محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827139995
پشت پرده واردات کالاهای مشابه تولید داخل
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: رئیسجمهور امروز گفت «اگر تولید کاسته شود حتی برای نان شب هم نیاز داریم گندم از خارج وارد کنیم» این در حالی است که پشت پرده واردات کالاهای مشابه تولید داخل از رد و بدل شدن پورسانتهای دلاری بین برخی واردکنندگان و تولیدکنندگان داخلی حکایت دارد.
به گزارش تراز ، این روزها بحث حمایت از تولید داخل در شرایطی در دولت و به ویژه وزارت صنعت مطرح است که روند واردات کالاهای مشابه تولید داخل تندتر شده و دستگاههای دولتی و پیمانکاران روشهای جدیدتری را برای سندسازی و دور زدن قانون استفاده حداکثری از توان تولید داخل پیدا کردهاند.
به این ترتیب تأکید بر داخلی سازی و کاهش واردات در جهت تقویت اقتصاد مقاومتی در حالی مطرح است که صنعتگران از افزایش واردات کالاهای مشابه تولید داخل گلایه دارند، وارداتی که یا به خاطر رانت و سود بالای موجود در واردات و دلالی صورت میگیرد و یا از محل پولهای بلوکه شده ایران در کشورهایی مانند چین و هند.
در شرایط فعلی که بخش های مختلف اقتصادی کشور با رکود همراه است، ارائه سفارش به تولیدکنندگان داخلی و اجرای طرحهای اقتصادی با تأکید بر تأمین تجهیزات از تولیدات داخل، مهمترین اقدام در جهت کاهش رکود در بازار محصولات صنعتی و اشتغالزایی در کشور محسوب میشود.
با این وجود، واردات کالاها و تجهیزات مشابه تولید داخل با روشهای مختلفی انجام میشود و رانت موجود در اعطای وامهای ارزی و حق کمیسیونی که شرکتهای دولتی در خرید تجهیزات خارجی دریافت میکنند مشوقی برای جایگزینی تولیدات وارداتی به جای تولیدات داخل است.
* پورسانت های 10 تا 15 درصدی واردات برای برخی تولیدکنندگان
برخی منابع خبری این روزها از اعطای پورسانت 10 تا 15 درصدی به بعضی تولیدکنندگان داخلی برای گرفتن استعلام از آنها مبنی بر عدم ساخت داخل یک کالا حکایت دارد و به این ترتیب تولیدکننده یا با خواسته خود و یا تحت فشار، اعلام میکند که کالای مد نظر در داخل تولید نمیشود و این مسئله عاملی برای صدور مجوز واردات می شود.
در این شرایط نبود یک بانک اطلاعاتی دقیق و بهروز در وزارت صنعت در خصوص کالاها و تجهیزات تولید داخل باعث شده تا نظارت خوبی بر واردات کالا و تجهیزات خارجی وجود نداشته باشد و در نتیجه در موارد زیادی شاهد واردات کالاهای مشابه تولید داخل هستیم.
در کنار این مسئله، گاهی نیز روشهایی برای دور زدن قانون حداکثر استفاده از تولید داخل از سوی برخی سازمانهای دولتی و یا پیمانکاران به کار گرفته می شود.
آرمان خالقی، با اشاره به برخی روشهای سازمانهای دولتی در دور زدن قانون حداکثر استفاده از توان تولید داخل، میگوید: ارائه سفارشهای بالاتر از توان تولید شرکتهای داخلی و اظهار بیاطلاعی از تولیدات داخل از جمله این روشها است.
وی توضیح میدهد: یکی از این موانع، آن است که مسئول خرید شرکتهای دولتی اعلام میکند قصد داریم خرید یکپارچه انجام دهیم و به این ترتیب، سفارش بالایی برای خرید تجهیزات انجام میشود که این حجم از سفارش در توان یک تولیدکننده داخلی نیست، در عین حال، تولیدکنندگان داخلی نیز چندان با یکدیگر همکاری ندارند تا با تشکیل کنسرسیوم نسبت به تأمین نیاز شرکتهای دولتی اقدام کنند.
به گفته خالقی، به این ترتیب تولیدکنندگان داخلی از حضور در مناقصه شرکتهای دولتی باز میمانند و در نتیجه شرکتهای خارجی جایگزین آنها میشوند.
