واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در تفاسير آمده است: از همسر پیغمبر(ص) پرسيدند: بهترين خاطرهاى كه از رسول خدا صلى الله عليه وآله به ياد دارى چيست؟ گفت: تمام كارهاى پيامبر شگفت انگيز بود، اما مهمتر از همه براى من، اين بود كه...
پایگاه خبری تحلیلی تراز: ایمان بالاتر از اسلام است. اما ایمان چیست و اسلام کدام است؟ اسلام این است که با زبان به حقانیت خداوند متعال اقرار کنیم. اما ایمان یعنی باور قلبی. اغلب ما مسلمانیم و اسلام آورده ایم اما چرخ ایمانمان خوب نمی چرخد! باور قلبی و یقین به قدرت لا یزال الهی نداریم. به زبان می گوییم خدا قادر مطلق است ولی دستمان را پیش کس و ناکس دراز می کنیم! اگر باور کنیم که همه عالم مخلوق خداست و با خواست خدا کُن فیکون می شود دیگر از هیچ چیز و هیچ قدرتی هراس نخواهیم داشت؛ دیگر با کوچکترین مشکل مالی و جانی قافیه را نمی بازیم؛ دیگر با تهدید و تحریم و محاصره دشمن تسلیم نخواهیم شد چرا که باور داریم قادر متعال اوست و مابقی امور همه بازی دنیاست!
در آیات 189 و 190 سوره آل عمران می خوانیم:
«وَلِلّهِ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ وَاللّهُ عَلَىَ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ.»
«و فرمانروايىِ آسمانها و زمين از آنِ خداست، و خداوند بر هر چيزى تواناست.»
«إِنَّ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ وَاخْتِلاَفِ اللَّيْلِ وَالنَّهَارِ لآيَاتٍ لِّأُوْلِي الألْبَابِ.»
«حقّا كه در آفرينش آسمانها و اين زمين و آمد و رفت شب و روز نشانه هايى است (از قدرت و علم و حكمت خدا) براى صاحبان عقل و خرد ناب.»
***سه نکته:
* خزينه دار اوست، ما نگران چه چيزی هستيم!؟
حكومت خداوند نسبت به جهان، حقيقى است نه اعتبارى، چون وجود و بقاى هرچيز تنها بدست اوست. از طرف دیگر حكومت خداوند دائمى و هميشگى است، ولى حكومت هاى غير الهى چند صباحى بيش نيست. علامه جوادی آملی می فرماید: "رزق به دست ديگری است، سماوات و ارض به دست ديگری است، كليددار اوست، خزينه دار اوست، ما نگران چه چيزی هستيم!؟"
** بهترین خاطره همسر پیامبر(ص) از حضرت
در تفاسير آمده است: از همسر پیغمبر (ص) پرسيدند: بهترين خاطره اى كه از رسول خدا صلى الله عليه وآله به ياد دارى چيست؟ گفت: تمام كارهاى پيامبر شگفت انگيز بود، اما مهمتر از همه براى من، اين بود كه رسول خدا شبى در منزل من استراحت مى كرد، هنوز آرام نگرفته بود كه از جا برخاست، وضو گرفت و به نماز ايستاد و به قدرى گريه كرد كه جلو لباسش تر شد، بعد به سجده رفت و به اندازهاى گريه كرد كه زمين تر شد. صبح كه بلال آمد سبب اين همه گريه را پرسيد، فرمود: ديشب آياتى از قرآن بر من نازل شده است. آنگاه آيات 190 تا 194 سوره آل عمران را قرائت كرد و فرمود: واى بركسى كه اين آيات را بخواند و فكر نكند! (تفاسیر فخررازى، قرطبى و مراغى)
*** آیاتی که امیرالمومنین(ع) در بستر می خواند
از «نوف بكالى» صحابه خاص حضرت على عليه السلام نقل شده است كه شبى خدمت حضرت بودم. امام از بستر بلند شد و اين آيات (190 تا 194 سوره آل عمران) را خواند. سپس از من پرسيد: خوابى يا بيدار؟ عرض كردم بيدارم. فرمود: خوشا به حال كسانى كه آلودگى هاى زمين را پذيرا نگشتند و در آسمانها سير مى كنند. (تفسير نمونه)
چهارشنبه 27 خرداد 1394 ساعت 07:29
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]