واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
همه اول با آمریکا به توافق رسیده اند
ناصری با بیان این که تمام کشورهایی که حق غنیسازی دارند ابتدا با آمریکا به توافق رسیدهاند، افزود: آنها بر این باورند که اگر ایران نیز میخواهد غنیسازی انجام دهد ابتدا باید با آمریکا به تفاهم برسد.
ایسنا: سیروس ناصری که عصر دوشنبه در مراسم رونمایی کتاب «از سعدآباد تا لوزان» که در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد حضور داشت خاطرنشان کرد: امروز نیز ما به بازرسیهای ویژه متعهد هستیم که این امر بسیار خطرناک است البته با توجه به فضای مذاکرات آنها جرات ندارند این موضوع را مطرح کنند.
ناصری گفت: بحران مصنوعی و بزرگ بینالملی در بحث هستهای زمانی شروع شد که آمریکا در اوج دشمنی با ایران بود و ما نیز در بحث هستهای با سختیها و محرومیتهایی روبهرو بودیم و تنها چیزی که میخواستیم حق غنیسازی بود.
این عضو پیشین تیم مذاکره کننده هستهای اظهار کرد: در حال حاضر نیز جامعه ما بیشتر از هر چیزی به وفاق نیاز دارد و بخش بزرگی از مشکل ما به دلیل رفاقتهای داخلی است که جامعه ما را به دو جبهه تقسیم کرده است و متاسفانه چه آنها که میخواهند مساله را حل کنند و چه آنهایی که میگویند مذاکرات متوقف شود، مسیر را به سمت تقسیم و جدایی هدایت میکنند که این مساله اشتباه است.
او ادامه داد: بعد از بیانیه لوزان یک پیروزی بزرگ برای مردم حاصل شد و مردمی که هزینه این پیروزی را داده بودند باید طعم شیرین آن را میچشیدند.
ناصری با بیان این که تمام کشورهایی که حق غنیسازی دارند ابتدا با آمریکا به توافق رسیدهاند، افزود: آنها بر این باورند که اگر ایران نیز میخواهد غنیسازی انجام دهد ابتدا باید با آمریکا به تفاهم برسد.
این عضو پیشین تیم مذاکره کننده هستهای با تاکید بر این که از این که حاکمیت و دستگاه سیاست خارجی آمریکا غنیسازی ایران را بپذیرد پیروزی بالاتر نیست، ادامه داد: توافق پاریس به دست آوردن خاکریزی بدون عقبنشینی بود که ما با این توافقنامه توانستیم زمان را برای برنامه غنیسازی در کشورمان مهیا کنیم که Uf6 تولیدی ما نشان دهنده این ادعاست.
ناصری در بخش دیگری از صحبتهای خود به مذاکرات لاریجانی با آژانس بینالمللی انرژی اتمی اشاره کرد و گفت: در آن دوران از وضعیت بحرانی ماده 18 پادمان که براساس آن موظف به ایجاد هرگونه دسترسی برای بازرسی بدون قید و شرط بودیم خارج شدیم و وضعیت ما با آژانس و همچنین ابهاماتی که وجود داشت بهبود یافت و حل شد و آمریکاییها نیز چون متوجه این حل مسائل شده بودند تلاش کردند تا ابهامات جدیدی را ایجاد کنند.
وی تاکید کرد: وزیر امور خارجه کشورمان زمانی وارد مذاکرات شد که وضعیت خاصی حاکم بود زیرا طرف غربی تحریمهای گسترده اقتصادی را علیه ما اعمال کرده بود و موفق شده بود در دنیا اینطور وانمود کند که ایران به دنبال سلاح هستهای است و ما هرگاه حتی با کوچکترین کشورها هم که میخواستیم وارد گفتوگو شویم، آنها به ما میگفتند ایران به دنبال سلاح هستهای است و این امر مشکلات فراوانی را برای ما ایجاد کرده بود.
