و کویر است، یادآور شد: حدود 20 هزار هکتار آن کانون بحران فرسایش بادی و در معرض فرسایش شدید، رسوبگذاری و رسوببرداری قرار دارد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری فردوس از نهالکاری 107 هکتار از عرصههای بیابانی این شهرستان خبر داد و گفت: تولید 9 هزار و 840 نهال گلدانی آتریپلکس، تولید 100هزار اصله نهال ریشهای و خزانهای، آبیاری سنواتی 90 هکتار از طرحهای نهالکاری، تهیه سه هزار کیلوگرم بذور مرتعی و بیابانی، احداث بادشکن زنده حاشیه مزارع به طول 3 هزار متر، حفاظت و قرق در سطح 500 هکتار و مدیریت روانآبهای سطحی و روش هلالیهای آبگیر را از جمله اقدامات انجام شده در واحد تثبیت شن و بیابانزدایی در سال گذشته اعلام کرد.
غلامی با اشاره به اینکه برای انجام اقدامات واحد تثبیت شن و بیابانزدایی مبلغ 97 میلیون تومان اعتبار هزینه شده است، افزود: کاشت درختان و گیاهان مقاوم و متناسب با مناطق خشک، بارش باران مصنوعی، پخش سیلاب و پخش آب، تعادل دام و مرتع برای حفاظت از پوشش گیاهی موجود، بهرهگیری از روشهای کارآ در انباشتن آب باران و احیای شورهزارها را از جمله راهکارهای مقابله با بیابانزایی عنوان کرد.
انتهای پیام/69007/ح40
94/03/27 - 16:18
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]