واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ خرداد ۱۳۹۴ (۱۷:۸ب.ظ)
معاون آموزشي وزارت بهداشت: اختصاص 30 درصد ظرفيت آموزش پزشکي به دانشجويان بومي موج-معاون آموزشي وزارت بهداشت گفت: امسال در تمام ظرفيتها، بوميگزيني و اختصاص 30 درصد ظرفيت پذيرش به آن را طبق قانون پيش ميبريم.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدباقر لاريجاني، معاون آموزشي وزارت بهداشت، در هشتاد و يکمين جلسه شوراي آموزش پزشکي با اشاره به اين که در کشور در برخي از بيماريها مثل سرطان 5 درصد جمعيت ما به نوعي به آن مبتلا هستند، گفت: بيماريهاي قلبي- عروقي عامل حدود 80 درصد بيماري و مرگ در کشور است.
به گفته معاون آموزشي، وضعيت کشور از نظر بار بيماريها در حال تغيير جدي است و جزء کشورهايي هستيم که در زمينه بيماريهاي غيرواگير و شيوع آن در شرايط وخيمي قرار داريم.
لاريجاني بر تمهيد برخي رشتههاي تخصصي با توجه به بار بيماريها تاکيد کرد.
وي افزود: گسترش دانشکدههاي پزشکي را در کشورهاي توسعه يافته اقتصاد درمان و جايگاه بالاي اعتباربخشي بينالمللي را شاهد هستيم، در حالي که در کشورهاي آسيايي از جمله کشور ما تمايل به تحصيل در خارج از کشور وجود دارد.
معاون آموزشي با بيان اين که ارتباط قوي ميان توسعه تحصيلات تکميلي با توسعه کشور وجود دارد، افزود: در حال حاضر سن افرادبه سمت سالمندي ميرود و ارتقاي سواد فناوري و خود مراقبتي در حال رشد است و هرم جمعيتي نيز در حال تغيير است. بنابراين بايد از نظر فرهنگي، اجتماعي و سلامت نگاه جديدي بکنيم و آموزش پزشکي بايد پاسخگوي نيازها باشد.
وي با اشاره به الگوهاي موفق جهاني گفت: بر اساس اين الگوها 30 هزار ظرفيت تخصصي بايد داشته باشيم و ميزان ماندگاري پزشکان را افزايش دهيم. به نظر ميرسد در کشوري مانند ما بومي گزيني از راهکارهاي مفيد است.
به گفته لاريجاني امسال در تمام ظرفيتها، بوميگزيني و اختصاص 30 درصد ظرفيت پذيرش به آن را طبق قانون پيش ميبريم.
معاون آموزشي تصريح کرد: هزينه تربيت رزيدنت در سالهاي متفاوت 100 هزار دلار است که ميزان بالايي است و بايد برايش فکري کرد اگر در 20 سال گذشته تغييرات تعداد دستياران را ببينيم در برخي رشتهها گرايشها به سمت گوش و حلق و بيني و چشم است چرا که به سمت رشتههاي درآمدزا رفتهاند البته در کشورهاي توسعهيافته هم وضع همين است، اما؛ آنها نسبت فوقتخصص را به تخصص افزايش دادهاند.
وي با اشاره به افزايش ميزان آگاهي دستياران از مفاهيم بيماريها در کشورهاي توسعه يافته، افزود: آنچه در تحولات آموزش پزشکي رقم ميخورد بايد در آموزش تخصصي هم باشد ما در 3 دهه گذشته 300 برابر رشد را در آموزش پزشکي تخصصي داشتهايم.
به گفته لاريجاني، روند تغييرات دستياري در 10 سال گذشته تغيير کرده، به طوري که در رشتههاي فوقتخصصي رشدمان زياد نبوده، اما؛ روند ثابتي داشته و در تخصصي رشد بهتري داشتهايم.
وي بر توانمندسازي دستياران و اخلاق حرفهاي تاکيد کرد و گفت: شايسته گزيني، آموزش بومي، بهبود نظام ارزشيابي دستياران، ارزيابي خروجيها، نظام انگيزشي دانشجويان و توجه به بينالمللي شدن دانشگاهها براي ارتقاي استانداردها از جمله مواردي است که بايد مورد توجه قرار بگيرد.
معاون آموزشي با اشاره به سندهاي بالا دستي و برنامه تحول آموزش عالي گفت: تا چه زماني بايد وضعيت اين گونه باشد ما هم اکنون 200 هزار پرستار کم داريم و در اين زمينه جزو کشورهاي با آموزش پايين هستيم و بايد ظرفيت آن را افزايش دهيم.
لاريجاني ضمن تاکيد بر عدالت آموزشي، گفت: شبکهسازي آموزش عالي اهميت دارد، چرا که؛ بسياري از اقدامات خوب در دانشگاهها دفع شدهاند و در قالب پايلوت ميمانند.
وي همچنين، در خصوص ارتقاي منابع انساني گفت: براي بهبود وضعيت نيرو در حوزه سلامت و آموزش عالي برنامهاي در دست داريم و در زمينه تمرکززدايي با توجه به سند آمايش سرزميني آمادگي آن را داريم که مديريتها را جابجا کنيم.
معاون آموزشي گفت: تعداد زيادي از برنامههايمان بازنگري نشده و تا پايان سال مورد بازبيني قرار ميگيرد، همچنين نظام آموزش دستياري بايد متحول شود و بحث ماندگاري و عدالت اجتماعي ميتواند بسياري از مشکلات را حل کند.
لاريجاني همچنين افزود: تغييراتي براي آزمون دستياري در سال آينده ايجاد ميشود به طوري که در دانشگاهها از نظر مهارتها مورد ارزيابي قرار گيرند و آموزش پژوهش محور نيز بايد ايجاد شود.
وي در مورد برنامه پزشک خانواده گفت: بسياري از تخصصها در دنيا در حال کم شدن است، اما؛ پزشک خانواده رو به رشد است، بايد در کشور به فکر اين برنامه باشيم اين دورنما در حال پيگيري است و اميدواريم بسياري از دانشگاهها را در اين زمينه فعال کنيم.
لاريجاني افزود: به تناسب نيازها و شاخصهاي سلامت و اجتماع بايد به فکر تحول آموزش پزشکي تخصصي باشيم. در تحول سلامت بخش تحول آموزش پزشکي مطرح است که اگر نباشد محقق نميشود، بنابراين برنامه جامع آموزش عالي و سند آمايش از محورهاي مهم است و دانشگاهها بايد اساس تحول با آن مدون کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]