* بانک اطلاعاتی از تولیدات داخلی نداریم
یکی از مشکلات تولیدکنندگان داخلی، واردات تجهیزات مشابه تولیدات داخل است که به منظور حل این مشکل، در دولت قبل مقرر شد یک بانک اطلاعاتی از تجهیزات تولید داخل توسط وزارت صنعت فراهم شود تا در خرید شرکتهای دولتی مد نظر قرار گیرد. در این دولت نیز این موضوع مطرح شد ولی هنوز به جایی نرسیده است.
خالقی در این مورد، با تأکید بر لزوم طراحی مناقصههای داخلی بر اساس توان تولید داخل، میگوید: یکی از موانع موجود بر سر راه استفاده از توان تولید داخل این است که شرکتهای دولتی اعلام میکنند ما از توان تولید داخل اطلاعی نداریم و نمیدانیم چه کالاهایی در کشور تولید میشوند.
رضا شهرستانی، عضو انجمن فولاد نیز در این مورد با بیان اینکه بانک اطلاعاتی در مورد ماشینآلات مورد نیاز صنعت داخل که تولید داخل هستند، وجود ندارد، به فارس می گوید: این مسئله باعث شده تا در تأمین تجهیزات نوعی سردرگمی در کشور وجود داشته باشد.
وی با تأکید بر لزوم تهیه فهرستی از ماشینآلات تولید داخل از سوی وزارت صنعت، معتقد است: باید ظرفیت تولید داخل و امکان داخلیسازی این قطعات مشخص شود تا بر اساس آن از واردات ماشینآلات خارجی مشابه تولیدات داخل جلوگیری شود.
* تولید 95 درصد تجهیزات وارداتی امکانپذیر است
سیل واردات کالا به کشور در حالی ادامه دارد که با توجه به توان فنی و علمی کشور امکان تولید بسیاری از این کالاها و تجهیزات در داخل فراهم است ولی سود موجود در واردات مانع از تحقق این موضوع شده است.
به گفته شهرستانی، امکان تولید بیش از 95 درصد ماشینآلات مصرفی در صنعت فولاد در داخل فراهم است، ولی به دلیل مسائلی مانند رانت موجود در دریافت وامهای ارزی ارزانقیمت و یا حق کمیسیونی که شرکتهای دولتی در خرید این تجهیزات از خارج دریافت میکنند، واردات جایگزین داخلیسازی شده است.
* رونق واردات کالاهای مشابه تولید داخل با پولهای بلوکه شده ایران
در شرایطی که برخی واردکنندگان هر روز بیشتر از قبل به دنبال پیدا کردن راهی برای دور زدن قانون و هموار کردن مسیر کار خود هستند، آزادسازی پول های بلوکه شده ایران نیز عاملی برای افزایش واردات شده و بازار محصولات وارداتی را رونق داده است. نکته قابل تأمل در این زمینه، اختصاص بخشی از منابع مالی بلوکه شده به واردات محصولات مشابه تولید داخل است.
یک کارشناس صنعت فولاد در این مورد با اشاره به رکود موجود در بازار تجهیزات و ماشینآلات مورد نیاز کارخانههای فولادی، میگوید: موضوع آزادسازی پولهای بلوکه شده ایران در کشورهایی مانند چین و هند باعث شده تا بخشی از این پولها جهت واردات تجهیزات کارخانهای هزینه شود که معمولاً این ماشینآلات با کیفیت پایین به کشور وارد میشوند.
به گفته وی، در حال حاضر به دلیل تحریمها نمیتوانیم برخی تجهیزات را از کشورهای اروپایی خریداری کنیم و تولیدات چینی و هندی به کشور وارد میشود که معمولاً این کشورها نیز سالم کار نمیکنند و با پرداخت حق کمیسیون به مسئولان خرید شرکتهای دولتی نسبت به عرضه محصول خود به بازار ایران اقدام میکنند.
وی میگوید: به این ترتیب، علاوه بر واردات تجهیزات بیکیفیت و خروج منابع ارزی از کشور، تعطیلی صنایع داخلی نیز اتفاق میافتد.
