واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جزئيات تازه از جاسوسي اسرائيل از محل مذاكرات هستهاي
تحقيقات بيشتر در خصوص جاسوسي اسرائيل از هتلهاي محل مذاكرات، نشان ميدهد كه اين ويروس از كدهاي ديجيتالي سرقت شده استفاده كرده است. همچنين ميان ويروسهاي دوكو و «استاكس نت» همپوشاني وجود دارد.
تحقيقات بيشتر در خصوص جاسوسي اسرائيل از هتلهاي محل مذاكرات، نشان ميدهد كه اين ويروس از كدهاي ديجيتالي سرقت شده استفاده كرده است. همچنين ميان ويروسهاي دوكو و «استاكس نت» همپوشاني وجود دارد.
به گزارش مهر به نقل از پايگاه خبري اِف بيزينس، تحقيقات بيشتر در خصوص ويروس رايانهاي مورد استفاده در جاسوسي اسرائيل از هتلهاي محل مذاكرات هسته اي، نشان ميدهد كه اين ويروس از كدهاي ديجيتالي سرقت شده از شركت «فاكسكان» به عنوان بزرگترين پيمانكار توليد قطعات الكترونيك جهان استفاده كرده است. همچنين ميان ويروسهاي سايبري «دوكو» و «استاكس نت» همپوشاني وجود دارد.
ابتداي هفته جاري بود كه گزارش اوليه شركت «كسپراسكاي» درباره جاسوسي اسرائيل از مذاكرات هستهاي در بحبوحه دور ششم مذاكرات هستهاي كشورهاي 1+5 با ايران، واكنشهاي بسياري را در محافل سياسي در سراسر جهان به همراه داشت.
شركت روسي كسپراسكاي كه در حوزه امنيت سايبري فعاليت ميكند پس از آنكه گزارش كوتاه و فوري خود را درباره جاسوسي دستگاه امنيتي رژيم صهيونيستي از سه هتل محل مذاكرات با نسخهپيشرفتهاي از بدافزار «دوكو» منتشر كرد، ديروز نيز جزئيات بيشتري را در ادامه تحقيقات خود اعلام و منتشر كرد.
ادامه تحقيقات اين شركت درباره اين ويروس پيچيده اينترنتي نشان ميدهد كه بدافزار دوكو با استفاده از كدهاي ديجيتال معتبر مسروقه از شركت بزرگ سازنده قطعات الكترونيكي «فاكسكان» به جاسوسي از مذاكرات هستهاي پرداخته است.
كسپراسكاي اعلام كرد كه كارشناسان اين شركت متوجه شدهاند كه ويروس دوكو ۲/۰ با استفاده از كدهاي معتبر نرم افزاري از شركت تايواني «هان هاي» معروف به فاكسان مسير ترافيك رايانهاي را تغيير داده و توانسته است به اهداف جاسوسي سايبري اقدام نمايد. بسياري از شركتهاي بزرگ سازنده قطعات الكترونيك در جهان مانند «اپل»، «گوگل»، «هوآوي»، «مايكروسافت» و «بِلك بري» از جمله مشتريان شركت پيمانكاري فاكسكان تايوان به حساب ميآيند.
گذرواژههاي ديجيتالي كدهايي هستند كه براي شناسايي رايانههاي مجاز در يك شبكه استفاده ميشوند و به عنوان مبناي تجارت الكترونيك و ساير مبادلات خودكار در شبكه گسترده جهاني (وب) محسوب ميشود و مورد بهره برداري قرار ميگيرند.
اين كارشناسان در تشريح نحوه اين جاسوسي در فضاي مجازي گفتند: جاسوسان سايبري با بهره گرفتن از كدهاي مسروقه و فريب دادن سيستمهاي كامپيوتري در واقع مبادرت به انجام عملي ميكنند كه اين سيستمها، مسروقه بودن كدهاي مذكور را متوجه نشده و اينگونه تلقي كنند كه كدهاي مذكور از جانب سيستمهاي كامپيوتري معتبر ميباشند. لذا كارشناسان امنيت سايبري اين موضوع را تهديد بزرگي در تبادلات اينترنتي ميدانند.
كسپراسكاي روسي و شركت امريكايي «سيمنتك كراپ» كه در زمينه مسائل امنيت سايبري فعاليت ميكنند اعلام كردند كه اين ويروس برنامههاي نرم افزاري مشتركي را با نرم افزار جاسوسي پيشين دوكو دارد كه سابقاً براي اهداف جاسوسي توسط رژيم صهيونيستي ساخته و مورد استفاده قرار گرفته بود.
در ادامه اين گزارش آمده است: از آنجايي كه در ماه فوريه سال جاري، امريكا اين رژيم را به بهره برداري گزينشي از بخشهايي از مذاكرات هستهاي براي آسيب به مذاكرات در جريان مذاكرات هستهاي متهم كرده بود، لذا تكذيب استفاده از اين بدافزار توسط اسرائيل فاقد صحت ميباشد.
هر دو شركت فعال روسي و امريكايي (كسپراسكاي و سيمنتك كراپ) در زمينه امنيت سايبري با اطمينان اعلام كردهاند كه ميان ويروسهاي دوكو و «استاكس نت» همپوشاني وجود دارد.
اين گزارش ادامه داد: ويروس استاكس نت در يك پروژه مشترك امريكايي- اسرائيلي در سال ۲۰۰۹ در تلاش بود تا به ۱۰۰۰ يا حتي تعداد بيشتري از سانتريفيوژهاي مورد استفاده در غنيسازي اورانيوم در سايت هستهاي نطنز آسيب برساند و آنها را نابود كند. كسپراسكاي در پايان گزارش خود اعلام كرد: مهاجمان ويروس سايبري دوكو تنها بدافزاري هستند كه به اين كدها دسترسي دارند و بنابراين اين فرضيه را كه مهاجمان مذكور سخت افزارها را با هدف رسيدن به اين سانتريفيوژها هك كردهاند قطعي كرده است. كسپراسكاي پس از يافتههاي اخير خود سرقت كدهاي ديجيتالي فاكسكان را به اطلاع اين شركت رسانده است تا از ادامه اين روند جلوگيري شود.
منبع : مهـــر
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]