او در پایان تاکید کرد: دستیابی به موفقیت احتمالی هستهای حق ملت ما است زیرا آنها هزینههای بسیاری برای دستیابی به این امر پرداخت کردهاند.
مهدی فضائلی، مدیر انتشارات موسسه سروش نیز خاطرنشان کرد: متاسفانه در 12 سال گذشته که درگیر مسائل هستهای بودیم موفق نشدیم تحقیقات و تالیفهای مناسبی را در این زمینه ارائه کنیم و از جمله دلایل این امر میتوان به پیچیده بودن مطالب، محرمانه بودن و طبقهبندی بخشی از اسناد و مدارک در این زمینه اشاره کرد.
او ادامه داد: به نظر من این که موضوع هستهای در کشور ما به اصلیترین مساله تبدیل شده است درست نیست ولی متاسفانه برخی به طور ناخواسته و برخی هم آگاهانه موضوع هستهای را به مساله اصلی کشور تبدیل کردهاند ولی این امر باعث میشود تا ما از سایر مسائل کشورمان که اولویت بیشتری دارند غافل بمانیم.
فضائلی با اشاره به کتاب «از سعدآباد تا لوزان»خاطرنشان کرد: نویسنده این کتاب تلاش کرده است تا انصاف را در همه جوانب رعایت کند و نکته قابل توجه این است که انصاف رابطه تنگاتنگی با صداقت و بیان حقیقت دارد.
این کارشناس مسائل بینالملل تاکید کرد: در کتاب از سعدآباد تا لوزان نویسنده 4 راهبرد را با استفاده از تئوری بازیها ارائه کرده است که طبق آن وقتی دو طرف گفتوگو یا بازی به طور جدی در یک مسیر حرکت میکنند و بین آنها رقابتی وجود دارد آن طرف که تا لحظه آخر در میدان باقی بماند برنده خواهد بود و این امر در رابطه با مذاکرات نیز صدق میکند.
فضائلی تصریح کرد: از نظر من در مذاکرات هستهای ایران و 1+5 نیز نوعی نبرد ارادهها در جریان است که امید میرود کشورمان بتواند تا آخر ایستادگی کرده و پیروز میدان شود البته اگر غفلتی هم صورت بگیرد شکستی برای ایران محسوب نخواهد شد. از همه مهمتر این که که در مسیر نبرد ارادهها نباید از خود ضعف و سستی نشان دهیم که در آن صورت شکست خواهیم خورد.
وی در پایان گفت: من به بخشهایی از کتاب انتقادهایی دارم زیرا در این کتاب آمده است که ما در برخی مواقع پنهانکاری داشتیم ولی من این امر را قبول ندارم. میشود گفت که ما فعالیتهای اعلام نشده داشتیم ولی این که بگویند مخفیکاری کردیم درست نیست.
در بخش دیگری از این مراسم محمد سعید احدیان، مدیرمسوول روزنامه خراسان امروز و نویسنده کتاب "از سعدآباد تا لوزان" تاکید کرد که این کتاب یک اثر پژوهشی نیست و این کتاب تلاش کرده است حقایق را آن طور که بوده است نشان دهد چرا که در جامعه ما تصاویر عموما به صورت سیاه و سفید منتقل میشود.
وی تاکید کرد: به عقیده من ادبیاتی که احمدینژاد در دوران ریاست جمهوری خود در قبال قطعنامهها داشت درست نبود و به ضرر ما تمام شد همچنین باید بگویم نگرانیهای جدی در رابطه با توافق نهایی وجود دارد.
احدیان در پایان خاطرنشان کرد: ما سه توافقنامه داشتیم که من تلاش کردم با استناد به مطالب رسمی که پیرامون این توافقنامهها صورت گرفته بود کتاب خود را بنویسم.
در پایان این مراسم از کتاب "از سعدآباد تا لوزان" با حضور میهمانان رونمایی شد.
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]