* استعلامهای صوری برای واردات کالاهای مشابه تولید داخل
طبق قانون حداکثر استفاده از توان تولید داخل، برای واردات تجهیزات خارجی مشابه تولید داخل باید ابتدا از تولیدکنندگان داخلی در مورد امکان تولید آن در کشور استعلام صورت گیرد، این در حالی است که به گفته شهرستانی عضو انجمن فولاد، این کار به صورت صوری انجام میگیرد.
وی توضیح می دهد: برخی واردکنندگان هنگام واردات یک وسیله، مشخصاتی برای آن از نظر ابعاد، وضعیت و یا کیفیت اعلام میکنند که نسبت به نوع داخلی برتر باشد و به این ترتیب واردات آن را توجیه میکنند، در چنین شرایطی وزارت صنعت و گمرک نیز بدون بررسی دقیق مسئله، مانع از واردات آن نمیشوند.
وی می گوید: در برخی موارد طوری مستندسازی میشود و برای کالای وارد شده مشخصاتی عنوان میشود که نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورها نیز با چنین مشخصاتی تولید صورت نمیگیرد.
شهرستانی توضیح میدهد: به عنوان مثال، واردکننده هنگام واردات یک دستگاه، دوام آن را 50 بار اعلام می کند و میگوید نوع ایرانی آن تنها 10 بار قابل استفاده است، در این شرایط در گمرک معیاری برای سنجش این مسئله وجود ندارد و در نهایت، محصول خارجی جایگزین ماشینآلات ایرانی میشود.
* نمونه واردات کالای مشابه تولید داخل توسط دولتیها
گذشته از واردات تجهیزات صنعتی که معمولاً با دور زدن قانون استفاده حداکثری از توان تولید داخل صورت می گیرد، واردات برخی کالاها که توان تولید داخل دارند نیز به وفور دیده میشود. در این زمینه میتوان به موارد زیادی اشاره کرد که نفوذ برخی واردکنندگان و رانت موجود در این مورد مانع از داخلی سازی شدن آنها شده است.
نمونه این مسئله در بخشهای مختلف اقتصادی کشور دیده می شود که میتوان به واردات کابلهای فشار قوی توسط یک دستگاه دولتی، واردات گسترده پمپ آب خارجی بدون مناقصه و با وجود تولید باکیفیت داخلی توسط یکی از شرکتهای زیرمجموعه وزارت نیرو، واردات رادیوضبط خودرو، روغن موتور، سوکت دسته سیم، دریچه براکت، EMS، ایربگ و ترمز ABS توسط برخی تکسورسهای تأمین قطعات خودرو (واردکنندگان انحصاری) اشاره کنیم.
واردات کود، سم کشاورزی، توربین بادی و خورشیدی و بسیاری کالاهای دیگر از جمله مواردی است که مقابله با داخلیسازی، رونق واردات آنها را به همراه داشته است.
به این ترتیب جریان مخالف داخلی سازی تجهیزات صنعتی و کالاهای مشابه تولید داخل به هر شیوهای، تمام توان خود را برای تحقق هدفش به کار گرفته و در این مسیر از اعطای پورسانت به برخی تولیدکنندگان تا دمپینگ (ارزان فروشی) کالاهای وارداتی برای ضربه زدن به تولیدات داخلی دریغ نکرده است.
در این راستا نظارت دقیق دستگاههای قضایی و امنیتی از اهمیت بالایی برخوردار است تا جلوی فسادهای موجود در برخی دستگاههای دولتی گرفته شود و رونق تولیدات داخل و تحقق اقتصاد مقاومتی که همان قطع وابستگی به واردات است را شاهد باشیم.
