واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ خرداد ۱۳۹۴ (۱۶:۳۰ب.ظ)
سرمايهگذاري سازمان بنادر براي امداد و نجات دريايي موج - معاون دريايي سازمان بنادر و دريانوردي گفت: اين سازمان به عنوان مرجع دريايي کشور در بخش امداد و نجات دريايي و مقابله با آلودگي نفتي، ۱۵۳ ميليارد تومان سرمايهگذاري انجام داده است.
به گزارش خبرگزاري موج، هادي حقشناس، معاون دريايي سازمان بنادر و دريانوردي، در همايش ملي منطقهاي جستجو و نجات دريايي و مقابله با آلودگي نفتي درياي خزر در اداره کل بنادر و دريانوردي استان گيلان (بندر انزلي) اظهار کرد: با توجه به تأکيدات مقام معظم رهبري و رئيسجمهوري به حفظ محيط زيست دريايي اين مساله، از راهبردهاي مهم سازمان بنادر و دريانوردي کشور محسوب ميشود.
وي مهمترين چالشهاي زيست محيطي خزر را تعيين نشدن رژيم حقوقي درياي خزر، اجرايي نشدن مطلوب کنوانسيون تهران، فرسودگي سکوها و لولههاي نفتي سواحل کشورهاي آذربايجان، قزاقستان و ترکمنستان و نشت مداوم نفت، ترانزيت سوخت در خزر و احتمال بروز سوانح، ورود انواع زباله و فاضلاب و سموم کشاورزي از طريق رودخانهها به دريا و در نتيجه آلودگي شديد سواحل، نوسانات سطح آب درياي خزر، پيشروي به حريم دريا و خصوصي شدن سواحل و عدم نظارت و کنترل بر آنها، انقراض نسل ماهيان خاوياري، استخواني و فک درياي خزر عنوان کرد.
وي با اشاره به تردد سالانه پنج هزار شناور در خزر متذکر شد: با توجه به اينکه در خزر تنها ما پنج کشور حضور داريم و در صورت بروز آلودگي خود بايد دست به کار شويم؛ سطح آمادگي بايد بيشتر باشد.
حقشناس وجود نفت و گاز، حملونقل دريايي، گردشگري و تفريحي، آبزيان و صيد آنها را مهمترين ارزش اقتصادي خزر عنوان و بر لزوم توجه به محيط زيست خزر تأکيد کرد.
وي افزود: از خليجفارس سالانه بيش از ۵۰ هزار شناور عبور ميکند که احتمال ۳۰ درصد ريسک آلودگي وجود دارد.
حقشناس با بيان اينکه يکسوم ريسک در خليجفارس براي ايران است، گفت: به همين دليل سازمان بنادر و دريانوردي، هزينه بسياري را براي مقابله با آلودگيهاي زيست محيطي دريا و امداد و نجات انجام داده است.
وي تصريح کرد: با توجه به اهميت مساله محيط زيست و سلامت انسان و موجودات ديگر سازمان بنادر و دريانوردي ۶۰ ميليارد تومان براي آمادگي مقابله با آلودگي نفتي در خليجفارس هزينه کرده است.
وي امکانات و تجهيزات سازمان بنادر و دريانوردي را هشت فروند بالگرد و يک فروند هواپيما، ۱۷ فروند شناور جستجو و نجات، ۱۶ قايق، هفت مرکز اصلي جستجو و نجات دريايي، ۱۳ مرکز فرعي و چهار مرکز فرعي پايش آلودگي نفتي عنوان کرد.
به گفته حقشناس؛ همچنين سالانه ۱۰ ميليارد تومان هزينه عملياتي راهبري، تعمير و نگهداري شناورها و تجهيزات مورد استفاده در اين حوزه براي کل کشور صرف ميشود.
وي ادامه داد: گرچه سازمان بنادر و دريانوردي مرجع دريايي کشور محسوب ميشود، اما؛ مسائلي که در اين حوزه اتفاق ميافتد از حوزه سازمان خارج است و همت تمامي دستگاههاي اجرايي را ميطلبد.
حق شناس همچنين يادآور شد: در بازه زماني پنج ساله تا پايان سال ۹۳ در ۴۶۱ مورد سانحه دريايي وارد عمل شديم.
معاون دريايي سازمان بنادر و دريانوردي، با اشاره به اين که ايران به کنوانسيونهاي مختلف دريايي ملحق شده، افزود: به لحاظ بينالمللي مکلفيم آمادگي کامل در شمال و جنوب براي بحث مقابله با آلودگي نفتي و امداد و نجات دريايي داشته باشيم.
وي با تأکيد بر اين که رابطه مستقيم بين اکولوژي و اقتصاد وجود دارد، متذکر شد: تنها با حفظ سلامت محيط زيست ميتوان به توسعه پايدار دست يافت.
حقشناس افزود: امروز در دنيا بحث بنادر هوشمند مطرح شده که يکي از شاخصههاي مهم آن کاهش مصرف انرژي و گازهاي ناشي از مصرف، افزايش کارايي اقتصادي به منظور افزايش جريان ترافيک و تجارت است.
وي با اشاره به اين که در سال ۲۰۰۸ ميلادي، ۶۰ بندر جهان براي کاهش گازهاي گلخانهاي همپيمان شدند، تأکيد کرد: ما نيز بايد آمادگي داشته باشيم بنادر ايران را به بنادر هوشمند تبديل کنيم.
معاون دريايي سازمان بنادر و دريانوردي خاطرنشان کرد: هم اکنون در بندرگاه انزلي و نوشهر، کابل گذاري براي امکان استفاده کشتيها از انرژي برق انجام شده است.
حق شناس يادآور شد: آب، هوا و خاک سه عنصر حياتي است که فقط متعلق به ما نيست، بلکه به نسلهاي آينده نيز تعلق دارد و در صورت تخريب اين سه عامل نميتوانيم به توسعه دست پيدا کنيم.
همايش و مانور ملي منطقهاي جست و جو و نجات و مقابله با آلودگي نفتي درياي خزر با حضور نمايندگاني از روسيه، ترکمنستان، آذربايجان و قزاقستان روزهاي بيست و پنجم و بيست و ششم در بندرگاه انزلي در حال اجراست.
بندر انزلي با ۱۰پست اسکله و امکان تخليه و بارگيري بيش از شش ميليون تن کالا در سال بزرگترين و مجهزترين بندرگاه ايراني حاشيه درياي خزر محسوب ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]