واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مدیرکل مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها:
اتحادیه منابعطبیعی در تمامی استانهای کشور تشکیل می شود
بسترسازی برای بهره گیری از توان جوامع محلی و توانمندسازی آنها مهمترین هدف از ایجاد این اتحادیه به منظور احیاء و حفاظت از منابع طبیعی کشور است.
به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران؛ مدیرکل مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها گفت: در تمامی استانهای کشور تا پایان امسال اتحادیه منابعطبیعی تشکیل میشود
غلامرضا هادربادی در جمع خبرنگاران در سمنان از تشکیل اتحادیه منابعطبیعی در 10استانها خبر داد و اظهار کرد: علاوه بر راه اندازی اتحادیه در این 10 استان، ایجاد اتحادیه منابعطبیعی در 5 استان دیگر کشور نیز در حال انجام است. ضمن اینکه با برنامه ریزی که صورت گرفته اتحادیه های منابعطبیعی تا پایان امسال در همه استان ها شکل می گیرد.
وی همچنین از تشکیل اتحادیه ملی تعاونی های منابعطبیعی و آبخیزداری کشور ظرف روزهای آینده خبر داد و افزود: روز گذشته اعضای هیات امنای این اتحادیه انتخاب شدند.
مدیرکل دفتر ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها و مراتع کشور با اشاره به اهداف سازمان از تشکیل اتحادیه ملی، خاطرنشان کرد: بسترسازی برای بهره گیری از توان جوامع محلی و توانمندسازی آنها مهمترین هدف از ایجاد این اتحادیه به منظور احیاء و حفاظت از منابع طبیعی کشور است.
هادربادی از استفاده از بهرهبرداران و جوامع محلی به مثابه یک راهکار موثر در احیاء ،حفاظت و بهره برداری بهتر از عرصه های طبیعی کشور یاد کرد و اظهار داشت: با توجه به اهمیت مشارکت جوامع محلی، باید در تمامی طرح ها و پروژه ها به منافع بهرهبرداران و مردم محلی توجه جدی شود.
وی، به برخی پروژه های سازمان متبوع خود در همین راستا اشاره و تصریح کرد: اجرای پروژه های بین المللی ترسیب کردن و منارید در همین راستا و با حداقل اعتبارات و هزینه در بیست استان کشور در حال انجام است.
مدیرکل دفتر ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها با اذعان به اینکه توانمندسازی باید از پایین به بالا باشد، به جایگاه آموزش و ترویج در دستیابی به اهداف پیش بینی شده اشاره کرد و گفت: توانمندسازی جوامع انسانی و جذب مشارکت های مردمی اصلی ترین عامل موثر در توسعه است و از این منظر باید جدی گرفته شود.
وی از ضرورت کاهش فشار بر عرصه های طبیعی از طریق کاهش چرای دام در این عرصه ها سخن گفت و افزود: توانمندسازی جوامع محلی، ایجاد صندوق های خرد اعتباری و مهمتر از همه آموزش مردم محلی با هدف ایجاد مشاغل جایگزین از جمله راهکارهای ما در اجرای این پروژه ها است تا باتوجه به وجود دام مازاد بر ظرفیت مراتع با کمک خود مردم محلی بطور مثال از فشار دام ها بر منابع طبیعی بکاهیم.
هادربادی با بیان اینکه اجرای طرح های مقابله با بیابانزایی در کشور ما بر اعتبارات دولتی تکیه دارد، خاطرنشان کرد: استفاده از سرمایه های اجتماعی و مالی تشکل ها و جوامع محلی می تواند در مقابله با بیابانزایی نقش آفرینی جدی داشته باشد و از این رو استفاده و بهره گیری از آن امر مهم و غیرقابل انکاری است.
انتهای پیام/س
اخبار مرتبط
معرفی ذخيرهگاه زيست كره تنگ صياد و سبزكوه، به ۱۹۶ كشور دنيا
راه اندازی انستیتو تکثیر و پرورش حشرات مفید جهت تولید محصول سالم
صدور سند مالکیت برای ۷۱ درصد از اراضی ملی در اردبیل
۱۰۰ هزار هکتار از اراضی قزوین در معرض تبدیل شدن به کانون ریزگردها هستند
کاهش تخریب منابع طبیعی در قزوین
۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]