منبع: فارس
يكشنبه 24 خرداد 1394 ساعت 14:03
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]
صفحات پیشنهادی
فارس گزارش میدهد پشت پرده واردات کالاهای مشابه تولید داخل/ پورسانت ۱۵ درصدی؛ مبنای استعلامهای عدم ساخت داخل
فارس گزارش میدهدپشت پرده واردات کالاهای مشابه تولید داخل پورسانت ۱۵ درصدی مبنای استعلامهای عدم ساخت داخلرئیس جمهور امروز گفت اگر تولید کاسته شود حتی برای نان شب هم نیاز داریم گندم از خارج وارد کنیم این در حالی است که پشت پرده واردات کالاهای مشابه تولید داخل از رد و بدل شدن پویک مقام آگاه در گفتوگو با فارس خبر داد تلاش برای واردات گسترده پمپ آب خارجی بدون مناقصه و با وجود تولید باکیف
یک مقام آگاه در گفتوگو با فارس خبر دادتلاش برای واردات گسترده پمپ آب خارجی بدون مناقصه و با وجود تولید باکیفیت داخلییک مقام آگاه گفت یکی از زیرمجموعههای وزارت نیرو قصد دارد به بهانه بازسازی تلمبهخانههای آب در تهران یک خرید چند میلیاردی پمپ آب از شرکت زیمنس آلمان بدون برگزاریتولید داخلی زیر تیغ واردات بیرویه
تولید داخلی زیر تیغ واردات بیرویه تولید داخلی وقتی نتواند در مقابل واردات بیرویه اقلامی که در داخل کشور تولید میشود مقاومت و ایستادگی کند از حرکت ایستاده و موجب افزایش بیکاری و خروج ارز از کشور میشود به گزارش فرهنگ نیوز واقعیت اقتصاد هر کشوری تعادل و مدیریت مناسب هر دو بخشحمایت از تولید و ترویج مصرف کالاهای داخلی
جمعه ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۳ معاون توسعه مدیریت منابع و امور استان های وزارت صنعت معدن و تجارت گفت هدف کلی و محور اصلی حرکت ما بر مبنای فرمایشات مقام معظم رهبری در حمایت از تولید و مصرف کالاهای داخلی است به گزارش ایسنا در گیلان علی یزدانی در بازدید از واحد صنعتی فومن شیمی تولابلاغ شيوهنامه اعطاي تسهيلات خريد خودرو و کالاهاي بادوام توليد داخل
۱۱ خرداد ۱۳۹۴ ۱۱ ۱ق ظ ابلاغ شيوهنامه اعطاي تسهيلات خريد خودرو و کالاهاي بادوام توليد داخل موج - شيوهنامه اعطاي تسهيلات خريد خودرو و کالاهاي بادوام توليد داخل به شبکه بانکي ابلاغ شد به گزارش خبرگزاري موج به دنبال ابلاغ تصميمات متخذه در يک هزار و نود و نهمين جلسه مورخ 15 ارديشیوه نامه اعطای تسهیلات خریدخودرو و کالاهای بادوام تولید داخل ابلاغ شد | خبرگزاری ایلنا
از سوی بانک مرکزی شیوه نامه اعطای تسهیلات خریدخودرو و کالاهای بادوام تولید داخل ابلاغ شد ایلنا بانک مرکزی اعلام کرد شیوه نامه اعطای تسهیلات خرید خودرو و کالاهای بادوام تولید داخل به شبکه بانکی ابلاغ شد به گزارش ایلنا از روابط عمومی بانک مرکزی به دنبال ابلاغ تصمیمات متخذه درشیوه نامه اعطای تسهیلات خریدخودرو و کالاهای بادوام تولید داخل ابلاغ شد
از سوی بانک مرکزی شیوه نامه اعطای تسهیلات خریدخودرو و کالاهای بادوام تولید داخل ابلاغ شد خبرگزاری پانا بانک مرکزی اعلام کرد شیوه نامه اعطای تسهیلات خرید خودرو و کالاهای بادوام تولید داخل به شبکه بانکی ابلاغ شد شیوه نامه اعطای تسهیلات خریدخودرو و کالاهای بادوام تولید داخل ابلاواردات کابل فشار قوی با وجود تولید داخل
واردات کابل فشار قوی با وجود تولید داخلتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۴ ۳۷ در حالی که مسئولان وزارت نیرو مدام بر حمایت از تولید داخلی در حوزه صنعت برق تاکید میکنند خبرها حاکی از این است که شرکت برق منطقه ای تهران درصدد است ۲ هزار کیلومتر کابل فشار قوی از چین خروزارت نفت مجوز ورود کالاهای مشابه را به داخل نمیدهد
