واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: خرید تضمینی گندم از کشاورزان استان آغاز می شود
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی کردستان گفت: امسال هیچ محمولهای به جز محمولههای آلوده به سموم از مراکز خرید برگشت نمیخورد.
جمال صالحی در نشست هماهنگی خرید گندم شهرستان قروه با اشاره به سرمازدگی مزارع گندم کردستان در سال زراعی جاری اظهار داشت: کردستان در شرایط مطلوب کشت و داشت گندم، امکان تولید یک میلیون تن گندم را داراست که امسال به دلیل سرمازدگی و خشکسالی بخش عظیمی از مزارع این استان خسارت دیده است. وی افزود: 584 هزار هکتار زمینهای زراعی استان در سال زراعیجاری به کشت گندم اختصاص یافته است که پیش بینی میشود 360 هزار تن گندم از آن برداشت شود. این مسئول با بیان اینکه کردستان در سالهای گذشته رتبه سوم برداشت و خرید گندم را در بین استانهای کشور به دست آورده است، تصریح کرد: با توجه به کاهش برداشت ناشی از سرمازدگی، میزان خرید نیز با کاهش چشمگیری مواجه میخواهد شد که پیشبینیها حاکی از خرید 250 هزار تن گندم است. وی از آمادگی کامل مراکز خرید و انبارهای نگهداری گندم در استان خبر داد و تصریح کرد: ناظران فنی در راستای حمایت از حقوق گندمکاران در مراکز خرید گندم حضور خواهند یافت که گندم تولیدی کشاورزان به قیمت تضمینی یکهزار و 155 تومان با 4 درصد افت مفید و 2 درصد افت غیرمفید خریداری شود. این مسئول خاطرنشان کرد: در صورتی که گندم تولیدی با کیفیت و پاک باشد، این رقم تا یکهزار و 169 تومان قابل افزایش است.وی خاطرنشان کرد: امسال با توجه به به اینکه قیمت گندم وارداتی 200 تا 250 تومان کمتر از قیمت خرید تضمینی دولتی است، هیچ دلیلی برای ورود گندم تولیدی داخل به چرخه غیرانسانی وجود ندارد.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بارزگانی کردستان با بیان اینکه 93 درصد گندم تولیدی در کردستان به صورت دیم و 7 درصد آبی است، گفت: قروه با 12 هزار و 400 هکتار اراضی آبی رتبه اول تولید گندم آبی در استان را داراست. صالحی افزود: 84 مرکز خرید دولتی و خصوصی با ظرفیت ذخیرهسازی 500 هزار تن در استان برای خرید و نگهداری محصول تولیدی گندمکاران پیشبینی شده که از این مراکز 70 مرکز از آن اتحادیه شبکههای تعاونی و 14 سیلوی دولتی و خصوصی است. وی با بیان اینکه امسال برای دومین سال متوالی قیمت خرید تضمینی گندم در شهریور ماه اعلام شد، تصریح کرد: این امر نقطه قوت مثبت و مهمی از بعد امنیتی و روانی برای کشت گندم از سوی گندمکاران است. صالحی دومین عامل مثبت در دو سال اخیر را تامین اعتبار و پرداخت به موقع وجه گندم اعلام کرد و افزود: امسال عاملیت خرید گندم به بانک کشاورزی محول شده است. وی افزود: این بانک، بانک تخصص است و کشاورزان تسهیلاتی را از آن دریافت کردهاند که شاید بنا به دلایلی امکان پرداخت تسهیلات را نداشتهاند که بانک مذکور به هیچ عنوان حق ندارد، دیون کشاورزان را از محل خرید تضمینی گندم تسویه نماید. به گفته مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی کردستان عمده دغدغه کشاورزان در زمینه بهای گندم در ارتباط با همین مساله است، که باید با اطلاعرسانی مناسب و گسترده زمینه روانی خرید گندم را فراهم کنیم. مدیرکل شرکت غله و خدمات بارزگانی استان کردستان در پایان افزود: سطح زیر کشت گندم در استان 532 هزار هکتار است که 500 هزار هکتار آن به گندم دیم و 32 هزار هکتار به کشت گندم آبی اختصاص دارد.
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]