واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ خرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۳۵ق.ظ)
اتصال شرق کشور به ترکيه با اجراي کنارگذر جنوبي تهران موج - معاون شرکت ساخت و توسعه زيربناهاي حملونقل کشور با بيان اين که با احداث آزادراه کنارگذر جنوبي تهران، شرق کشور از طريق آزادراه تهران - تبريز - مرند - بازرگان به ترکيه متصل ميشود، گفت: با اجراي پروژه بيش از ۱۰ هزار و ۱۷۰ ميليارد تومان به اقتصاد ملي کشور کمک ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، حسن احمدي نوري، معاون شرکت ساخت و توسعه زيربناهاي حملونقل کشور، از ساخت کنارگذر جنوبي تهران خبر داد و گفت: اين محور يکي از آزادراههاي مهم کشور است که احداث آن در دستور کار وزارت راه و شهرسازي قرار گرفت.
وي با بيان اين که کنارگذر جنوب تهران در کريدورهاي بينالمللي حملونقل شرق - غرب و شمال - جنوب و همچنين شبکه بزرگراههاي آسيايي واقع شده است، افزود: با اجراي اين آزادراه شرق کشور از طريق آزادراه تهران - تبريز - مرند - بازرگان به ترکيه متصل ميشود.
معاون ساخت و توسعه آزادراههاي شرکت ساخت و توسعه زيربناهاي حملونقل کشور با اشاره به اينکه ۲۴۰۰ ميليارد تومان براي اجراي اين طرح پيشبيني شده است، افزود: کنارگذر جنوبي تهران از چهار استان قزوين، البرز، تهران و مرکزي عبور ميکند.
احمدينوري اظهار کرد: اين آزادراه از منطقه آبيک در استان قزوين آغاز ميشود و بعد از عبور از فرودگاه بينالمللي امام خميني (ره)، آزادراههاي ساوه - تهران و تهران - قم را قطع ميکند و به آزد راه قم - گرمسار در منطقه چرم شهر متصل ميشود.
وي ادامه داد: در حال حاضر ترافيک سنگيني از استانهاي غربي و شمالي کشور وارد استان البرز ميشوند که با اجراي اين آزادراه ديگر کاميونهاي سنگين به مقصد شرق کشور از اين کنارگذر عبور ميکنند و وارد شهر تهران نميشوند.
وي با اشاره به کاهش ۲۰ کيلومتري مسير با اجراي اين پروژه گفت: با احداث آزادراه کنارگذر جنوبي تهران زمان سفر براي وسايل نقليه سبک ۹۰ دقيقه و براي وسايل نقليه سنگين نيز ۱۱۰ دقيقه کاهش مييابد.
معاون ساخت و توسعه آزادراههاي شرکت ساخت و توسعه زيربناهاي حملونقل کشور با بيان اينکه طول کنارگذر جنوب تهران ۱۵۸ کيلومتر است، افزود: دوران مطالعه و ساخت اين محور ۴ سال و دوران بازگشت سرمايه آن براي بخش خصوصي ۲۰ سال است.
احمدي نوري ميزان صرفهجويي سوخت با احداث کنارگذر جنوبي تهران در دوره بهرهبرداري را بيش از ۲۳۰۰ ميليون ليتر عنوان کرد و به پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي گفت: همچنين با احداث اين آزادراه با کاهش زمان سفر حدود ۷۴۰۰ ميليارد تومان صرفهجويي ميشود.
وي کاهش گازهاي گلخانهاي را يکي از مزاياي مهم ساخت کنارگذر جنوبي تهران ذکر کرد و افزود: با کاهش ايجاد گازهاي گلخانهاي مانند CO۲ با احداث اين کنارگذر، معادل ۴۶۰ ميليارد تومان صرفهجويي اقتصادي ميشود.
معاون ساخت و توسعه آزادراههاي شرکت ساخت و توسعه زيربناهاي حملونقل کشور اضافه کرد: با صرفهجويي اقتصادي ناشي از کاهش مصرف سوخت، کاهش زمان سفر و کاهش ايجاد گازهاي گلخانهاي در دوران مشارکت، بيش از ۱۰ هزار و ۱۷۰ ميليارد تومان به اقتصاد ملي کشور کمک ميشود.
احمدي نوري با بيان اين که کنارگذر جنوبي تهران در ۳ باند رفت و ۳ باند برگشت ساخته ميشود، گفت: در اين محور ۱۰ تقاطع با راههاي فرعي و راهآهن وجود دارد و علاوه بر ايجاد دو دستگاه پل رودخانهاي، افزايش ايمني و ايجاد ارتباط بين شرق و غرب کشور را در پي خواهد داشت.
معاون ساخت و توسعه آزادراههاي شرکت ساخت و توسعه زيربناهاي حملونقل کشور تأکيد کرد: اجراي اين آزادراه علاوه بر کاهش مصرف سوخت و زمان سفر، کاهش ايجاد گازهاي گلخانهاي، نقش مهمي در پدافند غيرعامل و جلوگيري از ورود کاميونهاي سنگين به داخل کلانشهر تهران دارد.
در سفر استاني رئيسجمهور و هيأت دولت به استان آذربايجان شرقي، عمليات مطالعاتي - اجرايي پروژه آزادراه ۲۵۳ کيلومتري تبريز - مرند - بازرگان چهارشنبه، ۳۰ ارديبهشت، با حضور وزير راه و شهرسازي و با دستور رئيسجمهور از طريق ويدئو کنفرانس آغاز شد.
آزاد راه تبريز - مرند - بازرگان نخستين آزاد راهي است که توسط سرمايهگذار خارجي در کشور اجرا ميشود. اين آزادراه از نظر ترافيک بينالمللي و موقعيتي که در کريدور شرقي - غربي (جاده ابريشم)، مسير آسيا - اروپا و شبکههاي بزرگراهي آسيا دارد از اهميت ويژهاي برخوردار است.
آزادراه مذکور بخشي از آزادراه تهران - بازرگان، کوتاهترين مسير جهت اتصال پايتخت کشور به مرز بازرگان است. از جمله اهداف مهم اين طرح، احداث بخشي از آزادراه سراسري کريدور بينالمللي شرق - غرب و شبکه بزرگراهي آسيا، کاهش مصرف سوخت، تکميل شبکه ترانزيتي کشور و اتصال آن به مرز کشور ترکيه و کشورهاي اروپايي، کاهش زمان سفر، افزايش ايمني و کاهش توليد گازهاي گلخانهاي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]