اکبری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران وزارت نفت مجوز ورود کالاهای مشابه را به داخل نمیدهد مدیرعامل شرکت پشتیبانی کالای نفت با اشاره به اینکه هم اکنون ایران توانایی ساخت اکثر تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت را دارد گفت در حال حاضر مناقصهی 10 قلم کالای اساسی صنعت نفت برگزار شده و به زنماینده وزیر صنعت، معدن و تجارت در اتاق اصناف تاکید کرد حمایت از تولید و ترویج مصرف کالاهای داخلی
نماینده وزیر صنعت معدن و تجارت در اتاق اصناف تاکید کردحمایت از تولید و ترویج مصرف کالاهای داخلیمعاون توسعه مدیریت منابع و امور استان های وزارت صنعت معدن و تجارت گفت هدف کلی و محور اصلی حرکت ما بر مبنای فرمایشات مقام معظم رهبری در حمایت از تولید و مصرف کالاهای داخلی است به گزپشتپرده پرداخت یارانه تولید/ شرمندگی نعمتزاده از لبخند نوبخت
بازخوانی پرونده پرداخت یارانه تولید پشتپرده پرداخت یارانه تولید شرمندگی نعمتزاده از لبخند نوبخت شناسهٔ خبر 2768565 - شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۴ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت دو سالی میشود که رییس جمهور وعده داده تا مشکل تولید کشور را حل کند صنایع و تولید را از رکود خارجچای وارداتی تاریخ گذشته با اسانس مصنوعی ارمغان قاچاق / ضربه سنگین واردات به تولیدکنندگان داخلی
گزارش چای وارداتی تاریخ گذشته با اسانس مصنوعی ارمغان قاچاق ضربه سنگین واردات به تولیدکنندگان داخلی چای خارجی با عطر طعم اسانس غیر طبیعی و قیمتی بیش از چای ایرانی در حالی در بازارهای داخلی جا خشک کرده است که با ذائقه مصرف کننده ایرانی عجین شده و قصد صادرات هرساله را دارد به گبرابری ارزبری داروهای وارداتی با تولید داخل
رئیس انجمن داروسازان در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران برابری ارزبری داروهای وارداتی با تولید داخل رئیس انجمن دارو سازان با اشاره به 3 درصدی داروهای وارداتی در بازار دارویی کشور گفت از نظر ریالی ارزبری میزان داروهای وارداتی با تولید داخل آن برابری میکند رهبر مژدهی آذر رئیس انجقدرت پول بر قدرت نفت مستولی گشت / اینبار هم دستان پشتپرده زیر برگه بیانه را امضا کرد
باشگاه خبرنگاران بررسی کرد قدرت پول بر قدرت نفت مستولی گشت اینبار هم دستان پشتپرده زیر برگه بیانه را امضا کرد در اجلاس 167 اوپک بسیاری از همسایگان تلاش کردند تا به قول خودشان ایران را از پای در آورند اما ایران همچنان مسیر توسعه و افزایش تولید را در پیش گرفته و هیچ ابزار فشارحمایت از تولید خودروهای هیبریدی با تسهیل واردات/ تولیدکنندگانی که به گردپای واردکنندگان نمیرسند
باشگاه خبرنگاران گزارش میدهد حمایت از تولید خودروهای هیبریدی با تسهیل واردات تولیدکنندگانی که به گردپای واردکنندگان نمیرسند اگر چه وزارت صنعت با ارائه برنامهای نیت حمایت از تولید خودروهای هیبریدی را دارد اما با صفر شدن سود بازرگانی واردات این خودروها واردکنندگان اقدام به ماافشاي جزئيات پشت پرده قطع عمليات سوآپ نفت
افشاي جزئيات پشت پرده قطع عمليات سوآپ نفت پس از رسانهاي شدن صدور كيفرخواست 29 ميليارد توماني براي وزير اسبق نفت عضو هيئت مديره شركت نيكو ابعاد جديدتري از پرونده قطع شبانه عمليات سوآپ را فاش كرد به گزارش جوان محمود آستانه عضو هيئت مديره شركت نيكو در نشستي خبري گفت وزير اسبقاستاندار خراسان رضوی: کاهش واردات با افزایش تولید داخلی محقق میشود
استاندار خراسان رضوی کاهش واردات با افزایش تولید داخلی محقق میشوداستاندار خراسان رضوی با بیان اینکه کاهش واردات با افزایش تولید داخلی تحقق مییابد گفت افزایش تولید داخلی منجر به پیشرفت کشور میشود به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد علیرضا رشیدیان ظهر امروز در همایش تجلیل از کشاو-
اقتصادی
پربازدیدترینها